Simpsons, The: Too Hot for TV

Recensent:
Koen Koene
24-10-2003

Totaalbeoordeling:

8.9
DVD

Simpsons, The: Too Hot for TV (DVD)
Samenvatting

Grandpa Vs. Sexual Inadequacy (Seizoen 6, Aflevering 10): Het sexleven van Homer en Marge is niet meer wat het geweest is. Niets lijkt te helpen, maar dan komt de meest onwaarschijnlijke persoon met de oplossing: Opa Simpson. Deze heeft namelijk van zijn vader het geheime recept van een lustopwekkend middeltje overgeërfd. Homer en Opa besluiten het drankje op de markt te gaan brengen, maar dat blijkt de vader-zoon-band op scherp te zetten.

The Cartridge Family (Seizoen 9, Aflevering 5): Als er na een voetbalwedstrijd rellen ontstaan in Springfield, is Homer vastbesloten om zichzelf te bewapenen tegen toekomstig geweld. Hij koopt een pistool, maar is niet echt voorzichtig met het gebruik. En daarmee haalt hij de woede van Marge op zich.

Natural Born Kissers (Seizoen 9, Aflevering 25): Op hun trouwdag komen Homer en Marge erachter dat de fut uit hun huwelijk is verdreven. Maar dan belanden ze onverwacht op een hooizolder, waar hernieuwde passie gevonden wordt. De kans om betrapt te worden blijkt voldoende om de spanning terug te krijgen, maar het plaatst de geliefden wel in hachelijke situaties.

Treehouse of Horror IX (Seizoen 10, Aflevering 4): Drie korte griezelverhalen. In “Hell Toupée” wordt Snake, die voor de derde keer voor een vergrijp is gepakt, tot de elektrische stoel veroordeeld. Na zijn dood wordt zijn lichaam beschikbaar gesteld voor donatie. Homer krijgt het haar van Snake, maar dan gebeuren er allemaal vreemde dingen. Daarna raken Lisa en Bart in “The Terror of Tiny Toon” beland in een aflevering van de moordlustige Itchy en Scratchy. Tot krijgt Maggie in “Starship Poopers” haar eerste tandje. Dat is op zich niet zo vreemd, maar wel dat er vervolgens ook nog tentakels uit haar lichaam beginnen te groeien.

Commentaar

Too Hot for TV is een van de vier Simpsons Classics-DVD’s, compilaties van afleveringen die al eerder op VHS verkrijgbaar waren. De kenners weten ongetwijfeld dat elk van deze compilaties een eigen thema heeft. Wat is het thema dit maal? Nou, de naam doet vermoeden dat de afleveringen op Too Hot for TV te gewaagd zijn om op TV vertoond te worden. Verwacht daar echter niet te veel van. Want al zijn de aflevering ietwat scherper dan de gebruikelijke Simpsons-afleveringen, echt schokkende zaken zul je daarin niet tegenkomen. Hooguit het gebruikelijke overdreven cartoongeweld (Itchy & Scratchy) en wat licht seksueel getinte verhaallijnen. Toch kwamen bepaalde zaken niet door de Engelse keuring heen, met als gevolg dat er in de op de Britse TV getoonde versies flink geknipt is. De aflevering The Cartridge Family werd vanwege het vuurwapengebruik zelfs lange tijd geweerd van de Engelse televisie. Gelukkig zijn op deze DVD alle vier de afleveringen, die stuk voor stuk zeer sterk zijn en zekere tot het betere van de Simpsons behoren, in hun ongeknipte vorm aanwezig.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 88 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626014478

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Eerder recenseerden we de DVD’s Greatest Hits en Bart Wars, eveneens uit de Simpsons Classics reeks. Daarbij viel vooral op dat het beeld van de oudere afleveringen op de compilatie heel wat slechter was dan dat van de recentere. Het zal geen grote verrassing zijn dat dit ook voor Too Hot for TV geldt. Gelukkig komen drie van de vier afleveringen uit relatief recente seizoenen (seizoenen 9 en 10, uitgezonden van 1997-1999), en deze zien er over het algemeen redelijk goed uit. Al constateren we wel dat de scherpte van Treehouse of Horror IX ietwat beter is dan die van The Cartridge Family en Natural Born Kissers. De oudste aflevering, Grandpa Vs. Sexual Inadequacy (seizoen 6, 1994), heeft op beeldgebied echter de bekende minpunten: veel aliasing (zie screenshot 2), cross colouration en dot crawl. Maar toch, drie van de vier is lang niet slecht, zodat een ruime voldoende op zijn plaats is.

Geluidskwaliteit

De echte Simpsons-fan zal ongetwijfeld een of meerdere van de verschenen seizoensboxen bezitten, waarbij het geluid naar 5.1 is gemixed. De compilatie-DVD’s hebben echter vooralsnog allemaal het oorspronkelijke tweekanaals surroundgeluid, en wel in de vorm van een Dolby Digital 2.0-surroundtrack (192kbit/s). Dus ook Too Hot for TV. Maar eerlijk is eerlijk, het 2.0-geluid klinkt nog niet eens zo slecht. De stereospreiding van het geluid is namelijk prima, en bovendien is het gebruik van het mono achterkanaal alleraardigst, ondanks de bekende beperkingen van matrix-surround. Niet dat het geluid je mond zal doen openvallen, maar voor TV-serie is het allemaal dik in orde. En daarmee kunnen we spreken van een nette geluidskwaliteit, die overeenkomstig een nette voldoende scoort.

Extra's

De enige extra’s die je op Too Hot for TV aantreft, zijn dezelfde trailers die ook de andere drie uitgaven in de Simpsons Classics reeks sieren. Het betreft promotrailers van de eerste twee seizoensboxen, alsmede van vier eerder verschenen compilatie-DVD’s (Backstage Pass, Film Festival, @Work en Halloween Special).

Conclusie

Too Hot for TV bevat vier zeer sterke afleveringen van de Simpson, die niet ongeschonden door de Engelse keuring heen kwamen. Uiteraard zijn ze op DVD wel in hun ongeknipte vorm te bewonderen. Voor de kwaliteit van de DVD geldt eigenlijk hetzelfde als bij de andere compilatie-uitgaven: qua geluid dik in orde en ook het beeld heeft een bovengemiddelde kwaliteit, al is deze mede afhankelijk van de leeftijd. Gelukkig zijn de afleveringen op Too Hot for TV merendeels afkomstig uit tamelijk recente seizoenen, en valt er op beeldgebied niet zo heel veel te klagen. Al met al een collectie afleveringen die je als liefhebber gezien moet hebben.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Fox Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Sam Van Ghelder  |  25-03-2004

Veel te duur jongens! Vanmiddag in Media Markt gezien voor € 29,99! Zo'n hoge prijs voor enkele afleveringen die ik toch al allemaal op de televisie heb gezien?...
Lees meer >

Koen Koene  |  25-10-2003

Die site heeft het idd bij het verkeerde eind. Waarschijnlijk zijn ze in de war geraakt, omdat THOH IX de 1e aflevering was met een ABF productie-code (AABF01)....
Lees meer >

FuturamaFan  |  25-10-2003

Die site heeft het idd bij het verkeerde eind. Waarschijnlijk zijn ze in de war geraakt, omdat THOH IX de 1e aflevering was met een ABF productie-code (AABF01)....
Lees meer >

Koen Koene  |  25-10-2003

In de recensie staat: Al constateren we wel dat de scherpte van Treehouse of Horror IX ? de eerste aflevering waarbij het animeren en inkleuren m.b.v. de com...
Lees meer >

FuturamaFan  |  25-10-2003

In de recensie staat: Al constateren we wel dat de scherpte van Treehouse of Horror IX ? de eerste aflevering waarbij het animeren en inkleuren m.b.v. de com...
Lees meer >

Richard B.  |  24-10-2003

De box van season 3 ligt NET in de winkel, dus dan is deze titel zeker niet interessant. Ik vind de waarde van die uitgaves met 'losse' afleveringen sowieso maa...
Lees meer >

Surya  |  24-10-2003

Dat ze nu eens gewoon voort maken met de seizoen boxsets, dan zijn deze lekker overbodig :D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 207
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.