Brotherhood of War, The (SE)

Recensent:
Marcel den Haan
27-11-2005

Totaalbeoordeling:

6.9
DVD

Brotherhood of War, The (SE) (DVD)
Samenvatting

Jin-tae (Jang Dong-kun) en Jin-seok (Won Bin) zijn twee broers die leven in het Zuid-Korea van de jaren 50. Zij leven een onbezorgd leven samen met hun moeder. Jin-tae is verloofd met Young-shin (Lee Eun-Ju) en werkt elke dag zodat Jin-seok naar school toe kan. Op een dag komt er een abrupt einde aan dit mooie leven als er een oorlog uitbreekt tussen Noord en Zuid-Korea. De twee broers slaan samen met hun familie op de vlucht voor het oorlogsgeweld, maar wanneer zij op het treinstation aankomen, merken ze dat er geen treinen meer rijden. Dit is nog niet het ergste, want al snel worden Jin-tea en Jin-seok op het treinstation gedwongen dienst te nemen in het leger. Onder de ogen van hun moeder worden ze afgevoerd en naar het front gebracht. Jin-tea probeert als oudere broer ervoor te zorgen dat zijn broer naar huis kan omdat deze last van zijn hart heeft. De commandant is hier niet van gediend maar maakt met Jin-tae een afspraak. Hij zegt dat als Jin-tae een medaille weet te verdienen, zijn broer naar huis mag. Dit is voor Jin-tae een reden om zich voor elke gevaarlijke missie aan te melden om zo snel de medaille binnen te halen. Hij wordt al snel bekend als held, maar voor Jin-seok is het onbegrijpelijk waarom Jin-tae dit allemaal doet. Hij vindt dat de roem naar het hoofd van zijn broer stijgt en dit zet de relatie van de twee broers ernstig onder druk.

Commentaar

The Brotherhood of War is een oorlogsfilm van Koreaanse makelij. De laatste jaren komen er prachtige films uit het land in Azië en ook deze is er één om in te lijsten. De vergelijking met Saving Private Ryan werd al snel gemaakt na het uitkomen van deze film, maar eigenlijk zijn de twee films alleen te vergelijken met de manier waarop de vechtscènes geschoten zijn. Dat is namelijk op een harde en realistische manier waarbij de camera midden in de actie wordt geplaatst. Hierbij wordt niet gekeken op een litertje bloed meer of minder en ook vliegen er regelmatig wat ledematen door de lucht. Oorlog in beeld gebracht zoals het dus in werkelijkheid ook is. Naast het feit dat dit een oorlogsfilm is met veel harde scènes is dit vooral een film die draait om de relatie tussen de twee broers. De verandering van de relatie tussen de twee mannen staat centraal en de oorlog dient hiervoor als achtergrond en reden dat hun relatie onder druk komt te staan. Er wordt door de makers weinig tot geen achtergrondinformatie gegeven over de reden van de oorlog of het verloop ervan, maar zoals al was vermeldt, is de oorlog niet het hoofdonderwerp van de film dus echt storend is dit niet. Hoewel de vechtscènes hard en bruut in beeld gebracht zijn, echt realistisch zijn ze soms niet. Zo loopt de oudste broer met het grootste gemak door de meest intensieve beschietingen zonder ook maar één keer geraakt te worden en heb je als kijker soms het idee dat deze man wel erg veel geluk moet hebben. Verder is dit overigens één van de weinige kritiekpunten want de film ziet er gewoon erg goed uit en is het verhaal erg intens. Zo is het einde erg emotioneel en ik persoonlijk had het erg moeilijk om het droog te houden.
The Brotherhood of War is de duurste film uit de Koreaanse geschiedenis en dat is zeker af te zien aan de film. De vele oorlogsscènes bevatten veel speciale effecten variërend van ontploffingen tot door de computer gegenereerde vliegtuigen en duizenden aanstormende soldaten. Naast het verhaal en speciale effecten zijn ook de acteerprestaties erg goed te noemen en vooral Jang Dong-kun maakt indruk met zijn rol als de oudste broer, Jin-tae. Hij geeft de veranderingen in zijn personage perfect weer en dit op een erg overtuigende manier. Won Bin speelt de jongste van de twee broers en ook hij weet zijn personage goed neer te zetten. Ook de rest van de cast is goed op dreef, maar het is duidelijk dat zij slechts dienen als ondersteuning van de twee hoofdrolspelers.
Samenvattend kunnen we zeggen dat deze film voor iedereen aan te raden is, niet alleen voor mensen die houden van Aziatische films. Het onderwerp is toegankelijk genoeg voor iedereen en eigenlijk zal niemand deze film onberoerd laten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Oorlog
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 142 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Koreaans
  • DTS 5.1 - Koreaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans
Uitgever: A-Film Home Entertainment
EAN: 8716777050453

Extra's

  • Making Of
  • Trailers
  • TV Spots
  • Interviews

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD met een 2.35:1 beeldformaat. De kwaliteit van het beeld is uitstekend en de transfer is erg prettig om naar te kijken. De kleuren in de film verschillen per periode. Zo bestaan tijdens de dagen van de oorlog de kleuren vooral uit bruintinten en voor de oorlog overheerst een oranje gloed die volgens de makers moet staan voor een gelukkige tijd. Alle kleuren zien er natuurlijk uit en goed verzadigd. Het beeld is mooi scherp met veel detail, dit heeft wel wat edge enhancement als gevolg maar echt storend wordt het nergens. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ook allemaal voldoende. Filmgrain is regelmatig aanwezig, variërend in hoeveelheid. Verdere artefacten zijn niet aanwezig. Een prima beeldkwaliteit in het mooie brede formaat van 2.35:1 dat uitstekend bij de film past.
De film is wat matig verdeeld in 11 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Er zijn twee audiotracks te vinden op de DVD, beide in de originele Koreaanse taal, te weten een DTS 5.1 track (754 kb/s) en een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s). Beide tracks klinken uitstekend en maken goed gebruik van alle aanwezige kanalen. Enig puntje van kritiek is dat de achterkanalen een wat laag volume hebben waardoor de track wat aan ruimtelijkheid verliest. Dit is op te vangen door het volume van deze kanalen wat harder te zetten, mits deze optie op je versterker aanwezig is. Dit is dan ook de reden dat deze tracks geen echte toppers zijn, want niet iedereen heeft deze optie op zijn versterker. Verder klinkt het geluid prima en klinken de tracks mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. De dialogen worden netjes door het middenkanaal weergegeven. De voorkanalen laten een mooi breed stereogeluid horen waarbij de oorlogsgeluiden en muziek goed tot hun recht komen. Het LFE kanaal is vooral actief tijdens de vechtscènes en hier is een goed diep laag te horen. De DTS track heeft een lichte voorkeur boven de Dolby Digital track, aangezien hier wat meer detail hoorbaar is, maar het verschil is minimaal.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deze uitgave van de film bestaat uit twee schijven en de extra\'s zijn voornamelijk op de tweede schijf te vinden. Op de eerste schijf zijn alleen wat trailers te vinden van andere uitgaven van A-Film. Het gaat naast de trailer van Brotherhood of War om trailers van Apocalypse Now Redux, Der Untergang (SE) en Infernal Affairs.

Disc 2

Making Of (41 min.)
Hier lopen we als kijkers mee met de mensen van de cast en crew en kunnen we zien hoe de film tot stand is gekomen. Dit begint bij het zoeken naar locaties, het ontwerp van de sets en de kleding, training van de acteurs tot aan de het daadwerkelijke opnemen van de film. Er wordt geen verdere informatie gegeven over het hoe en wat, maar toch is dit een vrij interessante making of.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Interviews (11 min.)
Een reeks interviews met leden van de cast en crew die achter elkaar voorbij komen. De vragen zijn niet hoorbaar, we horen alleen de antwoorden van de betrokkenen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

TV Spots (1 min.)
Drie korte trailers die gemaakt zijn voor de televisie. De trailers komen achter elkaar voorbij en zijn niet apart te bekijken.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Twee broers worden noodgedwongen betrokken bij de oorlog tussen Noord en Zuid-Korea. Ze worden vervoerd naar het front en komen daar bloot te staan aan de verschrikkingen van de oorlog. Wanneer de oudste broer een afspraak maakt met zijn commandant geeft hij zich vrijwillig op voor elke gevaarlijke missie. Dit is namelijk de enige manier waarop hij zijn broer naar huis kan krijgen. Al snel is hij een held, maar dit gaat ten koste van de relatie met zijn broer. The Brotherhood of War is een oorlogsfilm in de stijl van Saving Private Ryan. De oorlogsscènes zijn namelijk erg realistisch gemaakt en erg bloederig. De relatie tussen de twee broers staat echter centraal. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit, maar bevat wat weinig extra\'s. De film is een aanrader voor iedereen, niet alleen voor mensen die van Aziatische films houden.

Laatste reacties

Loggie  |  15-04-2012

@Pjblack: Ik zelf heb de Koreaanse release van de Blu Ray en die is regio A,B.....met Engelse subs. Hij is wel OOP maar via Ebay etc nog wel te vinden. Alleszin...
Lees meer >

pjblack  |  15-04-2012

Nu nog op blu ray.......
Lees meer >

Rotterdam5314  |  08-11-2006

Zeer goede film. Wat mij betreft 1 van de beste asian movies die ik heb gezien
Lees meer >

ofnoavail  |  08-11-2006

Net gekeken, zeker een indrukwekkende film. Ik was wat minder onder de indruk van het geluid dan jullie dat zijn. Niet alleen zijn de surroundkanalen vrij za...
Lees meer >

Swanski  |  12-10-2006

Taegukgi Hwinalrimyeo (Tae Guk Gi: The Brotherhood of War) (2004) Gemiddeld leuke Koreaanse oorlogsfilm die enerzijds van het harde geweld an anderzijds van de...
Lees meer >

Marco Dubbeldam  |  31-03-2006

Heb deze ook net bekeken, en ook ik vond het een geweldige film! Ben het er wel mee eens dat er over de oorlog zelf wat meer gezegd had mogen worden, en dat er ...
Lees meer >

Worm  |  15-01-2006

Gisteravond gekeken en allemachtig, wat een prachtige film! Actie, emotie, drama, echt alles heeft deze film!
Lees meer >

Symphony X  |  01-01-2006

TheGodfather schreef: Taegukgi hwinalrimyeo (The Brotherhood Of War) Wat een prachtige film is dit!!! alle verwachtingen die ik had na t lezen van recensies ...
Lees meer >

Alexander D  |  19-12-2005

Net gekeken, zeker een indrukwekkende film. Ik was wat minder onder de indruk van het geluid dan jullie dat zijn. Niet alleen zijn de surroundkanalen vrij za...
Lees meer >

Martin Z.  |  08-12-2005

Sterke en indrukwekkende oorlogs film over een oorlog waar ik verder maar weinig over weet,dus altijd meegenomen om er wat meer over op te steken al had het iet...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  08-12-2005

Sterke en indrukwekkende oorlogs film over een oorlog waar ik verder maar weinig over weet,dus altijd meegenomen om er wat meer over op te steken al had het iet...
Lees meer >

Peter van 't Wout  |  06-12-2005

Oorlogsfilms zijn mijn favoriete genre,dit lijkt mij een Topper!!! Deze gaat dan ook zeker in mijn collectie komen!!!
Lees meer >

Martin Z.  |  30-11-2005

Ook heel goedkoop: de R2UK 2 disc http://www.play.com/play247.asp?pa=srmr&page=title&r=R2&title=656483 hmmmm met veel toffere extra's erop :o
Lees meer >

TheGodfather  |  30-11-2005

Ook heel goedkoop: de R2UK 2 disc http://www.play.com/play247.asp?pa=srmr&page=title&r=R2&title=656483
Lees meer >

xbarryx  |  29-11-2005

Jullie hebben mij (als grote oorlog fan) nieuwschierig gemaakt naar deze recensie. Dit zal dus ook een blinde aanschaf worden :oops:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
4.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 117
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.