Warner: John Woo's Red Cliff vanaf 13 januari op Blu-ray Disc en DVD



Warner Home Video presenteert de grootste Aziatische productie ooit:

RED CLIFF

Meeslepend epos van regisseur John Woo

Warner Home Video brengt op 13 januari a.s. Red Cliff, dé film voor de echte filmkenner, uit op Blu-ray Disc in een prachtige limited edition Steelbook™ en DVD. Red Cliff is geregisseerd door John Woo (Face/Off, Mission: Impossible II) en is de duurste ($80 miljoen dollar!) en meest succesvolle Aziatische productie ooit. Deze groots opgezette en meeslepende epos is gebaseerd op waargebeurde feiten en het boek ‘De Romance van de Drie Koninkrijken’ en gaat over de grootste oorlog in het oude China, die het land voorgoed veranderd heeft. Red Cliff, Mandarijn gesproken en Nederlands ondertiteld, brengt de veldslagen op indrukwekkende wijze in beeld (onder andere door medewerking van het Chinese leger) en kan rekenen op geweldige acteerprestaties, prachtige decors en bijzondere kostuums. Dit meesterwerk van Woo vormt een ware parel in de collectie van iedere filmliefhebber.

coverHet verhaal:
Aan het begin van de 3e eeuw na Christus, in de nadagen van de Han Dynastie, weet premier Cao Cao (Fengyi Zhang) de jonge keizer Han te overtuigen om de zuidelijke koninkrijken Xu en Wu de oorlog te verklaren om zo het verdeelde China te verenigen. Onder leiding van de premier begint de grootste oorlog uit de Chinese geschiedenis met de invasie door het 800.000 man sterke leger. De koninkrijken Xu en Wu zien samenwerking als hun enige kans op overwinning. De strateeg Kongming (Takeshi Kaneshiro) van Xu sluit een alliantie met Sun Quan (Chen Chang), heerser van het Wu koninkrijk. Met een gezamenlijk leger van slechts 50.000 man komt het aan op slimme tactische zetten. Talloze grootse veldslagen volgen met de strategisch belangrijke Red Cliff, die hoog boven deYangtze rivier uittorent, als centrale eindstrijd. De gigantische strijd, waarin meer dan 2000 schepen worden verbrand, veranderd de loop van de Chinese geschiedenis voor altijd.

Speelduur: 148 minuten 
Geluid: DTS: Mandarijn 5.1
Beeld: 1080p High Definition 16x9 2.35:1
Extra: trailer         
Consumentenprijs: € 17,99 (DVD), € 26,99 (Blu-ray Disc)

Vanaf 13 januari verkrijgbaar op limited Steelbook™ Blu-ray Disc en DVD

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  03-01-2011

Weet iemand of er ooit nog een uncut-versie gaat komen met Nederlandse subs? ga er maar niet van uit, want de huidige versie is commercieel gezien niet echt s...
Lees meer >

Rohim  |  03-01-2011

Weet iemand of er ooit nog een uncut-versie gaat komen met Nederlandse subs?
Lees meer >

Loggie  |  28-10-2010

Prima keuze Eric!! Alvast veel kijkplezier....het is een lange zit maar wel de moeite waard :-)
Lees meer >

Eric Druyts  |  28-10-2010

Hallo loggie, hartelijk dank voor de info! Ik schaf me dan wel de versie uit UK aan! Groetjes, Eric
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina