Bangers Sisters, The (SE)

Recensent:
Arnold van Oostrum
16-05-2003

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Bangers Sisters, The (SE) (DVD)
Samenvatting

Suzette (Goldie Hawn) werkt in een bar en is een voormalige groupie die van deze glorieuze tijd geen afscheid kan nemen. In haar kleding en gedrag blijft ze de groupie. Maar ze wordt pijnlijk geconfronteerd met het ouder worden. Als ze wordt ontslagen reist ze af naar Phoenix om haar vroegere vriendin Lavinia (Susan Sarando) op te zoeken. Samen waren ze als groupies bekend als het Banger tag-team en niets was hen te dol.
Suzette rijdt naar Phoenix mee met een man genaamd Harry (Geoffrey Rush). Een grijze muis die zich mislukt voelt in het leven en die op weg is naar Phoenix om zijn vader te vermoorden. In Phoenix aangekomen blijkt Livinia in een groot luxe huis te wonen. Ze is getrouwd en heeft twee dochters. Haar man weet niets van haar oude leven en Lavinia wil daar ook niets meer mee te maken hebben. Dus ook niet met Suzette die ze wegstuurt. Even later stemt ze toch in voor een gesprek met Suzette. Lavinia komt tot de ontdekking dat haar ogenschijnlijk keurige en geordende leventje helemaal niet zo ideaal is. Door Suzette beseft zij dat ze zelf veel te kort is gekomen en door haar familie totaal niet wordt gerespecteerd. De familie weet uiteraard niet wat hen overkomt.

Commentaar

The Banger Sisters beschikt over een topcast. Twee van de hoofdrolspelers, Susan Sarandon en Geoffrey Rush, hebben al eens een Oscar gewonnen voor hun prestatie en Goldie Hawn kan ook terugkijken op een goede carrière. Hawn heeft voor haar rol in The Banger Sister een Golden Globe nominatie gekregen. Ook regisseur en schrijver Bob Dolman is succesvol geweest als schrijver van onder andere de film Willow. The Banger Sisters is zijn eerste film als regisseur.
The Banger Sisters is een leuke komedie met een serieuze ondertoon. Enerzijds gaat de film over de reünie van de totaal verschillende Suzette en Lavinia en de nostalgische hang naar vroeger (dat krijg je als je ouder wordt) en anderzijds is er de verhaallijn van de schrijver Harry die zijn vader wil vermoorden. Ook hier ligt een relatie met vroeger. Jammer genoeg blijft de film bij de uitwerking van de karakters wel aan de oppervlakte. De achterliggende motivaties van de karakters blijft achterwege. Daardoor blijft de film wat in een stereotype uitwerking hangen. Desondanks krijg je met de mix van komische scènes en serieus drama toch een leuke, onderhoudende film met komische en ontroerende momenten.
Leuk weetje, in de film spelen Susan Sarandon en Eva Amurri de rol van moeder Lavinia en dochter Ginger. Laten die twee nu ook werkelijk moeder en dochter zijn. The Banger Sisters is de vierde film waarin zij samen acteren.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 94 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: -

Extra's

  • Audiocommentaar regisseur
  • HBO Special
  • Blooper Reel

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 2.35:1 en is zo ook anamorf op de disc vastgelegd. De beeldkwaliteit is uitstekend. Kleuren zijn prachtig, contrast en zwartniveau zijn uitstekend. Ook de scherpte van het beeld en de detaillering zijn beide zeer goed. Het is een zeer recente film, dus ongerechtigheden op het filmbeeld ontbreken totaal. Enige minpuntjes zijn een lichte vorm van edge enhancement dat af en toe zichtbaar is en af en toe wat filmgrain. Verder een mooi beeld.
De film is verdeeld in 22 chapterstops. De DVD is van het type DVD-9, dus enkelzijdig, dubbellaags. De laagwisseling is netjes geplaatst en nauwelijks merkbaar.
De ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een net klein lettertype en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige (en ook de Franstalige) soundtrack is in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s). De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen, de achterkanalen geven het geheel ambiance en ruimtelijkheid. De soundtrack klinkt goed vol met voldoende laag en detaillering in het hoog. De dialogen zijn duidelijk te verstaan en komen netjes uit de centerspeaker. De film wordt ondersteund door muziek van Trevor Rabin met stevige rocksongs met onder andere Peter Frampton, Roger Daltrey en Talking Heads. De muziek klinkt ook goed ruimtelijk.

Extra's

De breedbeeldmenu’s zijn leuke filmgerelateerde animaties met achtergrondgeluid. Ondanks de titels Special Edition is het aantal extra’s wat beperkt gebleven. In het Audiocommentary by Director Bob Dolman vertelt regisseur Bob Dolman je tijdens de film meer over de film zelf en het maken ervan. Zoals dat de film in slechts 33 dagen is opgenomen. Verder een vrij standaard commentaar met af en toe wat lange stiltes.
Wat er allemaal fout gaat tijdens de opnames zie je in Blooper Reel (5:23 minuten). Een aaneenschakeling van bloopers. Beeldformaat is 2.35:1 letterbox.
Dan is er nog de HBO Special (13:59 minuten). De bekende making-of documentaire met filmfragmenten, interviews en beelden tijdens de opnames.

Conclusie

The Banger Sisters is een leuke komedie met een serieuze ondertoon over de reunie van twee vriendinnen die in hun jonge jaren een wild leven als groupie hebben geleid. Er ontstaan nostalgische gevoelens naar deze heerlijke tijd.
Deze ‘special edition’ van de film heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. Voor een special edition valt het aantal extra’s wat tegen. Wat op de schijf staat is deels informatief en deels redelijk onderhoudend. De film is het waard om een keer te bekijken.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Fox Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 26
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.