Two Moon Junction

Recensent:
Arnold van Oostrum
29-09-2003

Totaalbeoordeling:

2.7
DVD

Two Moon Junction (DVD)
Samenvatting

April DeLongpre (Sherilyn Fenn) is dochter van een rijke familie in Alabama en is verloofd met de knappe Harvard rechtenstudent Chad Dowling (Martin Hewitt). Wanneer een kermisgezelschap in het plaatsje arriveert, ontmoet April de stoere spierbundel Perry (Richard Tyson). Perry brengt in haar een ongekende passie naar boven. Toevallig zijn verloofde en aanstaande schoonfamilie een weekendje weg. April kan geen weerstand bieden aan de seksuele aantrekkingskracht en begint een affaire. Ook wanneer de familie weer terugkomt en de kermis het stadje weer heeft verlaten, blijven Perry en April elkaar in het geheim ontmoeten. April’s grootmoeder Belle (Louise Fletcher) vraagt haar goede vriend sherrif Earl Hawkins (Burl Ives) een oogje in het zeil te houden en indien nodig Perry het stadje uit te zetten.

Commentaar

Zalman King staat bekend om zijn soft erotische werken. King is naast enkele speelfilms vooral ook bekend geworden door de erotische televisieserie Red Shoe Diaries. Een serie waarin onbekende vrouwen hun erotische fantasieën opbiechten aan David ‘Fox Mulder’ Duchonvy.
King schreef voor Two Moon Junction zelf het verhaal en het daarop gebaseerde filmscript en voerder tevens de regie. Een paar jaar eerder had King het script geschreven voor het bekende 9½ weeks van regisseur Adrian Lynne.
Het verhaal stelt in het algemeen niet zoveel voor. Centraal in Two Moon Junction staat de onmogelijke liefde tussen April en Perry. King is een meester in softe sfeerbeelden en weet ook in deze film het verhaal weer te geven door bijzondere sfeerbeelden. Daarbij uiteraard geholpen door de muziek van Jonathan Elias. Deze muziek bestaat voornamelijk uit synthesizer en … de saxofoon. Eigenlijk is de saxofoon zo’n beetje het huisinstrument voor (soft) erotische films, in elk van deze films worden de erotische scènes begeleid door de saxofoon. Het zal met het zwoele klankkarakter van dit instrument te maken hebben, dat die juist voor erotische films wordt gebruikt.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Erotiek
Regio: 2
Jaar: 1988
Speelduur: 101 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: MGM
EAN: 8712626027010

Extra's

  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de oorspronkelijke beeldverhouding van 1.85:1 anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit van deze film uit 1988 is redelijk goed. Natuurlijk zit de film vol met softe beelden, maar waar het beeld ‘gewoon’ is, ziet scherpte en detaillering er redelijk goed uit. Beeldruis is wel continue in lichte mate in het beeld te zien. Filmgrain is af en toe zeer nadrukkelijk te zien, met name in de luchtpartijen. Edge enhancement is nauwelijks zichtbaar toegepast. Het beeld is niet geheel vrij van krassen of spetters die regelmatig te zien zijn. Contrast en zwartniveau zijn beide goed in orde. Het beeld heeft heldere en natuurlijk aandoende kleuren. De film is verdeeld in 16 chapterstops. De film staat op een DVD-9 (single side, double layer), de laagwisseling is nauwelijk merkbaar geplaatst. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een redelijk groot lettertype en staat netjes onderin het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby 2.0 mono (bitrate 192 kb/s) op de DVD. In de film zoals gezegd veel muziek, vooral dus de saxofoon, waardoor het best jammer is dat de soundtrack mono is. De soundtrack klinkt verder goed, zonder ruis of kraak. Laag is nauwelijks aanwezig, het hoog is redelijk gedetailleerd. Het gesproken woord is goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Als enige extra staat de bioscooptrailer op deze DVD. Deze trailer duurt 2:05 minuten, is in 1.85:1 anamorf beeldformaat met DD2.0 – 192 kb/s geluid.

Conclusie

Two Moon Junction is een broeierige, lome film waarin de rijke Sherilyn ‘Twin Peaks’ Fenn valt voor de seksuele aantrekkingskracht van een stoere spierbundel, hetgeen een gevaar is voor haar aanstaande huwelijk. Een film waarin schrijver en regisseur Zalman King het vooral gooit op de sfeerplaatjes en niet zozeer op acteerprestaties of diepgaand verhaal. De saxofoon is het populaire instrument bij de meeste erotische films, zo ook bij deze film.
Beeld- en geluidskwaliteit van deze budget Big Deal titel van MGM/Fox zijn beide redelijk. Als extra is alleen een bioscooptrailer voorhanden.

Laatste reacties

Mac Hammer Fan  |  15-08-2004

Wel, in het genre is het in mijn opinie wel boven de middelmaat. Waarom? Als erotische film is de prent nooit voyeuristisch, maar wel in een dromerige video-c...
Lees meer >

Mac Hammer Fan  |  15-08-2004

Wel, in het genre is het in mijn opinie wel boven de middelmaat. Waarom? Als erotische film is de prent nooit voyeuristisch, maar wel in een dromerige video-c...
Lees meer >

chimera01  |  29-09-2003

Wat een geklaag, een film waarin sherilyn Fenn uit de kleren gaat is altijd bovengemiddeld. Een draak van een film maar wel een hele mooie hoofdrolspeelster, d...
Lees meer >

Werner  |  29-09-2003

Het verhaal stelt in het algemeen niet zoveel voor. ... da's het understatement van het jaar, ja.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:4
Extra's:1
1.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.