Chris Rock - Bigger & Blacker

Recensent:
Marcel den Haan
21-03-2005

Totaalbeoordeling:

6.4
DVD

Chris Rock - Bigger & Blacker (DVD)
Samenvatting

Zoals zoveel komieken in Amerika is ook Chris Rock begonnen met stand-up comedy. Deze show is zijn derde die speciaal gemaakt is voor de betaalzender HBO. De andere twee zijn Big Ass Jokes (1993), Bring The Pain (1996). Later kwam hier nog Never Scared (2004) bij. In deze show behandelt Rock een hele reeks aan onderwerpen. Aangezien deze show is opgenomen in 1999 kunnen sommige onderwerpen enigzins gedateerd overkomen, maar de meeste zijn nog altijd heel herkenbaar. Rock staat bekend om zijn blootlegging van sociale problemen en deze show is daar geen uitzondering op. Zonder moeite legt hij zijn vinger op de zere plek en hij heeft hier, volgens eigen zeggen, ook de antwoorden op.

Commentaar

Je houdt van Chris Rock of niet. Sommige mensen vinden hem een irritante, hyperactieve aansteller en anderen vinden hem helemaal geweldig. Dat hij hyperactief is mag duidelijk zijn en hier moet je zeker van houden. Tijdens zijn liveshows staat hij geen moment stil en hij praat met een harde, rauwe stem waar je niet onderuit kan. De onderwerpen die Rock kiest voor zijn stand-up shows zijn herkenbaare, sociale problemen. Vaak gaat het over de Amerikaanse samenleving, maar ook zijn er genoeg onderwerpen waar wij dingen in kunnen vinden die bekend voorkomen. Zoals veel bekende komieken is Rock vooral bekend geworden door de komische televisieshow Saturday Night Live. Hier heeft hij enkele jaren het team versterkt en dit heeft vele grappige sketches opgeleverd. Uiteindelijk maakte Rock de overstap naar Hollywood waar hij gespeeld heeft in enkele bekende films. Ook heeft hij nog een eigen TV-show gehad op HBO, waarin hij weer allerlei sketches uitvoerde. Dat de stand-up comedy bleef trekken, blijkt wel uit het feit dat hij in 2004 weer in het theater stond met de show Never Scared. Voor de liefhebbers van stand-up comedy is dit in ieder geval een show die ze niet mogen missen. Sommige onderwerpen worden een beetje te lang doorgetrokken, maar over het algemeen is dit een goede, evenwichtige show die voor veel kijplezier zal zorgen. Het is te hopen dat er meer van deze DVD\'s uit gaan komen, want het aanbod van stand-up comedy op regio 2 is nog altijd vrij dun.

Filmspecs

Regisseur

Keith Truesdell

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Cabaret, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1999
Speelduur: 65 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Turks, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 321932253290

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zoals gezegd is de show voor de televisie opgenomen en dit resulteert in een beeldformaat van 1.33:1. Het beeld ziet er redelijk goed uit. Veel kleur is er eigenlijk niet te zien, maar de aanwezige kleuren zien er natuurlijk uit. Zwartniveau en contrast zijn ook in orde en alleen qua scherpte blijft de transfer enigzins achter. Ongerechtigheden zijn er niet tot nauwelijks, behalve dan wat lichte filmgrain. Een goede transfer, zeker voor een DVD zoals deze.
De show is verdeeld in 12 hoofdstukken en de optionele ondertiteling staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid van deze DVD bestaat uit een Dolby Digital 2.0 surround track (192 kb/s). Aangezien de show vooral bestaat uit een pratende Chris Rock, mag het geen verassing heten dat het geluid voornamelijk uit het centerkanaal komt. De overige kanalen worden gebruikt voor het lachende publiek en dan vooral de voorkanalen. Ook de achterkanalen laten iets van dit geluid horen, maar dit slechts in beperkte mate. Een track die uitstekend voldoet voor een DVD zoals deze.

Extra's

Er bevinden zich geen extra\'s op deze DVD.

Conclusie

Chris Rock - Bigger & Blacker is een registratie van de derde show van Rock voor de betaalzender HBO. Deze show staat bekend als één van de, zoniet dé beste, die Rock gemaakt heeft. De beeld en geluidskwaliteit is voldoende voor een DVD zoals deze, maar helaas zijn er geen extra\'s te vinden op deze DVD. De liefhebbers van stand-up comedy mogen deze DVD eigenlijk niet missen, ook niet omdat het aanbod hiervan nogal klein is op regio 2.

Laatste reacties

TheGodfather  |  21-03-2005

Werkelijk geweldige show :lol: :twisted: heb me echt dood gelachen. Nu "Never Scared" nog op regio 2 :D
Lees meer >

DaLexuz  |  21-03-2005

Erg vermakelijke show
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  21-03-2005

Hij is soms best grappig,maar 4 en halve bol voor inhoud vind ik teveel van het goede,3 en halve bol vind ik hoog zat.Maar toch leuk dat hij op regio 2 verkrijg...
Lees meer >

mark9534  |  21-03-2005

Eindelijk een regio 2 versie whooohoooo :D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Discriminatie Grof Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
3.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 21
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.