Good Charlotte - Live at Brixton Academy

Recensent:
Marcel den Haan
22-04-2005

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Good Charlotte - Live at Brixton Academy (DVD)
Samenvatting

Op 16 en 17 december gaven de leden van Good Charlotte twee optredens in de Brixton Academy in Londen, Engeland. De optredens stonden in het teken van het toenmalige nieuwe album, The Young And The Hopeless. De volgende nummers worden op de DVD ten gehore gebracht:

1. The Anthem
2. Festival Song
3. Riot Girl
4. Wondering
5. Girls & Boys
6. My Bloody Valentine
7. Hold On
8. The Story Of My Old Man
9. I Heard You
10. Movin\' On
11. Emotionless
12. The Day That I Die
13. The Young And The Hopeless
14. Lifestyle Of The Rich And The Famous

Commentaar

Good Charlotte bestaat uit de tweelingbroers Joel en Benji Madden, Billy Martin, Paul Thomas en Chris Wilson. De band maakt vooral vrolijke alternatieve rockmuziek dat hoofdzakelijk tieners aan zal spreken. Ze hebben enkele hits gehad waarvan ook enkele in Nederland. Nummers als The Anthem en vooral Lifestyle Of The Rich And The Famous zullen veel mensen bekend in de oren klinken. De DVD is opgenomen tijdens één van hun laatste optredens van een wereldtournee ter promotie van hun toenmalige nieuwe album. Inmiddels heeft de band alweer een nieuw album uitgebracht. De registratie van het concert is redelijk geslaagd. Uiteraard is veel afhankelijk van het feit of je de muziek leuk vindt, maar de mannen zetten een goed optreden neer. Het optreden biedt niet veel extra\'s zoals vuurwerk en meer van dat soort dingen, maar er de bandleden doen hun best het publiek veelvuldig bij het optreden te betrekken. Een geslaagd concert dus en een mooie kans voor de fans om de band live te bekijken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 68 min
Verpakking: Nexpak Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • PCM 2.0 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Sony Music
EAN: 099720261599

Extra's

  • Discography
  • Documentary
  • Photo Montage

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het concert staat anamorf op de DVD in het beeldformaat 1.78:1. De beeldkwaliteit is uitstekend. De scherpte van het beeld is het gehele concert dik in orde en ook contrast en zwartniveau zijn voldoende. Uiteraard is een concert vrij donker van aard, maar de aanwezige kleuren zien er natuurlijk uit. Filmgrain is aanwezig, maar niet genoeg om af te leiden. Het beeld beweegt vrij veel en de bandleden staan maar weinig stil. Op deze momenten zijn er af en toe wat compressiefouten te zien, maar gelukkig blijft dit tot een minimum beperkt.
Het concert is verdeeld in 16 hoofdstukken één voor elk nummer en één voor de opening en eindcredits. Er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Op de DVD heb je de keuze uit een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) en een PCM 2.0 track (2304 kb/s). Het geluid van de Dolby Digital 5.1 track klinkt goed. De track concentreert zich vooral op de voorste kanalen. Het centerkanaal geeft mooi de zang weer en de voorkanalen de instrumenten van de overige bandleden. De achterkanalen laten vooral het geluid van het aanwezige publiek horen. Het LFE kanaal laat een redelijk gedoseerd laag horen, maar is niet genoeg aanwezig om echt indruk te maken. De PCM track kan niet op tegen de Dolby Digital track. De reden hiervan is dat het geluid regelmatig vervormt, al dan niet door het veel hardere geluidsniveau van de track. Ook is het geluid van deze track veel scheller dan de Dolby Digital 5.1 track.

Extra's

De menu\'s bestaan uit animaties in het formaat 1.33:1. Er is geen achtergrondgeluid te horen.

Documentary (11 min.)
Een kort filmpje waarin we de bandleden Londen zien verkennen. De beelden worden afgewisseld met interviews en beelden van de repetities.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Photo Montage (3 min.)
Een reeks foto\'s van tijdens de optredens die als een diavoorstelling voorbij komen. Er is ook een nummer van de band te horen.
Het beeld is 1.33:1en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Discography
Een lijst van tracks van twee albums van Good Charlotte.
Het beeld is 1.33:1.

Conclusie

De DVD Good Charlotte: Live at Brixton Academy bevat een registratie van twee optredens dat de band daar eind 2003 heeft gegeven. De muziek is niet voor iedereen weggelegd en de meeste rockliefhebbers moeten waarschijnlijk niet veel van deze muziek hebben, aangezien dit net allemaal iets te lief is. Toch staan er enkele goede nummers op de DVD en is het concert is goed verzorgd. Ook de DVD is in orde met een goede beeld en geluidskwaliteit, maar qua extra\'s stelt het allemaal niet veel voor.

Laatste reacties

Chris Taylor  |  23-07-2006

Een zeer geslaagd concert van een strakke punkband. Mijn soort muziek, en ik heb dan ook genoten van deze dvd. Die gaat vaker in de dvdspeler, en de buren zulle...
Lees meer >

Chris W  |  26-04-2005

Hmmm, beetje te soft en punkig voor mij :P Fijn dat er wat meer muziek dvd's worden gesproken. Nu nog het betere muziek :wink: De uitvoering ziet er netjes ...
Lees meer >

Darko  |  23-04-2005

Ik wil deze dvd al hebben sinds de dag dat ie uitkwam! Hij's pas afgeprijsd van 19,99 naar 14,99 :twisted: HEEL snel ophalen. Kan niet wachten. Good Charl...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  22-04-2005

Chris Martin :shock: Die ken ik alleen van een veeeeeel betere andere band. (volgens mij een foutje in de tekst :lol: , eerste regel) Hehe, foutje aa...
Lees meer >

m44r73n  |  22-04-2005

Chris Martin :shock: Die ken ik alleen van een veeeeeel betere andere band. (volgens mij een foutje in de tekst :lol: , eerste regel)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Anamorf Dolby Digital PCM 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:3
3.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 16
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.