Osbournes, The - The Second Season

Recensent:
Nathan Strik
25-05-2004

Totaalbeoordeling:

4.8
DVD

Osbournes, The - The Second Season (DVD)
Samenvatting

In het tweede seizoen van The Osbournes gaan Ozzy, Sharon, Jack en Kelly Osbourne er weer ouderwets tegenaan. Kelly heeft een platencontract, maar is het ruziën met haar jongere broer Jack nog niet afgeleerd. Jack is ondertussen druk bezig met het promoten van bands en fps-shooters spelen compleet met helm en gasmasker op. Ozzy heeft het moeilijk tijdens zijn tournee omdat moeder Sharon niet mee kan vanwege darmkanker. Ook de Osbournes blijven de ups en downs van het leven dus niet bespaard. De huisdieren krijgen het ook zwaar te verduren, vooral kat Gus is niet veilig voor de lustgevoelens van hond Arthur (zie screenshot 4). En uiteraard \"verblijden\" de dieren de Osbournes geregeld met een stinkend kadootje op de dure tapijten. Genoeg voer dus om weer 10 afleveringen lang aan de buis gekluisterd te zitten.

Commentaar

Wederom weten de Osbournes voor veel vermaak te zorgen. De familie heeft uiteraard een (slechte) naam hoog te houden en wat puur vermaak betreft stellen ze zeker niet teleur. De gebruikelijke mix van ruzie en innige familietaferelen is weer geslaagd en vooral de verjaardag van Kelly en het her-trouwen van Ozzy en Sharon behoren tot de hoogtepuntjes op de DVD. Ook zijn er in dit seizoen de nodige emotionele momenten zoals de darmkanker die bij moeder Sharon wordt geconstateerd. Ook valt daarbij toch ook soms te lachen, maar dan meer om de rare manier waarop de familie met doktersadviezen omgaat. Bijvoorbeeld als Ozzy hoort dat hij beter even geen seks kan hebben met Sharon omdat zijn \"Ozzy jr.\" anders slap zal gaat hangen door al die chemo-kuur-troep. Ook de aflevering waarin Ozzy´s strandvuur verstoord wordt door enkele golven is erg leuk. Natuurlijk heeft dit seizoen ook weer een schat aan leuke Ozzy one-liners. Net als vorig seizoen prijkt de kreet “ongecensureerd” op de verpakking van de DVD, wat betekent dat de scheldwoorden niet weggepiept worden, maar het beeld is wederom wél gekuisd. En gelukkig maar, want niemand zit echt te wachten op een shot van Jack in zijn blote reet. Wederom een leuke serie voor mensen die een hekel hebben aan die brave Bauers.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 208 min
Verpakking: Amaray Duo Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment
EAN: -

Extra's

  • Audiocommentaar bij iedere aflevering
  • Bonus opnames
  • Spelletjes
  • Ozzy-vertaler bij iedere aflevering

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld is vastgelegd in de originele 4:3 (1.33:1) verhouding van de TV-serie. Het op DV geschoten beeld is in kwaliteit gelijk aan een home-video met een professioneel iemand achter de camera. Het beeld is niet bepaald scherp, wat uiteraard aan de bron ligt. Ook edge-enhancement, interlacing, compressiefouten, beeldruis etc. ontbreken niet. Ook is het zwartniveau in de donkerder scènes weer niet om over naar huis te schrijven. Wederom is de eerste disc weer helemaal vol gepropt met afleveringen. Er staat acht stuks op de eerste schijf, de laatste twee staan op disc 2. Jammer dat de verdeling niet beter is, maar een serie als deze valt of staat natuurlijk niet met de beeldkwaliteit. Over het algemeen is het ietsje beter dan vorig seizoen, genoeg voor een puntje extra, maar het houdt niet over en ik kan er nog steeds met de beste wil van de wereld geen voldoende van maken. De Nederlandstalige ondertiteling prima te lezen, maar staat wel iets hoger in beeld dan bij het vorige seizoen. Iedere aflevering is verdeeld in 3 hoofdstukken, de helft minder dan vorig seizoen, maar nog steeds erg netjes.

Geluidskwaliteit

De Dolby Digital 2.0 (192 kbit/s) is een functionele stereo mix, die vooral dialooggeoriënteerd is. Over het algemeen is de kwaliteit van de opnames goed. De gebruikte muziek, die mooi open en warm klinkt, is het beste gedeelte van het geluid. Verder wordt er voornamelijk gepraat (en gescholden). De bliepjes uit de Amerikaanse TV-soundtrack zijn overigens niet aanwezig. Er zijn professionele boom-microfoons gebruikt, dus de dialogen zijn meestentijds goed weergegeven. Ozzy zelf is overigens vaak niet goed te verstaan, maar dat komt vooral door Ozzy´s manier van spreken. Je gaat die ondertitels dus zeker nodig hebben. Een functionele mix, maar verder geen voer voor audiofielen.

Extra's

Op de eerste disc staan 8 afleveringen en de bijbehorende audiocommentaren en Ozzy-vertalers. Alle extra´s zijn op de tweede disc te vinden, evenals de laatste twee afleveringen. Alle extra´s zijn voorzien van Nederlandstalige ondertiteling. Een greep uit het bonusmateriaal:

Audiocommentaar
Bij elke aflevering zit een audiocommentaartrack van enkele Osbourne-leden. Je kunt dit commentaar enigszins vergelijken met de info die je buurman geeft als hij zijn vakantiedia´s laat zien: leuke beschrijvende informatie, maar uiteindelijk heb je er geen drol aan. De tracks zijn wel netjes ondertiteld.

Ozzy-vertaler
De onverstaanbaarheid van veel van Ozzy´s uitspraken heeft een speciaal (Engelstalig) ondertitelspoor tot gevolg gehad. Hoewel je dit als Nederlandse kijker niet echt nodig hebt (er is tenslotte de gewone Nederlandstalige ondertiteling) is de ondertiteling erg grappig om te lezen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van allerlei maffe lettertypes en simpele tekeningetjes om de boel op te leuken.

Bonus opnames
Van alle afleveringen (met uitzondering van de eerste) zijn er bonus-opnames te zien die niet in de uiteindelijke show zijn gebruikt vanwege voornamelijk tijdgebrek. Deze zijn vaak erg leuk om te zien. Jammer is dat de titels van enkele van deze opnames op de achterhoes vermeld staan als individuele extra´s. Ach, hangt er vanaf hoe je telt natuurlijk, maar het is wel een beetje een marketing-trucje. Slordig trouwens dat de titel van de clip waar Ozzy gaat sporten (Ozzy gets physical) niet is vertaald met \"Ozzy gaat sporten\", maar vertaald is met \"Ozzy wordt handtastelijk\", wat werkelijk nergens op slaat.

Spelletjes
Hier zijn twee nieuwe spelletjes te spelen: Dookie´s revenge (het vervolg op het poep-bij-huisdier-zoek-spel Name That Dookie van de vorige DVD) en What the *@&%$ Did He Say? waarin je moet raden wat Ozzy zegt.

Conclusie

Dit tweede seizoen van The Osbournes scoort wederom hoog in de \"hersenloze, maar erg melige humor\"-categorie. Ozzy is weer lekker op dreef, evenals de rest van de prettig gestoorde familie. De beeldkwaliteit is wederom onvoldoende, maar dat mag de pret bij deze serie niet drukken, want door die tranen van het lachen is toch alles onscherp. Het geluid is prima, maar niet spectaculair. Jammer dat er wat minder extra´s op deze DVD staan dan de vorige keer. Buena Vista heeft het nog een beetje proberen te verhullen op de achterkant van de hoes, maar het meerendeel bestaat uit verwijderde scènes. Wederom een uitgave die, ondanks het hoge “hoe-prop-ik-zoveel-mogelijk-afleveringen-op-één-DVD” gehalte toch weer een must genoemd mag worden voor fans van de serie. Goedkope TV op een goedkope DVD, maar je lachspieren kunnen zich geen betere workout wensen.

Laatste reacties

Kees Hoekerd  |  27-05-2004

Het is wel een leuke serie,en inderdaad.als je Ozzy ziet,dan schiet je al in de lach,hoe hij loopt en voor zich uitkijkt,echt een bejaarde.En de hondjes zijn oo...
Lees meer >

BassFace  |  26-05-2004

Een goed vervolg op de eerste reeks al zijn de extras dit keer wat minder waard.
Lees meer >

Ronald Stiebolt  |  26-05-2004

Ik kan er niet naar kijken. Een zooi asocialen met teveel tijd en veels teveel geld in een krankzinnig duur en groot huis. Als de gemiddelde Amerikaan al luidke...
Lees meer >

Richard B.  |  26-05-2004

Leuke serie maar een beetje overbodig om hem op dvd aan te gaan schaffen. Tenzij je ECHT een fan bent ofzo. Zelf kan ik me er eigenlijk maar weinig bij voorstel...
Lees meer >

Werner  |  26-05-2004

Nee man! ;) The Osbournes is echt supergaaf! Dit is in mijn ogen de enige realitysoap die echt het bekijken waard is. Tja, mij niet gelaten. Ik vind het conc...
Lees meer >

figurehead  |  25-05-2004

Een score van 4/5 voor inhoud. :confused: Gekker moet het toch niet worden. Onbewust is het op deze manier bijna een van de beter sequels... :shock:
Lees meer >

Frank Gozeling  |  25-05-2004

:evil: Afvoeren die hap!! :twisted:
Lees meer >

Martin Stanneveld  |  25-05-2004

Nee man! ;) The Osbournes is echt supergaaf! Dit is in mijn ogen de enige realitysoap die echt het bekijken waard is. Helemaal mee eens! Als je Ozzy ziet lo...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  25-05-2004

Nee man! ;) The Osbournes is echt supergaaf! Dit is in mijn ogen de enige realitysoap die echt het bekijken waard is.
Lees meer >

Werner  |  25-05-2004

Goedkope TV op een goedkope DVD, maar je lachspieren kunnen zich geen betere workout wensen. Ik vind dit nochtans te zielig voor woorden...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Grof Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:6
Extra's:6
1.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 106
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.