Warner: Into the Arms of Strangers 17 april op DVD

Indrukwekkende documentaire 
Into the Arms of Strangers: Stories of the Kindertransport

Amsterdam, 10 april 2002 – Negen maanden voor de 2de W.O. lieten tienduizend onschuldige, vooral joodse, kinderen niet alleen hun familie en huis achter maar ook hun kindertijd. Dit bij velen onbekende stukje historie is vastgelegd in een indrukwekkende documentaire Into the Arms of Strangers, geregisseerd door Mark Jonathan Harris. De productie kwam voor rekening van Deborah Oppenheimer. Harris tekende eerder voor ‘The Long Way Home’, waarvoor hij een Academy Award ontving in de categorie beste documentaire. Actrice Judi Dench (Tea With Mussolini, Chocolat en The Shipping News) praat Into the Arms of Strangers aan elkaar. 

Warner Home Video brengt Into The Arms of Strangers op 17 april uit op (koop) DVD. Behalve de documentaire bevat de DVD diverse extra’s, zoals commentaar van de regisseur en producent, een interview met R. Attenborough, interviews met andere overlevenden en memorabilia van de kinderen. Het Filmmuseum Amsterdam vertoont de documentaire exclusief op 1, 2 en 4 mei a.s. 

Into the Arms of Strangers
Into the Arms of Strangers is een documentaire over de Kindertransport, waarin wordt verteld hoe tienduizend kinderen werden gered van de jodenvervolging door de Nazi’s. In de negen maanden voor de 2de W.O heeft de Britse overheid samen met een handvol vrijwilligers, ijverig gewerkt om de transporten vanuit Duits bezette gebieden te vervoeren naar pleegouders en hostels in 
Groot-Brittannië. De documentaire vertelt de persoonlijke verhalen van twaalf geredde kinderen, twee ouders en een aantal vrijwilligers. In de film beschrijven de kinderen de wanhopige beslissingen van hun ouders die hen hebben geleid naar veiligheid en vrijheid. Van welke afkomst ook; zij werden als vluchtelingen gedwongen om een nieuwe taal te leren en zich aan te passen aan een buitenlandse cultuur. Een indrukwekkend verhaal over één van de donkerste momenten in de moderne geschiedenis, maar ook een hoopvol en inspirerend verslag van een verbazingwekkend en humanitaire inspanning, die heldhaftigheid en kracht toont van kinderen.

Productinformatie
Release : VHS/DVD Koop (17 april), Filmmuseum(1,2 en 4 mei)
Regie : Mark Jonathan Harris 
Geluid/beeld : 4:3 beeldvullend; dolby digital 5.1 
Extra’s : Audio commentaar van de editor, sound Designer, composer, Researcher, D.Oppenheimer en regisseur Mark Harris. Filmbeelden van de première in Londen en Berlijn. Interview met R. Attenborough. Extra interviews (andere overlevenden). Memorabilia of the Kinder. Interactieve menu’s. Directe scènetoegang. Bioscooptrailer.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina