Gremlins 2: The New Batch

Recensent:
Marcel den Haan
19-11-2005

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

Gremlins 2: The New Batch (DVD)
Samenvatting

Billy Peltzer (Zach Galligan) en Kate Beringer (Phoebe Cates) zijn na hun aanvaring met de Gremlins in hun thuisstadje verhuist naar het grote New York City. Daar hopen ze een nieuw leven op te bouwen nadat de Gremlins het halve stadje waarin ze eerste woonde wisten te slopen. Billy en Kate zijn beide werkzaam in de Clamp Tower, een hypermoderne wolkenkrabber gebouwd door Daniel Clamp (John Glover). Gizmo, het beestje verantwoordelijk voor het voortbrengen van de vreselijke Gremlins, woont nu bij een oude Chinese man aan de andere kant van de stad. Wanneer de man komt te overlijden staat Gizmo er alleen voor en belandt hij op straat. Daar wordt hij gevonden door een medewerker van een genetisch laboratorium dat gevestigd is in de Clamp Tower. Billy komt erachter dat Gizmo wordt vastgehouden in de toren en besluit hem te bevrijden. Het duurt niet lang voordat Gizmo per ongeluk geraakt wordt door een straal water en een nieuwe lading Mogwai, de soort van Gizmo, is geboren. Mogwai mogen niet eten na middernacht aangezien ze dan veranderen in de gehate Gremlins, maar deze Mogwai houden zich niet aan deze regel en binnen de kortste keren is het gebouw vergeven van de Gremlins. Billy en Kate moeten er nu voor zorgen dat de Gremlins het gebouw niet kunnen verlaten en ze moeten een manier vinden om ze onschadelijk te maken.

Commentaar

We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is het dan zover, Gremlins 2: The New Batch verschijnt op DVD. Vaak wordt dit deel gezien als de mindere van de twee, maar persoonlijk vind ik dit deel de leukere. Het origineel was een mix van komedie en horror, maar dit vervolg is voornamelijk een komedie te noemen, het is maar waar je voorkeur naar uitgaat. De humor in dit deel is erg sterk en de Gremlins zijn erg grappig te noemen. Dit komt voor een groot deel omdat enkele van de Gremlins muteren in wezens met speciale krachten wat ervoor zorgt dat veel Gremlins een geheel eigen karakter krijgen. Ook heeft dit vervolg een sterke cast die ervoor zorgen dat de film erg leuk is om naar te kijken. Hoofdrolspelers Zach Galligan en Phoebe Cates herhalen hun rol uit het eerste deel en we zien enkele nieuwkomers die het plaatje compleet maken. Zo zien we onder andere Robert Picardo, bekend als de dokter uit Star Trek Voyager, in een grappige rol die het aan de stok krijgt met een vrouwelijke Gremlin. Verder zien we Christopher Lee voorbij komen als een geleerde van het genetische laboratorium. Ondanks deze sterke cast ligt de nadruk van de film op de Gremlins. De makers wilden duidelijk zoveel mogelijk Gremlins in beeld om de film in ieder geval op dat vlak te overtreffen. Het verhaal van de film speelt zich vrijwel geheel af in het grote kantoorgebouw waar de hoofdrolspelers hun werk doen en dit gebouw heeft alles in zich om de perfecte speelplaats te worden voor de Gremlins.
Welk deel de betere van de twee is, is eigenlijk geheel afhankelijk van je persoonlijke smaak. Hou je van een leuke film met enkele enge scènes dan is deel één het helemaal voor jou, maar hou je van een grappige film waarin honderden Gremlins helemaal los gaan, dan moet je zeker dit tweede deel een kans geven.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Avontuur, Fantasy, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1990
Speelduur: 101 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931227117

Extra's

  • Trailer
  • Audiocommentaar
  • Additional Scenes
  • Gag Reel
  • Behind The Screams

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film heeft een anamorf beeld in het formaat 1.78:1, dit wijkt iets af van het originele formaat van 1.85:1. De kwaliteit van het beeld is prima in orde. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn allemaal voldoende te noemen. Het beeld is mooi scherp met veel detail en toch is er geen edge enhancement zichtbaar. De kleuren ogen over het algemeen natuurlijk, maar hadden op sommige momenten iets feller gemogen. Filmgrain is soms aanwezig, maar niet genoeg om te storen. Andere artefacten zijn niet aanwezig.
De film is verdeeld in 12 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar iets lager in het beeld gemogen.

Geluidskwaliteit

Het geluid tijdens de film wordt verzorgd door een Dolby Digital 5.1 track (384 kb/s) in de originele Engelse taal. Het geluid klinkt mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. De track concentreert zich voornamelijk op de voorste kanalen en er had iets meer ruimtelijker mogen klinken. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en de muziek en overige geluiden uit de frontspeakers waar een mooi breed stereogeluid te horen is. Een enkele keer worden de surroundspeakers bij het geheel betrokken voor het weergeven van wat effecten en lichte muziek, maar zoals gezegd had dit iets meer mogen zijn om een echt ruimtelijk geluidsbeeld te laten horen. Het LFE kanaal laat ook regelmatig van zich horen en dit kanaal ondersteunt het geheel mooi met een goed gedoseerd laag.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtegrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Het commentaar tijdens de film wordt verzorgd door regisseur Joe Dante, acteur Zach Galligan, schrijver Charles S. Haas en producent Michael Finnell. De vier mannen hadden duidelijk veel lol in het maken van de film en dit komt naar voren in het commentaar. Ze vertellen hoe het was om de film te maken en we horen enkele leuke feitjes over de film.

Additional Scenes (21 min.)
Een reeks verwijderde en verlengde scènes die achter elkaar voorbij komen en die te bekijken zijn met of zonder commentaar van dezelfde mensen die ook het audiocommentaar hebben verzorgd.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Behind The Screams (5 min.)
In deze featurette zijn de opnames van de film zogenaamd overgenomen door Gizmo en zijn Gremlins en op deze manier krijgen we een blik achter de schermen en zien we enkele interviews met leden van de cast en crew.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Gag Reel (5 min.)
Een korte reeks bloopers en dingen die er fout gingen tijdens de opnames.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Theatrical Trailer (1min.)
De originele bioscooptrailer van de film. Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Als laatste is er nog een Easter Egg te vinden op de DVD.

Conclusie

Billy en Kate zijn na hun avonturen met de Gremlins verhuisd naar New York om daar een nieuw leven op te bouwen. Billy komt weer in aanraking met Gizmo en wanneer hij per ongeluk nat wordt, ontstaan er al snel nieuwe Gremlins. Deze nemen in rap tempo het gebouw over waar Billy en Kate werken en wederom moeten ze de confrontatie aan met de door hun gehate Gremlins. Dit tweede deel van de Gremlin films is wat meer een komedie te noemen dan het wat donkere eerste deel. Hier zien we vele Gremlins in allerlei soorten en maten en er zijn veel leuke momenten waarin de Gremlins de mensen het leven zuur maken. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit en er zijn enkele korte extra\'s te vinden die het geheel mooi afronden. Dit vervolg in uiteraard aan te raden aan mensen die het eerste deel ook leuk vonden en wel deel jouw voorkeur heeft hangt geheel af van je eigen smaak. Eigenlijk doet het er ook niet zo toe, gewoon gaan zitten en genieten van deze doldwaze film.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Richard B.  |  07-08-2008

Ik vond de 2e film eigenlijk beter dan de 1e. Deze mist wel het verfrissende en het verrassende van de eerste film, maar ik vind hem amusanter.
Lees meer >

Frank  |  17-12-2005

Er is waarschijnlijk maar een beperkte oplage geperst omdat de distributeur er denk ik niet veel van verwacht. Dat zou best eens kunnen. Daarom hebben ze missc...
Lees meer >

Martin Zuidervliet  |  17-12-2005

Er is waarschijnlijk maar een beperkte oplage geperst omdat de distributeur er denk ik niet veel van verwacht. Dus zou ik de twijfelaars aanraden snel te zijn. ...
Lees meer >

HopeOfTheFuture  |  17-12-2005

Gistermiddag gekocht bij Van Leest voor iest van 12,99. Nu nog maar hopen dat ze die speciale editie van deel 1 ook eens gaan uitbrengen.
Lees meer >

The Gr8oNe  |  14-12-2005

Van Leest had er ook 1 liggen hier in Groningen dus heb deze eindelijk.
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  13-12-2005

Vandaag gekocht bij V&D voor 10 euro. Ze hadden er maar 2. Nu dus nog maar 1. Ik bij Rodisc,alleen daar was het de laatste :lol:
Lees meer >

Martin Zuidervliet  |  13-12-2005

Vandaag gekocht bij V&D voor 10 euro. Ze hadden er maar 2. Nu dus nog maar 1.
Lees meer >

HopeOfTheFuture  |  13-12-2005

Binnenkort dan toch weer eens de winkel inlopen.... Hoe duur was hij? Hij staat nog steeds niet op de site van free record shop of van leest.
Lees meer >

Bravestarr  |  25-11-2005

Eindelijk. Ben al in de winkel wezen kijken, maar daar lag ie nergens en opde internetsites van free record en van leest staat ie ook nog niet :( heeft ieman...
Lees meer >

HopeOfTheFuture  |  23-11-2005

Eindelijk. Ben al in de winkel wezen kijken, maar daar lag ie nergens en opde internetsites van free record en van leest staat ie ook nog niet :( heeft ieman...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  22-11-2005

Leuk vervolg die ik zeker ga aanschaffen.
Lees meer >

Steve Muller  |  22-11-2005

Komt er in Nederland ook nog een box uit met beide delen :?: Volgens mij staat er geen in de planning. In Engeland is er wel een box uitgebracht met beide del...
Lees meer >

Frank  |  21-11-2005

Komt er in Nederland ook nog een box uit met beide delen :?: Volgens mij staat er geen in de planning. In Engeland is er wel een box uitgebracht met beide del...
Lees meer >

Steve Muller  |  21-11-2005

Komt er in Nederland ook nog een box uit met beide delen :?:
Lees meer >

TheGodfather  |  21-11-2005

Heeft idd. lang geduurd voordat ie uitkwam, maar eindelijk is t dan ook in Nederland zo ver. Coole film, die zich IMO zeker kan meten met het origineel. Heb de...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:4
2.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 269
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.