Angel: Wesley

Recensent:
Koen Koene
10-06-2005

Totaalbeoordeling:

4.2
DVD

Angel: Wesley (DVD)
Samenvatting

Voormalig watcher Wesley Wyndam-Pryce (Alexis Denisof) kwam naar Los Angeles als demonenjager. Daar liep hij echter al gauw oude bekende Angel (David Boreanaz) tegen het lijf, de vampier die door een eeuwenoude vloek gezegend/gestraft is met een ziel. In Angel’s strijd tegen Het Kwaad, onder meer in de vorm van het advocatenkantoor Wolfram & Hart, is alle hulp welkom. En dus blijft Wesley als expert op het gebied van demonen helpen bij Angel’s onderzoeken, waarbij hij onder andere de volgende zaken meemaakte:

Parting Gifts (Seizoen 1, Aflevering 10): Angel en Cordelia rouwen om het verlies van een trouwe vriend. Maar al gauw komen ze erachter dat deze niet geheel uit hun leven verdwenen is… Verder loopt Angel oude bekende Wesley tegen het lijf, die op jacht is naar een verschrikkelijk monster.

Guise will be Guise (Seizoen 2, Aflevering 6): Wesley en Cordelia blijven alleen achter op de zaak omdat Angel op bezoek is bij een Swami. Maar wanneer er een man binnen komt stormen en Cordelia bedreigt, ziet Wesley zich genoodzaakt om zich voor Angel uit te geven. Aldus belandt hij in een zaak die hem meer zal raken dan hij had kunnen verwachten.

Loyalty (Seizoen 3, Aflevering 15): Een door Wesley vertaalde voorspelling vertelt dat Angel op het punt staat om iets vreselijks te doen. Angel is echter nog nooit zo vrolijk geweest, al heeft hij momenteel wel een vampierenjager uit het verleden achter zich aan. Klopt de voorspelling of is er iets mis met de vertaling?

Sleep Tight (Seizoen 3, Aflevering 16): Nog steeds geplaagd door de voorspelling komt Wesley voor een moeilijke keus te staan. Een keus die hem zelfs genoodzaakt ziet om te rade te gaan bij de vijand…

Commentaar

Nadat het personage erg populair bleek, vond men dat de uit de TV-serie Buffy the Vampire Slayer afkomstige vampier Angel klaar was voor een eigen serie. En dus geschiedde. Een van de hoofdpersonen in het resulterende Angel, een serie die in totaal vijf seizoenen liep, is Wesley Wyndam-Pryce, eveneens een personage dat al eerder in Buffy the Vampire Slayer opdook. Op de hier besproken DVD vind je vier Angel-afleveringen rond deze Engelse ex-watcher. Tezamen geven deze een redelijk beeld van de ontwikkeling die hij in de loop der jaren doormaakte. Zo zie je in Parting Gifts hoe hij als stuntelige ‘rogue demon hunter’ bij het team belandt, laat hij in het erg leuke Guise will be Guise zien dat hij ook zonder Angel zijn mannetje wel kan slaan en tonen de overige twee afleveringen hoe een verwarde, neerslachtige Wesley voor een moeilijke keus komt te staan. Jammer is alleen dat in Angel in principe één doorlopend verhaal wordt verteld, zodat je bij het zien van een losse greep afleveringen uit verschillende seizoenen duidelijk het grotere geheel mist. Nieuwkomers – voor wie dit schijfje waarschijnlijk interessanter zal zijn dan voor de fans die al lang de seizoensboxen in hun bezit hebben – moeten dan ook niet verwachten dat ze alle nuances van het verhaal zullen begrijpen. Al is dat natuurlijk een prima excuus om alsnog de volledige seizoenen van deze vermakelijke serie in huis te halen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Horror, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 167 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626016830

Extra's

  • Trailer
  • Character Featurette

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Toen de serie in 1999 begon werd Angel opgenomen in de standaard 1.33:1-verhouding, maar toen bij het derde seizoen de breedbeeld-TV zijn opmars in de huiskamer maakte stapte over naar een 1.78:1-weergave. Dat zie je ook bij deze vier afleveringen terug. De eerste twee zijn namelijk in 1.33:1, de andere in anamorf breedbeeld. Het beeld van alle vier de afleveringen wordt gekenmerkt door een goede scherpte, prima kleurweergave en afwezigheid van vuil, storende filmgrain en compressiefoutjes.

Tot dusver weinig klachten, afgezien van een iets te hoog geplaatste ondertiteling. Maar er is een noemenswaardiger probleem, en dan met name in de tweede aflevering (Guise will be Guise). Helaas vond men het namelijk nodig om daar een flinke hoeveelheid edge enhancement te gebruiken om het beeld kunstmatig te verscherpen. Nu zien we maar weinig DVD’s waarbij dit compleet achterwege blijft, maar in dit geval springt de resulterende heldere omranding wel heel erg in het oog (zie het tweede screenshot). Gelukkig hebben de andere drie afleveringen daar in veel mindere mate last van, zodat we toch kunnen spreken van een bovengemiddelde beeldkwaliteit.

Geluidskwaliteit

Evenals bij de seizoensboxen heeft ook deze compilatie-DVD geen 5.1-geluid, maar audio in het oorspronkelijke stereoformaat. De Dolby Digital 2.0-tracks (192kbit/s) zijn surround-gecodeerd, zodat je middels de ProLogic-stand op de versterker de ruimtelijkheid flink kunt vergroten. Het mono-achterkanaal wordt namelijk regelmatig gebruikt voor ambiance en muziek, zodat het niet ondenkbaar is dat een 5.1-remix in dit geval slechts weinig toe zou voegen. Ook op overige fronten weinig problemen: het geluid bevat voldoende laag, heeft genoeg detail in het hoog en kent een goede dynamiek. Wel is zo nu en dan wat lichte vervorming te horen, maar storend is dit nauwelijks. Een nette geluidskwaliteit dus.

Extra's

Slechts een bescheiden aantal extra’s op deze schijf, namelijk:

Trailers
Een promospot voor de DVD’s van Angel en Buffy the Vampire Slayer.

Wesley Character Profile (14 min)
Een korte featurette over het personage, waarin onder meer de vertolking van Alexis Denisof aan bod komt, alsmede de groei die het personage doormaakte. Een extra die vooral interessant is voor de nieuwkomers. Let wel op dat de featurette, die overigens Nederlands ondertiteld is, niet spoiler-vrij is.

Conclusie

Op deze compilatie-DVD vind je vier afleveringen van de populaire serie Angel die draaien rond Wesley Wyndam-Pryce, een ex-watcher die gaandeweg een steeds belangrijkere rol in de strijd tegen het Kwaad gaat spelen. De DVD heeft een nette beeld- en geluidskwaliteit, al wordt de tweede aflevering wel geplaagd door een grote hoeveelheid edge enhancement. Wat extra’s betreft moet je het doen met een trailertje en een korte, weinig bijzondere featurette over het personage. Al met al is het wellicht een leuke schijf ter kennismaking met de serie, maar voor fans die de seizoensboxen reeds bezitten biedt een DVD als dit een zeer beperkte meerwaarde.

Laatste reacties

pavago  |  12-06-2005

Angel is nog her en der in boekvorm te krijgen, maar ook deze zal worden vervangen door die goedkopere verpakking :cry:
Lees meer >

rmelkert  |  11-06-2005

He een Fox uitgave recensie, die deden jullie toch niet meer? Ga zelf ook voor de complete seizoenen trouwens. precies, daar komt bij dat de season boxes ...
Lees meer >

pavago  |  11-06-2005

Ik heb zelf de Angel en Buffy serie compleet. Ik vind dit een zeer overbodige uitgave, die ik zeker niet zal aanschaffen. Inderdaad waar, mensen die deze box...
Lees meer >

Martijn Beunk  |  11-06-2005

Ik heb zelf de Angel en Buffy serie compleet. Ik vind dit een zeer overbodige uitgave, die ik zeker niet zal aanschaffen. Inderdaad waar, mensen die deze box...
Lees meer >

Cooldown  |  11-06-2005

Het is alleen leuk voor de extra feature, maar om daar nou ±15,- voor te betalen??
Lees meer >

Elessar  |  10-06-2005

Ik vind deze releases persoonlijk een beetje nutteloos. De nieuwkomer kan beter in één keer beginnen met de seizoenen anders heb je uiteindelijk toch een aantal...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
2.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 12
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.