Warner: Informatie over DVD-releases in april

Warner Home Video brengt in april en mei 2004 de volgende titels uit op DVD:

Hoofdreleases
- Undefeated (19 mei 2004, HBO TV Film)

Het verhaal van een jong, snelle Latino bokser die een weg moet vinden tussen zijn pasverworven bekendheid, met al zijn vernietigende vallen, en zijn nederige maar trotse afkomst opgroeiend op de harde straten of Jackson Heights, Queens.

- My House in Umbria (19 mei 2004, HBO TV Film)

Tweemalig oscar* winnares Maggie Smith straalt in dit mooie meeslepende drama over een groep reizigers in Italië die na een terroristische aanslag op de trein waarmee ze reisden vrienden worden. Na het ongeluk komen ze bij elkaar in de villa van Mrs. Emily Delahunty, een engelse romanschrijfster, die een van de 4 overlevenden is van de aanslag. Een engelse gepensioneerde generaal, een jonge Duitse fotograaf en een 8-jarig Amerikaans weesmeisje verblijven in de villa. De groep vormt een sterke eenheid terwijl ze het onderzoek naar de aanslag afwachten. Hun rust wordt echter verstoord door de komst van de oom van het meisje en de redenen van de aanslag.

- Normal (19 mei, HBO TV Film)

Ray en Irma zijn een toegewijd stel die een normaal leven leiden op het platteland in Illinois, totdat Roy beslist dat zijn leven moet veranderen en opbiecht dat hij zich een vrouw voelt die opgesloten is in een mannenlichaam. Roy moet zijn vrienden, collega\'s en kinderen confronteren met het nieuwe leven dat hij voor zichzelf gepland heeft. Wat er gebeurt met een stad, een fabriek en een liefdevol huwelijk als ze worden geconfronteerd met zo\'n gedaantewisseling draait om wie je bent, om liefde en om het simpele normaal zijn.

- Real Women Have Curves (19 mei, HBO TV Film)

Moet ze het huis verlaten, gaan studeren en van het leven genieten? Of thuis blijven, trouwen en in het bescheiden naaiatelier van haar zus blijven werken? Het lijkt misschien een gemakkelijke beslissing, maar voor de 18-jarige Ana zal elke keuze die ze deze zomer maakt, de rest van haar leven bepalen.

- Verder dan de Maan (19 mei, alleen verhuur!)

Het is 1969. De wereld is in afwachting van de landing op de maan. Tegen de achtergrond van deze historische gebeurtenis worstelt de familie Werner met het dagelijkse bestaan. Als Caro (9) (Neeltje de Vree) op school over de op handen maanlanding hoort, kan ze het niet geloven. Thuis, bij haar broers en zusjes, vindt ze niet veel gehoor over haar getob. Haar diepreligieuze vader Mees (43) (Huub Stapel) maakt zich misschien nog meer zorgen dan zij. De nieuwe tijd is niks voor hem. Hij kan er niet in mee, ontduikt de verantwoordelijkheid voor zijn grote gezin (een zesde is op komst) en vlucht steeds meer weg in de drank.

- The Matrix Revolutions (1 april 2004)

Neo, Trinity en Morpheus, zij en andere helden staan op de rand van de zege of de vernietiging in hun epische oorlog tegen de Machines, het verbluffende sluitstuk van de Matrix-trilogie.

- Looney Tunes Back in Action (1 april 2004)

Aaaah! Het lot van de mensheid is in handen van Bugs Bunny en Daffy Duck. Het dynamische duo zorgt weer voor heel wat hilarische en grappige momenten in een spetterend familieavontuur met acteurs van vlees en bloed (o.a. Brendan Fraser, Jenna Elfman, Steven Martin) èn animatie (de onvolprezen Looney Tunes). Volg de Looneys als ze proberen de machtige Blue Monkey diamant in handen te krijgen om te voorkomen dat multinational Acme Corp. de wereldmacht grijpt. Deze komedie vol grappige knipoogjes naar andere films, confronteert je met eigen Bugs en Daffy gevoelens en dat is dus niet mis. Kortom: grappen en grollen te over. De Looney Tunes zetten de toon. Tijd om naar hun pijpen te dansen

- Malibu\'s Most Wanted (21 april 2004)
Maak kennis met Brad Gluckman. Pardon: B-Rad! Zijn motto? "Don \'t be hatin\'" Zijn grote droom? Grooven in het ghetto en doorbreken als vetste rapper van het land. Zijn probleem? Hij is zo blank als een blad en woont in een sjiek huis in Malibu. Bovendien is zijn vader, die een plaats als gouverneur van Californië ambieert, helemaal niet opgetogen over de rapambities van zoonlief.

BBC
- The Office

The Office is de bekroonde (Golden Globe voor beste serie) humoristische BBC serie over een papierhandel uit Slough, waar het leven zeer bedrukt verloopt... David Brent (Ricky Gervais) is een neerbuigende, dikdoenerige baas die zichzelf de grappigste, populairste man ter wereld vindt. Dit wordt alleen door de kruiperige uitslover Gareth (Mackenzie Crook) beaamd. Ze hebben het allebei mis. Tim (Martin Freeman), daarentegen, is écht geliefd en grappig, maar dat keert zich altijd weer tegen hem. Hij zit immers gevangen in hùn kleine wereldje, waarin het enige dat hij níet haat, receptioniste Dawn (Lucy Davis) is. Zal Tim ontsnappen? Zal Dawn de juiste man kiezen? Zal MI6 ooit een beroep doen op Gareth om hen ter hulp te schieten? En zal David Brent ooit spijt hebben een filmploeg in het kantoor te hebben toegelaten?

Series
- West Wing series 3
- Babylon 5 series 4

De toekomst begint - of eindigt - hier en nu. "Hier" is het gigantische ruimtestation Babylon 5. "Nu" is het profetische jaar 2261. Commandant John Sheridan heeft de onafhankelijkheid van het station uitgeroepen en de banden met de Aardse Alliantie verbroken. Het was maar een kwestie van tijd voor die vrijheid ook met geweld zou moeten verdedigd worden. Die tijd is nu gekomen.

- E.R. seizoen 1

Adrenaline. Ambulances. Amoureuze affaires... Nooit is het leven op een spoedafdeling beter of aangrijpender in beeld gebracht dan in E.R, een ziekenhuisserie die zich afspeelt in Chicago. Ontsproten aan het brein van succesvol auteur Michael Crichton (zelf ooit medisch student), groeide E.R. direct uit tot een wereldwijde hit.

NBA - basketball
- NBA: Jordan his Airness
- NBA: 100 Greatest Plays


Kindertitels
- Cartoon crack-ups

Ben je klaar voor dolle pret en hilarische avonturen? Zet je dan schrap voor je favoriete tekenfilmfiguurtjes, want schateren zul je gegarandeerd. Zeven klassieke afleveringen boordevol grappen en grollen, gebracht door de populairste personages uit de tekenfilm.

- Tom & Jerry deel 1 t/m 6

Decennia lang hebben Tom en Jerry het hart en de lach veroverd van jong en oud. Wereldwijd zijn de klassieke cartoons van het onafscheidelijke duo geliefd als onvergetelijke staaltjes van hartverwarmende humor. En eindelijk zijn de originele tekenfilms vanaf 19 mei verkrijgbaar op DVD.

Oorlogstitels
- Dive Bomber
- Battleground
- D-Day to Berlin
- Dirty Dozen

Lee Marvin staat in deze razend populaire film aan het hoofd van een special geselecteerd commando team bestaande uit veroordeelde misdadigers. Hun doel: een zelfmoordmissie tegen de Nazi\'s vlak voor de start van D-Day.

Special Editions
- Space Jam S.E. (1 april 2004)

His Airness en His Hareness, basketbaas en baskethaas... wat een team! Michael Jordan dunkt, Bugs Bunny funkt en een losgeslagen bende Looney Tunes scoort driepunters aan de lopende band.

- My Fair Lady S.E. (21 april 2004)
Rex Harrison - die de Oscar® voor Beste Mannelijke Hoofdrol kreeg -herneemt zijn klassieke toneelrol als de hautaine Henry Higgins, de zelfverzekerde logopedist, die een bizarre weddenschap aangaat: onder zijn begeleiding zal Eliza Doolittle, het bloemenmeisje met het cockney-accent (Audrey Hepburn in één van haar meest geliefde vertolkingen), als hertogin verschijnen op het Embassy Ball.

Charlie Chaplin
- Chaplin Revue (21 april 2004)

Zeven grappige en ontroerende klassiekers van de meester van de komische cinema. Shoulder Arms, The Idle Class, The Pilgrim, A Dog\'s Life, A Day\'s Pleasure, Sunnyside en Pay Day.

Italiaanse regisseurs
- Death in Venice (21 april 2004)

Componist Gustav Aschenbach (Dirk Bogarde) reist naar Venetië om er tot rust te komen. Hij lijkt een gereserveerde, beschaafde man. Maar wanneer hij iemand ziet die zijn geheime passie aanwakkert, luidt deze obsessie zijn ondergang in.

- The Damned (21 april 2004)
The Damned is een kroniek van het verval van een Duitse familie tijdens de opkomst van de Nazipartij. Dirk Bogarde speelt een gewiekste zakenman die, aan de vooravond van Hitlers campagne om elke oppositie uit de weg te ruimen, hun staal- en munitie-imperium wil overnemen.

- Amarcord (21 april 2004)
Amarcord (dialect voor \'ik herinner me\') is Fellini\'s fantasievolle terugblik op het Rimini van zijn jeugd tijdens de jaren van het fascisme. Een verhaal over de eerste seksuele ervaring van de hoofdpersoon met een zwaarlijvige sigarenwinkelierster, en een krankzinnige oom die hoog in een boom hartverscheurend om \'una donna\' roept.

- Blow-up (21 april 2004)
Thomas, een professioneel fotograaf, zag niets. En toch zag hij alles. Vergrotingen van de foto\'s die hij in het geniep nam van een vrijend koppeltje in het park onthullen een moord in volle gang. Of toch niet?

Overig
- Dr. Jekyll & Mr. Hyde 1932 + 1941 version (21 april 2004)
- The Postman Always rings twice 1946 (21 april 2004)
- Where the Boys are (21 april 2004)
- Days of wine and Roses (21 april 2004)
- Kung Fu season 1-1,1-2,1-3 (21 april 2004)

Recente artikelen

Laatste reacties

Calypso  |  29-03-2004

Right... Tom & Jerry eindelijk op DVD. Totdat je wat beter kijkt in andere persberichten en je ziet dat in NL 12 filmpjes per DVD zijn. Vervolgens kijk je in de...
Lees meer >

Andre van Helvoort  |  28-03-2004

Bij komt the matrix revolution in de collectie (om de trilogy compleet te maken) zodra die een goede prijs heeft. voor de rest heb ik niks gevonden om mijn g...
Lees meer >

tolpol  |  26-03-2004

Amarcord ! Ik heb er de Criterion van maar die is maar zo zo. Hopelijk eindelijk anamorf nu, en hopelijk is't geluid wat opgepoetst. Blow up ! Daar wacht ik ...
Lees meer >

T. van Keeken  |  26-03-2004

Woehoe: Tom en Jerry! En natuurlijk Revolutions!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina