Scary Movie 3

Recensent:
Nathan Strik
20-04-2005

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Scary Movie 3 (DVD)
Samenvatting

In dit derde deel van Scary Movie lopen wederom weer een aantal verhaallijnen door elkaar heen. Eén van de twee hoofdlijnen is een parodie op The Ring, waarbij mensen na het bekijken van een (nogal vreemde) videoband, een telefoontje krijgen met de mededeling dat ze 7 dagen later dood zullen gaan. Daarnaast is er nog een verhaallijn á la Signs, waarin aliens allerlei tekens maken in graanvelden. Naast deze twee hoofdlijnen worden er nog tal van horror- en science-fictionfilms bijgesleept. In het verhaal draait het voornamelijk om Cindy Campbell (Anna Faris), werkzaam als een TV-verslaggeefster bij een grote nieuwszender. Ze bijt zichzelf vast in het fenomeen van de op handen zijnde invasie van de aliens, ook al heeft haar baas liever verhalen over naakte vrouwen. Op de school van haar neefje maakt Cindy op een dag kennis met George (Simon Rex); een blanke boer die het wil maken in de rap-industrie. Toevalligerwijs is George de broer van Tom (Charlie Sheen); de boer waarbij de mysterieuze tekens zijn verschenen in het graan. En zo raakt Cindy steeds dieper verzeild in het onderzoek naar de aliens en het geheim achter de dodelijke videotape.

Commentaar

Kenners van de eerste twee delen weten inmiddels al dat je deze films niet hoeft te kijken voor het goede verhaal. Het is een simpele verzameling van persiflages op moderne films en beroemdheden. Hoewel ik Scary Movie 2 nooit heb gezien, vond ik de eerste film uit de reeks nu niet bepaald een geweldige komedie. Ik had dan ook weinig hoop op een leuk avondje toen ik deze DVD in de speler liet glijden. Ik was dan ook gedeeltelijk verrast na het kijken van dit derde deel. Het is nog steeds geen geweldige film, maar enkele scènes waren toch goed voor een paar schaterlachen. De film is gewoon zo enorm in het belachelijke doorgetrokken dat het leuk wordt, vooral tijdens de scènes die wat meer op het randje van het fatsoen balanceren zoals de dodenwake-scène. Op enkele punten van de film had ik zelfs weer even dat gevoel dat ik had toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het absurde-humor-genre met films als Airplane!/Flying High en de The Naked Gun films. Dit was ook niet zo verwonderlijk, want in de regisseursstoel namen dit keer (gelukkig) niet de Wayans broers (regisseurs van de vorige twee Scary Movies), maar humor-veteraan David Zucker plaats. Zucker is vooral bekend van eerdergenoemde klassiekers Airplane! en The Naked Gun en zijn ervaring met filmmaken én met dit genre op zich, uiten zich in een film die wat prettiger is om naar te kijken. Natuurlijk... het is nog steeds een aaneenschakeling van onderbroekenlol, maar het zit allemaal net even wat netter in elkaar. Ook de aanwezigheid van droge-humor-specialisten Charlie Sheen en Leslie Nielsen, alsmede het heerlijk domme acteerwerk van Anna Faris, tillen de film op een wat hoger niveau. Het is natuurlijk jammer dat de film zich voornamelijk concentreert op het persifleren van niet-horrorfilms, dus de titel Scary Movie is wellicht wat misleidend... maar over het algemeen valt deze film best te pruimen, vooral als je in een extreem melige bui bent.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 81 min
Verpakking: Duo FlexBox Keepcase
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 713045206093

Extra's

  • verwijderde scenes
  • Alternatief einde
  • Promotietrailers
  • Outtakes en Bloopers
  • Making of Documentaire
  • Achter de Schermen Featurette
  • Hulk vs. Alien

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het op deze DVD gepresenteerde beeld is vastgelegd in het originele bioscoopformaat (1.85:1) en is anamorf. Het beeld heeft alles wat we van een moderne transfer mogen verwachten. De scherpte is erg goed, al is het jammer dat er hier en daar toch wat vervelende edge-enhancement is toegepast. Filmgrain is bijna geheel afwezig en steekt eigenlijk alleen de kop op tijdens de wat donkerder scènes. Zowel contrast, als zwartniveau zijn erg goed en ook de kleurverzadiging is solide. Hier en daar zien we wat wiebeling in het frame (telecine problemen), maar dit beperkt zich gelukkig tot een absoluut minimum. Compressiefouten werden nergens waargenomen en het beeld oogt over het algemeen goed. De optionele ondertiteling is netjes geplaatst en goed leesbaar.

Geluidskwaliteit

Op de schijf vinden we zowel een Dolby Digital 5.1 (384 kbit/s), als een half-bitrate DTS 5.1 (754 kbit/s) track. Beide geluidssporen doen weinig voor elkaar onder en klinken erg goed. Er wordt zelden, maar wel effectief gebruik gemaakt van de surroundkanalen voor zowel muziek, als effecten. Ook het laag is goed aanwezig, wat zich vooral uit in de 8-Mile parodieën waar flinke beats de subwoofer een prima workout geven. Dialogen zijn verder perfect te verstaan en komen netjes uit het centerkanaal. Prima geluidskwaliteit.

Extra's

Op disc 1 van de film zijn enkele promotietrailers vastgelegd. De rest van het extra materiaal is allemaal terug te vinden op disc 2. De breedbeeldmenu\'s op disc 1 zijn geanimeerd en zien er netjes uit. Het statische menu op disc 2 is wat minder, vooral qua overzichtelijkheid. Ook is de gekozen verpakking (2-disc Flexbox, met allebei de DVD\'s op dezelfde hub) niet echt geweldig en zeer bevorderlijk voor krassen op de schijfjes.

Promotietrailers
Zoals gezegd dus op disc 1 een aantal trailers van andere films. Helaas begint de disc hier ook mee en is de werking van de menutoets uitgeschakeld. Gelukkig is er wel handmatig door de trailers te skippen met de next-toets op de afstandsbediening. De aangeboden trailers (The Prince & Me, Duplex en My Baby\'s Daddy) zijn allemaal 4:3 letterboxed met stereogeluid.

Alternatief Einde (15 min.)
Op de disc staat ook een geheel ander einde, wat op een aantal zeer belangrijke punten verschilt van het uiteindelijke einde. Zo zijn de aliens heel anders en komt er ook nog eens een persiflage op de Hulk voorbij. Het is erg leuk om te kijken (als is dit einde wel minder dan wat uiteindelijk in de film kwam), vooral omdat het bewijst dat deze film erg veel aan veranderingen onderhevig was.

Verwijderde Scènes (11 min.)
Met totaal bijna elf minuten aan verwijderde scènes, waarbij het vooral weer interessant is om te zien welke verhaallijnen er uiteindelijk helemaal uit werden gehaald. De negental verwijderde scènes hier zijn vaak varianten op dingen die wel in de film zaten, maar er zitten ook een paar nieuwe dingen tussen, zoals een scène waar Cindy en George een date hebben.

Outtakes en Bloopers (4 min.)
Het maken van zo\'n maffe film gaat uiteraard niet zonder de nodige aanvallen van de slappe lach. Deze featurette bewijst dat er vooral veel takes verprutst werden door acteurs die het echt niet meer hadden.

Making of Documentaire (22 min.)
Een verrassend leuke documentaire die, hoewel er wel flink in geslijmd wordt hier en daar, redelijk serieus ingaat op de vraag wat nu een goede persiflage maakt.

Achter de Schermen featurette (5 min.)
Een wat mindere en vrij overbodige toevoeging, waarbij er nog wat beelden op de set en wat interviewfragmenten achter elkaar zijn geplakt.

Hulk vs. Alien (4 min.)
Een kijkje achter de schermen bij het maken van de (uiteindelijk verwijderde) eindscène met de Hulk en de aliens.

Conclusie

Scary Movie doet qua humor weer wat denken aan klassiekers uit het genre zoals Airplane! en The Naked Gun, wat vooral te danken is aan de wat meer ervaren hand van regisseur Zucker. Het blijft een film die stijf staat van de meligheid en als dat niet jouw \'ding\' is, dan zal ook in dit derde deel je niet bevallen. Voor de liefhebbers van de absurde humor echter, is dit minstens een huurtip. Beeld- en geluidskwaliteit zijn erg goed. Het beeld heeft een paar kleine probleempjes, waaronder edge-enhancement, maar voor de rest is het wat je mag verwachten van een moderne film. De extra\'s zijn niet geweldig interessant, maar vooral de Making of Documentaire is het bekijken waard. Een film om eens lekker een avondje melig te zijn met een stel vrienden erbij, zonder dat je al teveel op het verhaal hoeft te letten. De meer serieuze filmkijker kan hier echter maar beter ver bij uit de buurt blijven. Voor de liefhebbers: RCV heeft een prima DVD-uitgave verzorgd die je zeker niet zal teleurstellen.

Laatste reacties

Tumbo  |  26-08-2005

Ik vond deel 3 egt wel het leukste, mede dankzij het feit dat hij geregisseerd is door David Zucker. Deel 2 was egt een dieptepunt, deel 1 was wel tamelijk humo...
Lees meer >

olrik  |  02-05-2005

erg grappige film scary movie 3 vind ik nu nog de beste van alle 3 ik heb hem nu al 3 keer gezien (hij blijft leuk!) :D
Lees meer >

TheGodfather  |  25-04-2005

vond deze best vermakelijk :lol:
Lees meer >

Rob Eric Blank  |  25-04-2005

Deel 1 was best vermakelijk Deel 2 een draak van een film Deel 3 zowaar weer iets beter en best uit te zitten.
Lees meer >

HiddeV  |  23-04-2005

Deel 1 was wel leuk, 2 was een absolute ramp en vond deze wel weer leuk, zitten wel te kinderachtige grappen in dat is wel jammer.
Lees meer >

René Veentjer  |  23-04-2005

Ik vond deel 1 en 2 wel zeer geslaagd, maar deel 3 vondt ik toch wat minder. Ik kon er minder om lachen dan bij de 2 andere films, al hoewel ik de Micheal Jacko...
Lees meer >

Mich  |  23-04-2005

De 1e vind ik matig. De 2e één van de slechtste films ooit. Deze derde koop ik wel denk ik omwille van de vergelijkingen met The Naked Gun en Airplane. Maar ...
Lees meer >

scheur  |  21-04-2005

Na het dieptepunt deel 2, vond ik deze wel leuk,maar deel 1 blijft (voor mij) de leukste.... :wink:
Lees meer >

Rickje  |  21-04-2005

Ik vond deze wel aardig.. deel 1 en 2 vond ik wel redelijk alleen de droge momenten in deel 3 vond ik net iets beter.
Lees meer >

X  |  20-04-2005

Leuke film, maar ik had het leuk gevonden als Ray en Shorty er ook weer bij waren geweest :wink:
Lees meer >

Daniel van Zandvliet  |  20-04-2005

scary movie 1 vind ik de beste scary movie 2 is echt erg slecht scary movie 3 is zeer vermakelijk 8) Ook mijn gedachten :wink: Ik vind scary movie 3 h...
Lees meer >

Steve Muller  |  20-04-2005

scary movie 1 vind ik de beste scary movie 2 is echt erg slecht scary movie 3 is zeer vermakelijk 8) Ook mijn gedachten :wink:
Lees meer >

expo  |  20-04-2005

Zeker een verbetering t.o.v. deel 2, maar niet leuk genoeg om aan te schaffen. Niet mijn soort humor, 10 jaar geleden (toen ik zo'n 12 jaar was) zou ik wel ge...
Lees meer >

pieter bond  |  20-04-2005

Erg zwakke komedie.Alleen Deel 1 kon mij bekoren
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  20-04-2005

Kent z'n leuke momenten ('Attack here') maar voor de rest een tegenvaller.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Grof Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
3.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 62
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.