WorldWide Cinema: Nieuw label voor niet-Engelstalige films

Medio juni start een nieuwe distributeur in de Benelux onder de naam WorldWide Cinema, een dochteronderneming van Dutch FilmWorks International Holding. WorldWide Cinema zal voorzien in een groeiende behoefte die bestaat bij de consument: een breder aanbod van films op de schappen van de detaillist.

De doelstelling van WorldWide Cinema is het niet-engelstalige product op VHS en DVD uit te brengen op zowel de rental als sell thru markt als een herkenbaar product. Het succesvolle label Hong Kong Legends zal worden geïntegreerd in de sell thru tak van WorldWide Cinema. Binnen WorldWide Cinema zullen alle mainstream genres worden vertegenwoordigd.

De start van WorldWide Cinema op 18 juni a.s. is al direct explosief te noemen: de rental release van Battle Royale (2000), een uiterst gewelddadige Japanse actie-thriller, waarbij in de nabije toekomst Japanse scholieren elkaar op leven en dood moeten bestrijden in een bizar spel.

De regie is in handen van Kinji Fukasaku (Tora! Tora! Tora!) en een van de hoofdrollen wordt ingevuld door ‘Beat’ Takeshi Kitano (Hana-Bi, Brother).


Synopsis:

Aan het begin van een nieuw millennium staat Japan op instorten: de werkeloosheid is opgelopen tot meer dan 15% en geweld op scholen is volledig uit de hand aan het lopen. De getergde regering slaat terug met Battle Royale: elk jaar wordt er willekeurig een klas uitgekozen en op een onbewoond eiland gedropt om de jaarlijkse Battle Royale te spelen.

Een voormalig leraar (Beat Takeshi) heeft de spelleiding, geflankeerd door bewapende soldaten. Elke scholier is uitgerust met een elektronische halsband die hun individuele positie in de gaten houdt. Bovendien kan deze op afstand tot ontploffing worden gebracht.

De regels zijn simpel:
1. Spel duurt drie dagen
2. Elke speler begint met een voorraad eten, water en een wapen
3. Wanneer meer dan één overleeft, zal iedereen overlijden
4. Er is geen ontsnappen mogelijk

Een bloederig spel volgt: al gauw wordt het breekbare vertrouwen van de hoofdrolspelers danig op de proef gesteld, wanneer de een na de ander wordt omgebracht. Heen en weer geslingerd tussen paniek, geweld en hoop ontluikt er ook nog een romance. Ondanks de gruwelheden van het spel, raken de tieners geobsedeerd door liefde, haat en hoop …..

‘Beat’ Takeshi Kitano
Kitano is inmiddels een bekende verschijning op de Japanse TV.
Als regisseur ontving hij voor Hana-Bi (1997) een Golden Lion in Venetië.
Als acteur/regisseur/schrijver heeft hij tevens Brother (2000) op zijn naam staan.

Kinji Fukasaku
Fukasaku maakte naam en faam met de Yakuza serie Battles without Honor and Humanity (1973). Zijn doorbraak maakte hij met Greed in Broad Daylight (1961); sindsdien is hij onophoudelijk bezig met films maken, Battle Royale is zijn 60e.
Regisseurs Quentin Tarantino en John Woo hebben uitgesproken door Fukasaku geïnspireerd te zijn! Mede hierdoor zijn Fukasaku’s films geëerd in een retrospectief op het 29e Internationale Filmfestival Rotterdam in 2000.


Naast deze spectaculaire video/dvd huur-release staan tevens voor 18 juni 2002 de volgende WorldWide Cinema titels op stapel:

  • Island of Greed (1997) is een actie spektakel in de stijl van Hong Kong Legends.
  • Naked Killer (1992) is een bloedige actie thriller waarin lesbische verhoudingen tussen huurmoordenaressen de rode draad vormen!

In de maanden juli en augustus kan er door de video- en dvd-huurder uitgekeken worden naar de volgende WorldWide Cinema films:

  • The Sky is Falling (2000 - Italië) met in de hoofdrollen Jeroen Krabbé en Isabelle Rossellini
  • Nowhere to Hide (1999 - Zuid-Korea) een messcherpe actie thriller uit dit opkomende film-land!
  • Flashback (1999 - Duitsland) een horror thriller van onze Oosterburen in de trant van de Scream trilogie en met Psycho trekjes!

Daarnaast staan in 2002 indrukwekkende titels op stapel als Kat (Denemarken), de Ring films (Japan), Ichi the Killer (Japan), Bichinmoo (Korea), Friend (Korea) en No News from God (Spanje). Het zal niemand ontgaan zijn dat een aantal van deze titels ook vertoond zijn op het 18e Festival van de Fantastische Film, onlangs gehouden in Amsterdam.

Recente artikelen

Laatste reacties

John Rolfe  |  30-04-2002

Battle Royale is een geweldige film...wordt dus zeker aanschaffen
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina