Twinkle Twinkle Lucky Stars (SCE)

Recensent:
Marcel den Haan
16-10-2003

Totaalbeoordeling:

4.3
DVD

Twinkle Twinkle Lucky Stars (SCE) (DVD)
Samenvatting

Na de avonturen tijdens hun vorige missie in de film My Lucky Stars , gaan de vijf vrienden op vakantie om een beetje bij te komen. Tijdens deze vakantie wordt er een man omgebracht door een drietal huurmoordenaars en zo raken de vrienden betrokken bij een complot om een zakenman uit te weg te ruimen. Ze gaan terug naar Hong Kong waar ze moeten passen op twee acteurs waarop de moordenaars het ook voorzien hebben. Samen met een paar politieagenten gaan ze de strijd aan met de moordenaars.

Commentaar

Twinkle Twinkle Lucky Stars is het derde deel uit een reeks films die ook wel de Lucky Stars serie genoemd wordt. Winners and Sinners en My Lucky Stars gaan deze film voor. De drie films zijn los van elkaar te bekijken. Op het verhaal is nogal wat aan te merken. Op sommige momenten is er geen touw aan vast te knopen, iets wat nogal vaak voorkomt in films uit Hong Kong. Bij deze film lijkt het alsof ze twee films in één hebben gemaakt, de eerste gaat over de groep vrienden en de tweede over de politieagenten gespeeld door Jackie Chan, Yuen Biao en Andy Lau. Aan het einde van de film komen de twee verhalen pas samen. Je zou denken dat een film met Jackie Chan bol staat van de actie, maar het grootste gedeelte van de film is gevuld met kinderachtige humor. Deze humor gaat voornamelijk over de pogingen van de Lucky Stars een vrouw in bed te krijgen. Na een tijdje gaat deze nogal flauwe humor snel vervelen. Iets wat wel leuk is om naar te kijken zijn de actiescènes en alhoewel het er maar weinig zijn, zijn deze zeer goed gemaakt en erg flitsend. De gevechten zijn zeer realistisch en de stuntmannen vangen rake klappen en vallen erg hard van grote hoogte. Regelmatig denk je bij jezelf: “dit moet pijn gedaan hebben”. Verder is de aanwezigheid van Jackie Chan en Yuen Biao maar sporadisch, alhoewel ze in deze film meer speeltijd hebben dan in My Lucky Stars. Al met al een wat tegenvallende film tenzij je van de kinderachtige humor houdt, want dan kom je wel aan je trekken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1985
Speelduur: 91 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Hong Kong Legends
EAN: 8715664013755

Extra's

  • Audio Commentaar
  • Trailers
  • Interviews
  • Further Attractions
  • Outtakes "My Lucky Stars"

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Twinkle Twinkle Lucky Stars staat op de DVD in de beeldverhouding 1.85:1 en is anamorf. De kwaliteit van het beeld is voldoende, zeker voor een film uit 1985 en ook omdat we te maken hebben met een film uit Hong Kong. Films uit Hong Kong staan namelijk bekend om hun beschadigde prints. De mensen van Hong Kong Legends hebben weer hun best gedaan op het restaureren van de film en dat is zeker te zien. Slechts op enkele momenten is wat filmgrain aanwezig, maar dit is niet genoeg om af te leiden. Andere artefacten zien we niet terug. De enige aanmerking die we kunnen maken op deze transfer zijn de kleuren. Deze zijn vaak wat flets, maar voor een film uit 1985 nog wel acceptabel. De ondertiteling is goed te lezen met een duidelijk lettertype en staat goed onder in het beeld. Klein minpuntje hier is dat de namen van de hoofdpersonen letterlijk vertaald worden. Zo heet Jackie Chan’s personage Musscles en dit wordt dan ook vertaald met Spierkracht. De film is verdeeld in 32 hoofdstukken, wat zeer ruim is voor een film van deze lengte.

Geluidskwaliteit

Voor het bekijken van deze film kun je kiezen uit twee geluidssporen. Dit zijn een nagesynchroniseerde Engelse Dolby Digital 5.1 track (448 Kbps) en een Kantonese Dolby Digital 5.1 track (448 Kbps). De Kantonese track heeft uiteraard de voorkeur, aangezien dit de originele taal is van de film. De track is voornamelijk gericht op de center en frontspeakers. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn goed te volgen. De frontspeakers worden gebruikt voor de muziek en andere geluiden. Op sommige momenten zijn er wat geluiden te ontdekken uit de surroundspeakers en dan vooral tijdens een achtervolgingsscène en ook wat muziek is te horen. De subwoofer wordt nauwelijks gebruikt tijdens de film, maar echt missen doe je hem niet. Samenvattend een track die een voldoende scoort, mede omdat er waarschijnlijk niet veel meer van te maken viel.

Extra's

Op de hoes prijkt wederom Special Collectors Edition, iets wat op bijna elke release van Hong Kong Legends te vinden is. Ook hier kun je bedrogen uitkomen aangezien het aanbod van de extra’s wat tegen valt. De enige reden dat de extra’s een voldoende krijgen, is dat er twee interviews op staan die vrij lang duren en erg informatief zijn.

Interview Gallery
Er zijn twee interviews te vinden op deze DVD en beiden zijn zeer informatief. Het eerste interview is met Richard Norton en hij praat over zijn eerste ervaringen met vechtsporten, zijn tijd als bodyguard tot aan zijn introductie in de filmwereld. Tijdens het interview zijn foto’s te zien uit zijn bodyguardtijd met bekende sterren. Het interview duurt ongeveer 33 minuten, is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Het tweede interview is van Richard Ng en is een recent opgenomen. De man praat perfect Engels en is daarom goed te volgen, mits je Engels kan, want ook dit interview is niet ondertiteld. Het interview duurt 21 minuten en Richard Ng verteld over het maken van de film en over de andere Lucky Stars acteurs. Het interview wordt afgewisseld met beelden uit de film.

Trailer Gallery
Zoals gewoonlijk zijn weer twee trailers te vinden van de film op de DVD. De eerste is de originele bioscooptrailer, deze duurt 3 min. 52 sec. De tweede trailer is de UK Promotional Trailer, een trailer die gemaakt is door de mensen van Hong Kong Legends. Deze trailer heeft een speelduur van 1 min. 48 sec.

My Lucky Stars Outtakes
Deze feature had beter op de DVD van My Lucky Stars gepast maar volgens Hong Kong Legends waren deze beelden nog niet in hun bezit ten tijde van die DVD release, dus krijgen we ze alsnog op het vervolg van deze film. Een logische keuze in mijn ogen. De outtakes zijn gemaakt tijdens de opnames van My Lucky Stars en we zien allerlei dingen die fout gingen tijdens de opnames. Er is geen audio te horen van de acteurs zelf maar wel een Chinees gezongen liedje. De beeldkwaliteit van deze outtakes is niet al te best.

Audio Commentary
Ook op deze DVD is weer een audiocommentaar te vinden van Bey Logan, dé autoriteit op het gebied van films uit Hong Kong en ook hier overspoelt hij je weer met allerlei leuke feitjes en weetjes over de film en de acteurs. Tijdens deze film heeft hij het druk omdat gedurende de hele film mensen opduiken die een kleine gastrol hebben en over allemaal heeft hij wat te vertellen. Mensen die thuis zijn in de wereld van Hong Kong Cinema kunnen heel wat bekende acteurs en andere sterren ontdekken in deze film. Voorbeelden hiervan zijn Michelle Yeoh, Lau Kar-Wing, Dick Wei, Lam Ching-ying, James Tien en David Chiang.

Further Attractions
Hier vindt je informatie en bij sommige titels een trailer van andere titels uit het Hong Kong Legends assortiment en van het nieuwe label Premier Asia. Het gaat hier om de titels:


  • My Lucky Stars
  • Project A
  • Dragon from Russia
  • Swordsman
  • First Option
  • Ichi The Killer
  • Bang Rajan
  • Binchunmoo

Conclusie

Hou je van flauwe humor die voornamelijk over seks gaat dan zit je met deze titel goed. De echte fans van Jackie Chan, Yuen Biao en Sammo Hung zitten ook wel goed met deze titel aangezien er een paar goede actiescènes in zitten. Deze fans kopen de film toch wel om hun collectie compleet te maken. De DVD ziet er goed uit met mooi beeld en een voldoende voor het geluid, de extra’s vallen wat tegen maar er wordt toch nog wel wat achtergrond informatie geboden. Niet de beste titel uit het assortiment van Hong Kong Legends maar ook zeker niet de minste.

Laatste reacties

Marcel den Haan  |  03-09-2004

Zal wel te maken hebben met het verkrijgen van de rechten. Blijkbaar hebben ze eerst deel 2 en 3 kunnen krijgen en toen pas deze.
Lees meer >

Daniel1974  |  03-09-2004

Ik heb net Winners & Sinners bekeken en ik vond deze eigenlijk de meeste grappige er af. Niet zo zeer veel Kung Fu, zoals we gewend zijn, maar wel erg veel en b...
Lees meer >

Kees Hoekerd  |  03-09-2004

inderdaad een grappige film,alleen jammer dat Jackie niet veel te zien was.Ik had deze hele lucky stars serie op video,er zaten ook heel veel flauwe scenes bij....
Lees meer >

Daniel1974  |  28-08-2004

Dat is eigenlijk wel een beetje de tendens in de beide films. Met My Lucky Stars en Twinkle, Twinkle Lucky Stars was het steeds zo dat het begin erg hoopgevend ...
Lees meer >

godofgamblers  |  28-08-2004

Gevecht op het eind is echt meesterlijk, met Andy Lau die kung fu kan :shock: Prachtige choreografie van de vechtscenes met de 3 jeugdvrienden. Aanrader...
Lees meer >

Daniel1974  |  25-08-2004

Denk dat ik em voor die tijd al wel heb aangeschaft. Maar evengoed natuurlijk altijd welkom.
Lees meer >

Marcel den Haan  |  25-08-2004

Van Winners and Sinners komt er snel een review aan :wink:
Lees meer >

Daniel1974  |  25-08-2004

Van de reputatie van het meest legendarische trio uit de Hong Kong cinema "Sammo Hung, Jackie Chan & Yuen Biao" wordt behoorlijk misbruik gemaakt. Lucky Stars w...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  17-10-2003

Denk dat ze zo 5 minuten te zien is als het niet minder is. Ze speelt een judo lerares waarmee Sammo even gaat rollenbollen. Aan het einde van de film zie je ha...
Lees meer >

freaky  |  16-10-2003

Ik heb deze film gekocht omdat ik grote fan ben van Jackie Chan, maar voor de rest vind ik aan deze films ook niet, vind ze erg flauw, gelukkig kunnen de actie ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:6
2.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.