Visions Of Ibiza - Volume 2

Recensent:
Alexander de Mol
18-06-2003

Totaalbeoordeling:

4.5
DVD

Visions Of Ibiza - Volume 2 (DVD)
Samenvatting

Visions Of Ibiza - Volume 2 van D-Rom Productions is de tweede DVD uit de zogenaamde ‘ultimate chillout series’.
De Deen Lennart Krarup, op de Balearen beter bekend als Lenny Ibizarre, is verantwoordelijk voor de mix op dit tweede deel van Visions Of Ibiza chillout series. Hij heeft gebruik gemaakt van de volgende nummers:

1. Smooth Trumptation - Lenny Ibizarre and Trumpetman
2. Sarug & Terah - Minus 8
3. Beautiful (remix by Lenny Ibizarre) - Mandalay
4. Song of the Tzars - Western Horizon
5. Der Bauch - M.C. Sultan
6. Right By Your Side (Miro's Rolled Mix) - Miro
7. Need You (Right Now) - Trumpetman
8. Grace - Lenny Ibizarre
9. The Big Dream - The Suntwins
10. Caps Des Falco - Ibizarre & 2 Man Ahead
11. Bird Beyond Fear - Bansan featuring Cathy Batisstessa
12. Utopia – Ibizarre
13. Cloudwalker – Ibizarre*
14. Café Dub – Ibizarre*
15. Retreat to the Forest – Ibizarre*

*) Nummers zijn onderdeel van CD mix.

Commentaar

Al het goede komt in tweeën moeten de mensen achter D-Rom Productions gedacht hebben nadat volume 1 van Visions Of Ibiza het levenslicht had gezien. Hetzelfde chillout-concept werd wederom toegepast waarbij DJ Chris Coco is ingeruild voor Lenny Ibizarre en we uiteraard andere ontspannende plaatjes van het Spaanse eiland krijgen voorgeschoteld. Ook zijn deze weer doorspekt met psychedelische computeranimaties en speelse videoart. De line-up herbergt voor mij wederom een hoeveelheid onbekend talent. De zweverige klanken zijn goed op elkaar afgestemd en, in combinatie met de sfeervolle beelden maakt volume 2 op mij een iets betere indruk. Desondanks mis ik net dat tikkeltje uitstraling van het geheel om de schijf direct tot aanrader te bestempelen voor de liefhebbers.
Werd bij deel 1 de speelduur van de extra’s nog meegeteld, bij deel 2 wordt op de backcover keurig alleen de speelduur van het hoofdprogramma weergegeven. De als extra bonus bijgevoegde CD (de audio-only variant) bevat nog een drietal extra tracks waardoor de looptijd van deze schijf op zo’n 75 minuten uitkomt.
De uitgave is qua uitvoering zo goed als identiek aan deel 1. In de keepcase bevindt zich voorts een 12 pagina’s tellend booklet met onder andere informatie over Lenny Ibizarre en de productie afkomstig van Ronnie Randall, redacteur van het ‘DJ Mag Ibiza’.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 2001
Speelduur: 53 min
Verpakking: Scanavo Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Video Film Express
EAN: -

Extra's

  • Other D-Rom Releases
  • Lenny Ibizarre Documentary
  • The Psychedelic Wheel feature
  • Audio CD van Visions of Ibiza – Volume 2

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De verzameling van fragmenten is op video geschoten en heeft een 1.33:1 beeldverhouding. Het beeld maakt voor niet-anamorfe begrippen een aangename indruk. De weergave van kleuren is goed en neigt weinig naar oververzadiging. De transfer maakt ten aanzien van de scherpte over het algemeen een nette indruk. ‘Posterization’ en ‘macro-blocking’ zijn in een aantal scènes zichtbare artefacten. Op de kwaliteit van de psychedelische fragmenten valt niet veel af te dingen. Het zwartniveau is overall acceptabel en het contrastniveau is overwegend in orde. Visions Of Ibiza – Volume 2 ziet er net iets strakker uit dan deel 1, wat resulteert in een puntje extra ten aanzien van de beoordeling van het beeld.

Geluidskwaliteit

Visions Of Ibiza – Volume 2 bevat een Dolby Digital 5.1 track met een bitrate van 448 kbit/s. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid om een (overbodige) Dolby Digital 2.0 track te selecteren. Een ongecomprimeerde PCM track ontbreekt helaas net als bij deel 1, maar dit wordt natuurlijk deels goedgemaakt door de bijgeleverde CD. De Dolby Digital 5.1 mix creëert een harmonieus geluidsbeeld en maakt ook hier een prima indruk. Deze track zorgt voor een mooi gespreid stereogeluidsbeeld in de voorkanalen, waar tevens subtiel de nadruk ligt. De achterkanalen geven het geheel een prima ruimtelijkheid mede dankzij toepassing van split-surroundeffecten in de muziek. De subwoofer zorgt voor een functionele ingetogen ondersteuning van het laag. Net als bij het eerste deel geldt dat ook bij Visions Of Ibiza – Volume 2 het geluid een goede indruk maakt.

Extra's

Audio CD van Visions of Ibiza – Volume 2
Deze bonus audio CD bevat de tracks van de DVD met daarbij als toevoeging de nummers Cloudwalker, Café Dub en Retreat to the Forest van Ibizarre.

Lenny Ibizarre Documentary (17:11 min)
Een interview met Lennart Krarup (a.k.a. Lenny Ibizarre) waarin hij en een aantal andere DJ’s de muzikale charmes, en dan de chillout scene in het bijzonder, van het eiland Ibiza toelichten. De interviews geven een aardig beeld van de levensstijl van de mensen achter Visions Of Ibiza op hun favoriete eiland. Het valt wellicht te prefereren om deze feature zelfs te bekijken voor de hoofdact. (Dolby Digital 2.0 @ 192 kbit/s)

The Psychedelic Wheel (5:47 min)
Deze clip bevat het nummer Utopia die met nog meer caleidoscopische, psychedelische beelden is versierd. De muziek is al aanwezig in de clip, de meerwaarde zit ‘m dus in de hypnotiserende beelden…en dankzij de ingebakken ‘loop’-functie kan je hier eindeloos van genieten.

Other D-Rom Releases
- Visions Of Ibiza – Volume 1 (1:25 min)
- Universal Stories Of Dance (1:52 min)
- The UK Garage Project (1:02 min)
Alledrie de teaserfragmenten zijn voorzien van een Dolby Digital 2.0 track @ 192 kbit/s. Vooral het wat snellere Universal Stories Of Dance lijkt me best aardig om eens in het geheel te mogen ervaren. Hopelijk brengt Video/Film Express deze uit op de Benelux markt.

Conclusie

Visions of Ibiza - Volume 2 is een DVD die net als het eerste deel met beeld en geluid een rustgevende werking probeert te verspreiden. De liefhebbers van het eerste deel zullen zich ook weer kunnen vermaken (lees: ontspannen) met ‘Volume 2’. De beelden en muziek zijn dan weliswaar anders, voor het concept word uit hetzelfde vaatje getapt. Ook nu weer geen spetterende kijk- en luisterervaring maar een rustig en ingetogen presentatie. De beeld- en geluidskwaliteit zijn ruim voldoende.
De DVD bevat als bonus een aardig interview, een psychedelische clip en, net als bij het eerste deel, een complete audio cd met daarop de uitgebreide variant van de mix (3 extra nummers). Op de één of andere manier kon de mix van Lenny Ibizarre mij meer bekoren dan het werk van Chris Coco op Visions Of Ibiza – Volume 1. Maar ook bij deze schijf geldt dat het chillout genre je aan moet spreken om (te overwegen) tot aanschaf van deze redelijke productie over te gaan.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Video Film Express.

Lees meer

Laatste reacties

Nico de Vos  |  19-06-2003

Haha, ik dacht bij mijn eerste blik op de hoes even dat DVD.nl alsnog adult-DVD's was gaan recenseren. Vooral dat "Lenny Ibizarre" klinkt nogal.... eeeuuhhh... ...
Lees meer >

Sander Haarmans  |  18-06-2003

Ik wacht totdat ik geld toe krijg om deze dvd aan m'n collectie toe te voegen :wink:
Lees meer >

Surya  |  18-06-2003

Ik wacht niet... ik moet dit gewoon niet hebben :P
Lees meer >

knutmo  |  18-06-2003

Ik wacht tot-ie onder de 3 euri is.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
2.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 17
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.