Big Bounce, The

Recensent:
Marcel den Haan
12-01-2005

Totaalbeoordeling:

3.8
DVD

Big Bounce, The (DVD)
Samenvatting

Jack Ryan (Owen Wilson) is een surfer die woont op het mooie Hawaii. Naast het surfen houdt hij zich vooral bezig met wat kleine criminaliteit. Als hij op een dag weer in aanraking komt met de politie, trekt hij de interesse van de locale rechter, Walter Crewes (Morgan Freeman). Hij mag Jack wel en hij zorgt ervoor dat hij kan werken in zijn bungalowcomplex. Hier ontmoet Jack de mooie Nancy Hayes (Sara Foster). Zij is een echte mannenverslindster en is vooral op hun geld uit. Nancy heeft bovendien een plan om een groot geldbedrag buit te maken, maar ze heeft daarbij wel Jack’s hulp en expertise nodig.

Commentaar

The Big Bounce is gebaseerd op een boek van Elmore Leonard en werd eerder verfilmd in 1969. Andere films die gebaseerd zijn op werk van Leonard zijn Out Of Sight, Jackie Brown en Get Shorty. Helaas haalt deze film niet het niveau van de eerder genoemde films. Soms lijkt deze film vooral gemaakt te zijn met als doel de mooie natuur van Hawaii zo vaak mogelijk in beeld te brengen. Verder hebben we alle ingrediënten van deze film wel eens eerder gezien en dan ook nog beter uitgevoerd. De regisseur schijnt ook niet echt te weten welke kant hij op wil met de film. Is het nu een komedie, een misdaadfilm of een dramafilm. Hierdoor wordt het van alles een beetje en dit is niet bevorderlijk voor het eindresultaat. De groep bekende acteurs kan hier ook weinig aan veranderen. Owen Wilson is wel geknipt voor de rol van de luie surfer en de mooie Sara Foster kan terugkijken op een sterk debuut. Helaas worden de overige bekende acteurs te weinig gebruikt en mensen als Morgan Freeman en Gary Sinise krijgen veel te weinig speeltijd. Deze film heeft het dus allemaal net niet en is dus vooral leuk om een keer te huren.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, Misdaad
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 85 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 321931283687

Extra's

  • Trailer
  • Making Of
  • Featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat van 2.40:1. Het beeld ziet er heel goed uit en we zijn het zelfs al haast gewend dat Warner altijd goede beeldkwaliteit heeft. Er valt dan ook weinig te vertellen over de transfer. Scherpte, contrast en zwartniveau zijn allemaal dik in orde. Ook de kleuren zien er goed uit en spatten van je scherm. De mooie natuur van Hawaii komt mooi tot zijn recht. Behalve wat lichte filmgrain zijn er verder geen artefacten waarneembaar. Wederom dus een hele mooie transfer van Warner.
De film is verdeeld in 24 hoofdstukken en de optionele ondertiteling staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Er bevinden zich drie Dolby Digital 5.1 tracks op de DVD, wij concentreren ons op de originele Engelse track (448 kb/s). De track richt zich voornamelijk op de voorste kanalen. De track klinkt verder mooi helder en zonder beschadigingen. Het centerkanaal wordt gebruikt voor de weergave van de dialogen en de frontkanalen worden gebruikt voor het overige geluid. De achterkanalen worden een enkele keer ingezet voor het weergeven van muziek en wat lichte effecten zoals het ruisen van de zee. Het LFE kanaal ondersteunt vooral de muziek en doet dit op een mooie gedoseerde manier. Een uitstekende track die goed past bij een dialoog georiënteerde film zoals deze.

Extra's

De anamorfe breedbeeldmenu’s bestaan uit afbeeldingen uit de film, aangevuld met enkele animaties. Het beeldformaat is 1.78:1 en de achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Big Bounce: A Con In The Making (12 min.)
Een standaard Making Of van de film zoals we er al vele gezien hebben. Fragmenten uit de film worden afgewisseld met beelden van achter de schermen en interviews met de acteurs.
Het beeldformaat is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Surfing The Pipeline (3 min.)
Een korte featurette die geheel in het teken staat van het filmen van de surfscènes. De betrokkenen vertellen over het surfen en de gevaren die hierbij komen kijken.
Het beeldformaat is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Wicked Waves (8 min.)
Hier zien we acht minuten lang allerlei beelden van mensen die aan het surfen zijn. Eigenlijk alleen leuk als je een liefhebber hiervan bent.
Het beeldformaat is 2.40:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Theatrical Trailer (2 min.)
Een trailer van de film zoals die in de bioscoop te zien is geweest.
Het beeldformaat is 2.40:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

The Big Bounce is een film waarvan het gevoel blijft hangen dat het allemaal net niet is. We zien een reeks bekende acteurs langskomen, maar zij kunnen niet voorkomen dat de film eigenlijk gewoon een beetje saai is. Het verhaal over diefstal, oplichting en de bijbehorende romance hebben we al eens vaker gezien en ook nog eens beter uitgevoerd. Beeld en geluid van deze DVD zijn in orde en er zijn enkele korte extra’s te vinden. Tenzij je een echte fan bent van één van de acteurs, is dit vooral een film die je een keer mee kan nemen bij je videotheek.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Hankster  |  13-01-2005

aan de reacties hier en op imdb te lezen is de film niet eens het recenseren waard geweest :P
Lees meer >

Wizz-Art  |  13-01-2005

Dit moest een komedie voorstellen...alleen de film is totaal niet grappig en doodsaai :?
Lees meer >

makkabeer  |  13-01-2005

het boek was al saai, de film is niet om aan te zien
Lees meer >

Nick van Leeuwen  |  12-01-2005

Matige film? Niet om aan te zien. Na uur uitgezet...
Lees meer >

Daryl  |  12-01-2005

Ik zou het niet doen als ik jouw was. Wat is dit een saaaaaaaaaaaie film zeg. Ik heb hem gehuurd en ik zeg nu tegen iedereen dat ie hem moet vermijden. Ook al s...
Lees meer >

The Scratcher  |  12-01-2005

Deze film ga ik binnekort eens huren. Lijkt me wel een leuke om eens te zien...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
2.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.