16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling dvd.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 887
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Laatste reacties

MatrixTom  |  11-08-2007

Ligt het aan mij of toont de dvd van deze film echt enorm veel compressieartefacts op een pcscherm? Ik heb de LE, maar de transfer zou gelijk moeten zijn, het v...
Lees meer >

Erik Hagen  |  06-01-2007

Beter laat dan nooit 8) Blijft een dijk van een film inderdaad... Iets zegt me dat Dennis SPR al heel wat vaker dan één keer gezien heeft. ;)
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  06-01-2007

Beter laat dan nooit 8) Blijft een dijk van een film inderdaad...
Lees meer >

Dennis Oosterhuis  |  06-01-2007

Gisteren gezien: Na de invasie op Normandië, krijgt Cpt. John H. Miller (Tom Hanks) de opdracht van hogerop om Pvt. James Francis Ryan (Matt Damon) op te zoe...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Deel deze recensie

Saving Private Ryan

Saving Private Ryan cover

Recensent:
Eric van Ballegoie
09-11-2000

Koop
nu hier
online!

Koop deze DVD in de winkel voor:
€22.23

DVD

Totaalbeoordeling:

8.7
Saving Private Ryan (DVD) feature

Samenvatting

Saving Private Ryan is een onvergetelijke film van Steven Spielberg die vijf Acadamy Awards in de wacht heeft gesleept. In dit verhaal kijk je door de ogen van een groep Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereld Oorlog worden opgeroepen om soldaat James Ryan te vertellen dat zijn drie broers zijn omgekomen. Ryan mag naar huis en acht man gaan op pad op hem op te halen. Gaande weg vragen ze zich meer en meer af waarom zij hun leven moesten wagen voor een enkele man.

Commentaar

Saving Private Ryan is een zeer indrukwekkende en heel realistisch geproduceerde film. De gruwelijke werkelijkheid van oorlog is in deze film tastbaar aanwezig. Absoluut een aanrader voor iedereen.

Filmspecs

Medium:DVD
Genre:Actie, Drama, Oorlog
Regio: 2
Jaar:1998
Speelduur:163 min
Verpakking:Amaray Duo Keep Case
Beeldverhouding:1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 5.1 - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling:Nederlands, Duits, Engels, Turks, En vele andere
Uitgever:Paramount Home Entertainment
EAN:8714865555378

Extra's

 • Trailers
 • Cast & Crew Info
 • Into the Breach
 • Production Notes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de film is afkomstig van een high-res master en is van zeer goede kwaliteit. Spielberg heeft er met opzet voor gekozen om veel kleur uit de film weg te halen en het contrast hoog op te voeren. Hierdoor ziet het beeld er erg hard en koud uit. Bovendien is voor de actiescenes een speciaal filmproces gebruikt. Door speciale film te gebruiken in combinatie met extreem korte sluitertijden is het beeld niet mooi vloeiend maar is het duidelijk een opeenvolging van losse beelden wat een extra dramatisch effect oplevert.

Geluidskwaliteit

En dan het geluid. De track is opgenomen in Dolby Digital 5.1 met een bitrate van 448 kbps. En de kwaliteit? Subliem. Subliem is het enige woord wat hier van toepassing is. Het geluid heeft enorm veel richting en de kwaliteit van het geluid op zich is geweldig. De Dolby Digital 5.1 track maakt volop gebruik van alle kanalen inclusief het LFE kanaal. Kogels suizen om je oren en de mix is zo levensecht dat je de neiging hebt te bukken. Werkelijk subliem geluid.

Extra's

Paramount brengt deze film uit op twee discs omdat het geheel net niet op 1 DVD zou passen. De film duurt vrij lang en door de aparte manier van filmen is een hoge bitrate nodig. Bovendien bevat de film twee Dolby Digital 5.1 tracks. Hierdoor zijn de extra\'s verhuisd naar disc 2.

De extra\'s beginnen met een 25 minuten durende documentaire met de naam \"into the breach\". De documentaire verteld weinig over het maken van de film zelf, maar richt zich met name op hetgeen er in WOII gebeurd is. Verder zijn er twee trailers van de film en is er cast & crew info. Als laatste krijgen we ongeveer 10 pagina\'s geschreven production notes. Prima extra\'s, maar niet zoveel als je zou verwachten van een 2 disc versie.

Conclusie

Saving Private Ryan is een zeer indrukwekkende oorlogsfilm die je niet snel zult vergeten. Dit is duidelijk een van de betere films van de hand van Spielberg die toch al bekend staat om zijn zeer goede werk. Beeld en geluid op de DVD zijn erg goed en de extra\'s zijn aardig. Verdient absoluut het predikaat \"DVD.nl Topper!\"

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Deel deze recensie

Lees meer

Lezersrecensies

Schrijf hier je eigen minirecensie. Onder de inzendingen verloten we iedere maand een prijs.

Lezersrecensies (1)

 • Tarkus op 28 Okt 2014 om 14:39:

  De zesde maal dus deze keer... nu op groot scherm.
  Het blijft een indrukwekkende film die, ondanks zijn lange duur van meer dan 2,5 uur, gene seconde verveelt.
  Ook de cast, met grote namen bij de vleet, of acteurs die het later nog zullen maken, doet het uitstekend.
  Spielberg's tweede beste oorlogsfilm, na Schindler's List.

  Commentaar 2007:
  Het is wellicht de vijfde maal dat ik deze film zie (eerste keer op DVD), maar hij is nog altijd even indrukwekkend als toen ik hem de eerste keer zag.
  Vooral het eerste half uur, de landing in Normandië is indrukwekkend weergegeven, al is de scène in het dorp op het einde van de film ook wel prachtig gemaakt.
  De acteerprestaties zijn van alle acteurs, kleine en grote namen uitstekend. Maar dus ook de locaties en decors zijn prachtig en komen zeer authentiek over.
  Ik vind dit nog steeds een van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt en zal hem zeker nog wel enkele keren bekijken.
  Trouwens, ik zei al dat het de eerste keer was dat ik hem op DVD zag, dus ook de eerste keer met 5.1 surround, en dat geeft nog eens een meerwaarde aan de ganse fim, levensecht is het geluid. Bangelijk zelfs...