Blade: Trinity

Recensent:
Marcel den Haan
22-08-2005

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

Blade: Trinity (DVD)
Samenvatting

De vampieren hebben nog steeds veel last van Blade (Wesley Snipes) die elke dag nog vele bloedzuigers tot stof laat vergaan. Ze bedenken een plan om Blade in de val te lokken. Tijdens een gevecht laten ze hem een mens doden en nemen dit op video op. Deze band komt uiteraard bij de politie terecht die naarstig op zoek is naar Blade. Al snel wordt Blade gevangen genomen door de politie maar hij wordt bevrijdt door twee mensen die hem willen helpen. Deze Hannibal King (Ryan Reynolds) en Abigail Whistler (Jessica Biel) zijn lid van een groep genaamd The Nightstalkers en zij hebben Blade\'s hulp hard nodig. De vampieren hebben namelijk de eerste en sterkste vampier aller tijden tot leven gewekt, Dracula. De vampieren en Dracula, tegenwoordig bekend als Drake (Dominic Purcell) hebben een plan dat de hele wereld in gevaar brengt en het is aan Blade en zijn twee nieuwe helpers om hen te stoppen.

Commentaar

Dit derde deel uit de Blade trilogie werd geregisseerd door David S. Goyer die voorheen voornamelijk bekend was als scriptschrijver. Hij schreef dan ook het script voor alle drie de Blade films en deze keer mag hij het dan zelf proberen als regisseur. Helaas komt Blade: Trinity qua niveau niet in de buurt van zijn twee voorgangers. Dit komt vooral door het wat rommelige verhaal en ook is de spanning in dit deel soms ver te zoeken. Ook de horrorelementen die door Guillermo del Toro in Blade II in de serie werden gebracht zijn helaas niet meer terug te vinden. Vooral de introductie van Dracula komt wat geforceerd over en het lijkt alsof Goyer niet meer wist waarover deze film moest gaan. Dan maar Dracula in de film, dat moet garant staan voor een goede film moet hij gedacht hebben. Helaas gaat dit niet helemaal op. Nou vraag je je misschien af waarom deze film dan toch een voldoende krijgt. Buiten de eerdergenoemde zaken valt er namelijk ook nog wel het één en ander te genieten. De vechtscènes zijn bijvoorbeeld weer erg goed gemaakt en ook de special effects zien er over het algemeen weer goed uit. Wesley Snipes is uiteraard weer terug als Blade, hoewel hij in deze film een beetje op een zijspoor belandt. Soms lijkt hij eerder een bijfiguur dan de hoofdfiguur van de film. Ryan Reynolds is iemand die snel naam begint te maken in Hollywood, zo speelt hij bijvoorbeeld de hoofdrol in de remake van The Amityville Horror en in deze film zorgt hij voor de komische noot. Jessica Biel is ook iemand die waarschijnlijk nog een grote toekomst voor zich heeft en ook zij weet zich goed staande te houden tussen al het geweld. De enige tegenvaller voor mij persoonlijk was Dominic Purcell in de rol van Drake. In mijn ogen een wat foute keuze voor deze rol en als kijker heb je op geen enkel moment het idee dat je met de gevaarlijkste en bekendste vampier aller tijden te maken hebt. Al met al nogal wat aanmerkingen op de film, maar de mensen die de eerste twee delen goed vonden, zullen zich met deze film niet vervelen, hoewel dit wel een zwak slot is van de trilogie.
Voor het kijken van de film is er de keuze uit de bioscoopversie of een verlengde versie met extra\'s scènes Het verschil is een kleine 9 minuten en deze extra\'s scènes voegen niet heel veel toe maar belichten bepaalde zaken wat beter.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 108 min
Verpakking: Amaray Duo Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 EX - Engels
  • DTS 6.1 ES - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 713045209834

Extra's

  • Trailers
  • galleries
  • Alternate ending
  • Also Available
  • Blooper Reel
  • Inside The World Of Blade
  • Goyer On Goyer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Blade: Trinity staat anamorf op de DVD in het originele beeldformaat van 2.35:1. Op het beeld valt weinig aan te merken. Zo is de scherpte de gehele film meer als voldoende en de kleuren zien er mooi natuurlijk uit, hoewel het soms wel duidelijk is dat er wat digitale aanpassingen zijn gedaan. Uiteraard speelt een groot gedeelte van de scènes zich af in het donker, hoe kan het ook anders in een vampierenfilm, maar gelukkig zijn alle scènes uitstekend te volgen. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn dan ook allemaal dik in orde. Artefacten zijn niet aanwezig, behalve dan wat hele lichte filmgrain in een enkele scènes Een uitstekende transfer die uitstekend past bij de sfeer van de film.
De film is verdeeld in 22 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De DVD van Blade II staat bekend om de uitstekende geluidskwaliteit en gelukkig voldoet ook deze DVD aan die verwachtingen. De film is te bekijken met een Dolby Digital 5.1 EX track (384 kb/s) en een DTS 6.1 ES track (754 kb/s). De Dolby Digital track is niet EX geflaged en je dient je versterker handmatig om te schakelen om te kunnen profiteren van het extra achterkanaal. De DTS 6.1 ES track is wel geflaged als zodanig en hier zal de versterker dan ook automatisch omschakelen. Beide tracks klinken erg goed en laten een mooi agressief en ruimtelijk geluidsbeeld horen. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en de frontspeakers worden gebruikt voor de muziek en het overige geluid. Zoals het hoort bij een actiefilm zoals deze, worden de surroundspeakers ook regelmatig bij het geheel betrokken en ook hier een lekker agressief geluid dat de versterker flink aan het werk zet. Tenslotte doet ook het LFE kanaal een duit in het zakje en het aanwezige laag is goed gedoseerd en levert een uitstekende ondersteuning aan de tracks. De DTS track krijgt tenslotte de voorkeur boven de Dolby Digital 5.1 track aangezien er in de DTS track meer detail hoorbaar is en ook het LFE kanaal klinkt beter gedoseerd. Dit zou als oorzaak de wat lage bitrate van de Dolby Digital track kunnen hebben. Toch twee uitstekende tracks die perfect passen bij deze film.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en bestaan uit filmafbeeldingen aangevuld met animaties. Het achtergrondgeluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

De DVD van Blade Trinity bestaat uit twee schijven en de extra\'s zijn voornamelijk op de tweede schijf te vinden. Op de eerste schijf zijn alleen wat trailers te vinden van andere RCV uitgaven. Deze trailers zijn ook te zien voordat de DVD opstart. Het gaat om trailers van Sin City, The Amityville Horror en Hotel Rwanda.


Inside The World Of Blade: Trinity (106 min.)
Een erg lange en uitgebreide making of van de film waarin alle facetten van het maken van de film aan bod komen. De making of is verdeeld in een aantal hoofdstukken en deze zijn apart te bekijken of allemaal achter elkaar. Zoals gezegd een erg uitgebreide making of en alles wat je zou willen weten van de film komt aan bod zoals het verhaal, casting, kostuums, special effects, stunts en de muziek.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Goyer On Goyer: The Writer Interviews The Director (5 min.)
Regisseur en schrijver David Goyer interviewt zichzelf door middel van een splitscreen en hij vraagt zichzelf onder andere waarom hij de film wilde regisseren. Leuk gedaan en weer eens wat anders wat betreft interviews.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Alternate Ending (1 min.)
Zoals de naam al doet vermoeden een alternatief einde van de film.
Het beeld is 2.35:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

Blooper Reel (10 min.)
Blijkbaar ging er veel fout tijdens de opnames want hier krijgen we ruim 10 minuten aan bloopers voorgeschoteld. Helaas zijn niet alle bloopers even grappig om naar te kijken.
Het beeld is 2.35:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

Galleries
Twee fotogalerieën namelijk één genaamd Visual Effects Progressions en Weapons. Bij de foto\'s is een stukje tekst te vinden wat meer vertelt over de betreffende foto.
Het beeld is 1.78:1 anamorf, er is geen geluid aanwezig.

Trailers
Een teaser trailer van de film en ook de originele bioscooptrailer van de film is hier te vinden. Bovendien is er een lijst met nummers te bekijken die op de soundtrack van de film te vinden. Ook is hier een animatiefilmpje te bekijken dat op de soundtrack te vinden is.
Het beeld van de trailers is 1.85:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s). Het beeld van het animatiefilmpje is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Conclusie

Blade: Trinity is het derde deel uit de Blade trilogie en ook in dit deel moet Blade het weer opnemen tegen de vampiers. Deze keer krijgen ze echter hulp van de oudste en meest gevaarlijke vampier aller tijden, Dracula. Dit derde deel kan helaas niet tippen aan de veel beter eerste twee delen, maar er valt voor de fans van de serie nog genoeg te genieten. De vechtscènes en special effects zijn bijvoorbeeld weer goed verzorgd, maar helaas laat het verhaal het een beetje afweten. De DVD is uitstekend verzorgd met een goede beeld en geluidskwaliteit en ook qua extra\'s worden we niet teleurgesteld, hoewel er eigenlijk maar één echte interessante extra te vinden, maar deze heeft dan ook wel gelijk een lange speelduur.

Laatste reacties

Richard G  |  31-01-2006

Is het jullie ook opgevallen dat bij de Extended Version het einde iets anders is dan de Theatrical Version? Bij de bioscoopversie is aan het einde het lijk va...
Lees meer >

Demon  |  24-12-2005

Ja, waar ze die Dracula vandaan hebben gehaald.................?? Wat een loser zeg. De hele film vond ik verder erg slecht. Blade 1 en 2 waren wel gaaf en vo...
Lees meer >

Paulus18  |  24-12-2005

Ik ben al fan van Blade sinds de 1e maar dit deel vond ik echt bagger!
Lees meer >

Jeroen D  |  24-12-2005

Ja, waar ze die Dracula vandaan hebben gehaald.................?? Wat een loser zeg. De hele film vond ik verder erg slecht. Blade 1 en 2 waren wel gaaf en vo...
Lees meer >

hofstedeling  |  24-12-2005

Heb m ook aangeschaft. Vermakelijke film 8) Is alleen 1 ding wat ik niet helemaal begrijp. De NL versie heeft zelfde lengte met zowel TC als Extended cut, a...
Lees meer >

superman  |  08-09-2005

Een Bad-Guy die nog minder indruk maakt dan de belachelijke Dracula uit Van Helsing, Wesley Snipes die rondloopt alsof hij er helemaal geen zin meer in heeft en...
Lees meer >

Harry stadman  |  08-09-2005

Een Bad-Guy die nog minder indruk maakt dan de belachelijke Dracula uit Van Helsing, Wesley Snipes die rondloopt alsof hij er helemaal geen zin meer in heeft en...
Lees meer >

El Barto  |  08-09-2005

Een Bad-Guy die nog minder indruk maakt dan de belachelijke Dracula uit Van Helsing, Wesley Snipes die rondloopt alsof hij er helemaal geen zin meer in heeft en...
Lees meer >

Harry stadman  |  07-09-2005

Heb in de bioscoop destijds serieus overwogen om naar huis te gaan, zo belabberd vond ik deze film. Debiele dialogen en een stel opgefokte gothic pubers als bad...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  04-09-2005

Heb in de bioscoop destijds serieus overwogen om naar huis te gaan, zo belabberd vond ik deze film. Debiele dialogen en een stel opgefokte gothic pubers als bad...
Lees meer >

Chris W  |  31-08-2005

Heb m ook aangeschaft. Vermakelijke film 8) Is alleen 1 ding wat ik niet helemaal begrijp. De NL versie heeft zelfde lengte met zowel TC als Extended cut, a...
Lees meer >

Joyrider  |  25-08-2005

Blade = geen serieuze verhaallijn & lekker knokken. Heerlijk dus.....
Lees meer >

Daniël V.  |  25-08-2005

Ook ik ben een liefhebber van de hele Blade trilogy, en ik ben ook zeker tevreden over de Nederlandse DVD-uitgaves hiervan. Perfect beeld en (DTS bij II en III)...
Lees meer >

superman  |  25-08-2005

Maar die Reapers in deel 2 zagen er erg goed uit moet ik zeggen. Die zogenaamde Eindbaas Reaper die op het laatst tegen Blade vecht vond ik juist een uitstekend...
Lees meer >

DzjiDzji  |  24-08-2005

Was net deze post aan het doorlezen en kwam aan het eind een aantal reacties welke aansluiten bij mijn mening. Namelijk dat dit deel III gewoon een leukere film...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 6.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:8
5.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 79
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.