Zaterdag 28 en zondag 29 november is het Lumiere Crime Festival in Utrecht

Lumière organiseert de 4e editie van het

LUMIÈRE CRIME FESTIVAL

Zaterdag 28 en zondag 29 november 2015
in het Louis Hartlooper Complex, te Utrecht

Lumière Crime Festival

Een weekend vol met de beste Scandinavische series, in aanwezigheid
van acteurs, schrijvers en producenten. 

Gepresenteerd door Scandinavië-specialist Stine Jensen.

Sterkste festivalprogramma tot op heden bewijst:
Scandinavische series zijn de hype voorbij!

Op zaterdag 28 en zondag 29 november organiseert Lumière in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht de vierde editie van het Crime Festival. Liefhebbers van spannende en aangrijpende series kunnen een weekend lang volop genieten van de beste en nieuwste series uit het hoge noorden. Deze verse lading ‘Nordic Noir’ in combinatie met inspirerende en verrassende toelichtingen door de genodigde topacteurs, scenaristen en producenten maken het weekend tot een niet te missen ervaring. Een prachtig inkijkje en tevens vooruitblik op al het moois uit Scandinavië.

Dankzij de omvangrijke literaire traditie en de jarenlange ervaring in kwaliteitstelevisie hebben de Scandinaviërs een belangrijke plek binnen de internationale entertainmentindustrie weten te bemachtigen. Getalenteerde schrijvers, sterke en baanbrekende verhalen, cinematografische kwaliteit, sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en authentieke personages maakten de Scandinavische series tot een ongekend groot succes. Over de hele wereld scoren ze hoge kijkcijfers en ze ontvingen al een heel arsenaal aan Golden Globe-, BAFTA- en Emmy-nominaties en -verzilveringen. Met als gevolg dat de productiebudgetten blijven stijgen en toptalent zich aan de series blijft verbinden.
Nordic Noir is uitgegroeid tot een sterk genre op zich en inspireert makers wereldwijd. 
De Scandinavische series kunnen internationaal al meer dan tien jaar op een zeer betrokken en trouw publiek rekenen dat blijft groeien - seizoen na seizoen.
Deze nieuwe lading series, die samen het sterkste programma van het Lumière Crime Festival ooit vormen, bewijst eens te meer dat het succes van de series niet slechts tijdelijk is en de top nog lang niet bereikt is. De Scandinavische series zijn de hype voorbij!

PROGRAMMA
Op de festivaldag zaterdag 28 november worden afleveringen vertoond van verschillende gloednieuwe Scandinavische series, met inleiding of Q&A met aanwezig talent. De eerste afleveringen worden vertoond van: THE BRIDGE 3, TRAPPED, MODUS, NORSKOV en FOLLOW THE MONEY. Een mooie greep uit wat er komend jaar aan sterke, spannende, ontroerende en intrigerende series uit zal komen. Het belooft kortom een spannende en gevarieerde dag te worden.

ZATERDAG 28 NOVEMBER | 09.30 - 20.00
Eerste afleveringen van nieuwe, veelbelovende series FOLLOW THE MONEY, TRAPPED, NORSKOV en MODUS en van het langverwachte nieuwe seizoen van THE BRIDGE - seizoen 3.

Op zondag 29 november wordt het langverwachte 3e seizoen van THE BRIDGE vertoond in een exclusieve marathonvoorstelling. Ruim twee weken voordat de serie op DVD en Blu-ray verschijnt (15 december) kunnen de fans zich voor een stevige portie 'binge watching' te goed doen aan alle 10 afleveringen op één dag!

ZONDAG 29 NOVEMBER | 10.00 - 23.00
Exclusieve marathonvertoning van THE BRIDGE 3
10 x 60 minuten van de meest verwachte Europese serie van dit moment

TICKETVERKOOP
De ticketverkoop is gestart via het Louis Hartlooper Complex

De volgende tickets zijn verkrijgbaar:

Dagticket € 30,-
Korting Cineville € 25,- (alleen op vertoon van Cinevillepas)
Korting Volkskrant € 27,50 (alleen op vertoon van speciale Volkskrant code)
Combi ticket (beide dagen) € 50,-
Plus tickets met lunch en/of diner.

Lumière logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina