Young Jackie Chan Collection, The

Recensent:
Marcel den Haan
21-12-2004

Totaalbeoordeling:

2.1
DVD

Young Jackie Chan Collection, The (DVD)
Samenvatting

Dutch Filmworks heeft vier films uit de begintijd van Jackie Chan’s carrière verzameld in één uitgave. Het gaat hier om de volgende films:

Eagle Shadow Fist
Regie: Zhu Wu; Productie: 1973; Speelduur: 87 minuten.

Chan speelt een lid van een Peking Operagroep die weet te ontsnappen aan Japanse soldaten. Deze soldaten zijn op zoek naar rebellen. Hij sluit zich vervolgens aan bij deze rebellen en gaat de strijd aan met de Japanners.

Young Tiger
Regie: Wu Ma; Productie: 1980; Speelduur: 71 minuten.

Het heeft geen zin om hier het plot uit te leggen van deze film, want deze is niet aanwezig. De film bestaat uit scènes van eerdere Chan films, die samengevoegd zijn tot één verhaal. Dit alles om een slaatje te slaan uit het succes van Chan bij een andere studio.

Fantasy Mission Force
Regie: Chu Yen Ping; Productie: 1981; Speelduur: 89 minuten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat een groep huurlingen op pad om vier gegijzelde generaals te bevrijden uit de handen van de Japanners. Zij komen onderweg allerlei problemen tegen zoals vampieren, geesten en een stam Amazonevrouwen.

Fire Dragon
Regie: Hdeng Tsu; Productie: 1974; Speelduur: 76 minuten.

Een taxichauffeur wordt achtergevolgd door twee drugsdealers en hij heeft geen idee waarom. Dan blijkt dat een passagier een tas bij hem in de auto heeft laten staan en de dealers willen deze tas. Zij gaan hierbij over lijken en de taxichauffeur gaat samen met een vrouwelijke agent de strijd aan met de dealers.

Commentaar

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de hiervoor genoemde films zijn allen van zeer bedroevende kwaliteit. De hoes van de DVD wekt de indruk dat het gaat om vier vroege films van Jackie Chan, maar in werkelijkheid komt Chan in sommige films maar enkele minuten voor en in andere zelfs helemaal niet. Eagle Shadow Fist is misschien nog wel de meest interessante film van de vier. Hier heeft Chan een redelijk grote rol, maar de film weet helaas ook niet te boeien. Deze film staat ook niet op Chan’s eigen lijst van films die hij gemaakt heeft. Waarschijnlijk wou hij de film zo snel mogelijk vergeten.
Young Tiger is een film die bestaat uit verzamelde fragmenten uit andere Chan films. Producent Lo Wei was boos op Chan voor het verlaten van zijn studio en op deze manier wilde Lo Wei een graantje meepikken van het succes van Chan bij een andere studio. In het grootste gedeelte van de film wordt Chan’s personage gespeeld door een dubbelganger en alleen bij de aktiescenes zien we het gezicht van Chan. Doordat deze scènes komen uit andere films, is er van enige samenhang geen sprake.
De film Fantasy Mission Force is er één waarin Chan maar enkele minuten te zien is. Hij maakte deze film omdat hij de bekende acteur Jimmy Wang Yu een gunst verschuldigd was. Het verhaal van de film is te belachelijk voor woorden en de ene na de andere vreemde plotwending passeert de revue.
Tenslotte is er de film Fire Dragon, beter bekend als Police Woman. In deze film speelt Chan één van de drugsdealers en is hij te herkennen aan een grote moedervlek op zijn gezicht. Ook hier is zijn speeltijd gelimiteerd en helaas stelt het verhaal van deze ook weinig voor.

The Young Jackie Chan Collection bestaat uit twee DVD’s met op elke zijde een film. Elke zijde bevat dus één film. Het mag duidelijk zijn dat de films uit deze verzameling weinig om het lijf hebben. Ook is wel duidelijk dat Dutch Filmworks weinig aandacht heeft besteedt aan deze uitgave. Zo hebben ze de films Young Tiger en Fire Dragon helemaal verwisseld. Niet alleen op de hoes staat dit verkeerd aangegeven, maar ook op de DVD’s zelf. Wanneer je de DVD van Young Tiger in je speler stopt, krijg je Fire Dragon te zien en vice versa. Dit alles zorgt ervoor dat deze uitgave alleen aan te raden is voor de echte Chan fan, maar zelfs dan zou ik nog eens goed nadenken voordat je tot de aankoop overgaat.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Martial Arts
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 323 min
Verpakking: Amaray Duo Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 715664020777

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Alle vier de films worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en hebben een pan & scan behandeling ondergaan. Helaas is dit niet echt goed gelukt waardoor er regelmatig objecten of hoofden buiten het actieve beeld vallen (zie shot 2). Dit is helaas niet het enige minpunt aan de transfers. Er is werkelijk niks wat goed is, behalve dan de ondertiteling. Om te beginnen zien de kleuren er erg flets uit en regelmatig is de kleur zelfs helemaal verdwenen. De scherpte is ook continue onder de maat en als je niet beter zou weten zou je denken dat je aan een bril toe was. Zo onscherp is het beeld op sommige momenten. Ook het contrast en zwartniveau zijn ver beneden de maat. Verder zit het beeld vol met artefacten zoals filmgrain, posterisatie, colour bleeding en cross-colouration. Ook zit het beeld vol met beschadigingen en is het beeld interlaced (zie shot 3). Dit alles zorgt ervoor dat deze uitgave in aanmerking komt voor de laagste score ooit voor een recensie.
De optionele ondertiteling staat netjes onder in het beeld en is duidelijk te lezen.

Geluidskwaliteit

De films zijn te bekijken met een nagesynchroniseerde Engelse Dolby Digital 2.0 surround track (224 kb/s). De originele Kantonese taal ontbreekt dus helaas. De tracks kunnen helaas ook niet overtuigen en klinken vrij hard en schel. Uit alle vijf de kanalen komt hetzelfde geluid dus van echte surround is geen sprake. Verder is er weinig tot geen laag aanwezig, wat ook weer zorgt voor een nogal plat geluid. Ook is het verschil in volume tussen muziek en dialoog te groot waardoor je constant met de volumeknop aan het spelen bent. Verder is er redelijk veel ruis te horen en hier en daar zijn enkele vreemde tikken te horen. Ook qua geluid schiet deze DVD dus te kort.

Extra's

Er zijn geen extra’s te vinden op deze DVD.

Conclusie

The Young Jackie Chan Collection is een verzameling van vier van Chan’s vroege films. Helaas is de kwaliteit van deze films heel erg slecht. In sommige films komt Chan zelfs helemaal niet voor, officieel gezien dan. Ook de kwaliteit van het beeld en geluid is ver te zoeken en behoren waarschijnlijk tot de slechtste ooit op DVD vastgelegd. Er zijn geen extra’s te vinden, wat ook niet bijdraagt aan de score. Dit alles zorgt ervoor dat deze DVD alleen geschikt is voor de echte Chan fan of voor mensen die graag zichzelf pijnigen door het kijken van slechte films.

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  02-02-2005

Goh, het enige wat scherp is aan die films zijn de ondertitels :roll:
Lees meer >

rkrijger  |  27-12-2004

Wel een lekker ding daar... Zelfs in deze kwaliteit...
Lees meer >

hinse  |  22-12-2004

Fantasy Mission Force is inderdaad een te belachelijk voor woorden verhaal, maar is daarentegen ook zeer grappig. Vooral als er op een gegeven moment een paa...
Lees meer >

Kees Hoekerd  |  21-12-2004

Hehe ik wel ff op toen ik deze superslechte score zag :D ik had trouwens 2,5 jaar geleden twee JC boxen gekocht (een blauwe en een rode) met films als ........
Lees meer >

Webby  |  21-12-2004

Woow wat een slechte dvd zo te zien.... :lol:
Lees meer >

BP87  |  21-12-2004

Waarom neemt iemand de moeite om dit soort "films" uit te brengen op DVD?
Lees meer >

Surya  |  21-12-2004

The return of VHS! Ongelofelijk! Ik dacht dat DVD diende om een meerwaarde qua beeld en geluid te beiden. Boy, was I wrong!
Lees meer >

Timothy  |  21-12-2004

Ik ben blij dat ik mezelf heb weten te bedwingen tot deze recentie... Want ik had toch wel wat beters verwacht. De hoes vond ik namelijk wel direct mooi. Erg...
Lees meer >

Sneaker  |  21-12-2004

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de reactie van DFW zelf is naar aanleiding van dit soort slechte score's. Het moge duidelijk zijn dat deze niet in mijn col...
Lees meer >

Frank  |  21-12-2004

Slechtse score op dvd.nl ooit :D Het moest er een keer van komen en gezien de kwaliteit van de afbeeldingen meer dan terecht. Dat Dutch FilmWorks het durfde...
Lees meer >

Kasper P.  |  21-12-2004

Slechtse score op dvd.nl ooit :D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
2

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:2
Beeldkwaliteit:1
Geluidskwaliteit:1
Extra's:0
2.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 40
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.