Green Hornet, The (CE)

Recensent:
Marcel den Haan
17-11-2004

Totaalbeoordeling:

3.8
DVD

Green Hornet, The (CE) (DVD)
Samenvatting

Britt Reid (Van Williams) is in het dagelijkse leven de eigenaar van een grote krant. Hij houdt er echter nog een geheime identiteit op na, namelijk die van de Green Hornet. Uitgerust met allerlei foefjes en met de hulp van zijn lijfwacht Kato (Bruce Lee) bestrijdt hij de misdaad. De inwoners van de stad en de politie denken dat de Green Hornet zelf een crimineel is, maar de Officier van Justitie kent de ware aard van de twee misdaadbestrijders en helpt ze in hun strijd tegen de onderwereld.

Commentaar

The Green Hornet werd gemaakt door dezelfde mensen die verantwoordelijk waren voor de cultserie Batman. Helaas was de serie geen lang leven beschoren en werd de show al na één seizoen beëindigd. De rol van Kato wordt gespeeld door Martial Arts legende, Bruce Lee. Hij zorgt voor de nodige actie in de serie. Na het eindigen van de serie in 1966, maakte Bruce Lee een aantal films in Hong Kong die hem transformeerde tot superster. In Azië werd The Green Hornet zelfs omgedoopt tot The Kato Show en werd de serie vele malen herhaald. Ook de studio die verantwoordelijk was voor de serie zag dat Lee een superster was geworden en wilde uiteraard een graantje meepikken van dit succes. Er werd in de haast een film gemaakt door enkele afleveringen samen te voegen tot één film. Ook werden er vechtscènes van Lee uit andere afleveringen toegevoegd zodat hij wat meer te zien zou zijn. Hij had tenslotte in de originele serie maar een bijrol. Toen na de dood van Lee de roep om filmmateriaal van hem erg groot werd, besloot de studio om nog een film te maken van enkele afleveringen. Deze film stond bijna geheel in het teken van Bruce Lee en kreeg de naam The Fury of the Dragon. Dutch Filmworks heeft de twee genoemde films samen uitgebracht in één uitgave. Ze hadden er waarschijnlijk beter aan gedaan de bestaande 26 afleveringen uit te brengen in plaats van deze films. Het niveau van deze films is namelijk niet al te best. Het samen voegen van enkele afleveringen heeft er toe geleid dat er van een verhaal nauwelijks sprake is. Dit maakt het er niet makkelijker op, om deze toch al gedateerde serie, te bekijken. Voor de fans van Bruce Lee is deze DVD wel verplichte kost, al is het alleen al om je collectie compleet te maken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1974
Speelduur: 170 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 715664018316

Extra's

  • Trailers
  • Documentaire
  • Photo Gallery
  • Profiles
  • History Of...

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De films staan beiden in het formaat 1.33:1 op de DVD, uiteraard in 1966 de standaard beeldverhouding voor televisieseries. Helaas moeten we constateren dat het beeld er niet al te best uit ziet. De kleuren zien er wat verlopen uit en ook de scherpte laat het behoorlijk afweten, wat erg vervelend is om naar te kijken. Het contrast en zwartniveau zijn ook onder de maat, waardoor vooral donkere scènes erg moeilijk te volgen zijn. Verder zijn er behoorlijk wat beschadigingen te zien in de vorm van filmspots en lijnen in het beeld. Een tegenvallende transfer die met wat meer aandacht er stukken beter uit had kunnen zien.
The Green Hornet is verdeeld in 12 hoofdstukken en The Fury of the Dragon is onderverdeeld in 13 hoofdstukken. De optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid bij de twee films bestaat uit een Dolby Digital 2.0 track (224 kb/s) in de originele Engelse taal. Het mono geluid klinkt wat dof, maar de dialogen zijn gelukkig nog goed te volgen. Veel meer valt er eigenlijk te vertellen over deze track. Hij doet wat hij moet doen en dat is geluid leveren bij de beelden, maar meer hoef je ook niet te verwachten.

Extra's

De geanimeerde menu’s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De extra’s zijn, net als de films, verdeeld over de aanwezige twee schijven. Disc 1 bevat naast de extra’s de film The Green Hornet en op Disc 2 bevinden zich ook enkele extra’s en de film The Fury of the Dragon.
Alle extra’s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).


Disc 1

Bruce Lee: The Legend Continues (70 min.)
Een uitgebreide documentaire waarin familie en vrienden van Bruce Lee zijn leven met ons delen. Alle aspecten van zijn leven komen aan bod, van zijn geboorte tot zijn dood. De echte fans van Lee hebben het allemaal al eerder gehoord waarschijnlijk, maar toch zijn er weer enkele interessante verhalen te horen over Lee.

Original Trailer (1 min.)
De originele bioscooptrailer van de eerste samengestelde Green Hornet film.

History of the Green Hornet
Door middel van een reeks tekstschermen wordt verteld hoe de serie is ontstaan en hoe de eerste film tot stand is gekomen.

Exclusive Photo Gallery (2 min.)
Een kort filmpje waarin enkele foto’s voorbijkomen. De meeste afbeeldingen zijn promotieafbeeldingen en foto’s uit de serie.

Exclusive Profiles
Profielen van de acteurs Bruce Lee, Van Williams en Wende Wagner die bestaan uit een aantal tekstschermen.

Downloadable Artwork
Een link naar de site van Dutch Filmworks waar je afbeeldingen kunt downloaden van de serie.


Disc 2

Original Trailer (2 min.)
De originele bioscooptrailer van de tweede film, The Fury of the Dragon.

History of The Fury of the Dragon
Ook hier weer een aantal tekstschermen waarin de totstandkoming van de tweede film uitgelegd wordt.

Exclusive Photo Gallery
Een reeks foto’s uit de serie en van de acteurs. Ditmaal geen filmpje, maar nu moet je zelf de foto’s doorklikken.

Exclusive Profiles
Profielen van de acteurs Lloyd Gough, Walter Brooke en Gary Owens. Ook hier weer een reeks tekstschermen.

Conclusie

De Green Hornet en zijn hulpje Kato bestrijden samen de misdaad in deze nogal gedateerde serie uit de jaren ’60. Dutch Filmworks brengt twee films uit, die gemaakt zijn door enkele afleveringen samen te voegen tot één film. De films zijn eigenlijk alleen interessant voor de echte fans van de serie en natuurlijk voor de fans van Bruce Lee. De DVD heeft een slechte beeld en geluidskwaliteit wat het kijken er niet makkelijker op maakt. Er zijn enkele extra’s toegevoegd waarvan alleen de documentaire The Legend Continues echt interessant is.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

dvdfre@k  |  17-11-2004

Geweldig eindelijk dit is pas jeugdsentiment.De serie was ook zeer goed deze ga ik zeker halen.Stond lang op mijn verlanglijstje.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:4
Geluidskwaliteit:5
Extra's:6
2.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 15
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.