Warner: Releases in september en oktober

Warner stuurde ons informatie materiaal over de belangrijkste titels die door Warner Home Video in de maanden september en oktober zullen worden uitgebracht.

 

RILLINGEN EN ACTIE

De maand september wordt gedomineerd door The Exorcist 2000 (die - stammend uit 1973, maar met toegevoegd beeldmateriaal) de kijker nog steeds de stuipen op het lijft weet te jagen.

Proof of Life is een voortreffelijk gemaakte actiethriller met Meg Ryan en Russel Crowe, die het -zoals inmiddels bekend -ook "behind the scenes" goed met elkaar konden vinden.

FAMILY ENTERTAINMENT

My Dog Skip wordt eveneens in september uitgebracht en is onvervalst Family Entertainment. Vandaar ook een Nederlands gesproken versie onder de titel Mijn Hondje Skip.

Op 26 september is het tijd voor de alleraardigste animatie film TOBIAS TOTZ EN DE LEEUW, een echte Alle Leeftijden film. Extra charmant door de Vlaams gesproken dialogen.

De film zal tevens worden vertoond tijdens het Cinekid Festival te Amsterdam.

KUBRICK GOLLEGTION

Onverbiddelijk hoogtepunt is natuurlijk de release van de Stanley Kubrick collection.

Met name de collectors boxset die maar liefst 8 van Kubrick's beste werk bevat plus -als uniek extra item -de door Jan Harlan geproduceerde documentaire "Stanley Kubrick: A Life in Pictures".

DE WAARHEID OP Z'N FRANS

September is ook de maand van de "waarheid", maar dan wel van een heel speciale en wel LA VERITE SI JE MENS-2, een film die met name in de Franstalige landen een bioscoophit was. Een uitbundige komedie voor een royaal publiek. De Franse humor is met deze rolprent opnieuw op de kaart gezet.

SANDRA BULLOGK ALS POLIGE-MISS

Sandra Bullock zorgt ervoor dat oktober niet alleen een interessante maar ook leuke maand wordt. Miss Congeniality scoorde uitstekend in de vaderlandse bioscopen en is dan ook niet voor niets DVD-van-de-Maand. (oktober-release)

PROFESSOR MIGHAEL DOUGLAS

De regisseur van L.A. Gonfidential, Gurtis Hanson, tekende voor de film Wonderboys. Een ontroerend maar ook komisch relaas over een professor, voortreffelijk neergezet door Michael Douglas. (oktober release)

VOOR DE LIEFHEBBERS VAN TRENDSETTERS

Om te beginnen John Wayne's Western-klassieker RIO BRA VO: een feest van herkenning met onvervalste Hollywood-veteranen in hun jongere dagen als Dean Martin, Walter Brennan, Ricky- Hello Mary Lou! -Nelson en Angie Dickinson. ( september-release )

Regisseur Howard Hawks, die het Western-genre met zijn film Red RiveT, op een hoog niveau plaatste, maakte van Rio Bravo in meer dan een opzicht een legende.

Een trendsetter van een geheel andere orde was (en is) MAD MAX, uiteraard met een nog jeugdige Mei Gibson.
Het werd een smaakmakend en trendsettend voorbeeld, gemaakt door George Milier, voor post-apocalyptische actiefilms die daarna volgden. ( september -release )

Recente artikelen

Laatste reacties

Paul Ranft  |  08-08-2001

Binnenkort kunt u op DVD.nl de review van La Verite Si Je Mens - 2 verwachten.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina