Warner: Specificaties Oliver Stone Boxset

Beschikbaar vanaf 12 juni a.s.
Beste Oliver Stone films verzameld in luxe DVD Collection Box

Amsterdam, 5 juni 2002 – Warner Home Video brengt vanaf 12 juni een selectie van de beste films van Oliver Stone uit in een luxe DVD Collection Box. Als incentive is aan de verzameling een interessante documentaire over het leven van de visionair en regisseur toegevoegd. In de box ontbreken JFK en Natural Born Killers vanzelfsprekend niet en bestaat de keuze verder uit Any Given Sunday en Heaven and Earth. 

JFK (1991)
22 november 1963. In Dallas wordt op wrede wijze een eind aan een tijdperk gemaakt; President John F. Kennedy wordt vermoord. De wereld kijkt verbijsterd toe. Al snel wordt een verdachte gearresteerd; Lee Harvey Oswald (Gary Oldman). Deze ontkent in alle toonaarden en beweert slechts een 'dekmantel' te zijn voor de ware moordenaars. Even later wordt Oswald vermoord door de nachtclubeigenaar Jack Ruby. De officiële onderzoekscommissie, De Commissie Warren', concludeert in haar eindrapport, dat Oswald de enige moordenaar was en er dus geen sprake was van een zogenaamde 'conspiracy'. Die conclusie roept veel vraagtekens op. Officier van Justitie Jim Garrison (Kevin Costner) onderneemt enkele jaren na de moord pogingen om aan te tonen dat er toch meerdere moordenaars waren en dat er wel degelijk een samenzwering gaande was. De film "JFK" vertelt het verbijsterende verloop van Garrison's onderzoek; zowel de internationale wapenhandel, de CIA en de FBI duiken op in de in duisternis gehulde Kennedy moord... Jim Garrison zet alles op het spel om achter de waarheid te komen. Met Kevin Costner, Gary Oldman, Kevin Bacon, Tommy Lee Jones, Laurie Metcalf, Michael Rooker, Jay O. Sanders en Sissy Spacek.

Productinformatie
Release : DVD Koop (12 juni) 
Regie : Oliver Stone
Geluid/beeld : Dolby Digital 5.1: 16:9 

Extra’s : Interactieve Menu’s, Directe scènetoegang,
Commentaar van Oliver Stone, Verwijderde
en toegevoegde scènes, Multimedia Essays.
Extra opties DVD-Rom : Toegang tot de chatroom en links naar andere websites,
Geschreven stukken en artikelen over de moord op JFK
en de films van Oliver Stone.

Any Given Sunday (1999)
Een professioneel Amerikaans voetbalteam, The Miami Sharks, zit na enkele zeer succesvolle jaren in het slop. Tony D'Amato (Al Pacino) is de geplaagde coach van de Sharks, een team met spelers die het hem behoorlijk moeilijk maken, aan de start van het nieuwe seizoen. De nieuwe, geld georiënteerde, clubeigenaar (Cameron Diaz) ziet Tony liever gaan dan komen. Coach Tony D’Amato staat voor een aantal moeilijke beslissingen om zijn team er weer bovenop te helpen.Zowel de grote baas, de belangrijkste spelers en de medische staf zetten hem onder zware druk bij het nemen van deze beslissingen. Op de dag van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen komt dit alles tot een grote climax. Any Given Sunday is een verbazingwekkend spektakel van beweging, geluid en actie samengesteld in een van Stone's meest enerverende films in jaren. Met Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid, James woods, Jamie Fox, LL Cool J, Matthew Modine, Charlton Heston, Ann Margret, Aaron Eckhart en John C. McGinley.

Productinformatie
Release : DVD Koop (12 juni) 
Regie : Oliver Stone
Geluid/beeld : Dolby Digital 5.1: 16:9 

Extra’s : Interactieve Menu’s, Directe scènetoegang,
Bioscooptrailer,Commentaar van Cast en Crew,
Muziek track, Jamie Foxx Auditietape en Screentests,
Foto serie, 3 muziek video’s, Weggelaten scènes. 
Extra opties DVD-Rom : Webevents, Toegang tot Chatroom en links naar website,
From script to screen, Virtual Edit Suite, Movie review 
Scoreboard, Grid Iron challenge, Original theatrical website.


Heaven and Earth (1993)
Onheil en geluk zijn de rode draad door dit verhaal.Tommy Lee Jones (Under Siege,The Fugitive) speelt een hoofdrol in de derde Vietnam film van Oliver Stone. Na jaren van geweld, oorlog, verkrachting en marteling ontsnapt Le Ly uit de hel van Vietnam. Toch blijft de oorlog haar achtervolgen. Een aangrijpend en vooral levensecht relaas over een onmenselijke strijd. Met Tommy Lee Jones, Joan Chen, Haing S. Ngor en Hipe Thi Le. Goed voor een Golden Globe in 1994.

Productinformatie
Release : DVD Koop (12 juni) 
Regie : Oliver Stone
Geluid/beeld : Dolby Digital 5.1: 16:9 

Extra’s : Interactieve Menu’s, Directe Scènetoegang, Bioscooptrailer,
Commentaar Oliver Stone, Weggelaten scènes met optioneel
commentaar van Oliver Stone.


Natural Born Killers (1994)
De media roeren zich want een moordlustig koppel, genaamd Mickey (Woody Harrelson) en Mallory (Juliette Lewis) Knox, maakt Amerika nog onveiliger dan het al was. Uiteindelijk is Jack Scagnetti (Tom Sizemore) degene die het tweetal te pakken krijgt. Ze worden gescheiden in Batongaville, waar de geharde Dwight McClusky (Tommy Lee Jones) de scepter zwaait en verdwijnen achter slot en grendel. De M&M-mania neemt echter de overhand dankzij tv-presentator Wayne Gayle (Robert Downey Jr.), die Mickey weet over te halen tot een interview dat rechtstreeks op televisie zal worden uitgezonden. De bom barst. Incestueuze vaders, machtswellustige politieagenten, arrogante verslaggevers en stompzinnige tv-programma's worden bewust afgeschilderd als de directe oorzaak van hun gewelddadige gedrag. Het is een razendsnel gemonteerd spektakelstuk waarin geen enkele visuele techniek ongebruikt wordt gelaten. Van video-documentaireachtige stukken en animatiebeelden tot zwart-wit plaatjes en studio-opnames van een stilstaande auto met bewegend beeld op de achtergrond, het zit er allemaal in. 

Productinformatie
Release : DVD Koop (12 juni) 
Regie : Oliver Stone
Geluid/beeld : Dolby Digital 5.1: 16:9 

Extra’s : Interactieve Menu’s, Directe Scènetoegang, Bioscooptrailer, 
Commentaar Oliver Stone, Documentaire “Chaos Rising”,
Interviews met Charlie Rose, Weggelaten scènes met optioneel commentaar van Oliver Stone, Alternatief einde met introductie
van Oliver Stone.


Oliver Stone’s America
Je kijkt naar de aftiteling terwijl je het laatste restje popcorn naar binnen werkt. De lichten gaan weer aan – en dat was het dan. Maar bij films van drievoudig Oscar ®-winnaar* Oliver Stone ligt dat toch even anders. Zijn films zijn aangrijpend en veroorzaken discussies. Oliver Stone's America is een intrigerende ontmoeting met de regisseur achter deze films, een verhelderend interview afgewisseld met fragmenten en foto’s uit zijn films en zijn privéleven. Any Given Sunday, JFK, Natural Born Killers, Platoon, Born on the Fourth of July, Wall Street, Nixon en andere worden bekeken vanuit het perspectief van Stone zelf. “De geest werkt snel”, zegt hij. “Het publiek begrijpt het. Ze zien snel wat je bedoelt.” Het is een voorrecht te praten met een cineast die zoveel respect heeft voor zijn publiek. 

Productinformatie
Release : DVD Koop (12 juni) 
Regie : Charles Kiseyak
Geluid/beeld : Dolby Digital 5.1: 16:9 

Extra’s : Interactieve menu’s, Directe scènetoegang, Last year in Vietnam

Recente artikelen

Laatste reacties

Eric van Ballegoie  |  07-06-2002

Interessant. Ik heb alleen NBK. Ik denk dat ik die bij een leuk prijsje wel ga aanschaffen. Vreemd dat er geen Platoon bij zit, andere uitgever misschien ? Maa...
Lees meer >

martin  |  06-06-2002

is Oliver Stone’s America ook los tekoop?? die andere 4 titels heb ik al. Nou volgens mij is dit een disc over oliver stone zelf.?? soort making of...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  06-06-2002

Interessant. Ik heb alleen NBK. Ik denk dat ik die bij een leuk prijsje wel ga aanschaffen. Vreemd dat er geen Platoon bij zit, andere uitgever misschien ? Maar...
Lees meer >

martin  |  06-06-2002

is Oliver Stone’s America ook los tekoop?? die andere 4 titels heb ik al.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina