Empire Records - Remix: Special Fan Edition

Recensent:
Arnold van Oostrum
17-12-2003

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Empire Records - Remix: Special Fan Edition (DVD)
Samenvatting

Lucas (Rory Cochrane) is een wat vreemde, filosoferende jongen die de grote verantwoordelijkheid krijgt de platenzaak Empire Records ’s avonds af te sluiten. De winkel, waar men het ouderwetse vinyl op waarde weet te schatten, is tot middennacht geopend. Lucas telt het geld twee keer, zoals opgedragen. Maar hij gaat ermee naar het casino. En het geluk is met hem, hij verdubbelt het geld. Het geluk is net zo snel niet meer met hem, als hij daarna alles verliest. Wat te doen? Winkelmanager Joe (Anthony LaPaglia) reageert enigszins laconiek. Voor Corey (Liv Tyler) is het een bijzondere dag. Popartiest Rex Manning (Maxwell Caulfield) zal een bezoek brengen aan de winkel ter promotie van zijn nieuwste album. De rustige tekenaar A.J. (Johnny Whitworth) is stilletjes verliefd op Corey. Gina (Renée Zellweger) heeft er plezier in om zo kort mogelijke kleding te dragen. Verder zijn er nog Debra (Robin Tunney) en Berko (Coyote Shivers). Allemaal jongenlui die kampen met hun eigen problemen en onzekerheden over de toekomst. Maar wanneer de eigenaar van de winkel het handeltje verkoopt aan een grote muziekketen, komen ze allemaal eensgezind in actie.

Commentaar

Empire Records is een heerlijke film waarin de gezellige ouderwetse platenzaak Empire Records centraal staat. De film is een soort combinatie van High Fidelity (2001) en Breakfast Club (1985). Centraal is deze bijzondere omgeving staan de jongeren. Zo verschillend als ze zijn, zo eensgezind zijn ze over de toekomst van de winkel. En ieder heeft zijn eigen problemen, zijn eigen onzekerheden, zijn eigen plannen voor de toekomst. Het verhaal stelt op zich niet zoveel voor, maar de interactie tussen de jongelui en hun problemen geeft een onderhoudend en vermakelijk geheel. Een film over een platenzaak heeft natuurlijk een lekker swingende soundtrack. Je hoort nummers van Gin Blossoms, The Cranberries, Toad the Wet Sprockett, Cracker, Evan Dando, Better Than Ezra en anderen. Let even op de overdenkingen tijdens de aftiteling.
De oorspronkelijke bioscooprelease van de film had een speeltijd van krap 90 minuten. Deze Special Fan Edition heeft volgens de cover 16 minuten niet eerder vertoond beeldmateriaal. Waar de toevoegingen zitten is niet duidelijk, daar een tracklisting ontbreekt. Ook is de originele bioscoopversie niet in deze release opgenomen. De cover vermeldt trouwens een verkeerde tijd van 143 minuten. De speeltijd van de film is 1 uur 43 minuten, dus 103 minuten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1995
Speelduur: 103 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: -

Extra's

  • verwijderde scenes
  • Bioscooptrailer
  • Cast & Crew
  • Muziekvideo’s

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het oorspronkelijke bioscoopformaat 2.35:1 anamorphic op deze DVD. De kwaliteit van het beeld is prima. De beelden worden kleurrijk en helder weergegeven met een goed contrast. Scherpte van het beeld is goed, evenals de detaillering. En gelukkig is het beeld vrij van ongerechtigheden. De film is verdeeld in 29 chapterstops. De laagwisseling is nauwelijks merkbaar geplaatst. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk en staat volledig in het filmbeeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de schijf. Over de soundtrack weinig klagen. Uiteraard bij dit type film geen spectaculaire effecten. De soundtrack is vooral dialoog ondersteund door muziek en omgevingsgeluiden. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen. De soundtrack komt heel zacht uit de surrounds, waardoor de ruimtelijkheid wat beperkt is. Desondanks klinken de muzieknummers prima. De soundtrack heeft geen extreem laag, het laag dat via het LFE kanaal aanwezig is, is voornamelijk een toevoeging op de muzieknummers. De stemmen komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker en zijn goed te volgen.
Op de DVD staat ook een Franstalige nasynchronisatie. Volgens de cover is deze track ook DD5.1, de track is echter DD2.0 (192 kb/s).

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes. Bij het eerste menu hoor je een dialoog als achtergrond. De overige menuschermen zijn ook statische breedbeeldschermen zonder achtergrondgeluid. Enkele extra’s zijn toegevoegd.

Cast & Crew
Slechts één breedbeeld tekstscherm met een overzicht van de acteurs en enkele castleden.

Additional Scenes
Met keuzemogelijkheid om vier verwijderde scènes te bekijken. De scènes zijn in 2.35:1 letterbox beeldformaat en Nederlands ondertiteld. De scènes variëren in lengte van 1½ tot 3 minuten. Vooral de laatste scènes, een live concertnummer, had prima in de film kunnen blijven. De beeldkwaliteit is wat mager.

Music Video’s
In de film zitten enkele korte muziekvideofragmenten van de (fictieve) popzanger Rex Manning en de heavy metalgroep GWAR. Hier keuze uit de drie muziekvideo’s uit de film, maar nu helemaal.
- Rex Manning – Say No More (3 minuten)
- GWAR – Saddam a Go-Go (2½ minuten)
- GWAR – Vlad the Impaler Live (3 minuten)
Beeldformaat is 2.35:1 letterbox.

Theatrical Trailer (2 minuten)
In beeldformaat 1.78:1 anamorf.

Conclusie

Empire Records Remix is een dagje uit het leven van tieners die in een ouderwetse platenzaak werken. Allemaal kampen ze met hun eigen problemen, maar bij een dreigende sluiting van de zaak slaan ze de handen ineen. Met hoofdrollen van onder meer Renée Zellweger, Liv Tyler, Robin Tunney en Anthony LaPaglia.
De film is een verlengde versie, genaamd Remix: Special Fan Edition met ongeveer 16 minuten meer beeldmateriaal (volgens de cover). Helaas ontbreekt bij deze release elke informatie waar welke veranderingen in de film zijn aangebracht. Ook is de originele bioscoopversie niet beschikbaar.
Zoals je gewend bent van Warner is over beeld- en geluidskwaliteit weinig te klagen. Deze uitgave wordt gecompleteerd met enkele verwijderde scènes, enkele muziekvideo’s en een trailer.

Laatste reacties

Rickje  |  18-12-2003

Een zeer goede film..ik keek deze film eens op tv en de dag erna zag ik hem weer op een Belgische zender. Twee weken later zag ik hem weer op Yorin en toen zag...
Lees meer >

R_B  |  17-12-2003

Idd een zeer geniale film....
Lees meer >

Tim Weisselberger  |  17-12-2003

Geniale Film.... deze staat al een tijdje in de bestelling.. nu wachten tot ie door de gleuf glijd! :lol:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
2.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.