Warner Home Video viert 100ste verjaardag John Wayne met Rio Bravo SE

Warner Home Video viert 100ste verjaardag John Wayne
met Rio Bravo Special Edition op DVD

Warner Home Video viert dit jaar in mei de 100ste verjaardag van de op 26 mei 1907 geboren John Wayne. Als eerbetoon aan deze legende – ook bekend als The Duke – brengt de filmmaatschappij op 11 juni 2007 een Special Edition van de westernklassieker Rio Bravo uit. Deze uitgave bevat naast de film bijna twee uur aan extra´s. Warner Home Video grijpt de 100ste verjaardag van John Wayne aan om ook andere films van de legende uit haar catalogus in de spotlights te zette, zo als Cahill US Marshal, Chisum, The Cowboys, MCQ, Searchers (SE), Three Godfathers en The Train Robbers (SE).

John Wayne schreef een recordaantal van 142 hoofdrollen in films op zijn naam. Slechts elf keer had hij een kleinere rol. De acteur – die in Winterset (Iowa) werd geboren als Marion Robbert Morrison – staat tot op heden nog steeds op de lijst met ´Beste Acteurs Aller Tijden´. Een korte terugblik.

´s Werelds meest bekende cowboy debuteert in de jaren dertig op het witte doek in de geflopte western The Big Trail. Hoewel de filmindustrie wel brood ziet in dan nog 23-jarige John Wayne, speelt The Duke aan begin van zijn carrière in alleen in B-Westerns en soms kleinere rollen in grote features. Wayne beleeft uiteindelijk zijn grote doorbraak als The Ringo Kid in de film Stagecoach. Zijn filmcarrière wordt bekroond in 1970, het jaar dat hij een Oscar voor Beste Acteur wint voor zijn performance in True Grit. Negen jaar later komt een einde aan zijn loopbaan: John Wayne overlijdt 11 juni 1979 op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hoewel: de acteur is in de filmindustrie onsterfelijk, daarom nodigt Warner Home Video u uit Wayne’s 100ste verjaardag te vieren!

Rio Bravo: bijna 2 uur aan extra\'s!
- The Men who made the Movies: Howard Hawks (55 min.)
- Commemmoration Howard Hawks (39 min.)
- Old Tuscon: where the Legends Walked (11 min.)
- Commentaar door John Carpenter en Richard Schickel
- Theatrical trailer van Rio Bravo

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  18-04-2007

Klinkt goed, maar ik heb de Regio 1 versie al in pre-order staan :D
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  13-04-2007

Hier heb ik wel intresse in.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina