Warner: Harry Potter 21 mei op dubbel DVD.


Dubbel DVD met nooit eerder vertoonde scènes en interactieve rondleiding in Hogwarts

Harry Potter en de Steen der Wijzen
maakt DVD- en videodebuut op 21 mei 2002

Amsterdam, 18 april 2002 – Harry Potter en de Steen der Wijzen – wereldwijd op dit moment de vierde film aller tijden – maakt in Nederland officieel zijn DVD- en videodebuut op dinsdag 21 mei. Warner Home Video brengt twee fascinerende DVD’s uit in een unieke ‘uitklapverpakking’, waarbij de kijker wordt getrakteerd op onder meer niet eerder vertoonde scènes, zelf uit te voeren rondleidingen, interviews met de filmmakers en interactieve mogelijkheden.

De dubbel-DVD zal fans overal ter wereld bekoren met zijn magische mogelijkheden, waaronder:

- Spannende niet eerder vertoonde – speciaal opgenomen – scènes.
- Een diepgaande, interactieve rondleiding, waardoor men Zweinstein leert kennen als eerstejaarsstudent. De rondleiding brengt de kijker in de Grote Zaal, Griffoendor Leerlingenkamer en op vele andere plaatsen.
- Bezoeken aan de klaslokalen van Sneep, Anderling en Flitwick waardoor men het ‘geheim’ in het hart van de DVD kan ontdekken.
- Interviews met producer David Heyman en regisseur Christopher Columbus, waardoor de kijker nu al meer te weten komt over Harry Potter en de Geheime Kamer.
- Een bezoek aan de Wegisweg (die je toegang geeft tot Gringott’s Bank), de toverstokjes van Olivander (fans kunnen “gekozen” worden door een toverstokje) en de Braakbal’s Uilenboetiek.
- Een les in Zwerkbal waardoor de kijkers een Smaai kunnen vangen met de afstandsbediening.
- Een kans om Harry en zijn vrienden te betoveren zodat ze een scène kunnen uitvoeren in acht verschillende talen.
- Een bezoek aan de bibliotheek van Zweinstein: open een gillend boek, vind het spoor naar de Spiegel van Neregeb, bekijk het filmpje met de biografie van je favoriete personages en ontmoet het spook van Zweinstein.

De DVD-ROM voor de PC biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

- een verbeterde, persoonlijke rondleiding in real-time van Zweinstein, langs onder meer de hut van Hagrid, de Grote Hal en de kamer van Harry. Hierdoor kunnen bezoekers de magie van Zweinstein uit eerste hand ondervinden! Kijkers kunnen in alle richtingen kijken en een gesplitst beeld vooruit/achteruit tegelijkertijd bekijken.
- Unieke en exclusieve elektronische kaarten om uit te wisselen. Gebruikers kunnen deze on line verzamelen en uitwisselen.
- Demonstraties van het magische Harry Potter spel. Gebruikers staan in de schijnwerpers, want de spelers kunnen de rol van Harry Potter spelen en zich doorheen Zweinstein voortbewegen. Een bijkomende demonstratie biedt gebruikers een “activiteitencentrum” waarin ze hun eigen versie van de wereld van Harry kunnen creëren.
- Persoonlijke uil e-mails om nieuwtjes en informatie over Harry Potter ontvangen.
- Een loting uit de hoed, misschien word je wel een van de huizen van Zweinstein toegewezen.
- Biografieën waardoor de kijkers de campus van Zweinstein beter leren kennen.
- Screensavers en virtueel leuks om te downloaden.

Wereldwijd bracht Harry Potter en de Steen der Wijzen inmiddels meer dan $320 miljoen op, waardoor het de vierde plaats inneemt op de all-time ranglijst van beste films aller tijden.

In Nederland is de film tot op heden door 2,3 miljoen mensen bezocht. Harry Potter en de Steen der Wijzen staat in ons land te boek als #2 (na Titanic) op de ranglijst van Beste Film Aller Tijden. Vorige recordhouder De Leeuwenkoning is voorbijgestreefd.

Recente artikelen

Laatste reacties

Marco  |  15-05-2002

Daar ben ik het helemaal met je eens. Bij mijn vorige baan (was in/verkoper bij een winkel voor geluidsdragers) hadden we ook video's en als we dan te vroeg ve...
Lees meer >

Rochan  |  15-05-2002

Ik was in mijn pauze naar Haarlem Centrum gegaan. Ik kon me kont niet keren of ik zag die Harry op DVD (Zowel 1.33:1 versie als 2.35:1 versie). Is het vandaag ...
Lees meer >

Marco  |  15-05-2002

Warner: Harry Potter 21 mei op dubbel DVD.Ik was in mijn pauze naar Haarlem Centrum gegaan. Ik kon me kont niet keren of ik zag die Harry op DVD (Zowel 1.33:1 ...
Lees meer >

Vincent  |  07-05-2002

Ik heb deze in bios gezien het is een leuke film voor je verzamelling. Dus ik kan je maar een ding zeggen kopen die handel. :p Groetjes Vin
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina