Kylie Minogue - Live in Manchester (Kyliefever 2002) (LE)

Recensent:
Alexander de Mol
30-06-2003

Totaalbeoordeling:

8.3
DVD

Kylie Minogue - Live in Manchester (Kyliefever 2002) (LE) (DVD)
Samenvatting

De inmiddels 35-jarige Kylie Minogue brak op jonge leeftijd in de tweede helft van de jaren ’80 door dankzij haar rol in de Australische soap Neighbours. Niet veel later deed ze op muzikaal vlak van haar spreken middels haar eerste discohit Locomotion.
Een aantal grote hits volgden, ondermeer een duet met Jason Donovan (Especially For You), waarna er vervolgens ook een geruime tijd minder van de Australische werd vernomen.
Inmiddels zijn we 15 jaar en weer enkele grote hits (o.a. Can’t Get You Out Of My Head) verder en is ze inmiddels uitgegroeid (niet letterlijk overigens) tot een volwassen entertainer. Dit bewijst ze met de Fever-show waarvan deze DVD een puike registratie bevat. De show is onderverdeeld in 7 thema’s:

1. "Silvanemesis" (nummers 1 - 4)
2. "Droogie Nights" (nummer 5)
3. "The Crying Game" (nummer 6)
4. "Street Style" (nummers 7 - 10)
5. "Sex In Venice" (nummers 11 - 13)
6. "Cybertronica" (nummers 14 - 17)
7. "Voodooinferno" (nummers 18 - 20)

De complete playlist luidt:

1. Come Into My World      11. On A Night Like This
2. Shocked 12. Locomotion
3. Love At First Sight 13. In Your Eyes
4. Fever 14. Interlude - Cybertronica
5. Spinning Around 15. Limbo
6. The Crying Game 16. Light Years / I Feel Love
7. GBI 17. I Should Be So Lucky
8. Confide In Me 18. Burning Up
9. Cowboy Style 19. Better The Devil You Know
10. Kids 20. Can't Get You Out Of My Head

Commentaar

Eerlijk gezegd werd ik blij verrast door de zeer behoorlijke kwaliteit van de show. De belichting, het podium en de choreografie zijn echt tot in de spreekwoordelijke puntjes verzorgd. Vooral de jongeman uit Manchester die bij het nummer Confide In Me zijn acrobatische kunsten vertoonde, oogstte de nodige lof bij mij en mijn medekijkers.
Over de zangkwaliteit van Kylie zelf valt natuurlijk te twisten, maar ook dit viel me bij dit concert zeker niet tegen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 0
Jaar: 2002
Speelduur: 108 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: EMI Music
EAN: 0724349010192

Extra's

  • Credits
  • Documentary - Feel The Fever
  • Audio CD – Kyliefever2002
  • Projections
  • Digital Programme

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld (en Kylie..) wordt gepresenteerd in een 1.78:1 verhouding. De eerste indruk die we bij het bekijken van de schijf krijgen is absoluut goed. Mooie felle, goed uitgebalanceerde kleuren en een uitstekende detaillering bij met name close-up shots. Bij shots op afstand, waarbij de belichting iets beperkter is, zie je de beperkingen van de digitale video. In dergelijke situaties is de scherpte iets minder, maar dit is zeker niet iets om over te struikelen. Gelukkig heeft men dit niet trachten te camoufleren met kunstmatige verscherping (‘edge enhancement’).
Schaduwdetail en zwartniveau voldoen aan de maatstaven en ook het contrast is pico bello in orde. De enige noemenswaardige beeldproblemen zijn ‘moiré’ en ‘aliasing’. Vooral de achterwand met rasterpatroon levert door ‘moire-patronen’ soms wat afleiding op. Hetzelfde geldt voor ‘aliasing’ ten aanzien van de randen van het podium.
Ik ben overigens niet echt enthousiast over de computeranimaties die bij een aantal nummers in het beeld zijn gemonteerd. Als het de bedoeling is om de beelden een videoclipachtig karakter te geven dan vind ik het een slechte keuze. Sterker, ik vind het eigenlijk in ieder geval teveel afleiden, ongeacht de reden. Deze kritische noot richting Abbey Road Interactive (die de DVD authoring voor hun rekening hebben genomen) moeten we zeker niet onnodig opblazen. De beeldkwaliteit zelf is gewoon goed en in dat opzicht spreken de screenshots voor zich. Prima beeldkwaliteit!

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een tweetal geluidssporen. Enerzijds een Dolby Digital 2.0 track (256 kbit/s) en anderzijds een Dolby Digital 5.1 track (448 kbit/s). De eerste zet een zeer behoorlijk stereobeeld neer waarbij de helderheid en detaillering, voor Dolby Digital 2.0 begrippen, van een acceptabel niveau is. Het 5.1 meerkanaalsspoor is natuurlijk de track die het in zich heeft om een waardige concertambiance te creëren. Hierin slaagt deze Dolby Digital 5.1 track wat mij betreft zeer behoorlijk, al moet me van het hart dat ik de toepassing van een ‘hard center’-kanaal niet optimaal vind. Persoonlijk ben ik bij een concertweergave namelijk niet zo’n fan van rond het centerkanaal geconcentreerde weergave van de primaire zangstem. Ondanks dat het in relatie tot het beeld lijkt te kloppen (Kylie bevindt zich immers meestal in het midden…), zou je het in het publiek toch anders ervaren. De achterkanalen bevatten, naast de bekende geluiden uit het publiek, een galm-effect om de situatie van een indoorconcert na te bootsen. Bij de 5.1 mix wordt het LFE-kanaal overigens zeker niet onberoerd gelaten. Integendeel zelfs. De subwoofer krijgt geregeld informatie te verwerken.
Ook op het gebied van geluid stelt de DVD zeker niet teleur, we krijgen een alleraardigste geluidspresentatie voorgeschoteld.

Extra's

De DVD heeft beperkt geanimeerde menuschermen met een 1.78:1 (anamorf) beeldformaat. In tegenstelling tot het concert zijn de menu’s visueel gezien weinig sprankelend. De verpakking bevat overigens ook nog een booklet met productieinfo en enkele mooie foto’s.

Documentary - Feel The Fever (34:09 min)
Deze feature geeft een aardig beeld, vanuit het perspectief van Kylie zelf, van achter de schermen van een dergelijke tour.

Audio CD – Kyliefever2002
De Limited Edition onderscheidt zich van de gewone versie (R1/R4) door de aanwezigheid van een veertien live tracks bevattende audio CD. Uiteraard is dit een welkome aanvulling om ook onderweg van de muziek te genieten.

Projections
De beelden die ook te zien waren op de projectieschermen tijdens het concert bij de nummers: Cowboy Style, Light Years / I Feel Love, I Should Be So Lucky en Burning Up. Het beeld heeft een aspect ratio van 1.78:1 (anamorf) en wordt begeleid door een Dolby Digital Stereo 2.0 geluidsspoor.

Digital Programme (5:36 min)
Een digitale versie van het programmaboekje van het concert met behoorlijk wat informatie over de show en de zeven acts. Een leuk aspect is dat de tekst in Star Wars-stijl door het beeld scrollt.

Credits (2:24 min)
Een opsomming van de credits voorzien van geluid.

Conclusie

De kleine Australische Kylie Minogue is weer behoorlijk terug dankzij hits als Love At First Sight en één van de grootste hits uit het najaar van 2001: Can’t Get You Out Of My Head. Tijdens een sprankelende show komen de bekende en de wat minder bekende nummers van het frêle zangeresje voorbij.
Op zowel beeld en geluid is niet al te veel aan te merken. Beiden scoren zeer behoorlijk, waarbij met name de sprankelende beeldkwaliteit in het oog springt. De DVD bevat voorts een aardige documentaire (interviews) en een bonus CD met daarop bijna de complete concertregistratie. Het moge duidelijk zijn dat de liefhebbers van Kylie Minogue aan deze DVD geen miskoop hebben. EMI’s uitgave van Kylie Minogue – Live In Manchester (Kyliefever2002) kunnen we gerust bestempelen als een prima verzorgd DVD product.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door ZZZ-17.

Lees meer

Laatste reacties

Joris Springer  |  01-12-2003

Ik heb deze dvd ook al een tijdje in huis, maar heb hem slechts één keer bekeken. De dvd "Kylie Live in Sydney" vind ik persoonlijk een veel leukere show hebben...
Lees meer >

Ronald Dassen  |  03-07-2003

Ik heb deze dvd ook al een tijdje in huis, maar heb hem slechts één keer bekeken. De dvd "Kylie Live in Sydney" vind ik persoonlijk een veel leukere show hebben...
Lees meer >

Alexander V  |  01-07-2003

Is dit die DVD met de paarskleurige glimmende hoes?? Volgens mij zijn er 2 versies van, een Limited MET paarse cover (heel mooi ding trouwens, veranderd een...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  01-07-2003

Is dit die DVD met de paarskleurige glimmende hoes????Yep, zoals Sander al aangaf. Die cover was echter allesbehalve scanner-vriendelijk.... ;)
Lees meer >

Sander Haarmans  |  01-07-2003

Is dit die DVD met de paarskleurige glimmende hoes???? Yep
Lees meer >

jokey  |  30-06-2003

Leuke show! Leuke muziek!! Leuke dame!!! 8) Maar hier ben ik het niet zo mee eens: Bij de 5.1 mix wordt het LFE-kanaal overigens zeker niet onberoerd ge...
Lees meer >

Sander Haarmans  |  30-06-2003

Dit is echt een hele goede show, als je van Kylie d'r muziek houdt is dit zeker een aanrader. Lekkere muziek, goede show, mooie outfitz en er zit ook een audio...
Lees meer >

Indiana  |  30-06-2003

Dit lijkt me een leuke DVD. Als ik 'm ergens voor een leuk prijsje zie liggen dan neem ik 'm denk wel mee !! (anders kan je ook gewoon het geluid uit ze...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  30-06-2003

Ik vraag me ook af of het bij deze DVD om de muziek gaat.... :oops:
Lees meer >

Surya  |  30-06-2003

Ik zou geen enkel nummer van haar herkennen als zijnde van haar... niks voor mij dus :P
Lees meer >

Joris Springer  |  30-06-2003

Deze dvd laat je het hele concert weer opnieuw beleven, echt een aanrader voor de Kylie fans die het concert gemist hebben of opnieuw willen meemaken :D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 66
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.