Herbie: Fully Loaded

Recensent:
Arnold van Oostrum
06-12-2005

Totaalbeoordeling:

4.1
DVD

Herbie: Fully Loaded (DVD)
Samenvatting

Maggie Peyton (Lindsay Lohan) mag van haar vader Ray Peyton Sr. (Michael Keaton) een auto uitzoeken bij de plaatselijke autoschroot handelaar. Op deze autokerkhof staat een oude Volkswagen Kever, ooit beroemd als de racekever nr. 53 ofwel Herbie bijgenaamd de Love Bug, te wachten op een roemloos einde. Maggie’s voorkeur gaat uit naar een ouder Toyota, maar door een raar toeval weet de eigenzinnig kever de aandacht van Maggie op zich te vestigen. Als Maggie in de kever gaat rijden, blijkt deze over bijzondere eigenschappen te beschikken. Ze ontdekt dat de kever doorgaat onder de naam Herbie en samen met haar vriend Kevin knapt ze Herbie weer helemaal op. Ze laat zich als autocoureur Maxx door de grote racekampioen Trip Muprhy (Matt Dillon) verleiden tot een straatrace, waarbij Herbie het racemonster van Trip in het stof doet bijten. Haar racewedstrijd is haar vader een doorn in het oog, die probeert met zijn zoon Ray Peyton Jr. (Breckin Meyer) weer terug te komen in de racewereld. Maggie en Herbie worden uitgedaagd mee te doen aan de grote Nascar racecompetitie, wat de bijzondere relatie tussen Herbie en Maggie danig onder druk zal zetten.

Commentaar

In 1968 verscheen de Disney speelfilm The Love Bug, geregisseerd door Robert Stevenson. De hoofdrol in deze film werd gespeeld door een Volkswagen Kever, met racenummer 53. De film werd een groot succes, mede doordat de kever op verterende wijze een plekje in veler harten wist te winnen. De film was een fraaie combinatie van komedie en romantiek met een snufje dramatiek. Het succes van de film leidde tot een vervolg in 1974 met Herbie Rides Again, wederom geregisseerd door Robert Stevenson. Er verschenen nog twee vervolgen, nu geregisseerd door Vincent McEveety, beide films waren beduidend minder succesvol.
Nu, 25 jaar later is Herbie weer nieuw leven in geblazen. Zoals tegenwoordig meer te doen gebruikelijk worden van een oudere film of televisieseries een remake gemaakt. Herbie: Fully Loaded is niet echt een remake, maar meer een vervolg. De film begint ook handig met allerlei krantenberichten met de vraag wat er van Herbie terecht is gekomen. En focust dan op Herbie die afgevoerd wordt naar een autosloperij. Gelukkig wordt Herbie dus gevonden en beleeft weer een nieuw avontuur.
In deze nieuwe film is Herbie nog steeds de ouderwetse Volkswagen Kever met nr. 53. Weliswaar heeft Herbie dankzij moderne computeranimaties een ‘gezicht’ gekregen, waarbij de ronde koplampen als ogen dienstdoen en de chromen bumper als mond. Gebleven zijn de opklappende deuren en motor- en bagageklep. Dat Volkswagen de film gesponsord heeft blijkt wel uit de andere VW auto’s. De oudere Herbie Kever ziet natuurlijk wat in zijn jongere uitvoering, een gele New Beetle. En VW paradepaardje in Amerika, de VW Touareg mag natuurlijk ook niet ontbreken.
Voor de verfilming van dit komisch romantische verhaal heeft regisseur Angela Robinson een fraaie cast bij elkaar gekregen. Lindsay Lohan speelt de hoofdrol, nadat zij daarvoor succes had met de Disney film Freaky Friday en de Paramount film Mean Girls. Andere castleden zijn Michael Keaton als haar vader, Matt Dillon als haar tegenstander en Justin Long als haar vriend.
Natuurlijk is Herbie: Fully Loaded een typisch Disney verhaal, met een mix van komedie en romantiek en uiteraard aandacht voor een opvoedende boodschap in het verhaal.
Voor liefhebbers van de oudere Herbie films, die een vergelijking maken met de oudere Herbie, zal de film een lichte tegenvaller zijn. De film richt zich vooral op het jongere tienerpubliek.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 97 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Vlaams
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Buena Vista / Walt Disney
EAN: 8717418066512

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Gesproken toelichting
  • Muziekvideo
  • Bloopers
  • Achter de schermen bij Disney

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1 en staat ook in deze verhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is prima. Kleuren zijn mooi helder, goed verzadigd en ogen natuurlijk. Het scherpe beeld is voldoende detailrijk en heeft een goed contrast. Het beeld is totaal vrij van ongerechtigheden.
De film is opgedeeld in 13 chapterstops. De DVD is van het type DVD-9 (dubbellaags), de laagwisseling is slechts kort merkbaar. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een net lettertype maar kon lager geplaatst in het beeld staan.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de DVD. De soundtrack heeft een goed klinkend surround geluidsbeeld. De nadruk van de soundtrack ligt op de drie voorkanalen. De achterkanalen worden subtiel in split-surround (stereo) gebruikt voor de omgevingsgeluiden, de ruimtelijkheid van de muziek en enkele goede geluidseffecten. De dynamiek van de soundtrack is prima met een goede balans tussen de muziek en racegeluiden en zachter klinkende details. Het LFE-kanaal wordt incidenteel gepast in gezet. De dialogen zijn goed te volgen en komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker.
Voor de kleinsten onder ons is de film ook te beluisteren in een Nederlandse of Vlaamse nasynchronisatie. In beide gevallen ook een Dolby Digital 5.1 surroundtrack (bitrate 384 kb/s).

Extra's

Zoals gebruikelijk start ook deze DVD met enkele promotietrailers voor andere DVD releases, die je snel kunt over slaan door op de menutoets te drukken. De breedbeeldmenu’s zijn leuke filmgerelateerde animaties en voorzien van achtergrondgeluid. De menu’s zijn naar keuze in het Nederlands, Engels en Frans. De extra’s hebben 1.33:1 beeldformaat, waarbij de gebruikte filmscènes 1.85:1 niet anamorf beeldformaat hebben, geluid is DD2.0 -192 kb/s geluid en alles is Nederlands ondertiteld.

Deleted Scenes (12 min)
Angela Robinsons geeft optioneel toelichting bij zeven niet gebruikte scènes. De scènes zijn apart te kiezen of achter elkaar te bekijken met de Play All functie.
Daarnaast kun je nog een alternatief begin van de film zien, ook met optioneel commentaar van de regisseur.

Bloopers (5 min)
Een korte collage van enkele filmbloopers.

Muziek en meer
Met alleen keuze voor de muziekvideo van Lindsay Lohan, die met het liedje “First’ laat zien en horen dat ze ook kan zingen. Geluid is DD5.1 (bitrate 384 kb/s).

Achter de schermen bij Disney
Met keuze uit:

Een kijkje bij de races (13 min)
Korte documentaire over de opnames voor de film tijdens de Nascar races in Fontata. Nascar racer Deborah Renshaw enige uitleg geeft.

Tegen alle regels in: Stunts uit Herbie: Fully Loaded (9 min)
Met uitleg bij de verschillende stuntscènes.

Herbie komt tot leven (11 min)
Korte featurette over wat er nodig was om Herbie enige menselijke trekjes mee te geven.

Gesproken toelichting
Regisseur Angela Robinson geeft een adequaat en vrij standaard audiocommentaar met voldoende achtergrondinformatie.

Conclusie

Met Herbie: Fully Loaded komt de beroemde ‘Love Bug’ Volkswagen Kever nr. 53, bijgenaamd Herbie na 25 jaar weer tot leven. Bijna veertig jaar na de eerste Herbie speelfilm, beleeft de witte VW Kever met menselijke trekjes weer een nieuw romantisch avontuur. Lindsay Logan speelt de tiener die Herbie op een schroothoop redt van een roemloos einde en wordt door een beroemde races uitgedaagd voor een echte race op de Nascar racebaan. Naast Lindsay Logan spelen ook Matt Dillone, Michael Keaton en Justin Long mee in deze komische Disney film. De film richt zich met name op het jongere (tiener) kijkerspubliek, waarbij zowel een Nederlandse als een Vlaamse nasynchronisatie aanwezig zijn.
Buena Vista heeft de film op DVD uitgebracht met prima beeld- en geluidskwaliteit. Toegevoegd zijn enkele aanvullende extra’s, waaronder een audiocommentaar en enkele korte featurettes.

Laatste reacties

Ge_Someone  |  08-12-2005

beslist een wat flauwe, melige film. Maar op zich wel een leuke "re-make" van de Herbie films. De stijl deed mij wel aan die oude films denken, niet echt van de...
Lees meer >

Frank  |  06-12-2005

En naar het schijnt zijn er sommige lichaamsdelen digitaal verkleind :evil: Daar waren geruchten over, maar dat bleek niet zo te zijn!
Lees meer >

Daniël V.  |  06-12-2005

digital boob reduction .. zonde hoor :P Daar geloof ik helemaal niks van. Ik heb de film gezien, en ze waren zelfs groter dan in Mean Girls. :wink: Lohan is ec...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  06-12-2005

digital boob reduction .. zonde hoor :P anders had ik hem nog wel aangeschaft :wink: Dat is wel triest :?
Lees meer >

Hankster  |  06-12-2005

digital boob reduction .. zonde hoor :P anders had ik hem nog wel aangeschaft :wink:
Lees meer >

Spiderman  |  06-12-2005

Wat een baggerfilm is dit zeg... Werd er op mijn terugvlucht van een vakantiebestemming mee verveeld... Te erg...! :evil: :cry:
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  06-12-2005

En naar het schijnt zijn er sommige lichaamsdelen digitaal verkleind :evil: Ach ja, Disney he...
Lees meer >

BassFace  |  06-12-2005

En naar het schijnt zijn er sommige lichaamsdelen digitaal verkleind :evil:
Lees meer >

Henk Heideveld  |  06-12-2005

Heeft de tand des tijds helaas niet doorstaan. Komt nu bijzonder flauw over. :cry: :? :( :x
Lees meer >

Peter van 't Wout  |  06-12-2005

Slappe hap!!! Niet te vergelijken met de 1e twee oude Herbie films!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
2.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 171
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.