Starsky & Hutch

Recensent:
Alexander de Mol
28-09-2004

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Starsky & Hutch (DVD)
Samenvatting

Detective David Starsky (Ben Stiller) is de meest toegewijde undercover agent in de hoofdstraten van Bay City. Bij de minste geringste overtreding is hij erbij, om desnoods met getrokken pistool, de dader in te rekenen. Geen misdaad blijft bij hem ongestraft. Als eerste is hij ‘s ochtends op het politiebureau, waar zijn ijver geen grenzen kent. Tot in de late uren blijft hij gefocussed op het bestrijden van de misdaad, hij is nooit buiten dienst. Detective Ken “Hutch” Hutchinson (Owen Wilson) is uit een heel ander hout gesneden. Hij is een goede agent, maar voor hem heeft het leven meer te bieden dan achter misdadigers aan jagen. Hij brengt graag zijn uren door in het bijzijn van de mooiste vrouwen. Daarnaast deinst hij er niet voor terug om een centje bij te verdienen door snel de portefeuille leeg te halen van iedereen die om zeep gebracht is. Kortom, hij neemt het niet zo nauw met de wet.
Politiecommandant van Bay City, Dobey (Fred Williamson) ziet maar één oplossing om het beste uit beide te halen; ze te laten samenwerken en ze als team de straat op te sturen.
Eenmaal op weg in de rood-witte Ford Gran Torino uit 1974, de trots van Starsky, vinden ze een aangespoeld lijk. Via verklikker, ritselaar en gangster Huggy Bear (Snoop Dogg), één van de kennissen van Hutch, begrijpen ze al snel dat het hier om een afrekening gaat in het drugscircuit. De crimineel die de touwen in handen heeft blijkt Reese Feldman (Vince Vaughn) te zijn. Hij heeft een manier gevonden die coke reukloos maakt, waardoor deze nog gemakkelijker in het criminele circuit verhandeld kan worden.
Het onwaarschijnlijke duo moet alle registers van hun kunnen opentrekken, zoals hun gewiekste undercovermethoden, hun charme en hun doortraptheid om deze zaak tot een goed eind te brengen.

Commentaar

Starsky & Hutch is een onvervalste ‘buddycop-movie’ met de helden uit de jaren ’70, David Starsky en Ken ‘Hutch’ Hutchinson. Todd Phillips (Road Trip en Old School) heeft van de film een soort prequel van de TV serie gemaakt door in de film Starsky en Hutch met elkaar kennis te laten maken. En zoals dat wel vaker gaat met nieuwe partners gaat dat niet zonder slag of stoot.
Phillips zal vermoedelijk volgend jaar aan de slag gaan met zo’n andere klassieker uit de ‘seventies’; The Six Million Dollar Man waarin Jim Carrey de hoofdrol van Steve Austin moet gaan vertolken. Het duo Ben Stiller en Owen Wilson is prima op elkaar ingespeeld. Maar dat is niet verwonderlijk aangezien ze al diverse filmprojecten samen hebben afgerond waaronder The Royal Tenenbaums, Zoolander en Meet the Parents en dan nu in Starsky & Hutch. Overigens zit er aan het eind van de film nog een aardig cameo-optreden van twee oude bekenden.
Vince Vaughn is ook lekker op dreef als seventies gangster Reese Feldman met bijbehorend permanent en foute snor.
Voor de filmmuziek is Theodore Shapiro (State and Main, Along Came Polly, Dodgeball) verantwoordelijk. De muziek draagt bij aan de jaren ’70 sfeer die de film uitademt. Tel daarbij op enkele klassiekers van The Pretenders, KC & The Sunshine Band, Jackson 5, Chicago en Barry Manilow en je hebt een heerlijke seventies soundtrack.
Zoals we helaas regelmatig meemaken heeft ook deze DVD ‘last van’ promotionele trailers bij het opstarten van de disc.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 95 min
Verpakking: Scanavo Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment
EAN: 8711875974335

Extra's

  • Bioscooptrailer
  • Bloopers
  • Easter Egg
  • Niet eerder vertoonde scènes
  • Audiocommentaar regisseur Todd Phillips
  • De code is mode voor The Bear
  • Kijkje op de plaats delict

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 2.35:1 en staat natuurlijk anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is zeer goed. Kleuren worden natuurlijk en met goede verzadiging weergegeven. Scherpte en detaillering zijn beide ook over het algemeen dik in orde. Uiteraard geen ongerechtigheden als spetters of krassen in het beeld bij zo’n recente film. Het zwartniveau is uitstekend en het schaduwdetail is bevredigend. Enige minpunten zijn dat af en toe ‘aliasing’ zichtbaar. Daarnaast staat de ondertiteling te hoog in het beeld. Voor de rest is het gewoon een keurige transfer zoals we natuurlijk redelijkerwijs mogen verwachten van een big budget film uit 2004.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige Dolby Digital 5.1 track is met de maximale bitrate van 448 kbit/sec op de schijf geplaatst. Naast de Engelstalige herbergt de DVD ook nog een Franstalige en Italiaanse Dolby Digital 5.1 (384 kbit/s), maar die laatste twee zijn wat ons betreft niet interessant.
Ten aanzien van de voorkanalen kenmerkt het geluid zich door een goede stereospreiding en prima verstaanbare dialogen. Het geluidsbeeld concentreert zich met name op de voorkanalen. De achterspeakers mogen zich natuurlijk ook op, weliswaar ietwat beperkte, belangstelling verheugen, Het LFE-kanaal wordt niet al te zwaar belast. Starsky & Hutch heeft prima geluid, al had het geheel wat agressiever en dynamischer mogen klinken.

Extra's

Audiocommentaar Todd Phillips
Regisseur Todd Phillips verzorgt een behoorlijk informatief en vermakelijke commentaar bij de beelden van de film. Hij vertelt onder andere dat hij Stiller en Wilson vroeg om de mimiek van David Soul en Paul Michael Glaser zoveel mogelijk te imiteren. Het commentaar vormt een leuke aanvulling op de film. De cover maakt overigens ten onrechte vermelding van het feit dat Ben Stiller en Owen Wilson ook deelnemen aan het commentaar.

De code is mode voor The Bear (2:42 min)
Rapper Snoop Dogg showt een aantal van zijn ‘pimp’-outfits welke hij in de film draagt.

Kijkje op de plaats delict (9:20 min)
Een ‘making of’ met vooral interviews met regisseur Todd Phillips, producer Stuart Cornfeld en de belangrijkste leden van de cast.

Niet eerder vertoonde scènes (6:32 min)
Onderstaande scènes zijn uiteindelijk niet in de film terechtgekomen.
- Starsky lectures Hutch
- Drinking on the Clock
- Joyride
- Hutch\'s Philosophy
- Manetti gets his Due Part 1
- Manetti gets his Due Part 2

Bloopers (5:00 min)
Een reeks bloopers waarin onder andere Ben Stiller en Owen Wilson regelmatig de slappe lach krijgen. Ik verdenk ze er ook van de scène waarin ze een naakte vrouw ondervragen met opzet enkele malen hebben verknald. Daarnaast zien we nog enkele acteurs struikelen over enkele teksten. Altijd leuk om te zien.

Daarnaast bevat de disc nog de originele Bioscooptrailer (3:07 min) en een Easter Egg. Voor deze extra toegift verwijzen we natuurlijk naar onze speciale ‘Easter Egg’-pagina.

Conclusie

Starsky & Hutch is een vermakelijke en luchtige popcornfilm met in de hoofdrollen de absolute politiehelden uit de jaren ’70; David Starsky en Ken ‘Hutch’ Hutchinson. In de film worden de rollen verdienstelijk vertolkt door Ben Stiller en Owen Wilson. Het duo heeft eerder aangetoond prima aan elkaar gewaagd te zijn en ook nu vormen ze een prima combinatie. Voor diegenen die de hoofdrolspelers kunnen pruimen is ook deze film daarom uitstekend genietbaar.
Technisch gezien is de DVD netjes afgerond. De DVD bezit een puike beeldkwaliteit, zoals we mogen verwachten van een recente film, en ook het geluid laat een prima indruk achter. Al had ten aanzien van het laatste nog iets meer dynamiek aanwezig mogen zijn. De vermakelijke en informatieve commentaartrack door regisseur Todd Phillips is van de aanwezige extra’s het meest interessant.

Laatste reacties

raymond koene  |  20-12-2004

deze film komt nog niet in mijn collectie als ik 'm ergens gratis zou kunnen krijgen. wat een slap aftreksel van de serie zeg!
Lees meer >

rmeddeler  |  20-12-2004

Meer dan 3 gniffels heeft deze film voor mij niet opgeleverd. Erg flauw. De extra's waren een stuk leuker dan de film zelf, dat kan toch niet de bedoeling zijn!...
Lees meer >

jokey  |  03-10-2004

Matige en flauwe komedie, die nog enigzins door Ben Stiller en Owen Wilson een beetje boeit. Leuk om een keertje te huren, maar verder ook niets. Volledig mee ...
Lees meer >

Wizz-Art  |  01-10-2004

Ik vond hem leuk, heb echt lekker kunnen genieten van de film en Snoop was echt cool 8)
Lees meer >

BassFace  |  01-10-2004

In de bios gekeken, maar slap filmpje. Deze komt niet in de collectie tenzij hij 5 euro of minder kost, en dan nog zal ik een zwak moment moeten kennen voor ik ...
Lees meer >

Major Goodvibes  |  29-09-2004

Ik heb afgelopen zomer de R1 versie blind gekocht. Ik vond hem wel aardig maar had er meer van verwacht. Meer lachmomenten waren beter geweest. Verder is het ge...
Lees meer >

Pat  |  29-09-2004

Ik vond hem maar flauw. Men had beter de handen van deze franchise afgehouden. Wie Starsky & Hutch wil zien, gaat beter voor de originelen.
Lees meer >

Richard68  |  28-09-2004

Hij hinkte naar mijn gevoel een beetje tussen komedie en actie in. Voor een komedie net niet leuk genoeg, voor actie net niet flitsend genoeg. Aardig, maar ...
Lees meer >

GalO  |  28-09-2004

ik ga hem kopen com'mon do it!
Lees meer >

Jaap22  |  28-09-2004

Matige en flauwe komedie, die nog enigzins door Ben Stiller en Owen Wilson een beetje boeit. Leuk om een keertje te huren, maar verder ook niets.
Lees meer >

martin  |  28-09-2004

Lijk mij een hele leuke film, lekker flauw en melig. Had wel een mooi shot van Carmen Electra verwacht bij de review !! Ga hem zeker kopen net als de oude orgin...
Lees meer >

RemcoZ  |  28-09-2004

Verassend leuke remake! Ik verwachtte er echt nix van en hij is me 100% meegevallen. Leuke film met leuke rol voor Snoop Dogg en geweldige humor! Aanrader voor ...
Lees meer >

Rickje  |  28-09-2004

Ik vond deze film echt geweldig.. ik hou wel van die jaren '70 stijl en er zaten perfecte acteurs in dus voor mij was dit een topper. Ik ga hem zeker kopen als...
Lees meer >

Feyeroen  |  28-09-2004

Ik zal hem zeker eens huren.... nog niet gezien
Lees meer >

Harry stadman  |  28-09-2004

Mischien voor een leuk prijsje maar er komen dit jaar nog betere films uit.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:4
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 125
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.