Qlimax The DVD

Recensent:
Alexander de Mol
20-04-2004

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Qlimax The DVD (DVD)
Samenvatting

Qlimax The Prophecy vond plaats op 22 november 2003 in een voor de avond en nacht, het feest duurde immers van 21.00 uur tot 7.00 uur, sfeervol aangekleed en bijna feeëriek verlicht Gelredome. Klinkt erg sprookjesachtig, maar vergis je niet, Qlimax brengt de hardere stijlen van de dancescene bijelkaar. Q-Dance bracht onlangs een DVD op de markt met daarop een registratie van het bijna tien uur durende dansfestijn. De registratie bevat de volgende setcompilaties:

Bas & Ram
- Silk - Tomahawk (Mark Norman remix)
- Tony H - JFK (Igor S mix)
- Prestige - Unstable system (Backslash mix)
- Bas & Ram - The Flirt
- Arome - Visions of paradize (DJ Scot Project mix)

Kai Tracid
- DJ Wag - Music Non Stop
- Hennes & Cold - Can\'t Have Enough (Derb remix)
- Joop - Act of God (Original mix)

The Prophet
- T99 - Anasthasia
- Marc Acardipane feat. Dick Rules - Don\'t Touch That Stereo
- Clive King - Deal With This
- Gary D vs. Ruffian - Raise Your Hands (Gary D Hardstyle mix)
- DJ Yves - Feel the Beat (1st Beat)
- Ace the Space - 9 is a Classic

Max B. Grant
- Philippe Rochard - Music maker (Max B Grant remix)
- Pincky DJ - Meet my beats (Hard Mix)
- Philippe Rochard - The Survivor of Hardstyle
- Jim Noizer - Up and down
- DJ Kubrik - This Song (AI mix)

Pavo
- Brain Ovulation - Only Kick (Rushin mix)
- Ruff - Denoiser (Noise One)
- Warmduscher - 10 Kleine Bassdrums
- Ravecreator - A New Mind (Cold Rush remix)
- Jimmy The Sound - MODULO
- DJ Rezonanze feat. DJ Reezer (Are You Ready?)
- Hardheadz - Wreck the RMX (Showtek mix)

Commentaar

DJ Luna
- Julian DJ & Davide Sonar - Go, go, go (Hardstyle Winter mix)
- Deepack vs. Luna - Kick This Mutha
- Ultrasonic - Hysteria

Deepack
- Deepack - 100%
- Deepack - The Prophecy (Qlimax Anthem)
- Deepack - Here\'s Johnny
- Donkeyrollers - Motherf*ck (DJ Zany remix)

Danielle Mondello
- Hardside - Welcome (Pincky remix)
- Builder - Bad manners (Hardstyle Masterz mix)
- Analogic Disturbance - Wait a second (Rave mix)
- DJ Theo & Louis Brain - Trashin\' madness (Julian DJ & Davide Sonar Vision mix)
- Lorenzo de Preti - Dangerous Experience

Technoboy
- Speedwave - The Hardstyle Factory
- Citizen - Toxic (Hardstyle Masterz mix)
- Tuneboy - Dirty (Dj stardust remix)
- Twisterz Silence - Listen to Me Mama (Scot Project mix)

Bass-D & King Matthew
- Rexanthony - For You Marlene
- The Horrorist - Flesh is the Fever
- Menace II Society - Chronic Disorder
- Base Alert - Ojeeoink

Van de verschillende één uur durende DJ sets van de avond is een compilatie gemaakt waarbij er ongeveer 10 minuten per optreden terug te vinden is op de DVD. De overgang van sommige nummers zou in enkele gevallen wat ‘soepeler’ mogen.
Ondanks dat ik niet aanwezig ben geweest op het feest kan ik me voorstellen dat de compilaties een goede indruk geven van de sets van de diverse optredende DJ’s. De visuele aankleding van Qlimax is indrukwekkend. Prachtige lasershows en indrukwekkende lichteffecten vergezelden de harde bassen die de 30.000 bezoekers in de juiste sfeer brachten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 0
Jaar: 2003
Speelduur: 100 min
Verpakking: Super Jewel Box
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Q-Dance
EAN: -

Extra's

  • Making Of
  • Time Lapse
  • Pictures
  • Q-Dance

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld op deze DVD heeft ongeveer een 1.78:1 (16:9) beeldverhouding en is anamorf uitgevoerd. Ondanks dat er toch wel sprake is van zichtbare compressiebijverschijnselen (in de vorm van ‘macroblocking’ en ‘aliasing’) maakt het beeld een uiterst sprankelende indruk. De scherpte is over het algemeen zeer goed te noemen en de kleuren, de felle laserpartijen en sfeervolle zaalbelichting, worden prima weergegeven. De mini-cam die zicht geeft op de draaitafel en de bediening geeft logischerwijs kwalitatief een wat minder beeld. De close-ups van de artiesten van de avond, de heren DJ’s, zien er erg scherp en gedetailleerd uit. Zoals we wel vaker zien bij dergelijke registraties zijn de beelden uit het publiek niet optimaal belicht, waardoor hier het detail soms wat te wensen overlaat. Maar in dit geval zeker niet in storende mate.
Zoals gezegd pakt vooral de compressie niet vlekkeloos uit, maar laat het beeld over het geheel beschouwt een goed gevoel achter. Op de gebruikte DVD-9 schijf is nog ongeveer een slordige 2 GB beschikbaar die bij een volgende Q-Dance release (In Qontrol – mei 2004) wat mij betreft mag worden aangewend voor het nog wat meer opkrikken van de beeldkwaliteit. Maar nogmaals, het visuele aspect van deze DVD is zeer acceptabel.

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een tweetal Dolby geluidstracks. We vinden zowel een track van het type Dolby Digital 5.1 als een Dolby Digital 2.0 track terug. De eerste staat met een bitrate van 448 kbit/s op de DVD en klinkt zeer goed. De stevige hardstyle komt overtuigend uit de home cinema speakeropstelling. Het geluidsbeeld dat wordt neergezet is wijds en strak harmonieus. Het LFE-kanaal van de DD5.1 track wordt hierbij optimaal benut. De subwoofer produceert hierdoor stevige, diepe bassen zoals je zou mogen verwachten bij dergelijke registraties. Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat het audiogedeelte pas serieus tot zijn recht komt als het volume een niveau bereikt waarbij de buren niet echt meer blij met je zijn.
Het Dolby Digital 2.0 spoor heeft een bitrate van 192 kbit/s en is vanzelfsprekend minder indrukwekkend. Qlimax The DVD kan dankzij een goed presterende 5.1 track bogen op een prima geluidskwaliteit.

Extra's

Making Of (3:15 min)
Deze korte making of’-feature toont fragmenten van de diverse activiteiten die met de opbouw van Qlimax in het Gelredome te maken hebben. Dit alles natuurlijk vergezeld door passende muziek.

Time Lapse (1:02 min)
Een versnelde opname vanuit een vaste positie gefilmd van het decor van Qlimax The Prophecy.

Pictures (7:23 min)
Een ruim 7 minuten durende slideshow van 99 sfeerfoto’s die zijn genomen tijdens Qlimax op 22 november 2003 in het Gelredome.

Q-Dance (2:37 min)
Een promofilm waarin de diverse ‘producten’ van Q-Dance even door middel van ‘stills’ voor het voetlicht worden geplaatst. Zo krijgen we impressies van o.a. Defqon 1, Qlimax, X-Qlusive en Houseqlassics.

Conclusie

Q-Dance lanceerde onlangs met Qlimax The DVD een zeer keurige registratie van het feest dat op 22 november van het vorige kalenderjaar in het Gelredome in Arnhem werd gehouden. De DVD bevat een compilatie van de diverse sets die op de bewuste avond tijdens Qlimax The Prophecy aan de aanwezigen werd voorgeschoteld.
De presentatie van de DVD is absoluut goed en ook op het gebied van beeld en geluid worden de liefhebbers in mijn optiek geenszins teleurgesteld. Ten aanzien van het beeld zou er op het gebied van compressie wellicht nog wat winst behaald kunnen worden. Qua geluid is Qlimax The DVD gewoon zeer goed verzorgd. De DVD bevat tevens een selectie (ietwat karige) extra’s.
Ondanks het feit dat het medium DVD behoorlijk geaccepteerd is binnen de muziek (in de breedste zin) zijn er niet zo heel veel volwaardige DVD’s verschenen van evenementen als Qlimax. Q-Dance heeft met deze release bewezen hier absoluut gevoel voor te hebben. Al mogen de extra\'s in het vervolg wat uitgebreider. De DVD is desalniettemin zeker een aanrader voor de liefhebbers van de wat hardere stijlen binnen het dancegebeuren.

Laatste reacties

Wizz-Art  |  25-04-2004

:roll: Dacht ik al wel, vind vooral shoot that m.f van Arjuna&Beyonder erg goed :twisted:
Lees meer >

Painbringer  |  22-04-2004

hardstyle is de simpelste dancestyle. Geef mij ook maar wat muziek met meer diepte zoals hardcore, triphop, drum'n bass etc. Nice signature heb je Leviath...
Lees meer >

Painbringer  |  22-04-2004

hardstyle is de simpelste dancestyle. Geef mij ook maar wat muziek met meer diepte zoals hardcore, triphop, drum'n bass etc. Nice signature heb je Leviath...
Lees meer >

Wizz-Art  |  21-04-2004

hardstyle is de simpelste dancestyle. Geef mij ook maar wat muziek met meer diepte zoals hardcore, triphop, drum'n bass etc. Nice signature heb je Leviath...
Lees meer >

Painbringer  |  21-04-2004

hardstyle is de simpelste dancestyle. Geef mij ook maar wat muziek met meer diepte zoals hardcore, triphop, drum'n bass etc.
Lees meer >

Wizz-Art  |  21-04-2004

Het verschil tussen hardcore en hardstyle is voor een leek amper te onderscheidden nietwaar. Veel hardstyle word gemaakt door dezelfde producenten die ooit o...
Lees meer >

Surya  |  21-04-2004

Tja, zowiezo niets voor mij, ik hou van iets geavanceerdere muziek (DnB dus :D)
Lees meer >

Roberto G  |  20-04-2004

Zo deze moet ik opzeker zien , ben helaas niet op het feest geweest , maar Hardstyle ruled!!! ;) ben ook erg benieuwd naar de In-Qontrol dvd die eraan komt.
Lees meer >

Richard B.  |  20-04-2004

Dit is dus echt iets wat compleet aan me voorbij gaat. Ik hou wel van techno maar dat hardcore-gedoe is niet echt mijn stijl. Het lijkt allemaal zoveel op elkaa...
Lees meer >

King Dingeling  |  20-04-2004

Dit is dus echt iets wat compleet aan me voorbij gaat. Ik hou wel van techno maar dat hardcore-gedoe is niet echt mijn stijl. Het lijkt allemaal zoveel op elkaa...
Lees meer >

Richard B.  |  20-04-2004

Dit is dus echt iets wat compleet aan me voorbij gaat. Ik hou wel van techno maar dat hardcore-gedoe is niet echt mijn stijl. Het lijkt allemaal zoveel op elkaa...
Lees meer >

robvanknegsel  |  20-04-2004

Goed dat ze er "the DVD" achtergezet hebben. Ik dacht al bijna dat het om een casettebandje ging! Of schatten ze het intelligentieniveau van hun fans zo laag...
Lees meer >

Richard Hogaarts  |  20-04-2004

Zo'n DVD geeft een leuke terugblik op een geweldig feest, het laat je ook nog maanden erna lekker genieten van wat daar afspeelde. Je moet er gewoon bij zijn, d...
Lees meer >

Erwin van de Beek  |  20-04-2004

wat was dit een superfeest! Krijg gewoon de kriebels als ik deze dvd weer kijk, kan niet wachten tot de volgende!!!
Lees meer >

Kuin  |  20-04-2004

een fijne dvd :D kippenvel als ik er weer naar terug kijk! dat was een fijne avond :P
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:3
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 36
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.