Friends - Series 9 (Episodes 17-23)

Recensent:
Alexander de Mol
16-11-2003

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Friends - Series 9 (Episodes 17-23) (DVD)
Samenvatting

(17) The One With The Memorial Service - Chandler plaatst voor de grap een schaamteloze biografie van Ross op de studenten-website van zijn universiteit. Ross neemt wraak en gaat op zoek naar de studenten-website van Chandler om dezelfde grap uit te halen. Monica wordt bijzonder waakzaam als de zwakke Phoebe haar hulp vraagt haar ervan te weerhouden contact op te nemen met Mike (gastrol Paul Rudd) nadat hun relatie beëindigd is.

(18) The One With The Lottery - In de hoop een enorme jackpot te winnen verzamelen de vrienden hun geld om zo een enorme hoeveelheid loten te kopen. Echter, wanneer ze aan het ruziën zijn over hoe ze hun eventuele fortuin moeten spenderen, irriteert Monica iedereen door alleen voor haar en Chandler loten te kopen. Ondertussen wacht Chandler zenuwachtig het besluit van zijn bedrijf af over zijn toekomst.

(19) The One With Rachel’s Dream - Joey is zenuwachtig over zijn dagelijkse soap-rol, maar gelukkig wil Rachel samen met hem oefenen. Later, na het bekijken van het bandje met hierop een emotionele scène, heeft Rachel een verrassende droom over Joey. Chandler verrast Monica met een reservering in een zeer luxe hotel, maar Monica moet werken. Ross neemt de plaats in van Monica voor dit romantische uitstapje met Chandler. Ondertussen moet Monica ook nog op tactvolle manier Phoebe vertellen niet langer op te treden met haar storende volksmuziek voor haar restaurant.

(20) The One With The Soap Opera Party - Ross is opgewonden als hij de mooie collega-paleontologie professor Charlie Weeler (gastrol Aisha Tyler) ontmoet. Maar wanneer hij haar meeneemt naar het feest op het dak van Joey en zij al de andere soapsterren ontmoet, imponeert zij hem met een lange lijst ex-vriendjes. Rachel en Monica hebben te veel gedronken en flirten uitbundig met alle knappe acteurs, terwijl Chandler met tegenzin zit te luisteren naar een monoloog van een dame.

Commentaar

(21) The One With The Fertility Test - Ross is radeloos wanneer de mooie en slimme Charlie (gastrol Ashia Tyler) - die normaal gesproken alleen met Nobel Prijswinnaars uitgaat - uitgaat met Joey. Ondanks dat helpt Ross de hulpeloze Joey om hem intelligent te doen overkomen om indruk op haar te maken. Monica en Chandlers bezoek aan een vruchtbaarheidskliniek wordt nog meer beladen bij het zien van de onverwachte verschijning van Chandlers irritante ex-vriendin Janice (gastrol Maggie Wheeler).

(22) The One With The Donor - Teleurgesteld door het feit dat ze niet op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden, bekijken Monica en Chandler hun mogelijkheden. Wanneer Chandler de aantrekkelijke collega Zack (gastrol John Stamos) meeneemt voor het diner, checken ze op een schaamteloze manier of hij een geschikte spermadonor is. Rachel vertelt aan Phoebe dat ze dolverliefd is op Joey, maar dat ze aan het kortste eind trekt vanwege zijn nieuwe vriendin Charlie. Phoebe komt haar ex-vriend David (gastrol Hank Azaria) tegen, haar grote liefde van een paar jaar geleden.

(23) - The One In Barbados (dubbele aflevering) - Ross is zo blij dat hij zijn speech kan houden op een palaeontolgie-conferentie in Barbados, dat hij gratis kaartjes regelt voor al zijn vrienden. Eenmaal daar is Joey erg verbaasd dat Ross wordt herkend en hij niet, maar hij heeft tenminste nog steeds een relatie met de mooie Charlie. Phoebe neemt haar ex-vriend David mee naar het eiland.

Wanneer Chandler per ongeluk het document van de speech wist van de laptop van Ross, biedt Charlie Ross aan om samen de speech te herschrijven en zo komen ze tot de ontdekking dat ze meer gemeen hebben dan alleen hun beroep. Rachel en Joey bezoeken ongevraagd een medische conferentie om gebruik te kunnen maken van gratis drank. Phoebe is geschokt wanneer Mike (gastrol Paul Rudd) plotseling opduikt.

Ondanks het feit dat het de eerste zonnige dag sinds hun aankomst is, zijn ze allemaal bij de speech van Ross, die zeer enthousiast wordt ontvangen door al zijn collega\'s. Monica en Mike doen mee aan een uitdagend spelletje tafeltennis, wat Chandler alarmeert, maar Phoebe wakker schudt. Het lot van Ross en Joey verandert na onthullingen van Rachel en Charlie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 172 min
Verpakking: Snapper
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931247719

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen van Friends worden weergegeven in het standaard 4:3 (1.33:1) formaat. De menuschermen zijn ook hier in 16:9 (anamorf) op de DVD gezet. De kwaliteit van het beeld is voor een TV serie (oorspronkelijk NTSC) redelijk te noemen. ‘Filmgrain’ is tijdens het grootste gedeelte van de afleveringen nog steeds waarneembaar. De kwaliteit is er in de loop der jaren wel beter op geworden. De toegepaste ‘edge enhancement’ is eigenlijk niet noemenswaardig. De kleuren zijn overigens netjes verzadigd. Het schaduwdetail laat te wensen over, maar dit is eigenlijk niet echt spannend voor de serie.
De Nederlandstalige ondertiteling is prettig leesbaar, maar ook hier geldt dat ze naar mijn smaak wat te hoog in het frame zijn geplaatst.

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een Engelstalige Dolby Digital 2.0 Surround track (192 kbit/s). De dialogen zijn over de gehele linie prima verstaanbaar. De Dolby track heeft geen last van hinderlijke ruis of andersoortige geluidsmankementen. We hoeven hier niet te lang bij stil te staan, het geluid voldoet.

Extra's

De breedbeeld (!) menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Extra’s vinden we ook op de derde DVD uit seizoen 9 niet terug. Hopelijk heeft de toekomstige box van seizoen 10 op dit vlak wel wat te bieden.

Conclusie

Deze DVD is de laatste losse release uit serie 9 en bevat de afleveringen 17 tot en met 23. Het slotakkoord van seizoen 9 is uitgesmeerd over twee afleveringen. Episodes 1 - 8 en Episodes 9 - 16 uit seizoen 9 bespraken we reeds eerder. Inmiddels zijn sinds 14 november jl. de drie delen ook in boxvorm verkrijgbaar.
Het is voor de fans weer genieten geblazen met de capriolen van het zestal. De zeven afleveringen op de DVD zijn zeer vermakelijk en het zal voor de liefhebbers van de serie weinig moeite kosten deze in één ruk te bekijken. Men beweert dat seizoen 9 zelfs tot dusver het allerbeste seizoen is. Deze uitspraak wil ik niet doen, al kan ik niet ontkennen dat deze tot één van de betere jaargangen (wellicht samen met 5 en 6) behoort.
Op het gebied van extra’s mogen we weer op een houtje bijten. Zowel beeld als geluid zijn, zoals we gewend zijn, redelijk in orde. Het lange wachten op het allerlaatste seizoen kan beginnen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Bugeye  |  19-02-2005

Ik heb deze DVD ook. :) De laatste aflevering "The one in Barbados" (die op DVD in twee delen zijn) van deze serie zag ik ook op Yorin, de een uur tot ande...
Lees meer >

Jeroen de Laat  |  11-12-2003

een echte cliffhanger op het einde, nu moet je seizoen 10 wel kijken!! zoals alle delen was ook seizoen 9 weer toppie :)
Lees meer >

mjlfadriaans  |  18-11-2003

Ik moet dit seizoen nog steeds bekijken. Ben er wel benieuwd naar. Alleen is Seinfeld iets wat ik de afgelopen tijd ben gaan waarderen en vind ikzelf nog grappi...
Lees meer >

Richard68  |  17-11-2003

VHS slijt, DVD niet. Verder kun je die vervelende subs uitzetten.
Lees meer >

rtoonen  |  17-11-2003

Wie zijn toch die mensen die Friends op dvd kopen terwijl ze gewoon te tapen zijn via de ehter :?: duh, Geldt misschien voor elke serie? heeft vast iet...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  17-11-2003

En ik vind: Hoe langer ze door gaan hoe beter de seizoenen worden. :wink: Echt heel veel beter gaat het volgens jouw stelling dan niet worden hè! ;) Het 10e i...
Lees meer >

DVD_Boy  |  17-11-2003

Friends: Ik vind het de leukste/ grappigste/ mooiste serie in de afgelopen 10 jaar. En ik vind: Hoe langer ze door gaan hoe beter de seizoenen worden. :wink...
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  17-11-2003

Wie zijn toch die mensen die Friends op dvd kopen terwijl ze gewoon te tapen zijn via de ehter :?:
Lees meer >

Aien  |  17-11-2003

Inderdaad een prima seizoen weer en deze DVD (samen met de eerdere 2) staat dan ook al geruime tijd in de kast naast de andere 8 seizoenen :) Vooral de laatste ...
Lees meer >

Dave  |  17-11-2003

Wederom hele goede afleveringen en een echte seizoen sluiter 8)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 98
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.