Wedding Crashers (Uncorked Edition)

Recensent:
Marcel den Haan
15-02-2006

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Wedding Crashers (Uncorked Edition) (DVD)
Samenvatting

John Beckwith (Owen Wilson) en Jeremy Grey (Vince Vaughn) werken samen als bemiddelaars bij scheidingen. Zelf zijn ze nog vrijgezel en ze genieten hier met volle teugen van. Ze hebben de perfecte manier gevonden om dames op te pikken voor één avond en dat is het aflopen van huwelijken. Ook al zijn ze niet uitgenodigd, toch weten ze een manier te vinden om binnen te komen en steevast worden ze de smaakmakers van de meeste feesten. Volgens hun filosofie lopen er op bruiloften veel gewillige dames rond die door de romantiek van de dag makkelijk in bed te krijgen zijn. Op een dag komt Jeremy erachter dat de dochter van William Cleary (Christopher Walken) gaat trouwen. Cleary is een belangrijk figuur in hun thuisstad Washington D.C. en uiteraard zijn de mannen van de partij op de bruiloft. De dag loopt echter niet zoals gepland wanneer John verliefd wordt op Claire Cleary (Rachel McAdams). Hij weet Jeremy te overtuigen om voor één keer de regels te breken en mee te gaan voor een weekend in het buitenhuis van de familie zodat hij Claire kan verleiden. Dit zal echter niet makkelijk worden aangezien zij al een vriend heeft. In de tussentijd heeft Jeremy het nodige te stellen met de zus van Claire die hem maar niet met rust wil laten.

Commentaar

In veel komische films draait het verhaal om een duo dat allerlei komische situaties meemaakt, zo ook in Wedding Crashers. De onderlinge chemie van het duo is erg belangrijk voor het laten slagen van de film en gelukkig zit dat bij deze prent wel goed. We zien onder andere Owen Wilson als één helft van het duo en hij heeft al met meerdere mensen een komische tweetal gevormd. Denk hierbij aan mensen als Jackie Chan, Ben Stiller en Eddie Murphy. Eigenlijk vormt hij met vrijwel iedereen een prima duo en in Wedding Crashers vormt hij een tweetal met Vince Vaughn en ook nu vullen de twee mannen elkaar prima aan. Wilson speelt zoals wel vaker de ingetogen van de twee en dient als perfecte aangever voor de energieke Vaughn die het meer moet hebben van zijn energie en zijn manier van doen. Na het zien van de trailer van deze film dacht ondergetekende te maken te hebben met een film in de trant van American Pie en Road Trip, maar niet is minder waar. Wedding Crashers begint erg goed, maar zakt in het midden een beetje in omdat de film teveel een romantische komedie wil zijn. Gelukkig wordt dit ruimschoots goed gemaakt met de vele geslaagde grappen die in de twee uur dat de film duurt voorbij komen. Zoals gezegd vormen de twee hoofdrolspelers een uitstekend duo en ook de rest van de cast is dik in orde. Grote opvallende is toch wel Christopher Walken die wederom een goede bijrol vervult, iets dat hij de laatste tijd wel erg vaak lijkt te doen. Het is jammer dat zijn rol niet verder uitgewerkt wordt, want hier had zeker meer in gezeten. De rol van de vrouw waarop het karakter van Owen Wilson verliefd wordt, wordt gespeelt door Rachel McAdams en ook zij doet het prima. Isla Fisher is te zien als de seksverslaafde zus van McAdams\' karakter en veel van de geslaagde grappen in de film komen uit situaties met haar. Verder komen nog Jane Seymour en Rebecca De Mornay voorbij in kleine rollen. Een leuke film dus deze Wedding Crashers dat in Amerika een gigantisch succes was. Waarschijnlijk zullen we binnenkort wel op een vervolg getrakteerd worden, maar of dat zo\'n goed idee is moet nog blijken. Deze film is namelijk wel grappig te noemen, maar een echte topper is het nou ook weer niet. Hiervoor is het verhaal te standaard en heb je vaak het gevoel het al eens eerder gezien te hebben. Er zijn zeker genoeg films die een vergelijkbaar verhaal hebben. Zoals gezegd redden de vele geslaagde grappen de film en zal je genoeg plezier kunnen beleven aan deze film.
Op de DVD staan twee versies van de film, de bioscoopversie en de zogenaamde \"Uncorked Version\". Deze laatste versie duurt zo\'n 8 minuten langer en deze minuten bestaan voornamelijk uit enkele verlengde scènes met wat meer dialoog. Ook is er wat bloot toegevoegd, hoewel dit niet echt veel genoemd kan worden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 122 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: A-Film Home Entertainment
EAN: 8716777054833

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Trailers
  • Audiocommentaar
  • Featurettes
  • The Rules Of Wedding Crashing
  • Soundtrack

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het originele formaat van 2.35:1. Zoals we mogen verwachten van een recente film zoals deze, is de beeldkwaliteit uitstekend te noemen. De transfer is gedurende de gehele film goed scherp en bevat veel detail. De kleuren zien er goed verzadigd uit en spatten van je scherm. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn allen dik in orde en dit zorgt ervoor dat deze transfer erg prettig is om naar te kijken. Filmgrain komt niet tot nauwelijks en ook andere artefacten komen nauwelijks voor behalve hier en daar wat edge enhancement. Een prima transfer dus en zoals gezegd, erg prettig om naar te kijken.
De film is verdeeld in 20 hoofdstukken en de optionele ondertitels zijn duidelijk leesbaar en staan op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Wedding Crashers is te bekijken met een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) in de originele Engelse taal. De track maakt goed gebruik van alle aanwezige kanalen, ondanks het feit dat deze film het niet moet hebben van veel effecten. De surroundspeakers worden dan ook gebruikt voor het weergeven van lichte muziek en omgevingsgeluiden. Dit gebeurt vrij regelmatig waardoor de track erg ruimtelijk klinkt. De dialogen worden prima door de centerspeaker weergegeven en deze zijn goed verstaanbaar. De frontspeakers worden gebruikt voor het weergeven van het overige geluid en hier is een mooi breed stereogeluid te horen. Het geluid klinkt over de gehele linie helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. Het LFE kanaal ondersteunt het geheel met een goed gedoseerd laag en dit vooral tijdens de muziek en de scènes met wat meer actie. Een track die uitstekend klinkt, zeker voor een film zoals deze.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes
Vier verwijderde scènes die ook de \"Uncorked Version\" niet gehaald hebben. De scènes zijn los te bekijken of allemaal achter elkaar en desgewenst met commentaar van de regisseur.
Het beeld is 2.35:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

Audiocommentaar
Er zijn twee commentaartracks op de DVD te vinden en de eerste is met acteurs Owen Wilson en Vince Vaughn. Dit is waarschijnlijk het meest saaie commentaar dat ooit is opgenomen. De twee mannen hebben het over van alles, behalve de film en komen ook nog eens erg ongeïnteresseerd over. Tenzij je tijd teveel hebt, is het beter dit commentaar te laten voor wat het is.
Het tweede commentaar is ingesproken door regisseur David Dobkin. Gelukkig heeft hij er meer zin in en hier krijgen we veel informatie over de film en het maken ervan te horen. Vele malen beter dan het commentaar van de twee acteurs.

Featurettes
Bij dit onderdeel zijn twee korte featurettes te vinden die dieper ingaan op het maken van de film. De eerste featurette is Event Planning en hier krijgen we in ruim 11 minuten een blik achter de schermen. Er wordt ingegaan hoe de verschillende bruiloften in de film tot stand zijn gekomen en ook wordt er wat verteld over het acteren in de film.
De tweede featurette is getiteld The Rules en hier krijgen we in ruim 7 minuten uitleg van Owen Wilson en Vince Vaughn wat de regels zijn voor het crashen van een bruiloft.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Rules Of Wedding Crashing
Een reeks tekstschermen waarin wederom de regels van het crashen van een bruiloft voorbij komen. Het beeld is 1.78:1 anamorf en er is geen geluid aanwezig.

Trailers
Een Teaser Trailer van de film en de originele bioscooptrailer. Beide trailers hebben 2.35:1 anamorf beeld en Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) geluid.

Soundtrack
Een opsomming van nummers die op de soundtrack van de film te vinden zijn. Bij sommige nummers is het mogelijk om direct naar het moment in de film te gaan waar het nummer te horen is.
Er is ook nog een videoclip te vinden bij dit onderdeel en wel van de groep The Sights met het nummer \"Circus\". Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

In Wedding Crashers kunnen we zien hoe twee vrienden er een gewoonte van maken binnen te stappen bij bruiloften waarvoor ze helemaal niet uitgenodigd zijn. Volgens hen zijn hier namelijk veel gewillige vrouwen te vinden die door de romantiek van de dag makkelijk in bed te krijgen zijn. Waar ze geen rekening mee gehouden hebben is dat één van hen wel eens verliefd zou kunnen worden. Wedding Crashers is een komische film met in de hoofdrollen Owen Wilson en Vince Vaughn. De twee vormen een prima komisch duo en er komen genoeg leuke grappen voorbij om ervoor te zorgen dat je je met deze film niet zal vervelen. Echt een topper is het niet te noemen, want hiervoor is het verhaal te standaard en probeert de film soms iets teveel de romantische kant op te gaan. De DVD heeft een prima beeld en geluidskwaliteit en er zijn enkele extra\'s toegevoegd die dieper ingaan op de film. Een aanrader voor een leuk avondje lachen en gieren.

Laatste reacties

Dennis Oosterhuis  |  18-11-2006

Leuke comedie met Owen Wilson en Vince Vaughn in de hoofdrollen en bijrollen van o.a. Christopher Walken en Rachel McAdams. John Beckwith en Jeremy Grey zijn...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  19-02-2006

Op zich aardige film, alleen jammer dat Owen Wilson er in speelt...wat een drol vind ik dat. Ik ben normaal ook geen fan van Wilson met zijn zijïge stemmetje e...
Lees meer >

Albie  |  17-02-2006

Op zich aardige film, alleen jammer dat Owen Wilson er in speelt...wat een drol vind ik dat.
Lees meer >

scheur  |  16-02-2006

Vond deze niet meer dan aardig, vond hem naar het einde toe steeds langdradiger worden..... :?
Lees meer >

Swanski  |  16-02-2006

zeker geen onaardige film met best veel leuke scenes + Owen Wilson MAAR vooral Vince Vaughn, hij is echt soms superfunny zoals hij ook grappig in Be Cool wa...
Lees meer >

jan smets  |  15-02-2006

Wee zo'n onleuk geldkloppertje met niets nieuws of iets gewaagd en een zeer onderbenutte Christopher Walken.
Lees meer >

Alexander D  |  15-02-2006

Dus ik zie de heren graag nog eens samen terug, maar liever niet in een vervolg, want daar leent deze film zich niet echt goed voor, denk ik. Funeral crasher...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  15-02-2006

Hi-la-ri-sche film! Het is een waar genot om naar twee acteurs te kijken die zo lekker samenwerken als Vince Vaughn en Owen Wilson. Een verbaal potje tennis, za...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 118
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.