Fresh Prince of Bel-Air, The - Season 1

Recensent:
Marcel den Haan
06-08-2005

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

Fresh Prince of Bel-Air, The - Season 1 (DVD)
Samenvatting

Will Smith woont samen met zijn moeder in Philadelphia. De buurt waarin ze wonen is nou niet één van de beste van de stad en wanneer Will bij een gevecht betrokken raakt, is voor zijn moeder de maat vol. Zij stuurt Will naar haar zus, Vivian Banks (Janet Hubert-Whitten) in Los Angeles waar hij kan gaan wonen. Vivian woont samen met haar man Philip (James Avery) en haar kinderen Carlton (Alfonso Ribeiro), Ashley (Tatyana Ali) en Hilary (Karyn Parsons) in de dure wijk Bel-Air. Volgens zijn moeder kan Will hier een normaal leven leiden en zich concentreren op zijn schoolwerk. Will ziet het wel zitten om hier in deze chique wijk te gaan wonen, maar hij heeft wel enige moeite zich aan te passen aan de levenswijze van de familie Banks.

Commentaar

Voordat deze serie gemaakt werd was Will Smith vooral bekend van enkele rapnummers die hij maakte met Jeff Townes onder de naam DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince. Ze hadden samen onder andere een grote hit met het nummer Summertime. Een televisieproducent zag wel wat in de jonge Will Smith en al snel was deze serie geboren. Uiteindelijk werden er zes seizoenen gemaakt van de serie en Will Smith werd een absolute superster. Bijna iedereen heeft wel eens een aflevering gezien van de serie, aangezien er nog steeds regelmatig herhalingen voorbij komen op televisie. Toch blijft dit een leuke serie die vol zit met leuke humor en situaties. Will Smith speelt eigenlijk zichzelf, hij draagt ook dezelfde naam in de serie en hij doet dit op een leuke manier. De situaties waarin hij verzeild raakt zorgen steevast voor leuke momenten en vooral de manier waarop hij buiten de boot valt in het luxe leventje staat garant voor veel lachen. Alfonso Ribeiro geeft een soms hilarisch optreden als de wat sukkelige Carlton die bekend staat om zijn slechte manier van dansen. De chemie tussen hem en Will Smith werkt uitstekend en vooral de grappen die ten koste gaan van Carlton zijn vaak erg grappig. De rest van de acteurs doet het ook uitstekend en hun personages zijn inmiddels uitgegroeid tot bekende figuren. Vraag maar eens aan iemand waaraan ze denken bij de namen Uncle Phil, Hilary, Ashley en butler Geoffrey.
Het complete eerste seizoen van deze serie in nu verkrijgbaar op DVD en voor fans van de serie is dit uiteraard verplichte kost. Deze box heeft als voordeel dat je de afleveringen kan kijken in de volgorde waarin ze horen en niet zoals op televisie kriskras door elkaar. Ook voor de mensen die gewoon houden van een leuke serie met veel leuke momenten is deze box een aanrader.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 1990
Speelduur: 589 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 1.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 321931683821

Extra's

  • Back to Bell-Air: A Fresh Look

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De serie stamt uit 1990 en is gemaakt voor televisie dus het is geen verrassing dat de afleveringen een 1.33:1 beeldformaat hebben. De kwaliteit van het beeld is redelijk te noemen, maar oogt toch wel wat gedateerd. Dit is vooral te merken aan de kleuren die er wat uitgewassen uitzien. De scherpte is redelijk, maar er zijn regelmatig wat softe momenten te zien. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ook allemaal voldoende, maar ook hier een soms wat gedateerd beeld wat zich uiteraard niet laat vergelijken met hedendaagse producties De serie is opgenomen op video, wat zich soms uit in een zwarte rand om de personages en voorwerpen. Ook is er regelmatig beeldruis en edge enhancement zichtbaar. Verdere artefacten komen niet voor.
De afleveringen zijn niet verdeeld in hoofdstukken wat soms erg vervelend kan zijn. Vooral als je meerdere afleveringen achter elkaar kijkt, gaat het beginmuziekje al snel vervelen. De optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De afleveringen zijn te bekijken met de originele Engelse soundtrack die als Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) op de DVD staat. Net als het beeld komt ook het geluid wat gedateerd over. De track klinkt wel mooi helder en beschadigingen zijn niet te horen, maar de tracks knallen niet echt uit je speakers. Dit is uiteraard ook te wijten aan de beperkingen van een 2.0 track. De dialogen zijn goed verstaanbaar en de muziek klinkt ook redelijk, hoewel er wat meer laag in de track had gemogen op deze momenten. Zoals gezegd een redelijk soundtrack die voldoet voor een serie zoals deze.

Extra's

De statische menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Qua extra\'s worden we flink teleurgesteld, want er is maar één extra te vinden bij dit eerste seizoen. Deze is te vinden op disc vijf en het gaat hier om featurette van rond de 20 minuten waarin we een aantal leden van de cast en crew te horen en zien krijgen. Zij praten over hoe de serie tot stand is gekomen en hoe het was om de serie te maken. Bijna alle hoofdrolspelers komen voorbij, maar helaas niet Will Smith. Dit is uiteraard erg spijtig, want het was leuk geweest om te horen hoe hij terug kijkt op deze serie.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

The Fresh Prince of Bel-Air is een serie waarvan bijna iedereen wel eens een aflevering heeft gezien, voornamelijk dankzij de vele herhalingen op televisie. Het eerste seizoen van deze serie is nu verkrijgbaar op DVD en hierdoor is het mogelijk de afleveringen te bekijken in de volgorde waarin ze horen. Will Smith werd mede dankzij deze serie een superster en zelfs na zoveel jaar is de serie nog steeds grappig. Vooral de verhouding tussen Will en Carlton zorgt voor leuke momenten. Dit eerste seizoen is daarom ook verplichte kost voor fans van de serie en de serie is ook aan te raden voor mensen die gewoon houden van een lekkere ongecompliceerde serie met veel leuke momenten. De beeld en geluidskwaliteit van de afleveringen is voldoende, hoewel wel wat gedateerd, maar de hoeveelheid extra\'s is teleurstellend.

Laatste reacties

Tom Wollaert  |  21-11-2006

Ik vind het spijtig dat er zo weinig werk in de ondertiteling is gestoken. Ik heb nu twee van de discs volledig gezien, en bij de ene disc is het Jeffrey (wat d...
Lees meer >

scheur  |  08-08-2005

Ligt al een tijdje bij mij thuis, en ik blijf het een superserie vinden...... :wink:
Lees meer >

Seth__Gekko  |  08-08-2005

It's not unusual te be loved by........ Heerlijke serie toen, nu geen aanschaf meer waard.
Lees meer >

Steve Muller  |  08-08-2005

Carlton rules op de muziek van Tom Jones 8)
Lees meer >

pieter bond  |  07-08-2005

Leuke serie maaar nu niet bepaald om te kopen.
Lees meer >

Ron kars  |  07-08-2005

Zwaar leuke serie, heb m al n tijd in de kast staan. Jammer dat Smith en Ribeiro niet in de docu zitten. Hopen dat de rest ook binnenkort uitkomt, 3e seizoen is...
Lees meer >

pretorian22  |  07-08-2005

vroeger miste ik bijna geen aflevering van de serie en nu vind ik hem nog steeds leuk en blijf ook kijken als ik tijd heb en ik zie een aflevering op tv. ga dez...
Lees meer >

Spacemann Spiff  |  07-08-2005

Leuke serie maar niet leuk genoeg om aan te schaffen... Hoeft ook niet want hij wordt altijd wel ergens herhaald...
Lees meer >

TheGodfather  |  06-08-2005

Erg leuke serie :lol: weet niet of ik t snel zal aanschaffen maar zo af en toe een aflevering zien is erg wel erg leuk (y) Trouwens: als t muziekje je verve...
Lees meer >

Gertjan  |  06-08-2005

Ik vindt het een leuke serie! en heb hem net ook bij Wehkamp voor 24,95 besteld.
Lees meer >

Toon_1  |  06-08-2005

K vind het wel een leuke serie maar niet goed genoeg om op dvd te kopen
Lees meer >

Elessar  |  06-08-2005

Vroeger als kind mega-fan. Nu is t op TV weleens leuk, maar ik ga m niet aanschaffen.
Lees meer >

martini  |  06-08-2005

Vond de serie op tv heel leuk, maar k hoef m niet op dvd te hebben. Zo leuk vind ik m nou ook weer niet.
Lees meer >

Roy de Jong  |  06-08-2005

Heb gisteren samen met mijn vriendin een aflevering zitten kijken, en we hebben met z'n 2'en lekker zitten lachen! Vandaag geljk maar ff bij Wehkamp besteld, h...
Lees meer >

Morpheus19  |  06-08-2005

Geweldige serie. Staat op m'n verlanglijstje. Kan niet tippen aan Married...with Children en Will & Grace maar is wel erg grappig, vooral Will en die butler ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:2
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 93
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.