Eye 2, The

Recensent:
Marcel den Haan
22-03-2005

Totaalbeoordeling:

4.6
DVD

Eye 2, The (DVD)
Samenvatting

Joey Cheng (Shu Qi) staat op het punt van instorten. Zij en haar vriendje zijn net uit elkaar en Joey ziet het allemaal niet meer zitten. Ze besluit zelfmoord te plegen in een hotelkamer. Ze neemt een aantal slaappillen in en vlak voordat ze het bewustzijn verliest, ziet ze allemaal mensen rond haar bed staan. De zelfmoordpoging is niet gelukt en Joey wordt wakker in een ziekenhuis waar ze haar maag hebben leeggepompt. Achteraf is ze blij dat de poging mislukt is en ze besluit vol goede moed weer verder te leven. Dan komt ze erachter dat ze in verwachting is van haar ex-vriendje. Bovendien ziet ze allerlei vreemde dingen zoals mensen die er op het ene moment nog zijn en een moment later ineens zijn verdwenen. Ze komt erachter dat dit geesten moeten zijn en dat die het hebben voorzien op haar baby. Joey moet nu alles op alles zetten om te voorkomen dat de geesten haar ongeboren kind te pakken krijgen.

Commentaar

In 2002 kwam de film The Eye uit geregisseerd door de gebroeders Pang. Twee broers uit China die werken vanuit Thailand. In 1999 braken zij door met de film Bangkok Dangerous die zij ook samen regisseerde. Het eerste deel van The Eye was een groot succes en profiteerde handig van de opkomst van de horror uit het verre Oosten. Dit tweede deel heeft echter niets met het het eerste deel te maken, behalve dan het feit dat de hoofdpersoon in staat is geesten te zien. In het eerste deel kwam dit nog omdat de hoofdpersoon een hoornvliestransplantatie kreeg, maar hier is de oorzaak een zelfmoordpoging. De gedachte hierachter is dat geesten worden aangetrokken door zelfdoding. Deel twee is ook qua niveau niet te vergelijken met het veel betere eerste deel. Bij het eerste deel stonden regelmatig je nekharen recht overeind en waren er enkele goede schrikmomenten. Deze film begint goed, maar zakt zo rond het midden helemaal in. Dit komt helaas niet meer goed, ondanks enkele subtiele schrikmomenten. Deze film mag dus gerust een gemiste kans genoemd worden, want de fans van het eerste deel hadden graag een film gezien die zich kon meten met de eerste. Helaas is dit niet gelukt en we raden je dan ook aan deze film alleen te kopen als je beide films graag in je collectie wilt hebben.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 91 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Asiamania
EAN: 716777049839

Extra's

  • Making Of
  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het beeldformaat van 1.78:1, wat licht afwijkt van het originele beeldformaat van 1.85:1. Het beeld ziet er uitstekend uit. De beeldkwaliteit van films uit het verre Oosten wil nogal eens tegenvallen, maar niet bij deze film. Zwartniveau en contrast zijn dik in orde, wat erg prettig is, aangezien een groot gedeelte van de film zich in het donker afspeelt. Ook qua scherpte is dit een uitstekende transfer. Artefacts zijn er niet tot nauwelijks, behalve wat lichte filmgrain, maar ook dit blijft tot een minimum beperkt. Een uitstekende transfer dus.
De film is magertjes verdeeld in 12 hoofdstukken en de optionele ondertiteling staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Ook qua geluid weet de DVD te overtuigen. De originele soundtrack staat op de DVD als Dolby Digital 5.1 (448 kb/s). Het geluid klinkt warm en helder. Van beschadigingen is geen sprake. Het geluid wordt netjes verdeeld over de aanwezige kanalen. De voorkanalen worden gebruikt voor het weergeven van de muziek en omgevingsgeluiden en de dialogen komen netjes uit het centerkanaal. De achterkanalen worden gedurende de gehele film subtiel gebruikt voor het weergeven van wat lichte muziek en tijdens de schrikmomenten laten ze een mooi agressief geluid horen waardoor je midden in de actie terecht komt. Ook het LFE kanaal levert op deze momenten de grootste bijdrage en ook tijdens de scènes met muziek ondersteunt dit kanaal het geheel met een mooi gedoseerd laag. Ook qua geluid hebben we dus niks te klagen.

Extra's

De geanimeerde menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Het aantal aanwezige extra\'s valt tegen met slechts een korte making of en een aantal trailers.

Making Of (13 min.)
Een korte maar redelijk informatieve making of waarin enkele leden van de cast en de regisseurs aan het woord komen. Zij vertellen hoe het was om deze film te maken en hoe bepaalde scènes tot stand zijn gekomen.

Trailers
Vier trailers waarvan er één van de film op deze DVD is en de andere van The Eye, Crimson Rivers 2 en Zatoichi.
De trailers van The Eye 2 en Zatoichi hebben een anamorf beeld in het formaat van 1.78:1, The Eye een formaat van 1.33:1 en Crimson Rivers 2 een 2.35:1 letterboxed beeldformaat. Het geluid van alle trailers is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

In The Eye 2 ziet de jonge Joey Cheng ineens geesten na een mislukte zelfmoordpoging. De geesten blijken het op haar ongeboren baby voorzien te hebben en Joey doet er alles aan de baby uit de handen van de geesten te houden. Dit tweede deel heeft niks met het veel betere eerste deel te maken en mag gerust een teleurstelling genoemd worden. De beeld en geluidskwaliteit is dik in orde, maar qua extra\'s valt er weinig te genieten. Deze DVD is dus alleen aan te raden voor mensen die dit tweede deel graag naast het eerste deel zetten om de collectie compleet te maken.

Laatste reacties

Dennis Kuijper  |  10-01-2007

Een vrouw genaamd Joey is depressief en besluit zelfmoord te plegen omdat haar vriend Sam hun relatie verbroken heeft en geen contact meer met haar wil hebben. ...
Lees meer >

Maick Werner  |  23-03-2005

ik vond deze zwaar minder dan deel 1 Ik ben het roerend (zonder lepel) met je eens! De 'ghosts' zijn niet eng, er zijn bijna geen schrikmomenten (of ze zi...
Lees meer >

bobby  |  22-03-2005

ik vond deze zwaar minder dan deel 1
Lees meer >

DaveT  |  22-03-2005

Leuk genre die aziatische horror/thrillers. Altijd leuk om te kijken. Mn favorieten zijn nog steeds de Ju-On The Grudge films. The eye vond ik erg leuk dus geef...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
4.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.