Heart of the Dragon (SCE)

Recensent:
Marcel den Haan
27-04-2005

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Heart of the Dragon (SCE) (DVD)
Samenvatting

Tat Fung (Jackie Chan) is werkzaam als politieman en hij heeft als grote droom eens de wereld rond te varen. Hij heeft deze droom echter moeten laten varen, omdat hij voor zijn zwakzinnige broer Do-do (Sammo Hung) moet zorgen. Wanneer Do-do per ongeluk betrokken raakt bij een juwelenroof, wordt hij ontvoerd door een bende criminelen. De baas van deze bende zegt tegen Tat dat hij een politie-informant moet uitleveren, wil hij zijn broer levend terug zien. Tat is vastberaden zijn broer levend terug te krijgen en gaat met behulp van een aantal leden van het politieteam de confrontatie met de bende aan.

Commentaar

Heart of the Dragon, ook wel bekend als First Mission, is geen film zoals we die vaker van Jackie Chan zien. Ligt normaal de nadruk op de actie, hier draait het allemaal meer om emotie en het verhaal. Centraal staan de moeilijkheden die het personage van Chan heeft met het verzorgen van zijn zwakzinnige broer. De film wordt wel eens de Hong Kong versie van Rain Man genoemd. Overeenkomsten zijn er wel, namelijk dat een man voor zijn zwakzinnige broer moet zorgen, maar hier houden de vergelijkingen dan ook wel op. Er zitten toch enkele actiescènes in de film, maar de meeste actie is te zien aan het einde van de film. De aanwezige actiescènes zijn goed verzorgd en zoals wel vaker bij films van Sammo Hung, erg spectaculair. Sammo Hung zet een erg overtuigende rol neer als de zwakzinnige broer en ook Jackie Chan haalt zijn normale niveau. Naast Jackie Chan en Sammo Hung zijn er nog enkele bekende Hong Kong acteurs in de film te zien, zoals de oud-klasgenoten van Chan en Hung, Yuen Wah en Yuen Kwai. Yuen Kwai is beter bekend onder de naam Corey Yuen, regisseur van onder andere The Transporter. Verder zien we onder andere mannen als Dick Wei, Lam Ching-ying en James Tien. Allemaal bekende namen voor de fan van films uit Hong Kong. Mede door het gebrek aan actie is dit een film geworden die zeker de fans van Chan zal aanspreken, maar die niet de boeken in is gegaan als één van zijn besten. De film was dan ook geen succes aan de kassa\'s van de bioscoop, maar is zeker het bekijken waard.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Drama, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1985
Speelduur: 87 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Hong Kong Legends
EAN: 030305510107

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Trailers
  • Interviews
  • Audiocommentaar
  • Further Attractions

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de schijf in het formaat 1.78:1, wat licht afwijkt van het originele formaat van 1.85:1. De mensen van Hong Kong Legends hebben het beeld uiteraard weer onder handen genomen en dit resulteert in een beeldkwaliteit die zeker voldoende is, maar toch ook zijn minpuntjes heeft. De kleuren ogen natuurlijk, maar zien er een beetje uitgewassen uit. Dit wordt versterkt door het te hoge contrast. Zwartniveau is voldoende, maar ook hier had het beter gemogen. De scherpte is gedurende de gehele film in orde, hier en daar oogt het beeld wat soft. De transfer is vrij van beschadigingen, maar er zijn momenten met flink wat filmgrain. Ook zijn er hier en daar wat compressiefoutjes zichtbaar, maar dit blijft gelukkig beperkt. Zeker gezien de leeftijd van de film een redelijk transfer, maar we hebben wel eens beter gezien van Hong Kong Legends.
De film is ruim verdeeld in 30 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat mooi onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Op de DVD zijn twee geluidssporen te vinden, namelijk een Kantonese Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) en een nasynchroniseerde Engelse Dolby Digital 5.1 track (384 kb/s). Voor deze recensie concentreren we ons op de originele Kantonese track. Deze track is, zoals wel vaker bij Hong Kong Legends, niet echt spectaculair te noemen. Vrijwel al het geluid komt uit het centerkanaal. De voorkanalen worden vooral gebruikt ter ondersteuning van dit geluid. De achterkanalen blijven vrijwel de gehele film angstvallig stil, een enkele keer zijn hier wat muziek of effecten te horen. Aangezien er in deze film weinig actie te zien is, wordt er ook van het LFE kanaal weinig gebruik gemaakt. Er zijn geen beschadigingen te horen in de track en van ruis is ook geen sprake. Een track die doet wat hij moet doen, namelijk geluid leveren, maar echt spectaculair wordt het niet.

Extra's

De menu’s worden weergegeven in het beeldformaat 1.78:1 en zijn anamorf. De achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Ook op deze uitgave wordt het commentaar verzorgd door de huisleverancier van Hong Kong Legends, Bey Logan. Zoals gewoonlijk zit Logan weer boordevol met feitjes en weetjes over de film en de betrokken cast en crew. Bij films van Jackie Chan is Logan altijd op zijn best en dat is bij deze film geen uitzondering.
De optie om het commentaar aan te zetten is te vinden in het Audio menu. Hier is ook een korte biografie van Logan te vinden, welke bestaat uit een aantal tekstschermen.

Trailer Gallery
Er zijn twee trailers te bekijken van de film, namelijk de originele bioscooptrailer (5 min.) en de UK Promotional Trailer (1.51 min.)
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Different Strokes (11 min.)
Een interview met Sammo Hung, die naast een rol in de film ook de regisseur was. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het tot stand komen van het verhaal, de verschillen in de Hong Kong en internationale versies van de film en hij praat over zijn eigen rol in de film. Het interview is Chinees gesproken en Engels ondertitelt.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Spotlight on Action (15 min.)
Een interview met Arthur Wong, de Director of Photography van de film. Wong vertelt over hoe hij in de filmwereld terecht is gekomen en over zijn samenwerking met Sammo Hung. Het interview is Engels gesproken en er is geen Nederlandse ondertiteling aanwezig.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes
Drie verwijderde scènes die vooral uit actie bestaan.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Further Attractions
Trailers en informatie over andere Hong Kong Legends uitgaven. Verder zijn er nog trailers te vinden van het label Premier Asia, een Engels label wat recente films uit Azië uitbrengt.

Hong Kong Legends

  • The Killer
  • Crime Story
  • Bullet in the Head
  • Wing Chun
  • Winners and Sinners
  • Moon Warriors

Premier Asia
  • The Grudge
  • Champion
  • Volcano High
  • Bang Rajan
  • Bichunmoo
  • The Warrior

Conclusie

In Heart of the Dragon zien we hoe het personage van Jackie Chan voor zijn zwakzinnige broer moet zorgen, gespeeld door Sammo Hung. De film bevat minder actie dan we gewend zijn van Chan en concentreert zich vooral op de relatie tussen de twee broers. De aanwezige actie is goed verzorgd en spectaculair. De beeld en geluidskwaliteit van de DVD zijn voldoende, maar we hebben wel eens beter gezien van Hong Kong Legends. Er zijn enkele interessante extra\'s toegevoegd, maar deze duren eigenlijk iets te kort. Een film die zeker is aan te raden voor de fans van Jackie Chan.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Hong Kong Legends.

Lees meer

Laatste reacties

Marcel den Haan  |  27-04-2005

Ik ga deze zeker aanschaffen, omdat nu eenmaal groot fan van Jackie Chan ben, maar vanwege de hierboven al aangegeven kritiek, moet hij eerst wat omlaag gaan in...
Lees meer >

Timothy  |  27-04-2005

Ik ga deze zeker aanschaffen, omdat nu eenmaal groot fan van Jackie Chan ben, maar vanwege de hierboven al aangegeven kritiek, moet hij eerst wat omlaag gaan in...
Lees meer >

Melvinrijk  |  27-04-2005

Ik heb hem hier ook op VHS-Band liggen, en ik weet wel zeker dat ik deze niet ga aanschaffen. Het is meer een Drama film. Sammo Hung wilt altijd van zulk soo...
Lees meer >

Kees Hoekerd  |  27-04-2005

Deze heb ik gezien uit die video collectie van 10 chan films,maar heb ze allang weer verkocht.Wel een leuke film,minder actie,maar leuke rol van Sammo Hung,verd...
Lees meer >

DaveT  |  27-04-2005

Zeer matige Chan film. Steekt echt af bij zijn andere werk. Minder humor, minder actie. Wel eenzelfde soort nikszeggend verhaaltje. Kortom een must voor de Chan...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:6
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.