Frans Bauer en Marianne Weber Live in Concert

Recensent:
Eric van Ballegoie
28-07-2003

Totaalbeoordeling:

4
DVD

Frans Bauer en Marianne Weber Live in Concert (DVD)
Samenvatting

Het duo Frans Bauer en Marianne Weber, Neerlands hoop in bange dagen voor het levenslied, hebben er duidelijk zin in. Liefhebbers van dit genre hebben op DVD.nl eerder al recensies kunnen lezen van de DVD's Frans Bauer en Marianne Weber in Thailand en het onvolprezen "Let's Make Music". Nu is het de beurt aan de DVD "Live In Concert". Om de cover te quoten vinden we op deze DVD: "een prachtige registratie van het overweldigende concert dat het koningsduo van het levenslied in 2000 gaf in de Maaspoort, ter introductie van het album Wat Ik Zou Willen. Op deze DVD staan niet alleen de mooiste nummers van het duettenalbum, maar ook de grootste solohits van Frans Bauer en Marianne Weber."

Op de DVD brengt het duo de volgende liederen ten gehore:

  1. Wat Ik Zou Willen (Frans Bauer en Marianne Weber)
  2. Sha Lala Blijf Bij Me (Frans Bauer en Marianne Weber)
  3. Ik Weet Dat Er Een Ander Is (Marianne Weber)
  4. Eens Schijnt Weer De Zon (Frans Bauer en Marianne Weber)
  5. Kijk In Mijn Ogen (Frans Bauer en Marianne Weber)
  6. Torero (Frans Bauer)
  7. Die Bouzouki (Frans Bauer en Marianne Weber)
  8. Alleen In Een Droom (Frans Bauer en Marianne Weber)
  9. Jou Vergeet Ik Niet (Marianne Weber)
  10. De Laatste Reis (Charlène)
  11. Jouw Ogen Stralen Als De Zon (Frans Bauer)
  12. Alles Duurt Maar Even (Frans Bauer en Marianne Weber)
  13. De Regenboog (Frans Bauer en Marianne Weber)
  14. Zeven Brieven (Frans Bauer en Marianne Weber)
  15. Adieu, Vaarwel (Marianne Weber)
  16. Mijn Droom (Frans Bauer en Marianne Weber)
  17. Hasta Manana (Frans Bauer)
  18. Op Rode Rozen Vallen Tranen (Frans Bauer)
  19. Jij Alleen (Frans Bauer en Marianne Weber)
  20. Ik Zou Mijn Leven (Frans Bauer en Marianne Weber)
  21. Schrijf Me Nooit Geen Mooie Brieven Meer (Marianne Weber)
  22. Als Sterren Aan De Hemel Staan (Frans Bauer)
  23. Mijn Hart (Frans Bauer en Marianne Weber)

Extra toegift:

  1. Kijk In Mijn Ogen (Frans Bauer en Marianne Weber)
  2. Wat Ik Zou Willen (Frans Bauer en Marianne Weber)

Commentaar

In tegenstelling tot de twee eerder besproken DVD's biedt Live in Concert dus een complete concertregistratie met een duur van meer dan 100 minuten. De andere twee DVD's bevatten elk ongeveer een half uur aan beeld en geluid en we kunnen dus gerust zeggen dat deze Live In Concert DVD de meest uitgebreide van de drie is. Het concert, gegeven in de Maaspoort is voor echte fans van het duo dan ook zeer de moeite waard.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 100 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Uitgever: Sony Music
EAN: 8713371227892

Extra's

  • Interview
  • Biografieen
  • foto's

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zoals we ook bij de andere twee DVD's al opmerkten hebben we te maken met een prima beeldkwaliteit. Het beeld is opgenomen in 4:3 formaat en staat met een hoge bitrate op de DVD. Hierdoor zijn MPEG foutjes niet terug te vinden. Hoewel het concert op video is geschoten is het beeld scherp en vertoont het weinig problemen. De enige aanwijzing dat we hier met een videobeeld te maken hebben is de aanwezigheid van interlacing. Het concert is binnen in een hal opgenomen en helaas is het beeld hierdoor en en toe wat donker, echter niet in storende mate.

Geluidskwaliteit

Het geluid wordt gepresenteerd als Dolby Digital 2.0 stereo track (224 kbit/s). Hoewel er beter gebruik gemaakt had kunnen worden van het ongecomprimeerde PCM formaat, klinkt de track vrij goed. Het geluid klinkt warm en kent een keurige stereo-spreiding. Soms blijft de track wel wat te erg binnen het veilige middengebied, met geen duidelijke uitschieters in het hoog en in het laag. Dit ligt gedeeltelijk natuurlijk aan het ingetogen karakter van de muziek. Hoewel je geen spectaculaire dingen uit je speakers hoeft te verwachten is er kwalitatief gezien dus weinig op deze track aan te merken.

Extra's

De extra's op de DVD vallen wat tegen.

Exclusief Interview
In dit 'exclusieve' interview zien we Frans en Marianne in beeld, elkaar afwisselden vragen stellend. De interviewcapaciteiten van beide performers zijn echter niet zodanig dat dit interessante informatie oplevert. Gelukkig duurt het filmpje niet langer dan vier minuten.

Unieke Foto's
Ook de slideshow met 'unieke' foto's kon op ons weinig indruk maken, aangezien we alleen stilstaande beelden uit het concert voorgeschoteld krijgen. Deze diavoorstelling is na twee minuten weer afgelopen.

Biogafie
Ook de biografieën van beide sterren mogen we niet rekenen tot de meest enerverende extra's die we ooit hebben gezien, maar voor de fans is deze achtergrond informatie leuk om nog eens na te lezen.

Verder treffen we bij de extra's nog een link aan naar een webshop met promoartikelen en een lijstje met de overige album van Frans en Marianne.
Al met al geen extra's om van te watertanden, en zelfs voor de echte fans wellicht een tegenvaller.

Conclusie

Frans Bauer en Marianne Weber Live in Concert is voor de fans van het duo een echte aanrader. De DVD bevat een compleet concert, dit in tegenstelling tot de twee andere DVD's van Frans en Marianne die slechts een klein aantal nummers bevatten. Het concert staat met goede beeld- en geluidskwaliteit op DVD, de extra's vallen helaas nogal tegen.

Laatste reacties

Athlon_2o0o  |  30-07-2003

Ze gebruiken toch het Sesamstraat-deuntje om de Irakezen te laten praten? Moet ik ze toch ff bellen voor een nieuw idee...
Lees meer >

martin  |  30-07-2003

Met deze DVD hebben ze Volkert van de G klein gekregen, dus voor die doeleindes is deze wel een toppertje :) ( toch nog iets positief kunnen vinden)
Lees meer >

Jaded  |  29-07-2003

Als iedereen nu ook zo gepassioneerd zou kunnen reageren in de andere recensiethreads ... goh dat zou nog eens iets zijn.
Lees meer >

Henk Heideveld  |  29-07-2003

Bwèèèèk. Ik vind dit een belediging voor de DVD als medium. Je moet de grote grijze massa die geen (eigen) smaak heeft in z'n waarde laten. (6) ........zoals i...
Lees meer >

wagenveld  |  29-07-2003

Bwèèèèk. Ik vind dit een belediging voor de DVD als medium.
Lees meer >

Pat  |  28-07-2003

Maar nog steeds geen (serieus) antwoord op mijn (serieus bedoelde) vraag... Waarom scoort deze dvd zo goed op de extra's??? Ja, eigenaardig eigenlijk... Tenslo...
Lees meer >

Timothy  |  28-07-2003

Maar nog steeds geen (serieus) antwoord op mijn (serieus bedoelde) vraag... Waarom scoort deze dvd zo goed op de extra's???
Lees meer >

Nathan Strik  |  28-07-2003

Koos Alberts anyone? :)Toch gek dat iedereen een stapje achteruit deed toen deze titel verdeeld werd... (6) ;)
Lees meer >

Alexander de Mol  |  28-07-2003

Het valt wel op hè dat de 'topper' van de drie bij de hoofdredacteur terecht is gekomen.... ;) :D Frans en Marianne worden voorlopig met rust gelaten. Maar u...
Lees meer >

Tom L.  |  28-07-2003

Wees gerust. Dit was echt de laatste Frans en Marianne recensie, en er zijn geen plannen om er in de (nabije) toekomst meer te gaan doen. Feest :bier:! Geen ...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  28-07-2003

Je kunt aan de score wel zien dat Eric een grotere fan is dan Nathan :wink: Er blijkt dus toch wel degelijk een publiek te zijn voor dit soort DVD's :twisted...
Lees meer >

Harry V.  |  28-07-2003

Het moet niet gekker worden :wink:
Lees meer >

Surya  |  28-07-2003

Ook wel gekend als "Weber and Bauer: The miserie strikes back!" Niet aan mij besteed dus :P
Lees meer >

robvanknegsel  |  28-07-2003

Je zult toch maar 100 minuten naar Frans Bauer en Marianne Weber moeten luisteren én kijken. Ik geef het hun fans te doen! Sterkte allemaal, fans!
Lees meer >

seetie  |  28-07-2003

waarom krijgt een film met deze extra's 1 punt, en een muziek-dvd 5 :shock: ? Omdat er bij deze dvd anders helemáál geen punten te vergeven zouden zijn!!! :...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:5
1.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 732
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.