Blood & Honor at the First Olympics

Recensent:
Marcel den Haan
16-07-2004

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Blood & Honor at the First Olympics (DVD)
Samenvatting

Op 13 augustus gaan in Athene de Olympische Spelen weer van start en zo zijn de Spelen weer terug in het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen, Griekenland. Volgens de geschiedkundigen werden de eerste Olympische Spelen gehouden in het jaar 776 voor Christus. In het begin waren de Spelen voorbehouden aan mensen van Griekse afkomst, maar inmiddels zijn de moderne Olympische Spelen uitgegroeid tot hét sportevenement waar sporters vier lange jaren op wachten. Een medaille halen op de Olympische Spelen is voor de meeste atleten het hoogst haalbare in hun carrière, maar slechts weinig komen zo ver. Daarom is al jaren het motto van de Spelen: “meedoen is belangrijker dan winnen”. Dit omdat het alleen al halen van de Spelen al een prestatie op zich is en om zo’n sportevenement mee te maken is natuurlijk al mooi.

Commentaar

Zoals de titel van de DVD Blood & Honor At The First Olympics al doet vermoeden, gaat deze documentaire terug naar het begin van de Olympische Spelen. De Spelen vinden hun oorsprong in het oude Griekenland en begonnen als een ode aan de god Zeus. De documentaire behandelt deze oorsprong en gaat dieper in op de onderdelen waaraan de atleten deelnamen. Dat deze onderdelen een stuk bloederiger en zwaarder waren dan nu, mag bijna voor zich spreken. Ook wordt er een hoofdstuk aan de grootste helden van toen besteedt. Er wordt verteld wie deze mannen waren en welke indrukwekkende, al dan niet aangedikte, prestaties zij geleverd hebben. Het commentaar wordt geleverd door Leonard Nimoy, die we allemaal kennen als Mr. Spock uit Star Trek. Al met al een interessante documentaire die voor sommige mensen leuk zou zijn om te kijken op de Discovery Channel en voor de echte geschiedenis fanaten onder ons, misschien wel waard om aan te schaffen.

Filmspecs

Regisseur

Onbekend

Acteurs

Medium: DVD
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 50 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: House of Knowledge
EAN: 715664017555

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De documentaire is gemaakt voor televisie en heeft daarom het beeldformaat van 1.33:1. De kwaliteit van het beeld is wisselend. Tijdens beelden van landschappen zien de kleuren zien er mooi natuurlijk uit en ook scherpte en contrast zijn in orde. De documentaire bestaat echter vooral uit het weergeven van oude muurschilderingen en afbeeldingen. Hier is weinig kleur aanwezig en is het beeld bijna zwart-wit. Tijdens deze scènes is er behoorlijk wat filmgrain te zien. Tijdens de rest van de documentaire bevat het beeld een gemiddelde hoeveelheid filigraan. Verder minpunt is dat het beeld interlaced is.

Geluidskwaliteit

De DVD is uitgerust met een Dolby Digital 2.0 track (224 kb/s). Veel valt er niet te vertellen omdat alleen een commentaarstem te horen is. Het geluid klinkt wel helder en zonder beschadigingen.

Extra's

Er zijn geen extra\'s aanwezig op deze DVD.

Conclusie

Blood & Honor is een korte documentaire over het ontstaan van de Olympische Spelen. Aan de hand van allerlei kunstwerken en gevonden geschriften wordt er een beeld geschetst van de Spelen en de atleten die eraan deelnamen. Beeld en geluid van de DVD zijn voldoende, helaas zijn er geen extra\'s aanwezig. Door de korte speelduur is de documentaire eerder geschikt voor uitzending op bijvoorbeeld Discovery Channel, dan om aan te schaffen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
3.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 13
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.