Viva Las Vegas

Recensent:
Arnold van Oostrum
20-08-2004

Totaalbeoordeling:

5.9
DVD

Viva Las Vegas (DVD)
Samenvatting

Lucky Jackson (Elvis Presley) is een coureur die zelf een racewagen heeft gebouwd, alleen geen geld heeft voor een motor. Maar in Las Vegas heeft hij met gokken het benodigde geld gewonnen. Zijn grote concurrent is Count Mancini (Cesare Danova). Niet alleen op race gebied, maar ook op het gebied van de liefde. Want als beide heren de aantrekkelijke Rusty Martin (Ann-Margret) ontmoeten, doen beide hun best haar in het nachtleven van Las Vegas terug te vinden. Rusty blijkt echter een zwemlerares te zijn bij een hotel, waar beide heren direct een kamer nemen. Helaas verliest Lucky zijn geld en gaat van nood in het hotel werken. Algauw groeit tussen Rusty en Lucky de liefde, zozeer zelfs dat zij Lucky liever niet ziet racen. Maar Lucky wil niets liever dan dat, al zit het er financieel even niet in. Laat het nu Rusty’s vader (William Demarest) zijn die de helpende hand biedt.

Commentaar

Na Paramount en MGM brengt nu ook Warner een collectie films uit met Elvis Presley (1935-1977), the King of Rock & Roll, in de hoofdrol. De totale filmcatalogus met The King bestaat uit maar liefst 31 speelfilms, die hij in de periode 1956 tot 1969 heeft gemaakt. De films met The King zijn vooral bedoeld om de songs van Elvis onder de aandacht te brengen, want uiteraard vind je in elke film enkele hits van Presley. In Viva Las Vegas, Presley’s meest succesvolle films, uiteraard de titelsong Viva Las Vegas en nog 10 andere. Zoals het bekende The Lady Loves Me (samen met Ann-Margret), The Yellow Rose of Texas en What’d I Say. Ook tegenspeelster Ann-Margret zingt een paar songs, zoals het leuke Appreciation. Alhoewel Warner hier de film op DVD uitbrengt, is Viva Las Vegas een titel uit de MGM catalogus. En zoals al gezegd, Viva Las Vegas was Presley’s meest succesvolle film, wat het toentertijd in 1964 noodleidende MGM erg goed uitkwam. Ook nu uiteraard een flinterdun liefdesverhaal waarin Presley een optimistische man met tegenslagen speelt, die uiteraard tegen het einde van de film zijn tegenslag weet te overwinnen, inclusief de liefde van de vrouwelijke tegenspeler. Het script is geschreven door Sally Benson, regie was in handen van George Sidney. Een regisseur die op dat moment al een zeer verdienstelijke carrière achter de rug had. Sidney heeft in de jaren ’40 en ’50 met name enkele musicalfilms gemaakt, zoals Annie Get Your Gun (1950), Anchor’s Aweigh (1945), Showboat (1951) en Kiss Me Kate (1953). Sidney was in 1944 mede oprichter van de Hanna-Barbera productie maatschappij (denk hierbij aan de cartoons Flintstones en Tom en Jerry).

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziekfilm, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 1964
Speelduur: 82 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 1.0 - Engels
  • Dolby Digital 1.0 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 732193150960

Extra's

  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film is gemaakt in het brede Panavision beeldformaat van 2.35:1. Helaas is de transfer op deze DVD niet anamorf, wat een verlies aan extra beeldlijnen betekent. In het beeld is dat direct zichtbaar door een minder scherp en minder gedetailleerd beeld. Ook problemen als aliassing en moiré, beide regelmatig te zien, vinden hun belangrijkste oorzaak in het ontbreken van de anamorfe transfer. Verder doen de opduikende ‘cigarette burns’ (werden gebruikt om het moment van wisselen van de filmspoelen in de bioscoop aan te duiden) ons beseffen dat voor de transfer een releaseprint is gebruikt. Gelukkig was deze print in goede staat, want het beeld ziet er verder best goed uit met heldere kleuren en goed contrast. Beschadigingen of andere vlekjes zijn er gelukkig nauwelijks, filmgrain is in lichte mate zichtbaar.
De film is netjes verdeeld in 32 tracks. De film staat op een DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling in de film. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een goed leesbaar lettertype en staat geheel onder het beeld in de (brede) zwarte balk geplaatst. Helaas zijn de songteksten, die ook onderdeel vormen van het verhaal, niet ondertiteld.

Geluidskwaliteit

De soundtrack is natuurlijk veel muziek. Wat dat betreft is het jammer dat de originele mono soundtrack voor deze release niet is geremixt naar een Dolby Digital 5.1 soundtrack, zoals Paramount wel met hun Presley releases heeft gedaan. We hebben hier een Dolby Digital 1.0 mono (bitrate 192 kb/s) soundtrack. Dit betekent in ieder geval dat alleen de centerspeaker voor de soundtrack wordt gebuikt. De soundtrack is wel gerestaureerd, want hij klinkt verder goed en is nagenoeg ruisvrij. Het laag is natuurlijk beperkt aanwezig, detaillering in het hoog is netjes al klinkt het geheel af en toe wat te schel. Dialogen zijn goed te volgen.

Extra's

De menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Deze DVD heeft alleen een bioscooptrailer (3 min). De trailer heeft net als de film een 2.35:1 niet anamorf beeld en DD2.0 mono geluid.

Conclusie

Viva Las Vegas was Presley’s vijftiende speelfilm en ook meest succesvolle film. The King of Rock & Roll heeft in totaal 31 films gemaakt, waarbij vooral zijn zangtalent en promotie van zijn songs de belangrijkste ingredienten waren. In deze film speelt Elvis een coureur die geld nodig heeft om met zijn eigen sportwagen aan een racewedstrijd mee te doen. Hij ontmoet een knappe zwemlerares, die juist niet wil dat hij meedoet. Uiteraard de nodige verwikkeling en weer een groot aantal door Presley gezongen liedjes.
Deze van origine MGM 40 jaar ouden film is door hier door Warner uitgegeven met redelijk goede beeld- en geluidskwaliteit. Het beeld is weliswaar in origineel formaat, maar helaas niet anamorf. Het geluid is een gerestaureerde mono soundtrack. Als extra is alleen een bioscooptrailer voor handen. Uiteraard hoort deze titel ook thuis in je Elvis Presley collectie.

Laatste reacties

twiggertje  |  29-10-2005

Ik heb ook een bootleg versie van EOT, maar dit is gewoon de docu zoals die toen is uitgekomen. Ik hoorde wel over een Outtakes DVD van EOT met twee schijven v...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  22-10-2005

Ik heb ook een bootleg versie van EOT, maar dit is gewoon de docu zoals die toen is uitgekomen. Ik hoorde wel over een Outtakes DVD van EOT met twee schijven v...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  22-10-2005

ook is thats the way it is mijn favorite release tot nu toe... Alleen jammer dat er zoveel uit geknipt is. Ben al een tijdje op zoek naar de originele uitgav...
Lees meer >

GalO  |  19-07-2005

ik w8 ook op elvis on tour se.... hopelijk een uitgave die hoort bij 68 en aloha dat die 3 bij elkaar horen... ook is thats the way it is mijn favorite re...
Lees meer >

Alex van den Berg  |  21-08-2004

Volgens mij zijn wij de enige Elvis liefhebbers Thijs !Dat dacht je... :D Niet iedere liefhebber vindt het nodig om bij de recensies te reageren ;) Trouwens...
Lees meer >

Thijssie  |  20-08-2004

Goeie film. Ik wacht met aanschaffen totdat ze flink in prijs zijn gedaald.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:1
4.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 42
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.