Warner: Informatie over maart en april releases

Warner Home Video brengt in maart en april 2005 de volgende titels uit op DVD:

Hoofdrelease Maart 2005
Yu-Gi-Oh (9 maart 2005)

Mijn monster pakt jouw monster! Of niet? De duels, strategieën, weetjes en fantastische fun van het meest populaire ruilkaartenspel ter wereld vliegen je om de oren in Yu-Gi-Oh! De Film. De heldhaftige Yugi neemt het op tegen aartsrivaal Kaiba in een avontuur dat pas echt gevaarlijk wordt wanneer de monsters op hun speelkaarten plots tastbaar echt worden… dan laat ook een oude kwaadaardige kracht zijn herwonnen macht gelden. Wie zal deze ultieme strijd winnen? Of je nu een beginnend duellist bent of een ervaren professional, je zult moeten kijken om het antwoord te weten.

Hoofdrelease April 2005
The Last Samurai 1-disc (1 april 2005)

Tom Cruise vertolkt kapitein Nathan Algren, een held uit de Amerikaanse burgeroorlog, die naar Japan afreist om er de Samoerai te bestrijden, maar uiteindelijk hun zijde kiest. Ken Watanabe – genomineerd voor een Oscar - speelt de rol van Katsumoto, een aanvoerder van de Samoerai die zijn levenswijze langzaam maar zeker ziet verdwijnen en wiens lot verstrengeld raakt met dat van de Amerikaanse kapitein. Deze titel is in juni 2004 gereleased als Special Edition (2-disc).

Special Packs/Editions
2-pack Red Planet/Sphere (20 april 2005)
2-pack Tango & Cash/Tequila Sunrise (20 april 2005)
2-pack Fair Game/Exit Wounds (20 april 2005)
2-pack Asassins/Driven (20 april 2005)
2-pack Gettysburg/Gods and generals (20 april 2005)
2-pack Mars Attacks/Eight Legged Freaks (20 april 2005)
2-pack Analyze This/Analyze That (20 april 2005)
2-pack Outland/Time Machine (20 april 2005)
3-pack 3000 Miles to Graceland/A Perfect World/Swordfish (20 april 2005)
3-pack Outbreak/Proof of life/Deep Blue Sea (20 april 2005)
3-pack Story of Us/Sommersby/Bridges of Madison County (20 april 2005)
3-pack Three To Tango/You’ve Got Mail/City of Angels (20 april 2005)
3-pack Devil’s Advocate/Training Day/Just Cause (20 april 2005)


Heat Special Edition –1995 (20 april 2005)

Als Al Pacino en Robert De Niro in de clinch gaan, springen de vonken ervan af. Heat geschreven en geregisseerd door Michael Mann, speelt zich af tegen een schitterend décor. Waar het allemaal om draait is een bankoverval, die door Mike Clark van USA Today beschreven wordt als "de beste actiescène die we de laatste jaren gezien hebben." De film bevat ook "de indrukwekkendste verzameling acteurs die we dit jaar in één film bij elkaar gezien hebben" (Newsweek). Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore and Ashley Judd zijn slechts een paar van de klinkende namen die glans verlenen aan het verhaal van de briljante smeris uit L.A. (Pacino), die een spoor volgt dat leidt van een gewapende bankoverval met dodelijke afloop naar een bende geleid door een al even briljante meesterdief (De Niro). Heat gaat veel verder dan wat men van een politiefilm kan verwachten - deze film kan terecht een meesterwerk genoemd worden.

Kijken Wanneer JIJ Wilt!
The West Wing series 4 –2002 (23 februari 2005)
De campagne is voorbij. De stemmen zijn geteld. En de herverkozen Bartlet kan aan zijn tweede ambitieuze ambtstermijn beginnen in The West Wing, de uitermate meeslepende tv-reeks die ook in zijn vierde seizoen van 22 afleveringen de vierde opeenvolgende Emmy® Award voor Beste Dramaserie in de wacht sleepte. De regering heeft zijn agenda en zijn mandaat. Maar de geschiedenis weet hoe ze haar eigen agenda moet opleggen en dromen kan fnuiken. Onvoorziene omstandigheden nemen al snel de overhand. Sam verlaat het team, gelokt door een zetel in een Republikeins bastion van het Congres. De Vice-President zet het Witte Huis voor schut met een schandaal. Een genocide in Afrika doet de vraag van een interventie rijzen en vormt de aanleiding voor de afkondiging van een krachtig buitenlands beleid. En een onwaarschijnlijke gebeurtenis leidt tot de schokkende eedaflegging van een plaatsvervangend President.

Carnivale serie 1 –2003 (16 maart 2005)

1934. De Dustbowl. Het laatste grote tijdperk van tovenarij. In een tijd van titanische zandstormen, gruwelijke plagen, droogtes en epidemieën – tekenen van Gods woede en voorbodes van de Apocalyps – brandt het ultieme conflict tussen goed en kwaad los. De strijd vindt plaats in het hart van een rijk dat Amerika heet. De protagonisten zijn Ben Hawkins (Nick Stahl), de gekwelde genezer van een rondreizend circus, en Broeder Justin Crowe (Clancy Brown), een Evangelisch predikant. En wanneer de strijd is uitgewoed, zal de mens voor altijd de verwondering inruilen voor de rede. ijver. Broeder Justin weet waarover hij spreekt want hij wordt geplaagd door vreemde visioenen. De toekomst kent geen geheimen voor hem, hoe wreed en verschrikkelijk die ook mag zijn.

Curb Your Enthusiasm series 2 –2000 (16 maart 2005)

Larry David heeft het allemaal: geld, geborgenheid, beroemde vrienden, een liefhebbende vrouw, een toegewijde impresario en een nieuw optrekje met zicht op zee. Waarom wil hij dan per se een rommeltje maken van zijn leven? Je leven is niet persé volmaakt wanneer je het hebt gemaakt. Houdt je geestdrift maar in bedwang, hier is Curb Your Enthusiasm, de hilarische HBO sitcom met Larry David als… Larry David!

Everybody Loves Raymond –1996 (16 maart 2005)

De stand-up komiek Ray Romano speelt de rol van Ray Barone, succesvol sportjournalist en toegewijde echtgenoot van Debra (Patricia Heaton, Beethoven). Ray wordt voortdurend belaagd door zijn broer en zijn ouders, die toevallig aan de overkant van de straat wonen. Frank (Peter Boyle, While You Were Sleeping) en Marie (Doris Roberts, Remington Steele) doen niets liever dan zich met zijn leven te bemoeien. Zijn oudere broer Robert (Brad Garret, Suicide Kings) benijdt hem dan weer voor zijn succes. Desalniettemin blijven Raymonds goede humeur en zin voor humor intact en vindt hij steeds weer de perfecte balans tussen zijn familie en zijn werk.

Crusade: The Complete series –1999 (16 maart 2005)

2267 A.D. De veldslag werd gewonnen, maar de oorlog misschien verloren. Nadat ze een brutale aanval van Drakh-krijgers wisten af te slaan, worden de Aardbewoners met een nog grotere vijand geconfronteerd. De Drakhs hebben bij hun aftocht een bacteriologische, biogenetische pest ontketend die al het leven op de planeet binnen vijf jaar zal vernietigen als er geen geneesmiddel gevonden wordt.

North & South Book 1 –1985 (16 maart 2005)

De ene stamt uit een industrieel geslacht in het Noorden, de andere uit een familie van plantage-eigenaars in het Zuiden. Samen studeren ze aan de militaire academie van West Point en overleven ze, dankzij hun innige vriendschap, de oorlog tussen Mexico en Amerika. Maar hun band krijgt het nog harder te verduren. De kwesties die Noord en Zuid verdelen, eisen ook een hoge tol van hun vriendschap. John Jakes’ bestseller over de dramatische decennia die aan het uitbarsten van de Burgeroorlog voorafgingen, werd op spectaculaire wijze verfilmd tot een schitterende miniserie. De productie, die vijf maanden duurde en plaatsvond in vijf verschillende staten, wekt de geschiedenis opnieuw tot leven met 140 acteurs, talloze figuranten, 100 productiemensen, 8.700 kostuumonderdelen en meer dan 15.000 decorstukken en rekwisieten. Een aangrijpende productie van de veelvuldig bekroonde David L. Wolper.

The Fresh Prince of Bel-Air seizoen 1 –1990 (20 april 2005)

Will Smith speelt een tiener uit de binnenstad van Philadelphia die naar zijn rijke familieleden wordt gestuurd in de hoop dat zij hem op het rechte pad krijgen en hem ouderwetse normen en waarden leren, maar Will neemt als snel zijn plaats in als The Fresh Prince of Bel Air.

Wonder Woman seizoen 1 –1976 (20 april 2005)

Maak kennis met Amerika’s geheime en mooiste wapen tegen tirannie: Wonder Woman! Seizoen 1 van Wonder Woman (13 afleveringen) speelt zich af in het tweede wereldoorlog tijdperk zoals in de avonturen in het stripboek. De oorspronkelijke toon van het stripboek komt tot leven in de TV serie als de “warrior princess”, die haar kracht heeft verworven door de mysterieuze substantie Feminum, het opneemt tegen de Nazi’s. Voormalig Miss USA Lynda Carter speelt de rol van de heldin Wonder Woman, die haar ware indentiteit verhult achter een megagrote bril van een functionaris op het departement van oorlog en transformeert als plicht en gevaar haar roepen.

Dukes of Hazzard seizoen 1 –1979 (20 april 2005)

Beleef goede tijden met die goeie ouwe jongens! De General Lee is volgentankt en er helemaal klaar voor. Bo Duke zit achter het stuur, neef Luke zit naast hem. Alle wegen leiden naar mooie en grappige verhalen als je reist met de Dukes of Hazzard. Deze box bevat alle dertien afleveringen van het eerste seizoen en bevat vele extra’s.

Wit –2001 (20 april 2005)
Gebaseerd op het toneelstuk van Margaret Edson Play. Vivian Bearing is een literatuur professor bij wie een terminale vorm van kanker geconstateerd is. De mensen die over haar waken zijn Jason Posner, die alleen vertrouwen vindt in het doktorschap, Susie Monahan, een verpleegster die zich als enige om Vivian bekommert en Dr. Kelekian, het hoofd van de afdeling die alleen maar resultaten wil zien.

Six Feet Under series 3 (20 april 2005)

Als de dood je beroep is, wat is de zin van je leven dan? Voor Nate, David, Ruth en Claire van begrafenisonderneming Fisher & Sons blijft de buitenwereld minstens even uitdagend – en veel minder voorspelbaar – als de wereld binnenskamers.

E.R. series 2 box en series 3 box(20 april 2005)

The Waltons seizoen 1 box (20 april 2005)

Absolutely Fabulous box (seizoen 1 – 5, Ab Fab Gay) (20 april 2005)

Friends series 1 – 10, nieuwe verpakking (16 maart 2005)

Comedies
Richie Rich –1994 (20 april 2005)

Hij heeft een eigen achtbaan in zijn tuin, z\'n eigen McDonalds en zijn eigen ochtendgymnastiek doet hij samen met Claudia Schiffer: Richie Rich. Een leventje waar je alleen maar van kunt dromen. Maar daar komt verandering in door een stel gangsters die het voorzien hebben op het familie fortuin...

Other People’s Money –1991 (20 april 2005)

Maak kennis met Larry. Arrogant. Gulzig. Egoïstisch. Genadeloos. Kortom, een kerel om van te houden. Danny DeVito in een rol die hem op het lijf is geschreven! De dingen die Larry Garfiel (Danny DeVito) in zijn leven het meest op prijs stelt zijn donuts, zijn computer, Carmen, zijn viool en geld... vooral andermans geld.

Fandango –1985 (20 april 2005)

Gedaan met studeren, het echte leven kan beginnen. Of toch niet? Voor de Groovers, een hechte kliek van vijf vrienden die in 1971 samen studeren in Texas, valt het afscheid wel erg zwaar. Dus besluit Gardner, de officiële “Groover & Shaker” van de groep, dat ze hun zorgen over een aankomend huwelijk, de dienstplicht voor Vietnam en de lonkende arbeidsmarkt maar moeten thuislaten voor een allerlaatste, alle-remmen-los expeditie door de Lone Star State. Een Fandango in een Cadillac als overgangsritueel naar de volwassenheid.

Arthur 2: On the Rocks –1988 (20 april 2005)

De wonderlijke wereld van Dudley Moore als Arthur, de goedaardige, altijd drunken, stuntel! Dudley Moore en Liza Minnelli spleen, net als in de eerste Arthur film, weer het komische koppel Arthur en Linda. Opnieuw speelt de miljoenenerfenis Arthur parten, want nu hij van zijn fortuin is beroofd, wordt hij gedwongen de handen uit de mouwen te steken. Hetgeen een onmogelijke opgave lijkt te zijn. Zal Arthur zijn fortuin terug verdienen of wordt hij definitief een arme schlemiel?

Grumpy Old Men – 1993 (20 april 2005)

Twee oudere, excentrieke buren onderhouden een relatie die alleen iemand die ze goed bestudeerd zou herkennen als een heel erg speciale vriendschap. Als een alleenstaande, flamboyante weduwe van middelbare leeftijd aan de overkant van de straat komt wonen, begint de strijd tussen de twee mannen.

Grumpier Old Men –1995 (20 april 2005)

John en Max zijn al 50 jaar bevriend. Naast vissen is elkaar plagen en uitschelden hun favoriete bezigheid. Maar als ze willen verhinderen dat “una bella italiana” een “ristorante” wil beginnen in hun lokale hengelsportwinkeltje, zullen ze toch moeten samenspannen. Of zwichten ze voor haar vrouwelijk charme...? Grumpier Old Men werd met topsterren als Walter Matthau, Jack Lemmon, Sophia Loren, Ann Magret en Daryll Hannah in Amerika de komedie van het jaar. Kijk zelf maar waarom

Young Einstein –1988 (20 april 2005)

Young Einstein vertelt het hilarische, maar raar gebeurde verhaal van een ouderwetse knakker met wel heel moderne ideeën. Zijn naam: Albert Einstein. Zijn haar: op de spits gedreven met een cyclotron. Zijn hobby: surfen. Zijn verwezenlijkingen: een nieuwe methode om bier te doen schuimen (ook bekend als de E=mc2 atoomtheorie) en de enige uitvinding die de wereld voor de totale nucleaire afgang kan behoeden: rock ’n’ roll.

Ice Pirates – 1984 (20 april 2005)

In de verre toekomst is water de meest waardevolle substantie. Na een aantal verwoestende oorlogen heerst er in een ver sterrenstelsel extreme droogte. Een handjevol rebellen vecht tegen de tirannieke \'Tempeliers\', die de laatste watervoorraden beheren. In een poging ijsblokken uit hun ruimteschip te stelen, raken de rebellen verwikkeld in gevaarlijke avonturen met de dochter van een vermiste koning.

Disorderlies – 1987 (20 april 2005)

Winslow heeft geld nodig om zijn gokschulden af te betalen. De enige manier om aan geld te komen is als zijn rijke oom Albert overlijd. Maar Albert’s verzorgers passen zeer goed op hem. Winslow gaat op zoek naar nieuwe verzorgers die naar zijn hand te zetten zijn en stuit op Markie, Buffy en Kool, die net ontslagen zijn bij hun laatste werkgever. Met hun als handlanger zou hij het geld snel in handen moeten hebben.

Gangsters
The Public Enemy –1931 (16 maart 2005)

Met zijn krachtige vertolking in The Public Enemy (1931) forceerde James Cagney zijn doorbraak naar het grote cinemapubliek. Hij speelt de door de wol geverfde zware jongen Tom Powers, maar alleen omdat het toenmalige hoofd van de productie Darryl F. Zanuck op het laatste nippertje besloot om de rolverdeling te wijzigen. Bij de aanvang van de productie speelde Cagney nog een bijrol, maar toen Zanuck merkte hoezeer Cagney het scherm domineerde, gaf hij hem prompt de hoofdrol. Die beslissing leverde niet alleen een genreklassieker op maar luidde ook het begin van een vruchtbare filmcarrière in. William A. Wellman regisseert de prent met een meesterlijk oog voor detail. De film geeft perfect de look, de dialogen en de wanhoop van de jaren ‘20 weer. Het is alsof we in een virtuele tijdcapsule naar de periode van de Drooglegging terugkeren, een harde, meedogenloze en grauwe tijd. Zelfs wanneer bij het ontbijt pompelmoes wordt geserveerd.

Little Caesar – 1931 (16 maart 2005)
Little Caesar speelt zich af in Chicago en vertelt het verhaal van de strijdlustige Caesar Enrico Bandello, een opvliegende gangster die er bijzonder weinig relaties, vrienden of tact op nahoudt. En Robinson — in het echte leven een elegante kunstverzamelaar met een hekel aan vuurwapens (in de film werden zijn oogleden vastgeplakt omdat hij niet zou knipperen bij het afvuren van zijn pistool) — zou voor altijd vereenzelvigd worden met de archetypische filmgangster.

White Heat –1949 (16 maart 2005)

Met zijn vertolking van de kille Cody Jarrett, een psychopathische moordenaar die verknocht is aan zijn bikkelharde moeder, evenaarde James Cagney — ouder, angstaanjagender maar even meeslepend als voorheen — zijn acteerprestatie in The Public Enemy. Deze messcherpe thriller, in een zinderende regie van Raoul Walsh, schetst niet alleen het gewelddadige leven van Jarrett in de nor en daarbuiten, maar zet ook een ijzingwekkende karakterstudie neer. Jarrett is een psychologische tijdbom die wordt aangedreven door de impuls van het moment. Hij vermoordt met zichtbaar genot een gewonde handlanger. Hij verwaarloost zijn sensuele vrouw (Virginia Mayo) en aanbidt zijn liefhebbende moeder.

Angels With Dirty Faces – 1938 (16 maart 2005)
James Cagney en Pat O’Brien, ook naast het scherm dikke maatjes, spelen voor de zesde keer samen in deze tijdloze gangsterklassieker. Cagney vertolkt Rocky Sullivan, een charismatische zware jongen die zich vanuit het getto naar de top van de onderwereld opwerkt. Hij wordt op handen gedragen door het jonge grut uit de sloppenwijken, totdat Eerwaarde Connolly (O’Brien), Rocky’s jeugdvriend, zich plechtig voorneemt om paal en perk te stellen aan diens slechte invloed.

Roaring Twenties – 1939 (16 maart 2005)
De tijd van de drooglegging en de clandestiene kroegen vormt het perfecte decor voor deze meeslepende gangsterkroniek van actiespecialist Raoul Walsh. Met zijn semi-documentaire en authentieke stijl, vertelt de film het levensverhaal van de werkloze oorlogsveteraan Eddie Bartlett (James Cagney). Bartlett wordt een nietsontziende smokkelaar, die een handeltje in illegaal gestookte alcohol opzet. Zijn toenemende rijkdom en macht bevallen concurrerende bendes niet, en het komt al snel tot bloedige confrontaties.

Petrified Forest – 1936 (16 maart 2005)

Een vervallen eethuisje bakt in de genadeloze zon van Arizona. Binnen heeft de voortvluchtige moordenaar Duke Mantee zich verschanst voor zijn achtervolgers en houdt hij de gedesillusioneerde schrijver Alan Squier, de jonge Gabby Maple en nog enkele andere mensen gegijzeld. Als toneelstuk over het recht van de sterkste oogstte The Petrified Forest van Robert E. Sherwood in 1935 een enorm succes op Broadway. In deze filmversie van 1936 hernemen Leslie Howard en Humphrey Bogart op briljante wijze hun toneelrollen en speelt ook Bette Davis, voordien nog met Howard te zien in Of Human Bondage, een hoofdrol.

Gangsters Collection (16 maart 2005)
THE PUBLIC ENEMY De rauwe, realistische tijdscapsule van de Drooglegging. De grote doorbraakrol van James Cagney! Met 2 minuten herontdekt beeldmateriaal dat voor het eerst in 70 jaar opnieuw te zien is. WHITE HEAT “Made it, Ma! Top of the world!” Cagneys vertolking van psychopaat Cody Jarrett steekt de vlam in deze verschroeiende klassieker. ANGELS WITH DIRTY FACES De gettojongeren zijn weg van een megalomane moordenaar. Met Humphrey Bogart, Pat O’Brien en de Dead End Kids. LITTLE CAESAR Losjes gebaseerd op de figuur van Al Capone! Edward G. Robinson levert een explosieve vertolking in dit licht ontvlambare meesterwerk. THE PETRIFIED FOREST Bogie speelt zichzelf in de kijker als de voortvluchtige gijzelnemer Duke Mantee. Met Bette Davis. THE ROARING TWENTIES “Ooit was hij een grote jongen.” Afpersers Cagney en Bogie met getrokken messen tegenover elkaar.

Horror
The Hunger – 1983 (20 april 2005)

De Egyptische vampier Miriam (Catherine Deneuve) leeft van het bloed van haar minnaars. In ruil daarvoor worden de mannen en vrouwen niet ouder... totdat Miriam genoeg van hun heeft. Dat is nu het geval met John (David Bowie), die niet langer dan 24 uur meer zal leven. Wanhopig zoekt bij hulp bij de beroemde Dr. Sarah Roberts (Susan Sarandon). Zij gelooft John aanvankelijk niet, maar haar nieuwsgierigheid wint het van haar verstand. Ze neemt contact op met Miriam en... raakt ook in haar ban.

Freaks – 1932 (20 april 2005)

Kan een vrouw met een normale lengte echt van een dwerg houden? Hans, een dwerg in het circus die eigenlijk samen is met een andere dwerg Frieda genaamd, is tot over zijn oren verliefd op Ceopatra. Helaas is dit niet wederzijds, of toch wel? Als Cleopatra hoort dat Hans een groot vermogen heeft, smeed ze met haar partner Hercules het plan om het geld afhandig te maken. Ze trouwt met de kleine Hans die niets van het bedrog in de gaten heeft. Gelukkig ziet Frieda wel wat er gaande is en neemt ze samen met de rest van de freaks van het cirucs wraak op Cleopatra en Hercules.

Return of the Living Dead part II – 1988 (20 april 2005)

2 jonge verliefden ontdekken in een laboratorium vaten met daarin rottende lijken. Als de vaten worden opengemaakt komt er 2-4-5 Trioxen gas vrij dat tot gevolg heeft dat de doden weer tot leven worden gewekt. Vol afschuw verlaten ze het laboratorium. Als bij een motorongeluk het meisje om leven komt, besluit de jongen haar weer tot leven te wekken met het gas. Dit met alle gevolgen van dien.

It’s Alive – 1974 (20 april 2005)

Er is maar één ding mis met de baby van de Davies….. het leeft. De baby blijkt een monster te zijn die moord als het bang is. En het wordt heel snel bang!

It’s Alive 2: It Lives Again – 1978 (20 april 2005)

De moordende baby is terug en heeft gezelschap gekregen van twee andere baby’s

It’s Alive 3: Island of the Alive – 1987 (20 april 2005)

Enkele gemuteerde babies worden naar een tropisch eiland verbannen, maar de wetenschapper die ze gemaakt heeft voelt zich daardoor erg schuldig. De babies worden namelijk uitgebuit als goedkope werkkracht en de wetenschapper start een expeditie om de babies van het eiland te bevrijden.

Animatie
Superman Animated: Last Son of Krypton (20 april 2005)

De Man van Staal in een Superspannende Nieuwe Tekenfilm De producers van het met een Emmy® bekroonde Batman: The Animated Series presenteren een superspannende langspeeltekenfilm met een absolute superheld: Superman: The Last Son of Krypton. Als overlevende van de verafgelegen, verwoeste planeet Krypton, moet de jonge Clark Kent opgroeien op Aarde. Hij neemt zich voor om zijn supermachten enkel ten voordele van zijn adoptieplaneet te gebruiken. Wanneer hij naar Metropolis verhuist, versiert Clark een baantje als journalist bij de Daily Planet – zeer tegen de zin van sterreporter Lois Lane. Hij jaagt ook de miljardair Lex Luthor tegen zich in het harnas, wanneer hij lucht krijgt van zaakjes die het daglicht niet verdragen, zoals de diefstal van een krachtige gevechtsuitrusting. Aan Clarks alter ego Superman om de meedogenloze terroristen te dwarsbomen en Luthor te verhinderen zijn ultieme wapen te gebruiken.

Batman Animated vol. 4: Secrets of the Caped Crusader – 1992 (20 april 2005)

Superheld Batman beschermd zijn geliefde Gotham City tegen de slechteriken in deze verzameling van 4 avonturen. Batman neemt het op tegen de “cold hearted” Mr. Freeze, de flirterige Catwoman en een onzichtbare boef.

What’s New Scooby Doo? Deel 3 – Halloween Boos and Clues (20 april 2005)
4 leuke en spannende afleveringen van Scooby Doo voor de Halloween.: Vampire Strikes Back, Mummy Scares Best, High-Tech House of the Future, She Sees a Seas Monster by the Sea Shire

Scooby Doo, Where are You seizoen 1 & 2 – 1969 (20 april 2005)
Kijk naar de eerste (test)aflevering die het begin betekende van de tekenfilmlegende Scooby. Shaggy en de rest van de bende ontmaskeren o.a. een in harnas gehulde kunstzwendelaar, volgen de bemanning van een spookschip naar een door spoken bewoond eiland en zetten de achtervolging in op een doorweekt zeespook. Dit en nog veel meer avonturen zijn nu verzameld op DVD.

Looney Tunes
Bugs Bunny Collectie deel 2 (20 april 2005)

What’s up, Doc? Tonnen tekenfilmfun, natuurlijk! Ruim baan voor zijne konijnklijke haasheid, die weergaloos grappige, heerlijk arrogante blaashaas, dat wortelverorberende knaagdier, die… enfin, u snapt wat we bedoelen. Haas je, rep je en leg je alvast in een deuk voor deze hilarische verzameling cartoons van Warner Bros. Studios’ onbetwiste numero uno, Bugs Bunny!

Road Runner Collectie deel 1 (20 april 2005)

Volg Willy E. Koyote als hij alles uit de kast haalt om Road Runner te pakken te krijgen. Met zijn vernuftige snufjes, besteld bij Acme laboratories, hoopt hij toch een keer de snelste te zijn.

Tweety en Sylvester Collectie deel 1 (20 april 2005)

“I tawt I taw a putty tat”. Wat je ziet, is wat je krijgt – en nog veel meer – in deze DVD-première van een collectie Looney Tunes cartoons uit het Gouden Tijdperk van de Warner Bros. animatiestudio’s. Het allereerste avontuur van de poeslieve kanarie en de uitgehongerde kater – TWEETY TAART – was meteen goed voor een Oscar® (Beste Geanimeerde Korte film in 1947).

Supersterren Collectie deel 3 (20 april 2005)
Een weerzien met de meest geliefde cartoon karakters, Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety, Elmer en nog vele andere cartoons.

Family Entertainment
Boohbah: Broodje Worst (16 maart 2005)
Broodje Worst: In Verhaaltjeswereld vindt Opa een lekkere hotdog, maar zal zijn gezicht helemaal rood worden als hij erin bijt? Muziekinstrumenten: In Verhaaltjeswereld proberen de Verhaaltjesmensen hun muziekinstrumenten te bespelen, maar zal Oma hen tot een mooie symfonie kunnen overtuigen? Grote bal: In Verhaaltjeswereld ontdekt Opa dat zijn bal er maar slapjes bij rolt. Hij probeert hem weer in vorm te krijgen maar zal hij er ook in slagen? Flippers: In Verhaaltjeswereld vinden Broer en Zus een paar zwemvliezen. Kunnen ze ze aantrekken en dolle waterpret beleven?

Boohbah: TV (16 maart 2005)
Tv: In Verhaaltjeswereld vindt Meneer Man een tv-scherm. Zal hij ook geboeid kijken en het plaatje snappen? Bloemen en vaas: In Verhaaltjeswereld vindt oma grappige, grote bloemen maar die laten zich niet zomaar plukken. Groot glas: In Verhaaltjeswereld ontdekt Mevrouw Dame een sapje. Zal ze haar dorst kunnen lessen of is dit geen spek voor haar bek? Ramen: In Verhaaltjeswereld vinden Broer en Zus een zwevend venster maar ontdekken ze ook wie zich achter het gordijn verbergt?

Boohbah: Schatkist (20 april 2005)

In verhaaltjeswereld staat een schatkist die op slot zit, en tante krijgt hem niet open. Hoe kan tante de kist openen en wat zit er voor schat ik de kist?

Boohbah: Glimmend Harnas (20 april 2005)

Op vindt het harnas er heel leuk uitzien, en met een beetje magie van Boohbah kan hij het harnas aan. Het is heel erg moeilijk om te bewegen in het harnas en opa valt steeds maar weer. Hoe komt hij naar het kasteel als hij niet kan lopen?

Watership Down S.E. (16 maart 2005)

De roman van Richard Adams was een wereldwijde bestseller. Ook deze tekenfilmversie – die nu eindelijk op dvd beschikbaar is – betoverde destijds jong en oud, niet in het minst dankzij de onsterfelijke nummer één hit Bright Eyes van Art Garfunkel. Verscholen tussen de glooiende heuvels en de vredige weilanden van Engeland leeft een groep konijnen. Wanneer hun kolonie wordt bedreigd, vlucht een groepje dappere konijnen de onbekende wijde wereld in op zoek naar een nieuw thuis.

The Flintstones serie 1 (20 april 2005)

Al van bij hun eerste verschijning op de buis maakten The Flintstones elke zin uit hun onsterfelijke themasong waar: een moderne familie uit het stenen tijdperk die ons kwam vermaken met een knipogende kijk op “onze” prehistorie. Het beminnelijke temperament van Fred Flintstone…de heerlijke steken onder water van zijn vrouw Wilma… de hilarische opmerkingen van buurman Barney Rubble. U vindt ze allemaal terug in de 28 (pre)hysterisch grappige afleveringen van deze vierdelige dvd-box die het volledige eerste seizoen bevat. Genoeg om elke rechtgeaarde fan een welgemeend “Yabba dabba doo!” te ontlokken.

Overig
Moonwalker –1988 (23 februari 2005)
Je houdt van zijn muziek. Je kent zijn moves. Maak nu kennis met Michael Jackson zoals je hem nog nooit gezien hebt in Moonwalker, een magische, muzikale langspeelfilm die je heen-en-terugvoert naar de maan, een avontuurlijke reis in het gezelschap van de bekendste entertainer van de planeet! Moonwalker is een hebbeding voor elke Michael Jackson-verzamelaar, een combinatie van zijn bekendste videoclips met zeldzame filmpjes uit de tijd van de Jackson 5 en live optredens tijdens de Grammy’s. De DVD bevat ook een wilde avonturenfilm die Michael Jackson zelf schreef en die je een zeldzame en unieke kijk gunt op de creatieve geest achter zijn muzikale genie. Een film met gastoptredens van o.a. Joe Pesci, Mick Jagger, Sean Lennon en Elizabeth Taylor!

Before Sunrise –1995 (9 maart 2005)

Gisteren waren ze nog vreemden, vandaag zijn ze onafscheidelijke zielsverwanten. Maar de scheiding is onvermijdelijk en in de paar uur die hen nog resten, proberen Jesse en Celine elk moment zo intens mogelijk te beleven… voor de zon weer opkomt. Regisseur Richard Linklater (Dazed and Confused) schetst opnieuw een raak geobserveerd portret van twee jonge mensen op een kruispunt in hun leven. Ethan Hawke en Julie Delpy vertolken de twintigers die elkaar toevallig ontmoeten op een trein in Europa, een verwantschap voelen en samen Wenen gaan verkennen. De mensen, plaatsen en betovering van de stad vormen hun nieuwe reisroutes. Liefde is hun bestemming. En onderweg delen ze hun hoop en hun dromen, hun lach en hun traan, hun zorgen en hun verwondering. Het is een dag die voor altijd in hun geheugen zal gegrift staan. En een eeuwig aandenken aan de prille liefde.

Chris Rock – Bigger and Blacker –1999 (16 maart 2005)

Na het met een Emmy® bekroonde succes van “Bring The Pain” en zijn aandeel in speelfilms als “Lethal Weapon 4” plus de Amerikaanse tv-topper “The Chris Rock Show” – die in 1999 eveneens een Emmy® Award in de wacht sleepte – keert Amerika’s populairste komiek terug naar zijn roots, met rauwe en hilarische standup comedy, live en zonder vangnet vanuit het Apollo Theatre in New York.

The Diary of Ellen Rimbauer –2003 (16 maart 2005)

The Diary of Ellen Rimbauer vertelt het verhaal dat voorafgaat aan Stephen Kings bestseller Rose Red. The Diary onthult hoe het bizarre huwelijk tussen een invloedrijke vrouw en een overspelige industrieel aan het begin van de 20e eeuw de kiem zaaide voor de gruwelijke gebeurtenissen in hun gigantisch, levende landhuis in Seattle. Uittreksels uit het dagboek beschrijven de dodelijke gebeurtenissen die zich in en rond het Rose Red landgoed afspelen en die van de onschuldige, onderdanige Ellen (Lisa Brenner) een krankzinnige vrouw maken, bezeten door de duistere machten van het huis.

Yoga With Linda Arkin (16 maart 2005)

Train mee met Linda Arkin in drie stimulerende sessies. Verbeter geleidelijk aan je conditie met eeuwenoude technieken uit de Hatha Yoga, een natuurlijke, bedachtzame en niet-competitieve vorm van lichaamsbeweging. Stroomlijn je lichaam zonder het te straffen en zonder speciale apparatuur of lange, frustrerende oefensessies.

Bovenstaande titels en data zijn onder voorbehoud.

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  06-03-2005

Zie hier de eerste recensie. Een gemiste kans... erg jammer :(
Lees meer >

lupin77  |  06-03-2005

sopranos??
Lees meer >

Nandor  |  06-03-2005

Zie hier de eerste recensie. Een gemiste kans...
Lees meer >

TheGodfather  |  04-03-2005

En misschien de SE van Watership down ook wel Als je de eerste versie al hebt, is deze niet de moeite waard. Twee taalsporen zijn verdwenen en de extra's valle...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina