Simpsons, The: The Simpsons Against the World

Recensent:
Koen Koene
17-09-2004

Totaalbeoordeling:

7.9
DVD

Simpsons, The: The Simpsons Against the World (DVD)
Samenvatting

Homer vs. Lisa and the 8the Commandment (Seizoen 2, Aflevering 13): Homer besluit om een illegale kabelaansluiting te nemen. Lisa is het hier echter niet mee eens, omdat het indruist tegen het “Gij Zult Niet Stelen”-gebod. Maar Homer vindt de komende bokswedstrijd veel belangrijker.

Marge vs. The Monorail (Seizoen 4, Aflevering 12): Een rechtszaak tegen Mr. Burns levert de gemeente Springfield veel geld op. Er wordt een algemene vergadering gehouden om te besluiten wat er met de poen moet gebeuren. Marge vindt dat de straten gerenoveerd moeten worden. Iedereen stemt in, maar dan weet een gladde oplichter de bewoners te overtuigen om een monorail te bouwen.

Bart vs. Australia (Seizoen 6, Aflevering 16): Bart wil weten of het wegstromende water in de gootsteen op het zuidelijk halfrond echt de andere kant opdraait, en belt naar Australië. Collect call, welteverstaan. En dus wordt een arm Australisch gezin opgezadeld met een flinke telefoonrekening. Ze laten het er echter niet bij zitten, en ondernemen stappen tegen Bart.

Homer vs. Patty and Selma (Seizoen 6, Aflevering 17): Na een mislukte investering zit Homer flink in de schulden. De enige bij wie hij aan kan kloppen voor een lening zijn Patty en Selma, de vervelende zusjes van Marge. Zij besluiten echter flink misbruik van de situatie te maken...

Commentaar

The Simpsons Against the World maakt onderdeel uit van de lange reeks thema-DVD’s van de populaire animatieserie. Zoals je in de bovenstaande samenvattingen kunt lezen, krijg je in dit geval vier ‘versus’-afleveringen te zien. Dus afleveringen waarbij een of meerdere leden van de Simpsons het aan de stok krijgen met uiteenlopende personen of zaken, van Patty en Selma tot geheel Australië. De afleveringen zijn zeker vermakelijk, maar desondanks is deze uitgave voor de Simpsons-boxset-verzamelaars niet echt interessant. Twee van de vier afleveringen zijn namelijk reeds aanwezig op een seizoensuitgave (Homer vs. Lisa and the 8th Commandment op de tweede, Marge vs. The Monorail op de vierde). En de andere twee episodes stammen uit seizoen zes, dus daar hoef je – laten we optimistisch blijven over het verschijnen van de seizoensboxen – ook niet zo heel lang op te wachten. Dat maakt The Simpsons Against the World eigenlijk voornamelijk interessant voor de ‘casual’ fan, of de liefhebbers die koste wat kost alles van de Simpsons in huis willen hebben.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 88 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Turks, En vele andere
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626016199

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The Simpsons verschijnt al 15 jaar met een 1.33:1-verhouding op TV, en uiteraard staat de serie ook als zodanig op DVD. De transfer is helaas niet zonder problemen, maar dat zal voor de verzamelaar van Simpsons-compilaties geen grote verrassing zijn. Net als bij de meeste oudere afleveringen op dit soort uitgaven duikt ook in de vier relatief oude episodes op The Simpsons Against the World flink wat dot crawl, cross colouration en compressie-artefacting op. De scherpte is daarentegen redelijk in orde (niet onverwacht presteren de twee recentste afleveringen, die uit seizoen zes, op dit gebied beduidend beter dan de andere twee), en hetzelfde geldt voor de verzadiging van de kleuren. Acceptabel, maar duidelijk niet perfect.

Geluidskwaliteit

Zoals gebruikelijk krijg je bij deze Simpsons thema-DVD geen 5.1-remix voorgeschoteld, in tegenstelling tot bij de seizoensboxen. Dat is in dit geval echter geen groot bezwaar, want het aanwezige Dolby Digital 2.0-geluid (192kbit/s) klinkt prima voor een TV-serie. Zo kent het een goede, volle klank, en komt via ProLogic de spraak netjes uit de centerspeaker. Dus zonder storend doorbloeden naar andere luidsprekers, iets wat bij andere Simpsons compilatie-DVD’s nogal eens voor wil komen. Uiteraard moet je wel het gescheiden surroundgebruik van een 5.1-track missen, maar daar blijkt in de praktijk toch niet echt veel gelegenheid voor te zijn. Bovendien worden de achterkanalen wel degelijk gebruikt voor muziek en omgevingsgeluid. En dus valt er, zoals gezegd, weinig te klagen over de geluidskwaliteit.

Extra's

Soms krijgen we bij een dergelijke compilatie-DVD nog wel eens een zogenaamde ‘character-featurette’, waarin korte fragmentjes met een bepaald personage aan elkaar zijn geplakt, maar op The Simpsons Against the World zullen we het moeten doen met de gebruikelijke trailers. Het gaat om wee trailers, namelijk een algemene trailer voor de Simpsons DVD en een trailer voor de boxset van het derde seizoen. Beide trailers hebben een beeldformaat van 1.33:1, DD 2.0-geluid en zijn Nederlands ondertiteld.

Conclusie

The Simpsons Against the World bevat vier leuke afleveringen van The Simpsons met een ‘versus’-thema. Zoals we gewend zijn van de overige compilatie-DVD’s heeft het beeld een acceptabele kwaliteit, en is het geluid in prima DD 2.0-surroundvorm aanwezig. Voor de overige thema-DVD’s geldt meestal dat ze enkel interessant zijn voor degenen die niet kunnen wachten op de seizoensuitgaven, maar bij The Simpsons Against the World komt daar nog eens bij dat twee van de vier aflevering reeds op een dergelijke seizoensboxset te bewonderen zijn. En dus moet je wel een hele grote Simpsons-verzamelaar zijn om deze compilatie-DVD aan te schaffen.

Laatste reacties

BrownB  |  20-09-2004

Kunnen ze niet alle moeite die ze hierin steken (thema-uitgaves), veel beter gebruiken om de fans inplaats van 1x per jaar 2x per jaar de seizoensboxen te geve...
Lees meer >

Wizz-Art  |  19-09-2004

Kunnen ze niet alle moeite die ze hierin steken (thema-uitgaves), veel beter gebruiken om de fans inplaats van 1x per jaar 2x per jaar de seizoensboxen te geve...
Lees meer >

Werner  |  19-09-2004

En dus moet je wel een hele grote Simpsons-verzamelaar zijn om deze compilatie-DVD aan te schaffen. Ik bén een hele grote Simpsons-verzamelaar. Maar ik sta...
Lees meer >

Subzer0  |  17-09-2004

En je betaald er wel €14.99 voor, dan betaal ik liever wat meer en dat ik een heel seizoen heb.
Lees meer >

MGdutch  |  17-09-2004

Alweer één? Jep, ze blijven komen. Ik koop geen enkel deel van deze collectie omdat ik dan afleveringen dubbel krijg wanneer de verdere seizoenen uitkomen.
Lees meer >

Nandor  |  17-09-2004

Alweer één?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 114
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.