Anger Management

Recensent:
Arnold van Oostrum
25-11-2003

Totaalbeoordeling:

4.6
DVD

Anger Management (DVD)
Samenvatting

De altijd rustige Dave Buznik (Adam Sandler) moet voor zijn werk met het vliegtuig weg. Hij werkt voor een bedrijf dat kleding voor dieren, katten, maakt. Buznik heeft moeite voor zichzelf op te komen. Het succes van het bedrijf is vooral te danken aan Buznik, maar Buznik heeft nog nooit promotie gemaakt. Hij zou zijn baas er al zo vaak op aanspreken, maar ja …. Voor zijn werk moet Dave met het vliegtuig weg, zijn vriendin Linda (Marisa Tomei) zwaait hem uit op het vliegveld. In het vliegtuig zit een andere man op Dave’s plaats, ook nu komt Dave niet voor zichzelf op. Hij komt terecht naast een man die Buddy Rydell (Jack Nicholson) heet. Die Buddy kijkt naar een film en wel zo luidruchtig dat Dave er niet van kan slapen. Dave probeert er wat van te zeggen, maar uiteindelijk gaat hij de film maar meekijken. Daarvoor heeft hij dan wel een koptelefoon nodig, die hij aan de stewardess vraagt. Als het te lang duurt, vraagt hij nogmaals. Maar voor Dave er erg in heeft, krijgt hij het aan de stok met de stewardess en een beveiligingsman en staat Dave zich later te verantwoorden in het gerechtsgebouw. De rechter veroordeelt Dave tot het volgen van een ‘anger management’ (woedebeheersing) cursus, bij … Dr. Buddy Rydell, ofwel Dr. B. Wat begint met een ogenschijnlijk onschuldige therapie voor 24 uur, eindigt in het nogmaals verantwoorden voor de rechter. Dave wordt nu veroordeeld tot 30 dagen therapie. Als Buddy vervolgens als therapie bij Dave komt inwonen, staat zijn leven volledig op de kop. Het ergste is dat Dave de totale controle op zijn leven verliest.

Commentaar

Van Anger Management kun je zeggen dat Jack Nicholson de verpersoonlijking van ‘anger’ is. Tjonge, wat haalt die man je op een koele en beheerste wijze het ‘bloed onder de nagels’ vandaan. Maar Nicholson is niet de enige die goed staat te acteren. De cast van Anger Management is er eentje om van te snoepen. Adam Sandler zet een heerlijke rol als ‘het slachtoffer’ neer en de chemie, zoals ze dat zo mooi zeggen, tussen Sandler en Nicholson is prima. Verder kun je genieten van Luiz Guzmán en John Turturro die beide een leuke rol neerzetten als ‘anger’ patiënten van Dr. B. En vergeet niet de bijzondere rollen van Woody Harrelson als de travestiet Galaxia en de beroemde tennisspeler John McEnroe als zichzelf.
Met ruim anderhalf uur is de film zeer vermakelijk, met een goede dosering van grappen, hilariteit maar ook romantiek. Want dat is waar het uiteindelijk toch allemaal op neerkomt. Romantiek en het opkomen voor jezelf.
In de film zit nog een aardigheidje. In een bepaalde scène slaat het karakter van Jack Nicholson met een golfclub het raampje van een auto stuk. In 1994 heeft Jack Nicholson een bekeuring gekregen omdat hij in een woedeaanval een raam had stukgeslagen met een golfclub.
De muziek van de film is van Teddy Castellucci, die ook gebruik heeft gemaakt van enkel popklassiekers. Persoonlijk vind ik het nummer ‘When you’re smiling’ van Louis Prima een voltreffer. En dat het nummer ‘I feel pretty’ uit West Side Story een therapeutische werking heeft, had je vast niet verwacht.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 100 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 8712609058581

Extra's

  • verwijderde scenes
  • Bioscooptrailer
  • Bloopers
  • Trivia Game
  • Promotietrailers
  • Audioocommentaar
  • Korte documentaire "My Buddy Jack"
  • Documentaire over de productie

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het filmbeeld heeft op deze DVD een beeldverhouding van 2.40:1 hetgeen een kleine afwijking lijkt te zijn op de oorspronkelijke verhouding van 2.35:1. Waarom dit verschil is niet duidelijk. Uiteraard is het beeld anamorf. Wat kun je verwachten van de transfer van een nieuwe film? Dat dit welhaast perfect is. Nou, en dat is deze transfer dan haast ook. Je krijgt een bijzonder natuurlijk ogend kleurrijk en contrastrijk beeld voorgeschoteld, dat een uitstekende scherpte en detaillering heeft. In het beeld zul je geen ongerechtigheden tegenkomen. Filmgrain is nauwelijks te zien. Slechts een enkel moment kun je aliassing ontdekken, bij het visnethemd van Louis Guzmán. Maar dat verwondert niet echt. Verder een uitstekend beeld.
De film is verdeeld in 28 chapterstops. De DVD is van het type DVD-9 (enkelzijdig, dubbellaags). De laagwisseling is goed geplaatst en nauwelijks merkbaar. De ondertiteling (wit) is duidelijk en staat netjes geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 Kb/s) op de DVD gezet. Een prima klinkende soundtrack die evenals het beeld erg natuurlijk overkomt. De film is een dialoogfilm met muziek ter ondersteuning, dus zonder agressieve speciale effecten. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen. De surroundkanalen worden op een subtiele wijze gebruikt voor de ruimtelijkheid van de muziek en voor de weergave van de omgevingsgeluiden. In enkele scènes zijn de surroundspeakers zeer nadrukkelijk aanwezig. Het LFE kanaal wordt incidenteel gebruikt. Een uitstekend klinkende soundtrack met een goed gedoseerd en strak laag en uitstekend gedefinieerd hoog.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn filmgerelateerde animaties met achtergrondmuziek. Op de DVD staat een prima aantal leuke extra’s. Alle extra’s hebben DD2.0 (192 kb/s) geluid en zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling, uitstekend! Een overzicht:

Director Peter Segal and Adam Sandler Commentary, audiocommentaar met regisseur Peter Segal en hoofdrolspeler Adam Sandler, die gezamenlijk een onderhoudend commentaar geven tijdens de film, waarin maar weinig stiltes vallen.

Do You Have Anger Problems?. Een quiz waarbij jou aan de hand van fragmenten uit de film enkele situaties worden voorgelegd met de vraag wat jij in zo’n situatie zou doen.

Deleted Scenes, met keuze uit vier verwijderde scènes. De scènes hebben 2.35:1 letterbox beeld. Van drie scènes is begrijpelijk dat deze niet in de film zijn gekomen. Maar de scène met John McEnroe is schitterend en erg jammer dat die niet in de film zit.

Featurettes, met keuze voor twee korte documentaires:
- Skull Session (17:55 minuten); een ‘making of’ documentaire over de productie van de film.
- My Buddy, Jack (4:07 minuten); een soort ode van de cast aan Jack Nicholson.

Bloopers Reel (5:37 minuten), de titel zegt het al: een aanschakeling van korte fragmenten van scènes die fout gingen of andere ongein. Beeldformaat is 2.35:1 letterbox.

Trailers, met keuze uit vijf trailers: Anger Management (1:26 minuten), Bad Boys II (2:21 minuten), Charlies Angels: Full Throttle (geen tijdcode), Gigli (2:20 minuten), Terminator 3: Rise of the Machines (1:31 minuten). Alles gepresenteerd in 16x9 anamorf beeld met DD5.1 geluid.

Bij de DVD zit nog een inlay met de tracklisting.

Conclusie

Anger Management is een komische romantische komedie waarin men op een leuke wijze laat zien hoe belangrijk het is om voor jezelf op te komen, maar ook hoe moeilijk dat soms kan zijn. Met een prima cast, waarin Jack Nicholson de verpersoonlijking van je grootste kwelgeest is en Adam Sandler het ‘woede’ slachtoffer speelt.
De DVD heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Aangevuld met een leuke verzameling extra’s, die allemaal Nederlands ondertiteld zijn, is dit een leuke disk om jezelf cadeau te doen of als cadeau te krijgen. Goosfraba!

Columbia heeft Anger Management tijdelijk ook in een voordeelpak gebundeld met Jack Nicholson’s As good as it gets.

Laatste reacties

kruspe  |  28-02-2004

ik vond het een verschrikkelijke slechte film!!! Zo...dat is eruit! :wink:
Lees meer >

hemiparo  |  25-02-2004

moet me aansluiten bij de (meeste) reacties hier: zeker een leuke film, helemaal als je er niks van verwacht
Lees meer >

Mich  |  25-02-2004

Zeer aangename film van meneer Sandler. Dit in tegenstelling tot het overschatte en in mijn smaak absoluut walgelijke Punch-Drunk Love. Met deze film kan je ech...
Lees meer >

Daniël van Zanten  |  28-11-2003

Eindelijk weer eens een leuke film van Adam Sandler, na zeperds als Little Nicky en Mr. Deeds. Ik heb deze inmiddels opgenomen in mijn collectie.
Lees meer >

GalO  |  27-11-2003

jaja was er niet echt bij toen ik dat typte ;)
Lees meer >

Pat  |  27-11-2003

hele leuke film i vond dat stukkie met die molluken echt top... Molluken ?? Monniken toch, hoop ik ? Anders heb ik een andere film gezien. ;) :D
Lees meer >

GalO  |  26-11-2003

hele leuke film i vond dat stukkie met die molluken echt top...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  26-11-2003

Vond het wel aardige film, heb zeker films gezien die grappiger zijn maar leuk om een keer gezien te hebben. Misschien koop ik hem als ie lekker goedkoop is.
Lees meer >

Oudgebruiker3  |  26-11-2003

...dus jij ziet het aantal keer dat je moet lachen tijdens een film als criterium voor een 'goede' film? ;)
Lees meer >

Sander Haarmans  |  26-11-2003

Heb hem een tijdje geleden gekeken, best een aardige film, zeker leuk om een keer gezien te hebben.
Lees meer >

Mich  |  25-11-2003

Heb lang zitten twijfelen over den deze. Maar dankzij deze bespreking en de over het algemeen goede andere berichten ... op de wishlist.
Lees meer >

RemcoZ  |  25-11-2003

Ik heb deze film nog niet gezien, maar hij lijkt me erg leuk. Daarom vraag ik hem voor kerst. Kijken of die oude vetzak een beetje meewerkt... :wink:
Lees meer >

Richard Hogaarts  |  25-11-2003

Ik heb hem eergisteren gekeken en ik kan alleen maar zeggen dat ik helemaal heb krom gelachen bij sommige stukjes. Ik vindt Nicholson echt geweldig in deze film...
Lees meer >

Fokkeyou  |  25-11-2003

Ik heb helemaal geen zin in een film waar twee mensen continue tegen elkaar zitten te schreeuwen. Ik overweeg dan ook geen enkel moment om deze film te gaan bek...
Lees meer >

Jibbe Stuijts  |  25-11-2003

Vond Nicholson erg vermakelijk spelen, en Sandler ging daar aardig in mee. Was een erg leuke film om een keer te zien, maar voor mij net te min om ook daadwerke...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
2.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 127
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.