WALLANDER 5 - Het nieuwste en allerlaatste seizoen van deze topper - 30 jul als 6 DVD-box

HET NIEUWSTE EN ALLERLAATSTE SEIZOEN VAN WALLANDER
DE ABSOLUTE TOP VAN DE SCANDINAVISCHE CRIME

De verfilming van het allerlaatste Henning Mankell Wallander-boek met in de overige afleveringen elementen uit dit boek met nieuwe misdaden, een kwakkelende gezondheid en een verrijkt familieleven.
Met Krister Henriksson als een magistrale Kurt Wallander

WALLANDER – Volume 5

1. DE GEKWELDE MAN 2. VERDWENEN 3. HET BEDROG 4. HET GEMIS 5. DE BRANDSTICHTER 6. DE ROUWVOGEL

Vanaf 30 juli 2013 verkrijgbaar als 6 dvd-box (6 X 90 minuten internationale crime suspense)

cover

Kurt Wallander keert voor de laatste keer terug in zes afleveringen waarin de norse, maar innemende detective uit Ystad wordt geconfronteerd met duistere ontvoeringszaken, grimmige moorden en gewetenloze moordenaars. Het is een spannend afscheid van Zwedens bekendste detective.

DE GEKWELDE MAN, de eerste aflevering van dit laatste seizoen, is de verfilming van het gelijknamige boek van bestsellerauteur Henning Mankell, waarmee die een definitief einde stelt aan het Wallandertijdperk. De detective raakt verstrikt in een van de grootste politieke en militaire schandalen van de Zweedse geschiedenis. De rest van Volume 5 drijft verder op elementen uit dit boek, maar Wallander wordt ook geconfronteerd met nieuwe misdaden, een kwakkelende gezondheid en een verrijkt familieleven.

1. DE GEKWELDE MAN
De meest beroemde Zweedse detective raakt verstrikt in één van Zwedens grootste politieke en militaire schandalen. Håkan von Enke, een gepensioneerde marineofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in een bos nabij Stockholm. Voor Kurt Wallander wordt dit een persoonlijke kwestie aangezien Von Enke de schoonvader is van zijn dochter Linda. Terwijl Wallander zich het hoofd breekt over de toedracht, beseft hij dat hij een gigantisch geheim op het spoor is dat betrekking heeft op de volledige Zweedse naoorlogse geschiedenis. Dan verschijnt er in zijn persoonlijk leven een nog veel donkerder wolk aan de horizon.

2. VERDWENEN
Het achtjarige meisje Ella verdwijnt op weg naar school. Het enige wat teruggevonden wordt is wat snoepgoed en haar fiets. De eerste verdachten zijn de ouders van Ella die midden in een vechtscheiding zitten. Haar vader heeft zelfs gedreigd om Ella mee te nemen naar zijn geboorteland Chili. Wanneer Ella’s moeder ook dood wordt aangetroffen realiseert Kurt Wallander zich dat ze te maken hebben met een krankzinnig iemand. De jacht leidt naar een oude zaak die gelijkenissen vertoont en nooit is opgelost.

3. HET BEDROG
De jonge studente Amanda meldt in het politiebureau de vermissing van haar moeder met wie ze erg close is. Het feit dat haar moeder Julia de telefoon niet opneemt is vreemd. Er moet iets zijn gebeurd. De volgende dag wordt Julia’s verbrande lichaam dichtbij haar huis opgegraven. Amanda is in shock. Wanneer Kurt Wallander haar ondervraagt is hij direct van haar gecharmeerd. Wallander heeft alle reden te denken dat Erik, de afwezige vader van Amanda, de moord gepleegd heeft. Wallanders collega Martinsson signaleert dat Kurt steeds meer moeite heeft om te onthouden waar hij precies mee bezig is.

4. HET GEMIS
Bezorgd consulteert Kurt Wallander zijn dokter over het geheugenverlies. Ondertussen vindt zijn kleindochter Bea een hoofd dat in de grond begraven ligt. Onderzoek wijst uit dat het van een jonge prostituee is uit Moldavië. Alles wijst erop dat Tigran Perski, een Russische modellenscout, iets met de moord te maken heeft. In Moldavië heeft hij een ontmoeting met haar tweelingzus en haar vader. Ze hebben een grote som geld ontvangen. Waarom en van wie? De zaak maakt Wallander depressief en verdrietig. Ook de uitslag van de dokter maakt het er niet vrolijker op.

5. DE BRANDSTICHTER
Bij Kurt Wallander wordt Alzheimer geconstateerd. Het nieuws komt als een mokerslag aan. Vooralsnog verbergt hij het voor zijn familie en vrienden. Intussen heeft Tommy zijn gevangenisstraf voor brandstichting erop zitten. Hij vindt onderdak bij zijn zus en haar echtgenoot. Heel Ystad haat hem. Als er weer branden in Ystad uitbreken wijst iedereen naar hem. Wallander gelooft echter dat hij onschuldig is. Wallanders beginnende geheugenverlies maakt het nog moeilijker Tommy’s onschuld te bewijzen. Uiteindelijk vertelt Wallander aan zijn dochter Linda wat hem mankeert.

6. DE ROUWVOGEL
Het is Kerstmis in Ystad. Kurt Wallander heeft moeite zijn geheugenverlies te accepteren. Hij realiseert zich dat hij snel zijn collega’s zal moeten informeren. Intussen wordt de bekende Italiaanse restaurant-eigenaar Paolo Salina ontvoerd. Hij werd al een tijd in de gaten gehouden door de politie maar was nooit veroordeeld. Bij het oplossen van de zaak werkt Wallander nauw samen met Jenny, een nieuwe collega. Ze blijkt een dubbele agenda te bezitten.

screenshots

Regie: Agneta Fagerström-Olssonnaar
Cast: Krister Henriksson(Kurt Wallander), Len Cariou (Steven Atkins), Charlotta Jonsson(Linda Wallander), Leonard Terfelt(Hans von Enke) en Signe Dahlkvist(Klara Wallander)

Technische gegevens
Speelduur: 6 x 90 minuten
Genre: Misdaad
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9
Kijkwijzer: 12
Consumentenadviesprijs: € 34,99

Lumiere Crime Series Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina