Sibling Rivalry

Recensent:
Arnold van Oostrum
24-10-2003

Totaalbeoordeling:

3.4
DVD

Sibling Rivalry (DVD)
Samenvatting

Marjorie (Kirstie Alley) is getrouwd met de arts Harry Turner (Scott Bakula). De familie van Harry is allemaal arts, de een nog meer van zijn eigen kunnen overtuigd als de ander. Majorie is door deze familie nooit echt geaccepteerd als ‘vol’en wordt alleen maar als huisslaafje behandeld. Marjorie’s zuster Jeanine (Jami Gertz) vindt dat Marjorie eens flink uit haar bol moet gaan. Zelf heeft zij geen relaties die langer dan 24 uur duren. Op een dag ontmoet Marjorie in de supermarkt een vreemdeling die haar zo aardig behandeld, dat zij niet veel later in een hotelkamer belandden. Na passionele momenten blijkt de vreemdeling dood te zijn. Marjorie raakt in paniek en vlucht de hotelkamer uit. Zij botst daarbij op Nicholas Meany (Bill Pullman), een vertegenwoordiger van lamellen die in het hotel probeert zijn lamellen te slijten. Om zijn lamellen als demonstratie op te hangen komt Nicholas uitgerekend in de kamer waar Marjorie net uitgevlucht was. Niets vermoedend begint Nicholas zijn lamellen op te hangen. Door een ongelukje schiet een rail uit zijn handen en raakt een man op het bed. De man is dood en Nicholas denkt dat hij de schuldige is. Hij durft zijn broer Wilbur (Ed O’Neill), die op het punt staat politiecommissaris te worden, niet te bellen. In plaats daarvan belt hij Marjorie, omdat hij denkt dat de overleden man haar echtgenoot is. Marjorie had ondertussen een anonieme tip naar de politie gedaan over een dode man in een hotelkamer. De tip wordt uitgerekend onderzocht door Wilbur. De paniek van Marjorie wordt nog groter als ze ontdekt dat de overleden man de broer van haar man is.

Commentaar

De film Sibling Rivalry is een komische film geschreven door Martha Goldhirsh. Eigenlijk is het een soort klucht, waarin de lach wordt opgewekt door allerlei persoonsverwarringen die de nodige hilarische momenten moet geven. Op het toneel zal dit ongetwijfeld tot de nodige lachsalvo’s hebben geleid. De film daarentegen valt een beetje tegen. De film heeft wel zo zijn hilarische momenten, met een snotterende Kirstie Alley haast als het hoogtepunt. Maar ook teveel momenten dat het ‘gewoon’ is. Niet alleen regisseur Carl Reiner te verwijten, maar ook aan de casting. Kirstie Alley is als vanouds in deze film, zoals we haar ook kennen in Look Who Talking en de TV-serie Cheers. Bill Pullman zien we in een heel andere rol dan we van hem gewend zijn als de ‘looser’ Nichoals die het maar niet lukt zijn lamellen te slijten. Ed O’Neill kennen we natuurlijk als Al Bundy van Married with Children. Hier speelt O’Neill een tamelijk serieuze rol. Ook de andere spelers als Scott Bakula en Carrie Fisher zijn te serieus voor een komedie. Blijft over een komisch verhaal in een film die af en toe zeker op de lachspieren werkt.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1990
Speelduur: 84 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 1.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: MGM
EAN: 8712626026952

Extra's

  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1 en staat ook in deze beeldverhouding anamorf op de DVD. Het beeld van deze film uit 1990 ziet er redelijk uit. Het kleurrijke beeld doet natuurlijk aan en heeft een goed contrast met een redelijk goed zwartniveau (kon nog iets zwarter). De scherpte van het beeld is ook redelijk, detaillering is mager. Dit komt vooral de aanwezige filmgrain. Af en toe zijn kleine spettertjes te zien als gevolg van vuil of een beschadiging, maar deze storen niet echt. Edge enhancement is ook toegepast, zij het in lichte mate.
De film is verdeeld in 16 chapterstops. De film staat op een DVD-5 (single side, single layer), dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een net lettertype dat iets kleiner van formaat mag zijn.

Geluidskwaliteit

De originele Dolby Stereo Engelstalige soundtrack staat in Dolby 2.0 (bitrate 192 kb/s) op de DVD. De hoes doet melding van een Dolby Surround soundtrack, maar dat is onjuist. De soundtrack is niet surround gecodeerd. Ook het gebruik van de Dolby ProLogic decoder geeft nauwelijks een surround gevoel. De film is vooral dialoog gedreven. Zoals verwacht zitten er geen bijzondere geluidseffecten in. De muziek van Jack Elliot komt met een redelijke stereospreiding uit de frontspeakers. Laag is beperkt aanwezig, maar dat is in dit geval geen echt gemis. De stemmen zijn altijd goed te verstaan.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Als enige extra staat de bioscooptrailer op deze DVD. Deze trailer duurt 1:35 minuten, is in 1.85:1 anamorf beeldformaat met DD2.0 – 192 kb/s geluid.

Conclusie

Sibling Rivalry is een aardige komische film met de elementen van een klucht. Centraal staat een vrouw die ongelukkig in haar huwelijk is en in grote problemen komt als ze nu net één keer ontrouw is. De hilariteit komt uit de bewust gecreëerde persoonsverwarringen. Een prima hoofdrol van Kirstie Alley in een film die niet op alle momenten als komedie overtuigt.
Deze voordelige Big Deal release heeft een redelijke kwaliteit beeld en geluid. Als extra is alleen een bioscooptrailer voorhanden.

Laatste reacties

Maarten van Krimpen  |  28-10-2003

Toch maar ff een reactie, k vind ut anders zo lullig als deze film geen reacties heeft. :lol: Ik heb deze film niet gezien, en ik hoef m niet te zien ook. :ro...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:1
1.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.