Love Box (Sliding Doors / Advice From a Caterpillar / Blow Dry / The Third Wheel)

Recensent:
Arnold van Oostrum
11-02-2006

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Love Box (Sliding Doors / Advice From a Caterpillar / Blow Dry / The Third Wheel) (DVD)
Samenvatting

Indies heeft vier romantische films, die eerder als losse edities zijn uitgebracht, samengebracht in één verzamelbox onder de naam Love Box.

Sliding Doors (1998 - 95 minuten, 1.85:1 niet anamorf beeldformaat)
Helen Quilley (Gwyneth Paltrow) heeft het leuk voor elkaar: ze woont samen met haar vriend in het hartje van Londen en heeft een leuke baan als PR medewerker. Maar als Helen wordt ontslagen en ze vroeger dan gewoonlijk naar huis terugkeert, neemt haar leven op het vlak van liefde en carrière twee wendingen, die afhankelijk zijn van of ze de trein wel of niet op tijd haalt.

Het gegeven in dit verhaal is dat aan elk verhaal altijd twee kanten zitten. In dit geval dus een romantische komedie over twee verschillende verhaallijnen over voorbestemming, timing en de ware liefde. Een zeer geslaagde Engelse romantische komedie met Gwyneth Paltrow in de hoofdrol. Over de muziek kunnen we nog melden dat oorspronkelijk Brian May (van Queen) het lied ‘Another World’ voor de film heeft geschreven. Uiteindelijk is de song niet gebruikt.

Advice From a Caterpillar (1999 - 90 minuten, 1.33:1 beeldformaat)
Missy (Cynthia Nixon) is een succesvol videomaker met een flinke dosis bindingsangst. Daarom deelt ze het bed met een getrouwde minnaar. Samen met haar beste (homo)vriend Spaz (Andy Dick) zet ze zich af tegen de liefde als belichaming van burgerlijkheid en tegelijkertijd als iets wat net zo snel weer gaat als komt. Maar als ze verliefd wordt op de minnaar van Spaz, de biseksuele Brat (Timothy Olyphant) wordt alles anders?

Girl meets boy. Boy meets boy. Girl meets boys boy. Whatever... Zoals het een echte romantische comedy betaamt, draait het in deze film om de liefde. Hoofdrol wordt gespeeld door Cynthia Nixon, beter bekend als Miranda in Sex and the City

Commentaar

Blow Dry (2001 – 87 minuten, 1.33:1 beeldformaat)
Kapper Phil Allen ( Alan Rickman) was vroeger de beste in zijn vak maar nadat zijn vrouw Shelley ( Natasha Richardson) hem en zijn zoon Brian (Josh Hartnett) heeft verlaten om samen te gaan wonen met haar vriendin Sandra (Rachel Griffiths) gaat het bergafwaarts met hem. Als in hun dorp Keighley de nationale kapperskampioenschappen gehouden worden, is ook Phil\'s oude vijand Ray Robertson (Billl Nighy) aanwezig met zijn dochter Christina (Rachael Leigh Cook) als model. Als de oude liefde tussen Brian en Christina weer opbloeit en de voorbereidingen voor de wedstrijd in volle gang zijn, nemen rivaliteit en vals spelen steeds grotere vormen aan. Er staat echter veel meer op het spel dan alleen het winnen van de felbegeerde \"zilveren schaar\".

Zoals vaker met films waarbij de kapperszaak een centrale rol speelt, is het niet alleen de liefde die centraal staat, maar zit in het verhaal ook een sociaal aspect.

The Third Wheel (2002 - 83 minuten, 1.85:1 anamorf beeldformaat)
Stanley Milton (Luke Wilson) heeft met hulp van zijn vriend Michael (Ben Affleck) eindelijk de moed om Diane (Denise Richards), het meisje van zijn dromen, mee uit te vragen. Tot zijn verbazing stemt zij in met het afspraakje. Alles loopt geheel volgens plan, totdat ze plotseling een klap horen: voor de bumper van de auto ligt de dakloze Phil (Jay Lacopo), kermend van pijn. Bij nader inzien is Phil toch niet zo ernstig gewond, maar hij eist wel een schadevergoeding. Met Phil gaan ze op zoek naar een pinautomaat. Dat is het begin van een hilarische rit door de stad met Phil als derde wiel aan de wagen tussen hen in.

Geslaagde romantische komedie waarin duidelijk wordt gemaakt dat je het verloop van een romantisch afspraakje nooit vooraf kunt plannen en mensen soms heel anders in elkaar zitten of andere zaken belangrijk vinden dan je vooraf had gedacht.


Vier leuke romantische films vormen de inhoud van deze Love Box van Indies. De vier films zijn samengebracht op 2 DVD’s, dus twee films per DVD. Met de films zit het wel goed, maar hoe staat het met de technische kwaliteit van deze Love Box, die door Indies zeer laag geprijsd is.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Romantiek
Regio: 2
Jaar: 1998
Speelduur: 355 min
Verpakking: Karton Box
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Indies Home Entertainment
EAN: 8714025508725

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke beeldformaat voor alle vier films is 1.85:1. Twee films hebben inderdaad dit originele beeldformaat. Helaas hebben ook twee films een pan & scan aangepast beeldformaat.

Sliding Doors heeft weliswaar het juiste beeldformaat, maar staat niet anamorf op de DVD. Maar het beeld ziet er wel kleurrijk en helder uit met goed contrast. Scherpte en detaillering van het beeld zijn ook redelijk goed. In lichte mate is filmgrain aanwezig. De film is opgedeeld in 17 chapterstops. De ondertiteling staat geheel in het filmbeeld, zodat de film zonder problemen op een breedbeeld weergever beeldvullend gemaakt kan worden.

Advice From a Caterpillar en Blow Dry hebben beide vergelijkbare beeldkwaliteit. Beide hebben een 1.33:1 pan & scan beeldformaat. Links en rechts mist dus wat beeld. De algehele beeldkwaliteit is matig tot redelijk. Kleuren ogen redelijk, maar het totale beeld is erg soft en heeft weinig detail. In het beeld is constant beeldruis aanwezig. De ondertiteling is goed leesbaar en staat goed geplaatst onder in het beeld.

The Third Wheel heeft 1.85:1 anamorf beeldformaat. Ondanks het anamorfe karakter van het beeld, is dit niet het beste beeld van de set. Het beeld van deze film oogt redelijk soft en heeft weinig fijn detail. Het merendeel van de film speelt in de avond af, dus een donker beeld. Contrast is redelijk, waarbij het zwartniveau niet helemaal perfect is. Filmgrain is minimaal aanwezig, wel is constant een lichte beeldruis te zien.
Alle films zijn geplaatst op één laag van een DVD, waarbij dus twee films op één DVD-9 (dubbellaags) zijn geplaatst.

Geluidskwaliteit

Alle films hebben alleen een Engelstalige soundtrack in Dolby Digital 2.0 (bitrate van 224 kb/s), behalve Blow Dry dat een DD2.0 (bitrate 192 kb/s) geluidstrack heeft.

Alle films hebben een goed klinkend stereogeluid, waarbij de muziek overwegend voor het stereobeeld zorgt. De film geluiden en de dialogen beperken zich tot het centrum van het geluidsbeeld. Met ingeschakelde Dolby ProLogic decodering ontstaat een redelijk surround geluidsbeeld. Bij Advice From a Caterpillar klinkt het geluid iets gematteerd doordat de hogere frequenties ontbreken. Laag is bij alle films voldoende aanwezig. De films zijn allemaal vooral dialoog gedreven, waarbij de muziek een ondersteunende rol heeft.

Extra's

Er zijn geen extra’s, menuschermen zijn eenvoudige statische schermen zonder geluid.

De DVD’s zijn verpakt in flexfiles in een slipcase. Ofwel een dun kartonnen insteekverpakking, waarbij twee insteekhouders samen in een kartonnen slipcase zitten. Het geheel is niet erg stevig.

Conclusie

Indies heeft vier films met het thema romantiek samengebracht in de Love Box. Op twee DVD’s staan de volgende vier films: Sliding Doors, Advice From a Caterpillar, Blow Dry en The Third Wheel. De films zijn stuk voor stuk leuke romantische verhalen, met acteurs als Gwyneth Paltrow, John Hannah, Cynthia Nixon, Alan Rickman, Ben Affleck en Denise Richards.
Bij twee films is sprake van een pan & scan beeld, waarbij voor alle films geldt dat de beeldkwaliteit redelijk is. Bij alle films is het geluid slechts Dolby Digital 2.0. Op technisch gebied is het allemaal iets minder voor elkaar, maar daar staat wel een zeer lage aanschafprijs tegenover.

Laatste reacties

Richard B.  |  11-02-2006

het feit dat ze gemaakt worden wil nog niet zeggen dat er een markt voor is/mensen dit kopen.. Genoeg producten/dvds die niet verkocht worden. Of het moet zooo ...
Lees meer >

denizg  |  11-02-2006

het feit dat ze gemaakt worden wil nog niet zeggen dat er een markt voor is/mensen dit kopen.. Genoeg producten/dvds die niet verkocht worden. Of het moet zooo ...
Lees meer >

Richard B.  |  11-02-2006

Zijn er mensen die dit uberhaubt kopen? Natuurlijk. Anders wordt het niet gemaakt.
Lees meer >

denizg  |  11-02-2006

Ik vind het best zinloos om voor dit soort boxen Recensies te schrijven. Vrijwel allemaal goedkope films in goedkope boxen (ff snel geld verdienen?). Zijn er...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Seks Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.