Ghost Rider 2 (Goes Wild)

Recensent:
Eric van Ballegoie
20-08-2004

Totaalbeoordeling:

4.4
DVD

Ghost Rider 2 (Goes Wild) (DVD)
Samenvatting

In onze recensie van de eerste Ghost Rider DVD heb je kunnen lezen over de kapriolen die deze duistere figuur op de openbare weg uithaalt met snelle motoren. Na het eerste deel kon een vervolg uiteraard niet uitblijven en op deze tweede DVD is de man in het zwart dan ook weer terug op de motor. Deel twee brengt ons meer, en zo mogelijk nog gekkere kapriolen, dan we in deel 1 voor onze kiezen kregen.

Commentaar

Eigenlijk biedt deze tweede DVD vooral meer van hetzelfde. Wederom rijden we door middel van onboard camera\'s mee met de Ghost Rider, die wederom lak heeft aan alle verkeersregels. De tweede DVD is alleen wat professionele in elkaar gezet dan de eerste, met mooiere menu\'s en over het algemeen iets betere beeldkwaliteit. Ook zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, waaronder een idiote rit met een Subaru Impreza WRX en een Mitsubishi Lancers EVO VI door de binnenstand van Stockholm.
Na deze tweede DVD zijn we overigens nog niet af van de Zweed. Deze zomer is hij bezig met een tour door Europa waarbij ook Nederland onlangs \'vereerd\' is met een bezoek. Begin augustus heeft de Gostrider een tripje gemaakt van Rotterdam naar Amsterdam. Dit ritje van 85 kilometer kostte de snelheidsduivel niet meer dan 20 minuten en 32 seconden, wat neerkomt op een gemiddelde van 248 km/h. Beelden van deze rit zullen samen met onder andere een rondje over de Phériferique van Parijs en beelden vanaf de Nordschleife terug te vinden zijn op het derde deel uit de Ghost Rider serie. Die DVD zal naar alle waarschijnlijkheid in september verschijnen.

Filmspecs

Regisseur

Onbekend

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 0
Jaar: 2003
Speelduur: 90 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: GhostRiderMovie
EAN: -

Extra's

  • Vele, zie onder

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zoals gezegd is de beeldkwaliteit bij deze tweede DVD over het algemeen iets beter dan die van de eerste DVD, al bevat ook deze DVD shots die niet uitblinken in scherpte en stabiliteit. Het beeld is uiteraard nog altijd interlaced uitgevoerd in 4:3 formaat. Wat vooral opvalt ten opzichte van de eerste DVD is dat er veel meer gebruikt wordt gemaakt van verschillende soorten shots, niet alleen vanaf de motor, maar ook vanaf posities langs de weg. Daarnaast wordt ook vaak gebruik gemaakt van splitscreen shots met beelden naar voren en naar achteren. Het team dat de Ghost Rider DVD\'s maakt is professioneel bezig met goede apparatuur. Onlangs werden zij door meerdere mensen gefotografeerd op de Nordschleife in Duitsland en daar bleek dat alle opnames worden gedaan met professionele DV-CAM recorders van Sony. Overigens geldt ook voor deze tweede DVD dat de beeldkwaliteit nog altijd niet top is, het kan ermee door en daar is het wel mee gezegd ook.

Geluidskwaliteit

In tegenstelling tot de eerste DVD, waar het geluid grotendeels erg overstuurd was opgenomen, is de kwaliteit van de motorgeluiden bij deze tweede DVD beduidend beter. Er is duidelijk meer aandacht besteed aan de plaatsing van de microfoons en het opnameniveau. Het audiospoor is uitgevoerd in Dolby Digital 2.0 formaat met een bitrate van 384 kb/s. Uiteraard bestaat de soundtrack voornamelijk uit motorgeluid, bijgestaan door achtergrondmuziek.

Extra's

Deze DVD bestaat uit allemaal korte items, die naar keuze al dan niet automatisch achter elkaar afgespeeld kunnen worden. Hieronder vind je een beknopte beschrijving van de onderdelen van de DVD.

Fast Food Run (6 min)
Als je honger hebt moet je uiteraard wat te eten gaan halen en waar kan je dat beter doen dan bij een fastfood restaurant als McDonalds? In de \'Fast Food Run\' krijgen we een ritje van onze zwarte vriend te zien dat ons naar bovengenoemde eettent leidt. Hij heeft kennelijk erg veel honger want zijn lege maag zet hem ertoe aan om de snelheid weer eens flink op te voeren en het lijkt welhaast verboden om onder de 200 km/h te komen. Er wordt veelvuldig van camerastandpunt gewisseld waardoor we een gevarieerde voorstelling krijgen. Na bijna zes minuten scheuren zijn de bij de McDonalds aangekomen, nu maar hopen dat de Ghost Rider niet al te misselijk is geworden van het ritje.

Taunting The Law (5 min)
Ook op deze tweede DVD is de politie veelvuldig het leidend voorwerp. In de intro van de DVD zien we reeds een politiewegen tijdens een achtervolging rechtdoor schieten en daarbij een andere auto raken, in dit filmpje maakt de Ghost Rider handig gebruik van zijn wendbaarheid en acceleratievermogen om de Volvo T5\'s van de Zweedse politie in het stof te laten bij.

Artic Run (3 min)
Het idee dat een sneeuwscooter alleen in de sneeuw en op ijs gebruikt kan worden vindt de Ghost Rider hopeloos achterhaald. Hij besluit dan ook om de ski\'s aan de voorzijde van een sneeuwscooter te vervangen voor kleine wielen om er vervolgens op hoge snelheid mee door de stad te gaan scheuren. Hierbij geen beelden vanaf de scooter zelf, maar des te meer beelden vanaf de kant.

Cop to Cop  (11 min)
De stukjes wegpriraterij moeten natuurlijk een leuk kopje hebben en dit filmpje begint met een burnout naast een politieauto en eindigt met een burnout voor een politiebureau. De elf minuten daartussen zijn uiteraard doorspekt met verkeersovertredingen van het niveau waarbij oom agent je zonder moeite het rijbewijs kan ontnemen.

Braking The Speed Limit (2 min)
Een lasercontrole is een mooie gelegenheid voor de Ghost Rider om de confrontatie met de sterke arm van de wet weer eens op te zoeken. In vol ornaat komt hij dan ook op de controlerende agenten afrijden, echter niet op de motor maar..... op een piepklein BMX crossfietsje. Hij wordt staande gehouden, maar de agenten laten hem daarna weer gaan. Ook tijdens een grote motor-meeting komt onze vriend acte de preseance geven op zijn fietsje.

Hayabusa Ride 2 (3 min)
Op de eerste DVD zagen we de Ghost Rider al in actie op een supersnelle Suzuki GXR 1300 Hayabusa, ook in dit tweede deel wordt een exemplaar van deze motor ten tonele gebracht. Een standaard Hayabusa heeft een topsnelheid van meer dan 300 km/h, in dit filmpje wordt echter gebruik gemaakt van een getunede versie met een turbocompressor die het vermogen verhoogt naar bijna 500 pk. In het filmpje zien we de Ghost Rider dan ook vooral wheelies maken, en dat bij snelheden van meer dan 300 kilometer per uur (zie ook het tweede screenshot).

Route 73 (5 min)
Route 73 is een provinciale weg waarop het gas weer stevig wordt opengetrokken. Zonder enig respect voor de medeweggebruikers wordt er weer flink ingehaald, tegenliggers of niet.

Close Call (1 min)
In een kort clipje zien we dat het ook wel eens bijna fout gaat, een overmoedige agent springt de weg op om de Ghost Rider van mijn motor te trekken. Dat lukt echter nèt niet.

Wheelies (3 min)
Eén van de specialiteiten van de Ghost Rider is toch wel het maken van hele lange wheelies. Nu het op internet zo langzamerhand duidelijk is wié de Ghost Rider daadwerkelijk is, is dat niet zo vreemd. We zullen zijn naam hier niet noemen, maar de man die zich hoogstwaarschijnlijk in het zwarte pak bevindt is de huidige wereldkampioen wheelies: zijn recordsnelheid ligt boven de 330 kilometer per uur, gereden op het achterwiel een Hayabusa. In de filmpje zien we hem meerdere zeer fraaie wheelies uitvoeren.

Ghost Rider in Subaru (12 min)
Niet alleen op de motor houdt de Ghost Rider van doorrijden, ook in de auto weet hij het gas er flink op te houden Op een vroege morgen trekt hij erop uit in een Subaru Impreza WRX STI, samen met een vriend die het moet doen met een Mitsubishi Lancer EVO VII, ook geen langzame wagen. Beide auto\'s filmen elkaar en de snelheid zit er goed in, ook in de binnenstad. Levensgevaarlijke taferelen zijn dus wederom het gevolg.

Red Star Tattoo (1 min)
In een vrij zelfverheerlijkend filmpje zien we de Ghost Rider een tattoo shop inlopen om vervolgens het Ghost Rider logo op zijn rug te laten tatoeëren. Of het echt is??

Ghost Rider Day 2 (6 min)
Tijden het tweede legale Ghost Rider evenement kwamen weer veel motorliefhebbers bij elkaar op een vliegveld om zich daar lekker uit te leven. In dit filmpje zien we niet alleen dragraces en burnouts, maar ook prachtige stunts.

Murcielago (2 min)
Wat dit filmpje precies op de DVD doet is niet helemaal duidelijk, maar we zien hier twee mannen in een Lamborgini Murcielago rondracen. Leuke reclame voor Lamborgini, maar verder weinig toevoegend. Overigens komt de voornaam van de Ghost Rider in dit filmpje in beeld ;).

Route 222 (6 min)
Na route 73 die we eerste op deze DVD namen is het nu tijd voor route 222. Het zal inmiddels duidelijk zijn dat de maximumsnelheid wederom niet geheel in acht wordt genomen.

E12 (8 min)
E12 klinkt ook als een wegnummer, maar dit filmpje gaat daarentegen over actie te water. Ruim acht minuten kunnen we ons hier vergapen en gekke kapriolen met waterscooters en sneeuwscooters.

Fuel Media (8 min)
Wederom een filmpje met gestunt op motoren, weliswaar niet op de openbare weg, maar daarom niet minder gevaarlijk.

Om de DVD compleet te maken vinden we ook nog en drietal trailers voor de DVD zelf terug.

Conclusie

Deel twee van van Ghost Rider gaat eigenlijk verder waar deel één ophield en biedt eigenlijk vooral meer van hetzelfde. Spectaculaire beelden dus van zeer onverantwoordelijk rijgedrag. Binnenkort kunnen we ook het derde deel verwachten, het deel waarin het team van Ghost Rider door heel Europa trekt. Waarschijnlijk zal die DVD ook weer een grote hit worden, mits de makers niet voortijdig worden opgepakt. Inmiddels is namelijk duidelijk wie de man in het zwarte pak is, en vroeger of later zal hij misschien op heterdaad betrapt worden of zich wellicht zelfs doodrijden. Tot die tijd kunnen de speedfreaks in ieder geval vooruit met deze DVD!

Laatste reacties

Mark S  |  24-08-2004

En die discussie is al gevoerd tijdens de recensie van Ghost Rider 1.
Lees meer >

Mike Philippens  |  23-08-2004

Nounou.... Ten eerste: Kinderen horen niet op snelwegen te lopen. Ten tweede: Het is consOrten met 1 o Om Dutroux te vergelijken met Ghostrider is hetzelf...
Lees meer >

Major Goodvibes  |  23-08-2004

Nounou.... Ten eerste: Kinderen horen niet op snelwegen te lopen. Ten tweede: Het is consOrten met 1 o Om Dutroux te vergelijken met Ghostrider is hetzelf...
Lees meer >

Werner  |  23-08-2004

Dat soort mensen die met hun rijgedrag onschuldigen en misschien zelfs kinderen mee de dood injagen, is geen haar beter dan Dutroux en consoorten. Doodstraf zon...
Lees meer >

Mike Philippens  |  23-08-2004

Volgens mij is die kokosnoot van parijs iemand anders dat was een 1 of andere gare fransoos dacht ik. En die zou ook al 6 voeten onder ons liggen. Volgens mij i...
Lees meer >

Hakker  |  22-08-2004

En Mike daar gaat het toch ook om, dat het leuk praten is rond de koffietafel? :lol: Als je er over na gaat denken is het natuurlijk belachelijk dat je naar ee...
Lees meer >

Mark S  |  22-08-2004

Wellicht is het geen echte turbo maar een een nitro (=lachgas) injector. Dan gaat het vermogen flink omhoog. Het is alleen niet zo gezond voor de motor,wel leu...
Lees meer >

Steven Maas  |  21-08-2004

en daarna gaat zoiets toch gauw vervelen.Dat vind ik het hele probleem bij dit soort filmpjes. Ik heb één van de dvd's een keertje gedownload ( :shock: ) en ik...
Lees meer >

Mike Philippens  |  21-08-2004

En Mike daar gaat het toch ook om, dat het leuk praten is rond de koffietafel? :lol: Als je er over na gaat denken is het natuurlijk belachelijk dat je naar ee...
Lees meer >

Anthrax  |  21-08-2004

ik denk dat de dvd in eigenbeheer is uitgegeven door ghostrider zelf
Lees meer >

HiddeH  |  21-08-2004

Lijkt me leuk om één van de delen te hebben, dus mss wacht ik nog even op de versie die in oa. nederland afspeelt. En Mike daar gaat het toch ook om, dat het...
Lees meer >

Mike Philippens  |  21-08-2004

Ik moet een beetje lachen om dat plaatje met '499 BHP'. Gelooft ie het echt? Lijkt me zwaar onmogelijk, vooral door de turbo. Met een turbo is het echte vermoge...
Lees meer >

Aronofsky  |  20-08-2004

Een stelletje onverantwoorde idioten die er ook nog geld aan overhouden ook. Bij Jackass (ook al niet mijn favoriet :roll: ) lopen ze tenminste alleen zelf ri...
Lees meer >

Acinony  |  20-08-2004

Waar was die €57,- boete dan *wel* voor ? Omdat ie wel is een kopie verkoopt aan collega's en dit gezien was door een agent. :D Was nog een heel lang touw g...
Lees meer >

Koffie  |  20-08-2004

En wat nou als je die illegale DVD kopieerd, ben je dan dubbel illegaal bezig ? :lol: Nou het schijnt allemaal erg dubbelzinnig te zijn. Een vriend van mij d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:7
1.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 106
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.