Infernal Affairs III

Recensent:
Marcel den Haan
23-01-2006

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Infernal Affairs III (DVD)
Samenvatting

Het is tien maanden na de moord op Yan (Tony Leung Chiu Wai) en Ming (Andy Lau) is gedegradeerd tot een kantoorfunctie, in afwachting van een intern onderzoek. Nieuwkomer Yeung (Leon Lai) maakt snel carrière binnen de politie zoals het eerder ook ging met Ming. Ming denkt dat Yeung, net als hemzelf, wel eens een infiltrant zou kunnen zijn van één van de triades en hij begint daarom een onderzoek. Hij merkt dat hij constant gevolgd wordt door een mysterieuze kreupele man. Deze Shen (Chen Daoming) is een voormalig zakenpartner van Sam (Eric Tsang) en is verbonden met Yeung. Ming komt erachter dat hij in de val wordt gelokt door beide mannen.

Commentaar

Het derde deel uit de Infernal Affairs trilogie werd tegelijk met deel twee opgenomen en hierdoor zouden we kunnen zeggen dat het altijd al de bedoeling was dat er drie delen zouden verschijnen. In dit derde deel kunnen we zien hoe het verder gaat met het personage Ming en hoe hij omgaat met de moord op Yan. Ook is er een tweede verhaallijn die zich grotendeels afspeelt voor de gebeurtenissen in het origineel en hierdoor is het mogelijk dat Tony Leung Chiu Wai zijn rol als Yan kan herhalen. Dit gegeven komt soms wat geforceerd over en lijkt alleen als doel te hebben zijn karakter opnieuw deel uit te laten maken van de film. De interactie tussen Yan en Ming was dan ook één van de grootste krachten van het eerste deel, maar omdat de twee in dit deel vrijwel geen scène samen delen, komt het hier wat minder goed uit de verf. De ontwikkelingen rond de het nieuwe karakter van Yeung, de nieuwe agent, zijn wel goed gevonden en bieden de meeste spanning. Met de optredens van de acteurs zit het ook deze keer wel goed, maar wat wil je ook met zo\'n lijst aan namen. Vrijwel alle acteurs zetten hun rollen uitstekend neer en nieuwkomers Leon Lai en Chen Daoming doen geen moment onder voor de anderen die al wat meer ervaring hebben binnen de wereld van de films. Het niveau van het eerste deel en ook het tweede deel wordt niet gehaald, maar toch is Infernal Affairs III nog altijd een goede film die een waardige afsluiter is van de serie. Wederom verplichte kost voor de fans van de eerdere films en de mensen die deze films nog moeten zien, kunnen dit beter snel doen want je mist behoorlijk wat. De drie films samen vormen namelijk een zeer goede misdaadtrilogie en behoren tot de betere films die de laatste jaren uit Hong Kong zijn gekomen.

Deze titel maakt ook onderdeel uit van de Infernal Boxset met:
- Infernal Affairs
- Infernal Affairs II
- Infernal Affairs III

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Drama, Misdaad
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 114 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
  • DTS 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Asiamania
EAN: 8716777052501

Extra's

  • Trailers
  • Behind the Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Qua beeldkwaliteit is dit deel vergelijkbaar met de eerdere twee delen. Iets dat wel opvalt is dat deze film wat donkerder is dan zijn voorgangers, maar dit komt omdat veel scènes zich binnen afspelen. De scherpte van het 2.35:1 anamorfe beeld is ook deze keer weer ruim voldoende, hoewel dat ook nu weer edge enhancement tot gevolg heeft. De aanwezige kleuren zien er natuurlijk uit en goed verzadigd. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn weer ruim voldoende en eigenlijk valt er hier weinig aan te merken op de transfer. Naast de egde enhancement is er soms wat filmgrain zichtbaar en hier en daar wat lichte posterisatie. Dit blijft gelukkig beperkt tot een minimum en ook deze transfer is erg prettig om naar te kijken.
De film is verdeeld in 16 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Ook dit derde deel is te bekijken met een DTS 5.1 track (754 kb/s) of een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) in de originele Kantonese taal. Het geluid klinkt erg warm en mooi vol en maakt regelmatig goed gebruik van alle aanwezige kanalen. De dialogen zijn goed verstaanbaar en komen prima uit de centerspeaker. De frontspeakers geven het overige geluid weer, waaronder de muziek en ook dit geluid klinkt mooi helder. De surroundspeakers worden regelmatig gebruikt voor het weergeven van effecten of omgevingsgeluiden, maar ook deze film moet het niet hebben van veel explosies en schietpartijen. Het LFE kanaal doet regelmatig mee tijdens de actiescènes, maar ook ter ondersteuning van de muziek. Beschadigingen of ruis zijn verder niet aanwezig. Twee prima tracks met een minimaal verschil. De DTS track klinkt iets voller en heeft iets meer detail.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

Behind The Scenes (12 min.)
Een korte blik achter de schermen tijdens de opnames en deze beelden worden afgewisseld door interviews met leden van de cast en crew.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Trailers
Trailers van vier andere Asiamania uitgaven.

Conclusie

In het derde en laatste deel van de Infernal Affairs trilogie kunnen we zien hoe het verder gaat met Ming na de moord op Yan. Hij is gedegradeerd tot een kantoorfunctie en hij gaat op onderzoek uit naar Yeung, een agent die snel carrière maakt binnen de politie. Ming denkt dat Yeung ook wel eens infiltrant zou kunnen zijn, maar hij heeft niet in de gaten dat hij in de val wordt gelokt. Dit derde deel uit de serie is qua niveau wat minder dan de twee voorgaande films, maar nog altijd een goeie film en waardige afsluiter van de reeks. De optredens van de acteurs zijn weer erg goed en ook her verhaal zit weer goed in elkaar. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit, maar valt wat betreft extra\'s wat tegen. Zoals gezegd een goede afsluiter en verplichte kost voor de fans van de eerdere delen.

Laatste reacties

Chris W  |  03-02-2006

Hmmm, ik moet dit deel echt nog een keer gaan kijken denk ik. Door de vele flashbacks en dergelijke kon ik het maar moeilijk volgen.Dat ming de weg kwijt was op...
Lees meer >

Swanski  |  28-01-2006

vond juist deel 3 de minst sterke vd drie, maar nog steeds best goed... qua sfeer is deel 3 anders dan de eerste 2 delen en wat ik juist bij de eerste 2 dele...
Lees meer >

TheGodfather  |  25-01-2006

Vond dit deel beter dan `t tweede deel. Zeker niet slechter, ongeveer even goed als deel 1. Het feit dat het personage van Yan terugkeerd vond ik juist erg goe...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:3
3.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 22
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.