Flesh and Bone

Recensent:
Arnold van Oostrum
16-08-2003

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Flesh and Bone (DVD)
Samenvatting

Arlis Sweeney (Dennis Quaid) leidt een simpel leven met een vaste dagelijkse routine kent. Een leven dat even weinig verandert als de prairies in West Texas waar hij geboren is. Hij heeft verkoopautomaten in voorraad en reist van stad naar stad en van de ene minnares naar de andere. Kay Davis (Meg Ryan) is ook onderweg. Ze is haar verbroken huwelijk ontvlucht. Ze weet niet waarheen ze op weg is, maar het is overal beter dan waar ze vandaan komt. Op een avond komt Arlis in dezelfde bar waar Kay zonder succes wat geld probeert te verdienen. Arlis biedt haar onderdak en zijn hulp aan. Langzaam ontstaat tussen de twee gevoelens van wederzijdse sympathie en liefde. Dan duikt Arlis’ vader Roy (James Caan) plots weer op. Hij wordt gebracht door zijn scharrel, de aantrekkelijke Ginnie (Gwyneth Paltrow) en blijkt een schotwond te hebben. Arlis lapt zijn vader met tegenzin weer op. Als Ginnie een familiefoto in de spullen van Kay ontdekt, komt een herinnering tot leven die even diep en donker is als een graf: een met bloed geschreven familiegeschiedenis.

Commentaar

Regisseur Steve Kloves is geen echte onbekende. Alhoewel hij als regisseur maar twee films heeft gemaakt, het uitstekende The Fabulous Baker Boys (1989) en deze film Flesh and Bone (1993), is Kloves vooral bekend geworden als de scenarioschrijver van de Harry Potter films. Daarnaast nog één andere film, Wonder Boys (2000).
Jammer genoeg heeft Steve Kloves na zijn tweede film Flesh and Bone geen film meer geregisseerd. Flesh and Bone is een thriller. Maar niet in de zin dat je met schrikeffecten worden geconfronteerd of van spanning op het puntje van je stoel zit. Nee, een film waarin een gruwelijk verleden langzaam in een haast relaxte sfeer duidelijk wordt gemaakt. Een verhaallijn die je eigenlijk al voelt aankomen maar die zich langzaam ontvouwd. Meer moeten ik niet vertellen anders geven ik teveel van de film weg. De film is een mix van drama en thriller met een vleugje romantiek en humor. De sfeer die de film oproept is bijzonder en maakt de film zeker het bekijken waard.
Acteerprestaties van de vier hoofdrolspelers zijn goed te noemen. Voor Gwyneth Paltrow was dit haar eerste grote rol en ze zet hem uitstekend neer. De film wordt ondersteund door sfeervolle muziek van Thomas Newman. Producer van de film was Sidney Pollack.
De moord die in het begin van de film plaats vind, is gebaseerd op een waar gebeurd gegeven; de moord op een Kansas boer en zijn gezin in 1959.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Thriller
Regio: 2
Jaar: 1993
Speelduur: 121 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865558676

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1, de film staat met beeldformaat 1.78:1 anamorf op de DVD. Het beeld is goed scherp met een goede detaillering. Kleuren zijn mooi helder en doen natuurlijk aan. Contrast en zwartniveau zijn uitstekend. In het beeld zitten maar weinig ongerechtigheden. Lichte filmgrain is in sommige scènes te zien en slechts heel af en toe is een spettertje in het beeld zichtbaar evenals aliassing.
De film is verdeeld in 13 chapterstops. De DVD is van het type DVD-9, dus een enkelzijdige dubbellaagse DVD. De laagwisseling is heel kort waarneembaar. De optionele Nederlandstalige ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een iets te groot lettertype en staat iets te hoog geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de schijf. De soundtrack klinkt erg goed. Alle kanalen worden gebruikt. De achterkanalen worden gebruikt voor de ambiance en dragen verder bij aan het zeer ruimtelijk geluid. De soundtrack heeft een goede ruimtelijke spreiding. De muziek van Thomans Newman komt voornamelijk uit de frontspeakers, waarbij de surrounds zorgen voor een mooi ruimtelijk geluid. Het laag van het LFE kanaal is enkele momenten nadrukkelijk aanwezig. De dialogen zijn goed verstaanbaar en komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker.

Extra's

De breedbeeld menu’s zijn statische schermen zonder achtergrondgeluid. Op deze DVD staan geen extra’s, helemaal niets.

Bij de DVD zit een inlay de tracklisting.

Conclusie

In Flesh and Bone spelen Dennis Quaid en James Caan de rol van zoon Arlis en vader Roy die samen een verleden hebben die Arlis probeert te vergeten. Beide ontmoeten een vrouw (Meg Ryan en Gwyneth Paltrow) die hen weer confronteert met dit verleden en zorgt voor een dramatisch voortzetting hiervan.
Paramount heeft de film met zeer goede beeld- en geluidskwaliteit op de DVD gezet. En dat is dan meteen ook het enige dat op de schijf staat, want extra’s ontbreken in dit geval.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
4.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 44
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.