After the Sunset (SE)

Recensent:
Arnold van Oostrum
14-12-2005

Totaalbeoordeling:

7.2
DVD

After the Sunset (SE) (DVD)
Samenvatting

Na een geslaagde diamantroof heeft superjuwelendief Max Burdett (Pierce Brosnan) zich samen met zijn mooie partner Lola Cirillo (Salma Hayek) teruggetrokken op een tropisch eiland. Zij lijken op dit eiland samen te gaan genieten van hun ‘oude’ dag. FBI agent Sam Lloyd (Woody Harrelson), die al ontelbare pogingen heeft ondernomen om Max en Lola op heterdaad te betrappen, is er van overtuigd dat Max op het eiland een nieuwe overval plant. Voor de kust van eiland zal immers een luxe cruiseschip aanmeren met aan boord de grootste diamant ter wereld. Deze diamant stelen zou toch de kroon op het werk van Max zijn. Op het eiland werkt Max samen met de mooie plaatselijke politieagente Sophie St. Vincent (Naomi Harris). Lola wil helemaal niet dat Max nog een superkraak zet, terwijl de lokale gangster Henri Mooré (Con Cheadle) juist wel Max voor zijn karretje wil spannen. Hoe redt Max zich uit deze complexe situatie?

Commentaar

After the Sunset is een leuke misdaadfilm waarin vooraf niet duidelijk is hoe de film zich zal ontwikkelen en wie nu wie voor de gek houdt. Waarbij het verhaal zich nog afspeelt op een fraaie exotische locatie en door regisseur Brett Ratner mooi in beeld is gebracht. Voeg daar nog de luchtige toon van de film met grappige komische elementen aan toe en je hebt After the Sunset. In grote lijnen doet de film met Pierce Brosnan in de hoofdrol enigszins denken aan The Thomas Crown Affair (1999), waarin Brosnan ook de hoofdrol speelde. Maar is After the Sunset door de exotische locaties visueel net even iets aantrekkelijker. En Brosnan heeft natuurlijk in deze film een bijzonder mooie partner aan zijn zijde. Voor het komische element zorgt acteur Woody Harrelson die de FBI agent speelt. Gelijk de film Criminal is het maar de vraag wie nu wie beet neemt en geeft ook schrijver Paul Zbyszewski een mooie draai aan het eind.
Naar het schijnt hadden regisseur Brett Ratner, bekend van onder andere de film Rush Hour en The Family Man, en acteur Brosnan plannen om gezamenlijk de nieuwe James Bond te maken. Zoals bekend is dat anders gelopen. Ratner is nu bezig met X-Men 3.
Samengevat, After the Sunset is een leuke, luchtige misdaadkomedie met fraai exotische locaties en een prima spelende cast.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Misdaad
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 94 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
EAN: 5410504969614

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Audiocommentaar
  • Before, During and After the Sunset (making of)
  • Interview met een juwelendieef
  • The Charlie Rose Show
  • Special Effects vergelijking
  • Trailer en spots

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het oorspronkelijke bioscoopformaat 2.35:1 anamorf op deze DVD. De kwaliteit van het beeld is zeer goed. Diepe, volle kleuren met een prima contrast. Scherpte en detaillering van het beeld zijn ook beide zeer goed. Filmgrain is nauwelijks in het beeld aanwezig. Er is heel licht edge enhancement toegepast. De gemiddelde bitrate is iets aan de lage kant, waardoor enkele compressiefoutjes aanwezig zijn. Maar storend zijn deze kleine foutjes geenszins.
De film is opgedeeld in 22 chapterstops. De optionele (witte) Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Bij de Engelse soundtrack heb je keuze uit een Dolby Digital 5.1 surround track (bitrate 448 kb/s) en een DD2.0 track (bitrate 224 kb/s). Voor de recensie hebben we ons natuurlijk geconcentreerd op de 5.1 surround track, die van zeer goede kwaliteit is en je laat genieten van een fraai ruimtelijk klankbeeld. Zoals het bij een dit type film hoort, is de soundtrack goed dynamisch met een prima balans tussen harde en zachte passages. Alle speakers worden intensief gebruikt, waardoor een fraaie driedimensionale soundtrack met veel richtingsgevoel. De verschillende actiescènes worden prima ondersteund met het LFE kanaal, dat zorgt voor een stukje additioneel laag. De dialogen en de centerspeaker zijn in deze film onafscheidelijk, de dialogen zijn prima te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen bestaan uit filmgerelateerde animaties met 5.1 surround achtergrondmuziek. Geen van de extra’s heeft Nederlandse ondertiteling, wel is een Engelse ondertiteling aanwezig.

Deleted / Alternate Scenes (16 min) Met een royale verzameling van vijftien scènes die niet of anders in de film zitten, inclusief een alternatief einde van de film. De scènes zijn te bekijken met optioneel commentaar van de regisseur. Alles is los te kiezen of je bekijkt alles aaneengesloten met de play all optie. Beeld en geluid is gelijk aan de film, dus 2.35:1 anamorf beeld en DD5.1 geluid.

Blooper Reel (5 min)
Filmfragmenten waarin iets fout gaat, altijd goed voor een lach. Fragmenten zijn weer in 2.35:1 anamorf beeldformaat.

Feature Commentary …
Regisseur Brett Ratner geeft samen met producer Beau Flynn en editor Mark Helfrich een gesproken toelichting bij de film. Alle aspecten van het film maken komen hierbij aan bod. Gedrieën zorgen ze voor een informatief en onderhoudend commentaar.

Before, During and After The Sunset (71 min)
Een zeer fraaie documentaire over de productie van de film, waarin het pre-productie, het feitelijk filmen en het post-productie process allemaal aan bod komen. Uiteraard met veel interviewfragmenten afgewisseld met beelden tijdens opnames of andere productiehandelingen en filmfragmenten. Een prima documentaire zoals we die graag zien!

The Charlie Rose Show … (18 min)
De Charlie Rose Show is een Amerikaanse talkshow over films. Gastheer Charlie Rose besteedt in deze aflevering aandacht aan After the Sunset en interviewt daarbij de regisseur en de hoofdrolspelers.

Interview with a Jewel Thief (8 min)
Regisseur Brett Ratner heeft ter voorbereiding op de film onder andere een interview gehad met meesterdief Bill Mason.

Visual Effects Comparisons (3 min)
Je zou het niet direct zeggen, maar in deze film zitten toch een 150 visuele effecten. Editor Mark Helfich laat hier een en ander zien. Beeldformaat is 2.35:1 anamorf.

TV Spots And Trailers
Met keuze uit de Theatrical Trailer (2 min) en TV-Spots (1 min)

Conclusie

After the Sunset van regisseur Brett Ratner is een onderhoudende luchtige misdaadfilm, met een prima plot, exotische locaties en leuke humor ter afwisseling. Pierce Brosnan speelt een juwelendief die samen met zijn mooie partner geniet van de rust op een exotisch eiland. De komst van een FBI agent en een luxe cruiseboot met een unieke diamant aan boord, verstoort zijn rust volledig. Daarbij krijgt hij het aan de stok met de plaatselijke misdaadbaas en wil zijn partner niets van dit alles weten. Kortom, er wordt een groot beroep gedaan op zijn vernuft. In de film prima rollen van Pierce Brosnan, Woody Harrelson, Salma Hayel, Don Cheadle en Naomi Harris.
Deze uitgave van Paradiso heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. Als toevoeging interessante extra’s die een prima aanvulling op de film zijn. Helaas zijn de extra’s niet Nederlands ondertiteld. Een leuke onderhoudende misdaadfilm door Paradiso uitgebracht op een nette release.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Paradiso Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Barry de Nijs  |  07-01-2006

Vond dit een vermakelijke film, maar niet om aan te schaffen. Wel leuk om nog een keer terug te zien op tv
Lees meer >

chimera01  |  16-12-2005

Sorry hoor maar het beste duo in die film waren frequent zichtbaar als Hayek een bikini droeg. :wink: :twisted:
Lees meer >

Obi-Wan Kenobi  |  16-12-2005

Ik moet zeggen dat ik het wel een amusante film vond. Humor was goed geplaatst en Pierce Brosnan en Salma Hayek vormden een goed filmduo.
Lees meer >

chimera01  |  15-12-2005

Een leuke film met een slap einde, geen onverwachte ontknoping of grote verrassing. Iets wat ik bij een heistfilm toch wel prettig vind. Toch zijn Harrilson...
Lees meer >

TheGodfather  |  14-12-2005

Leuke,vermakelijke film. Vond Woody echt cool :lol: En Salma Hayek is natuurlijk geen straf om naar te kijken :P Niet de aanschaf waard, maar wel leuk voor ...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  14-12-2005

Verder heeft de hele film een zeer vrolijke uitstraling op het zonnige eiland.Als je de extra's bekijkt dan zul je zien dat het zonnige niet allemaal echt is ;-...
Lees meer >

Indiana  |  14-12-2005

Ik vond het absoluut een leuk film !! Misschien op alle punten niet altijd even sterk, maar absoluut cker voor 100 % vermaak. Verder heeft de hele film ee...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:8
7.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 38
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.