Forgotten, The

Recensent:
Marcel den Haan
03-05-2005

Totaalbeoordeling:

7.4
DVD

Forgotten, The (DVD)
Samenvatting

De zoon van Telly Paretta (Julianne Moore) is omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Uiteraard heeft zij het hier erg moeilijk mee en daarom loopt ze ook bij een psychiater. Na lange tijd begint Telly haar verdriet eindelijk te verwerken en wil ze zelfs weer aan het werk gaan. Als ze op een dag thuis komt, merkt ze dat de familiefoto met daarop haar zoon uit de lijst is gehaald en vervangen door een andere foto. Wanneer zij haar man Jim (Anthony Edwards) hiermee confronteert zegt hij van niets te weten. Hij beweert zelfs dat ze nooit een zoon hebben gehad. Uiteraard bespreekt ze dit met haar psychiater Dr. Munce (Gary Sinise), maar tot haar verbazing zegt ook hij dat ze nooit een zoon heeft gehad. Geschokt komt Telly erachter dat alle herinneringen aan haar zoon zijn uitgewist. Wie heeft dit op zijn geweten en waarom of zou ze het zich allemaal echt verbeelden?

Commentaar

Het verhaal van The Forgotten klinkt erg spannend en origineel en dat is deze film bij vlagen dan ook. Ik zeg met opzet met vlagen, want na een sterk begin zakt de film nogal in elkaar. In het verhaal zitten enkele flinke onwaarschijnlijkheden die je met een flinke berg zout moet nemen. Eén van de hoofdredenen dat deze film toch nog het bekijken waard is, is het optreden van Julianne Moore. Zij weet de film naar een hoger niveau te tillen door haar spel en op deze manier leef je ook echt mee met haar personage. Er zitten enkele goede schrikmomenten in de film en ook dat maakt de film de moeite waard. Een verhaal dus met potentie, maar dat helaas niet echt uit de verf komt door de matige regie en de vele onwaarschijnlijkheden. Heb je hier geen problemen mee dan is deze film zeker aardig om een keer te bekijken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 87 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (Blinden)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Noors, Turks, En vele andere
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 712609049114

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Making Of
  • Trailers
  • Documentaire
  • Audiocommentaar

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The Forgotten staat anamorf op de DVD in het originele formaat van 1.85:1. Het beeld is bewerkt om een koude en kille sfeer te creëren De kleuren bestaan dan ook voornamelijk uit blauwgrijze tinten. De flashback scènes bevatten meer kleur en deze ogen mooi natuurlijk. De scherpte is meer dan voldoende en dit geldt ook voor het contrast en zwartniveau. Filmgrain is de gehele film aanwezig en tijdens sommige scènes zelf zo veel dat het enigszins afleidt. Aliasing en edge enhancement zijn ook aanwezig, maar gelukkig beperkt tot een minimum. Een transfer met enkele minpuntjes maar die nog steeds een dikke voldoende scoort.
De film is verdeeld in 28 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelse soundtrack is te vinden op de DVD in Dolby Digital 5.1 formaat (448 kb/s). Het geluid klinkt erg goed en dit draagt zeker bij aan de sfeer van de film. Het geluid is mooi verdeeld over de aanwezige kanalen en allemaal leveren ze een goede bijdrage aan het geluidsbeeld. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers worden gebruikt voor de muziek en overige geluiden. De surroundspeakers worden de hele film gebruikt voor het weergeven van wat lichte muziek en omgevingsgeluiden en tijdens de actiescènes laten ze een mooi agressief geluid horen in split-surround. Ook het LFE kanaal levert tijdens deze actiescènes een bijdrage aan het geheel door een mooi gedoseerd laag te laten horen. Zoals gezegd een uitstekende track.

Extra's

De geanimeerde menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Het commentaar wordt verzorgd door regisseur Joseph Ruben en schrijver Gerald Di Pego. Het commentaar is saai en langdradig en de heren hadden er waarschijnlijk niet echt veel zin in. Alleen aan te raden als je iets meer wilt weten over de film.

Remembering The Forgotten (19 min.)
De leden van de cast en crew vertellen over de film en gaan wat dieper in op bepaalde zaken uit de film. Er worden enkele dingen verklapt dus het is aan te raden dit pas te kijken als je de film hebt gezien.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

On The Set: The Making Of The Forgotten (14 min.)
Beelden achter de schermen worden afgewisseld met interviews met cast en crew en beelden uit de film. Een standaard making waarvan je niet veel wijzer wordt.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes
Er zijn twee verwijderde scènes en een alternatief einde te bekijken. Dit einde werd gebruikt in de Amerikaanse release en is beduidend minder dan het einde dat wij in de film te zien krijgen.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Trailers
Naast een trailer van The Forgotten, nog drie trailers van drie andere Columbia uitgaven. Het gaat om trailers van Hellboy, Resident Evil: Apocalypse en Frankenfish.

Conclusie

Telly raakt bij een vliegtuigongeluk haar zoon kwijt en heeft hier veel verdriet van. Net als ze er weer een beetje bovenop begint te komen, merkt ze dat alle herinneringen aan haar zoon beginnen te verdwijnen. Ze probeert met alle macht erachter te komen wie hiervoor verantwoordelijk is. The Forgotten is een redelijke film die zeker leuk is om een keer te kijken. De film is zeker geen topper, hiervoor is het verhaal soms te onlogisch en zitten er teveel onwaarschijnlijkheden in. Julianne Moore is goed in vorm en ook de overige acteurs zetten hun rollen goed neer. De DVD is goed verzorgd met een goede beeld en geluidskwaliteit en enkele extra\'s om het geheel af te ronden.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Columbia Tristar Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Hugo R  |  02-10-2006

Aardige film met een goed idee. Begin vond ik heel sterk, alleen het laatste deel verpestte de film toch wel grotendeels voor mij. Had liever gezien dat de NS...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  30-12-2005

Aardig filmpje met veel X-Files invloeden.Kijk wel lekker weg en is niet zo slecht als iedereen zegt.Sommige dingen roepen wat vraagtekens op maar verder leuk s...
Lees meer >

mark verstegen  |  08-10-2005

ik heb deze film net gekeken en ik vond hem zeer vermakelijk en veel enger dan menig horrorfilm omdat je het juist niet verwachtte bij deze film
Lees meer >

rtoonen  |  05-10-2005

Gisteren gezien. Van schrik zowat mijn huig ingeslikt. Best een aardige film.
Lees meer >

Sneaker  |  09-07-2005

Vandaag gezien en ik vond het een hele goede film. Een lekker creepy sfeertje en goed acteerwerk. De bad guy is ook cool. Toegegeven, het begin van de film is e...
Lees meer >

nova6666  |  05-06-2005

De film begon inderdaad leuk maar het einde was echt teleurstellend. Er wordt niks uitgelegd. Hadden wat beters kunnen bedenken dan die aliens.
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  06-05-2005

Ik vond dit een zeer verrassende film. Daar kan je een hoop kanten mee op. Wat bedoel je? Verassend goed, verassend slecht, verassend lang, ga zo maar door.....
Lees meer >

rkrijger  |  05-05-2005

Ik vond dit een zeer verrassende film. Daar kan je een hoop kanten mee op. Wat bedoel je? Verassend goed, verassend slecht, verassend lang, ga zo maar door.....
Lees meer >

Sander Haarmans  |  05-05-2005

Ik vond dit een zeer verrassende film.
Lees meer >

rkrijger  |  04-05-2005

This is a song that we've heard from you more then once Note the smiley! Mijn bijdrage: vond het een film die veel beter had kunnen zijn... Verhaal beg...
Lees meer >

Milan  |  04-05-2005

Ik heb eigenlijk niets toe te voegen aan bovenstaand. Helemaal mee eens. Dus toch ff dit berichtje, want dat is beter voor mijn post-quotum! :-) This is ...
Lees meer >

rkrijger  |  04-05-2005

Ik heb eigenlijk niets toe te voegen aan bovenstaand. Helemaal mee eens. Dus toch ff dit berichtje, want dat is beter voor mijn post-quotum! :-)
Lees meer >

Hellboxxx  |  03-05-2005

Aardig fimpje... Mooie knabbelfilm om te zien. Julian Moorre speelt erg goed! :) Alleen dat met die die aliens :shock: Dat begrijp ik niet echt. Waarom ...
Lees meer >

patrick1975  |  03-05-2005

Deze film was ik heel snel weer 'forgotten'. Leuk om een keer te huren, maar niet zo bijzonder om hem erbij te hebben in de overvolle kast.
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  03-05-2005

Vraagje: in de recensie had je het over een 'matige regie'. Hoe kan je zien of de regie goed is of niet? Altijd al benieuwd naar geweest.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 91
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.